Şimdi Ara

ASUS PA246Q P-IPS PANEL inceleme (Renklerin Efendisi) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
4
Favori
19.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    PA serisinin yerini PB serisi aldı.

    PB'lerin ne farkı var ? yalnız konudaki monitör nasıl abi ben çok beğendim renkler cidden çok canlı gibi tr'de bulsam alırdım yani büyük ihtimal ...
  • llllxefsanexllll kullanıcısına yanıt
    Özellik detaylarına bakmadım. Sıfırı yok ama ikinci elde bir ihtimal bulabilirsin. Bak yukarıda enkarizmanickbende, bundan kendisinde olduğunu yazmış. Razı olursa ondan al.
  • Bu monitörü kullanıyorum, fotoğraf ve photoshopla uğraşı yorsan kesinlikle tavsiye ederim, oyun performansını sorarsan eh idare eder derim bf4 oynuyorum şimdiye kadar bir sıkıntı çıkarmadı renkleri süper gözün buna alışırsa başka monitörler biraz yavan kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İOT

    Bu monitörü kullanıyorum, fotoğraf ve photoshopla uğraşı yorsan kesinlikle tavsiye ederim, oyun performansını sorarsan eh idare eder derim bf4 oynuyorum şimdiye kadar bir sıkıntı çıkarmadı renkleri süper gözün buna alışırsa başka monitörler biraz yavan kalıyor.

    kardeş valla bana sorarsan renkler canlı güzel olsunda tepki süresinden falan geçtim sen şimdi bana bu monitörü öneriyonmu pişman olmam demi yani ? sen nerden aldın bide onu sorcam ?
  • llllxefsanexllll kullanıcısına yanıt
    Ben vatandan almıştım. Bu videoyu izledikten sonra almaya karar vermiştim.
    http://www.youtube.com/watch?v=uRhvTUYqWpg
    Öbür videoyu da buldum.
    http://www.youtube.com/watch?v=RLSWqmvcf0k



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İOT -- 16 Ağustos 2014; 15:12:56 >
  • @bocekgrafik adlı kullanıcı PA serilerinin yerini PB aldı demiş ama bu yanlış bir bilgidir. PA serisi devam etmektedir. Bu başlığın konusu olan ve 2011 yılında üretilen Asus PA246Q'nun bir üst modeli 2013 yılında üretilen PA249Q'dur.

    Ve maalesef PA249Q bir üst model olmasına rağmen P-IPS değildir. AH-IPS'dir.

    Sonuç olarak bu başlığın konusu olan PA246Q'yu Asus bir daha asla üretmedi. Çünkü bu monitörde P-IPS kullanmasına rağmen monitörü inanılmaz ucuza sattı! Bu Asus'un profesyonel monitör işine girmede ki ilk ürünüydü. Çok büyük sükse yaptı, inanılmaz renklere sahiptir, ancak EIZO'da falan eşine rastlanacak türdendir.

    Özetinde de özeti, PA246Q, Asus'un eşref saatine denk geldiğinde ürettiği ve sonra "biz ne yaptık lan" deyip bir daha asla üretmediği (ve üretmeyeceği) P-IPS panele sahip eşi benzeri olmayan bir monitördür.

    Artık pro monitörlerde AH-IPS kullanılmaktadır ve LED paneldir. (Işık sızması kaçınılmaz.)




  • Newswire kullanıcısına yanıt
    Özellik olarak aynı olmadıklarını ve en büyük farkın P-IPS – H-IPS olduğunu ben de biliyorum ama piyasada PA serisi olmadığı ve sadece PB serisi olduğu için de öyle yazdım. PB serisini alanlar da şu an memnunlar.

    PA serisinin üretime devam edildiğini yazmışsınız. Madem öyle, (PA246Q için yazıyorum) Türkiye'ye neden getirilmeyor. Gördüğüm kadarıyla yurtdışında bile PA246Q artık sıfır olarak yok. PA248 ve PA249 var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Özellik olarak aynı olmadıklarını ve en büyük farkın P-IPS – H-IPS olduğunu ben de biliyorum ama piyasada PA serisi olmadığı ve sadece PB serisi olduğu için de öyle yazdım. PB serisini alanlar da şu an memnunlar.

    PA serisinin üretime devam edildiğini yazmışsınız. Madem öyle, (PA246Q için yazıyorum) Türkiye'ye neden getirilmeyor. Gördüğüm kadarıyla yurtdışında bile PA246Q artık sıfır olarak yok. PA248 ve PA249 var.



    Üstadım burası Türkiye! :) PA serisi yurtdışında var, gümrük vergisini öderseniz sipariş verebilirsiniz.

    PA246Q artık üretilmiyor zaten üretilmesi de mümkün değil çünkü içindeki paneli (P-IPS) LG üretiyor ve artık P-IPS panel üretmiyor, yani P-IPS panele sahip bir monitör yeryüzünde artık olmayacak!

    Birinci sebep çok yüksek enerji sarfiyatı var yani P-IPS panel monitörler yüksek elektrik çekiyor ikincisi üretim maliyeti yüksek. Bunu yerine AH-IPS kullanılıyor. P-IPS 2010'da icat edildi, bir yıl sonra yani 2011'de AH-IPS üretildi. Ve artık tüm pro monitörlerde AH-IPS kullanılıyor, EIZO'da AH-IPS kullanıyor.

    PA serisi yurtdışında var, gümrük vergisini öderseniz sipariş verebilirsiniz. Özellikle PA249Q Amazon'da şu an indirimde ve Türkiye'ye ücretsiz kargo ile gönderim seçeneği var ki Amazon her ürünü Türkiye'ye göndermez. Ama ürün geldiğinde yüzde 20 gümrük vergisini ödemek zorundasınız.

    Asus PA serisini devam ettiriyor ama üretilen bir model tekrar üretilmez bu her ürün için geçerlidir. Yani P-IPS panel'i LG'den temin edebilse bile PA246Q üretilmeyecekti. Çünkü devamlı yeni modeller üretilmeli o açıdan bunun yerine PA249Q'yu üretti. AMA TÜRKİYE'YE ASLA GELMEDİ!

    Bizzat sordum neden getirilmedi diye, satılmadığı için dendi. İşin garip tarafı PA249Q gelmedi ama PA279Q gibi bir başka profesyonel (27" 1 Milyar renk) monitör Vatan stoklarında 3-5 tane gözüktü ve hemen bitti!

    Yani Asus Türkiye ne yaptığını kendisi de bilmiyor!
    Getirse satılacak halbuki. PA246Q ellerinde kaldımı, ikinci eli bile bin TL'nin üzerinde satılıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newswire -- 21 Ağustos 2014; 13:17:42 >




  • Newswire kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bir üye, retina panelli monitör aldığı gerekçesiyle PA246Q'sunu kullanmadığını yazmıştı. Almayı düşünürsen bir sor istersen.
    U2713H alacaktın sanki, ne yaptın?
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Uyarınız için teşekkür ederim, o arkadaşın mesajını okudum ama monitör sözkonusu ise kullanılmış ürün almıyorum...

    Evet Dell aldım, U2713H'den önce Dell U2413 aldım ve hayatımın hatasını yapmış olduğumu anladım! Çok araştırdım, bu işe iki ay verdim, U2413'ün hatalı üretildiğini ve bu hatalardan arındırılmış sürümünün revizyon 04 olduğunu öğrendim ve bizzat onu sipariş ettim. Yani Dell U2413 REV:04 aldım ve tam bir fiyasko yaşadım! Sözüm ona hatalardan arındırılmış haliydi. İlk halini düşünmek bile istemedim. Işık sızmasından tutun da yeşil rengin hakim olmasına kadar ne ararsanız var! Tabii ki iade süreci başlattım ve bir buçuk ay da zar zor iade edebildim. Bir daha herhangi bir Dell ürünü alabileceğimi zannetmiyorum. İade süreci berbat!

    Retina ekran olayına gelecek olursak;
    Profesyonel grafikerler (tasarımcılar) açısından hiç bir esprisi bulunmamaktadır. Retina ekranın en büyük özelliği keskinliğidir. Yani kontrast oranı oldukça yüksektir. IPS'nin bir türevidir ve üreticisi P-IPS'nin üreticisi olan LG'dir! Apple Retina panelleri LG'den alır. Marka hakkı LG'nindir ve marka hakkını da satar, örneğin Samsung'da Retina ekran üretir ve LG'ye marka hakkı öder. Sharp'da üretir.

    Retina panel ile P-IPS ekran farklı amaçlara yönelik tasarlanan panellerdir. Amaç görsellik, çok keskin renkler ve inci gibi yazı okumaksa istikamet retina ekran olmalıdır. Ama amaç tasarım ise hele ki masaüstü yayıncılık (baskı-matbaa) ise renk skalası önemlidir ve P-IPS veya AH-IPS burada devreye girer.

    Retina ekranda geniş renk skalası sunar ama keskinliğinden dolayı özellikle bazı renklerde prova baskı da sorun çıkarabilir. Kaldı ki çok yüksek çözünürlük de ayrı bir sorun, tasarım sırasında devamlı ekranı yakınlaştırıp uzaklaştırmak bir süre sonra sıkıcı olabilir.

    Ben Asus PA246Q'yu buldum, açılmamış orijinal kutusunda bir hafta içerisinde tarafıma ulaşacak. Daha önce bir işyerinde PA246Q kullandım, ayrı bir olay, ilk çıktığında almadığıma pişmanım.

    Açılmamış kutusunda sıfır olarak 2014'de bulmam mucize oldu. Ölü piksel çıkması bile umrumda değil yani geri vermem mümkün değil. Bir tane daha olsaydı onu da alırdım ama bir adet varmış.

    Hep Amazon'da görürdüm PA246Q'yu hemen biterdi, daha 2 hafta önce Amazon'da bir satıcı da 9 adet vardı bir hafta içinde tükendi şok oldum. Sipariş verecektim.

    Yine araştırırken bu sefer burnumun dibinde buldum! :)




  • Vay be biz ne kullanıyormuşuz da haberimiz yokmuş, iyi olduğunu tahmin ediyordum da bu kadar iyi olduğunu açıkçası bilmiyordum. Şimdi daha temiz ve daha iyi bakmak lazım. İlk aldığım zaman evdekiler bu kadar kalın çerçeveli mönitörmü olur, tüplü alsaydın bari diye dalga geçiyorlardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İOT -- 22 Ağustos 2014; 14:20:34 >
  • PVA, IPS panellere can feda
  • Bu monitör stokta olduğu zamanlar ne kadara satılıyordu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcest kullanıcısına yanıt
    vatanda 1550 TL idi.
  • İOT kullanıcısına yanıt
    Monitörünüze iyi bakınız, bir önce ki sayfada da belirttiğim gibi P-IPS monitör bulunması artık hemen hemen imkansız. Çünkü LG P-IPS panel artık üretmiyor.

    Ben sıfır bulduğumu belirtmiştim 2-3 gün içinde adresime ulaşacak. Çok meraklanmıyorum açıkcası çünkü bir iş yerinde uzun bir süre bu monitörü kullandım, herşeyini ezbere biliyorum, tek hatam çıktığında almamak oldu ama nereden bilebilirdim ki P-IPS bir an da tarih olacak.

    Bir de Asus, PA246Q'yu çok ama çok ucuza sattı, sonradan aklı başına geldi ama iş işten geçmişti bir kere, işi bilenler kapıştı! Profesyonel kulvara girişin reklamımıydı yoksa bir hatamıydı hiç kimse çözemedi.

    Ben hata olarak değerlendiriyorum. Çünkü pro kullanıcılar istedikleri ürünü bulduklarında paraya bakmazlar.

    Tabii çok ama çok önemli bir konuyu atlıyorum. Bu monitör standart bir ev kullanıcısı için tamamıyla gereksizdir. Hatta lüks kaçar. O açıdan renklerin canlılığına kanıp almak isteyenlere hiç tavsiye etmem kaldı ki önce ki sayfalarda renklerin keskinliğinden dolayı beğenmeyip satmak isteyen üyelerin mesajları var!

    Ben bile bu ürünü normal kullanım için almadım bana normal kullanım da laptop 'da yetiyor ama iş için (baskı-matbaa) PA246Q gibi bir kralın karşısına geçmek gerekiyor. :)




  • Tesadüf eseri bulduğum PA246Q geldi, gerçekten sıfır ürünmüş, Asus'un kendi orijinal bantı üzerinde...
    2014'de bu ürünü bulmak (sıfır olarak) mucize sanırım.

    Ürünü çok uzun bir süre bir iş yerinde kullanmıştım, çok yakından bildiğim bir ürün...
    Günlük kullanım için almadım sadece proje/iş amaçlı olarak aldım.

    2. el de bulsanız günlük kullanım için alınmasını tavsiye etmem sadece işiniz gerektiriyorsa alın derim...




  • Newswire kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güle güle kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

    Teşekkür ederim açtığımda da bir kaç foto göndereceğim, çok fazla söze gerek yok zaten, konuyu açan arkadaşımız oldukça iyi tanıtmış.

    Ayrıca bu monitör neden alınmalı ve neden alınmamalı ile ilgili de bir bilgi atacağım buraya.

    Çünkü insanlar boş yere 1 milyar renk skalası gösterebilen monitör arıyorlar, 1 milyar renk skalası nedir, neden önemlidir, kimin işine yarar, kimler için fuzuli kısa bir bilgi vereceğim daha sonra...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newswire -- 1 Eylül 2014; 15:48:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Newswire

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

    Teşekkür ederim açtığımda da bir kaç foto göndereceğim, çok fazla söze gerek yok zaten, konuyu açan arkadaşımız oldukça iyi tanıtmış.

    Ayrıca bu monitör neden alınmalı ve neden alınmamalı ile ilgili de bir bilgi atacağım buraya.

    Çünkü insanlar boş yere 1 milyar renk skalası gösterebilen monitör arıyorlar, 1 milyar renk skalası nedir, neden önemlidir, kimin işine yarar, kimler için fuzuli kısa bir bilgi vereceğim daha sonra...

    oha ! nerden satın aldın onu ? Ben ev için alıcam o monitörü ama ben artık soluk renklerle oyun oynamaktan sıkıldım bu monitörün renk canlılığı harika ev içinde olsa bunu kullanırım iş içinde olsa ...
    bu arada cidden nerden buldun sıfır ürün :D testte bekliyoruz.




  • llllxefsanexllll kullanıcısına yanıt
    PA246Q ekstrem bir monitör. Senin buna ihtiyacın yok.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.