Şimdi Ara

Asus Radeon R9 290X Ekran Kartı Özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Radeon R9 290X Ekran Kartı Özellikleri

Bugün birlikte Asus Radeon R9 290X ekran kartının özelliklerini ele alacağız.Bilindiği üzere teknolojinin gelişimiyle birlikte birçok firma bilgisayar bileşenleri tarafından kıyasıya bir rekabet içine girmiştir.Özellikle ekran kartı üzerinde olan bu rekabet her geçen gün yeni bir ekran kartının modelinin ortaya çıkmasını sağlamıştır.Şimdi bu firmalardan Asusun çıkardığı Asus Radeon R9 290X ekran kartının özelliklerini ele alalım

Asus Radeon R9 290X Ekran Kartı Özellikleri

Directx 11.2

Asus Radeon R9 290X Directx 11.2 destekli ekran kartıdır.Ekran kartının Directx 11.2 teknolojisine sahip olması sonucunda oyunlarda muhteşem bir görüntü ve gerçeklik ortaya çıkarmıştır.Oyun esnasında tessellation dediğimiz doğallığı ortaya çıkarıyor.Böylece oyun oynarken çevrede daha ayrıntılı bir geometrik yapıyı görmemizi sağlıyor.Bu sayede daha hızlı ve ayrıntılı bir oyun oynarız. Bunun dışında bu ekran kartında api desteği de bulunmaktadır

Performans ve Fps

Oyunlarda oluşan muhteşem görüntünün yanı sıra performansı da bir o kadar büyüktür.Ancak bu Asus Radeon R9 290X gaming ekran kartından tam verim almak için çok iyi bir monitöre ihityacınız vardır.Çünkü bildiğiniz gibi klasik monitörlerde dikey senkronizasyon hızı 60fps dir ve sabittir.Oyunlarda bildiğiniz gibi vsync yani dikey senkronizasyon özelliğini kapatabiliriz.Böyece fps 60 hızını geçer.Ekran kartı çok iyi olduğu için bazı oyunlarda 100 fps bile alabilirsiniz.Ancak görüntüde bazı yırtılmalar olur.Bu yırtılmalar bazı oyunlarda tam belli olmayabilir.Ancak yeni çıkan oyunların çoğunda bu yırtılmayı net bir şekilde görebiliriz.144 fps destekleyen bir ekran kartını aldığınızda bu problem ortadan kalkacaktır böylece oyunu daha akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.Çünkü bu tip monitörlerde ekran kartı yenileme hızı otamatik olarak 144 fps olacağından dikey senkronizasyonu kapatmanıza gerek yoktur.Böylece performans bağlamında mükemmel bir başarı sağlarız.

Gpu Tweak

Asus R9 290X ekran kartında ayrıca kendine ait overclock edilebilir programı da bulunmaktadır.Gpu Tweak programı sayesinde oyun oynarken ya da başka bir şey yaparken ekran kartının ısısına,bilgisayarın voltajını,anakart ısısını canlı olarak bakabilirsiniz.Böylece stabil değerleri görmeniz daha rahat olur. Daha kolay ve daha rahat bir overclock işlemi yapabilirsiniz.Çünkü herşeyi tek başına optimize eder.Ekran kartının ısısına göre işlemciyi optimize eder.İşlemci üzerinde bulunan fanların yaptığı soğutmayla birlikte psu üzerindeki voltajı ayarlar.Eğer kasanızın içindeki bulunan fanlar yeteri kadar soğutmaya yetiyorsa overclock yapıp ekran kartınızı daha üst seviyeye çıkartabilirsiniz. r.Bu da oyunlarda muhteşem bir performans almanızı sağlayacaktır. Yani kısaca herşeyi kendi yapar.

Ekran Kartı Parlaklığı

Asus Radeon R9 290X ekran kartının sahip olduğu bir özellik ise oyunlarda ekran kartının parlaklığıdır.Bu parlaklık oyunlardaki geometrik objeleri mükemmel bir şekilde görmemizi sağlar.

512 BİT 4GB DDR5

Asus Radeon R9 290X 512 BİT 4GB DDR5 özelliğie sahiptir..Böylece oyunlarda donma yaşanmaz.Ve oyunu akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.512 bitlik bir yapıya sahip olmasından dolayı uzun bir süre oyun bile oynasanız ekran kartının verimini asla düşürmez.Hızlı fps alırsınız.

Crossfire Uyumlu

Ayrıca Asus Radeon R9 290X ekran kartı crossfire uyumlu bir ekran kartıdır.Böylece iki ekran kartını birleştirme şansına da sahip olmuş olursunuz.Ayrıca bu crossfire özelliği sayesinde işlemcilerin bir crossfire köprüsüne ihtiyaç duymadan PCI üzerinden tam bellek alarak oyunlarda harika bir performans ortaya çıkarırır.Böylece benzersiz bir oyun deneyimine sahip olursunuz.

Ücretsiz Oyun Deneyimi

Asus Radeon R9 290X ekran kartını satın aldığımızda firmalar ücretsiz oyunlarda veriyolar.Böylece oyun deneyimini yaşamalarını sağlıyorlar.Bu da son kullanıcılar için çok cazip geliyor.

DirectCU Özelliği

Asus Radeon R9 290x ekran kartları aynı zamanda müthiş bir mühendislik yapımına sahip bir ekran kartı özelliğine sahiptir.Ekran kartının üzerinde çift soğutmalı fanlar bulunmaktadır.Bu teknolojiyle geniş hacimli bir ısı yalıtımına sahip olduğundan ekran kartı üzerine takılı borular sayesinde ısıyı dışarıyı çeker.Böylece ekran kartının ısısı optimize edilmiş olur.

Ekran Kartı Açıklaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancient30 -- 23 Temmuz 2018; 17:29:7 >

• Hocam 2013 yılında zaman sıkışması yaşadınız sanırım? 2018'e gelmek için kara delikleri deneyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 23 Temmuz 2018; 18:30:11 >
  • iyimisin bilader
  • Arkadaş sıcak mağduru sanırım. Yalnız şimdiki aklım olsa bu kartı ilk çıktığında alır bir daha da ekran akrtı haberlerini takip etmezdim. Sattığıma pişman olduğum 2 karttan biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

Arkadaş sıcak mağduru sanırım. Yalnız şimdiki aklım olsa bu kartı ilk çıktığında alır bir daha da ekran akrtı haberlerini takip etmezdim. Sattığıma pişman olduğum 2 karttan biridir.
    Kartın performansı çok iyiyde aynı zamanda çokta ısınıyordu 90 derecelerde çalışıyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tiger cage kullanıcısına yanıt
    rakip firma kartlarıda 85 lerde geziyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

rakip firma kartlarıda 85 lerde geziyordu.
    r290x te 90 dereceyi gördüm ama 2 adet gtx970 kullandım mining de bile 80 derece görmedim. Kart yazın cayır cayır yanıyordu. Zaten sırf o ısıdan korktuğum için takaslamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. elde 700- 800 TL bandında satmaya çalışıyor sahipler.
    Sıcak çalıştığı için sahiplerini de bozuyor bu kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiger cage

Kartın performansı çok iyiyde aynı zamanda çokta ısınıyordu 90 derecelerde çalışıyordu

Alıntıları Göster
    +5 derece artırır bu kart oda sıcaklığını. Kışın hadi neyse de yazın aman aman diyorum odada durulmaz vallahi :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

+5 derece artırır bu kart oda sıcaklığını. Kışın hadi neyse de yazın aman aman diyorum odada durulmaz vallahi :D

Alıntıları Göster
    kasanın tüm termal dengesini bozuyordu melet
  • Referans modele su soğutma takarak kullanmışlığım vardır 70 derecede çalışıyordu o şekilde.2018 yılı olmasına rağmen gtx 1060 a muadil performans veren karttır.3 fanlı versiyonları 80 derece civarı çalışır.280 watt civarı tdp si vardır.Şu an r9 390 kullanıyorum 1200 mhz de gtx 1060 ve rx 580 i tokatlıyor
    yaklaşık 270 tdp ile. Undervolt ile 1070 mhz kullanıyorum 200 watt tdp ile. 290 ve 390 ların hala gideri var .7 nm kartlar gelene kadar devam edeceğim r9 390 ile.Kısacası güç tüketimi fazla fakat efsane kartlardır.Aynı şeyi gtx 780 ve 780ti için söyleyemeyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.