Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Orijinalden alıntı: Formel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zaferaytas

aradım adamları onlarda bunlara hiç gerek yok diyorlar alabilirsen pro modelini kullan hem daha ucuz hemde özellik bakımından aynılar zaten dönüştürücülerde problemler meydana geliyor diyorlar

anladım hocam .. artık nasıl istersen ..karar senin ..

Hocam anakartı aldım deneme yapıyorum. aida 64'Te 3770k işlemci normalde turbo bootsu 3,9 ,aidada 4,1 ghz gösteriyor. %17 O.C gösteriyor . TPU açık mı oluyor acaba. Yanlız anakart üstünde ki switchten mi aktif hale getirebiliyoruz. O switchleri pc açıkken mi değiştirebiliyoruz yoksa kapalı mı olması gerekiyor.

kapalı olması gerekir diye düşünüyorum ..bunu hiç düşünmedim ama ..ben sistem kapalıyken aktif hale getirdim ..

TPU açıksa hemen yanında yeşil led yanması gerekir .. yanmıyorsa buton kapalıdır.. benim sistemde TPU açıkken aidata 64 de % 31 o.c gösteriyor ..baya şaşırmışdım ilk gördüğümde ..yukarıdaki msjlarda resimler mevcut ..

sizde açmak istediğinizde anakarttan elektrigi kesin ve aktif edin ne olur ne olmaz ..

bu arada bios versiyonunu kontrol edin güncel değilse güncelleyin .. sistemde ssd v.s.. kullanıyorsanız tavsiye ederim mutlaka sata portlarını ve biosu güncel tutun...

yine konu ile ilgili msj lar konuda mevcut...

bu arada işlemcim 2500k ..

Meğer ışık yanıyormuş açıkken Baya denedim, pc açıkken de denedim İlk etapta ya 4,1 ya da 4,2 oldu. Sonra manuel olarak arttırayım dedim çorba oldu. Ram hızları bir türlü istediğim değere gelmedi.Şimdi TPU açık elle çarpanı 43x yaptım. 4,3 ghz'de kullanıyorum ramlarda 1600mhz. Bilmiyorum ama ya deluxe ya da ramlar kalas bi türlü 1866 mhz yapamadım. Pc açılmıyor o değerde. Anca memok butonuna basarak açabildim anakarttan.

Bir de galiba fanları biostan ayarlayamıyoruz.Baya denedim bugün. İlla fan kontrolcü almak gerek sanırım. Turbo ,silent falan yaptım ama rpmler aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 3 Ekim 2012; 20:48:02 >

• quote:

Turbo ,silent falan yaptım ama rpmler aynı.
    fanlarınız pwm fanmı? pwm ise bios dan fan bölümüne girip manule alıp istediğinz şekilde rpm sizi yükseltebilirsiniz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aradım adamları onlarda bunlara hiç gerek yok diyorlar alabilirsen pro modelini kullan hem daha ucuz hemde özellik bakımından aynılar zaten dönüştürücülerde problemler meydana geliyor diyorlar

anladım hocam .. artık nasıl istersen ..karar senin ..

Hocam anakartı aldım deneme yapıyorum. aida 64'Te 3770k işlemci normalde turbo bootsu 3,9 ,aidada 4,1 ghz gösteriyor. %17 O.C gösteriyor . TPU açık mı oluyor acaba. Yanlız anakart üstünde ki switchten mi aktif hale getirebiliyoruz. O switchleri pc açıkken mi değiştirebiliyoruz yoksa kapalı mı olması gerekiyor.

kapalı olması gerekir diye düşünüyorum ..bunu hiç düşünmedim ama ..ben sistem kapalıyken aktif hale getirdim ..

TPU açıksa hemen yanında yeşil led yanması gerekir .. yanmıyorsa buton kapalıdır.. benim sistemde TPU açıkken aidata 64 de % 31 o.c gösteriyor ..baya şaşırmışdım ilk gördüğümde ..yukarıdaki msjlarda resimler mevcut ..

sizde açmak istediğinizde anakarttan elektrigi kesin ve aktif edin ne olur ne olmaz ..

bu arada bios versiyonunu kontrol edin güncel değilse güncelleyin .. sistemde ssd v.s.. kullanıyorsanız tavsiye ederim mutlaka sata portlarını ve biosu güncel tutun...

yine konu ile ilgili msj lar konuda mevcut...

bu arada işlemcim 2500k ..

Meğer ışık yanıyormuş açıkken Baya denedim, pc açıkken de denedim İlk etapta ya 4,1 ya da 4,2 oldu. Sonra manuel olarak arttırayım dedim çorba oldu. Ram hızları bir türlü istediğim değere gelmedi.Şimdi TPU açık elle çarpanı 43x yaptım. 4,3 ghz'de kullanıyorum ramlarda 1600mhz. Bilmiyorum ama ya deluxe ya da ramlar kalas bi türlü 1866 mhz yapamadım. Pc açılmıyor o değerde. Anca memok butonuna basarak açabildim anakarttan.

Bir de galiba fanları biostan ayarlayamıyoruz.Baya denedim bugün. İlla fan kontrolcü almak gerek sanırım. Turbo ,silent falan yaptım ama rpmler aynı.

ramlerin nedir bilemıyorum dostum ama ..diğer yazdıkların aynen öyle ..... bende ripjaw 1333 mhz cl7 var .. TPU açıkken mhz leride yükseldi ve sorun çıkarmadı .. düşük cl ve o.c ye uygun bu olsa gerek ..... bu anakart beni baya memnun etti .. daha önceki sistemimde bu ramerle aldgım mavi ekran hatalarının hatti hesabı yok ... ama bu sistemde sorun yok ..tek tuşda 3.3 ghz lik işlemci 4.2 ghz de çalışıyor .. !!! manuel hiç uğraşmadım bile .. kaldiki daha yeni sistem ve genel olarakda yeni bir sistem ... 4.2 olmuş yada atıyorum manuel 4.7 olmuş çok bişi farketmez ..

anakart bana ekran kartı için darboğaz yapmadıkdan sonra ramleri otomaık ayarlayıp çalıştırdıkdan sonra .. işlemciyi % 30 lara kadar o.c ettikten sonra daha ne istiyım

• quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

fanlarınız pwm fanmı? pwm ise bios dan fan bölümüne girip manule alıp istediğinz şekilde rpm sizi yükseltebilirsiniz

4 kasa fanını özel bir kabloyla tek pwm sokete taktım bu şekilde kontrol ederim dedim bir türlü beceremedim, neyse ki gerek kalmadı, çok ses çıkar diye planlamıştım belki düşürürüm diye ama sessiz çıktı kasa.Bu birkaç gün yoruldum baya da vakit aldı yeni sistemi kurmak hala işim bitmedi. Bir ara tekrar deniycem

@nıggaa

Ramlar ripjawsx 1600 cl9. Ben bir de manuel olarak bakalım kaça gidecek onun peşindeyim .Aynen dedğiniz gibi tek tuşla 4,2 oldu zahmetsiz. Bu da yeterli. Ben ekstra 4,3 yaptım o kadar. Daha da kolay kolay gitmem. 3770K malum 4,5 civarı ısısı yükseliyor sandylere göre. Şimdilik anakarttan baya memnunum en ufak hata vermedi. Daha bakmadığım bir sürü özellik var. blutooth ,wifi gibi. gerçi blutoothtan telefonu göremedim bir türlü ama öylesine üstün körü baktım

• quote:

quote:

quote:

4 kasa fanını özel bir kabloyla tek pwm sokete taktım bu şekilde kontrol ederim dedim bir türlü beceremedim, neyse ki gerek kalmadı, çok ses çıkar diye planlamıştım belki düşürürüm diye ama sessiz çıktı kasa.Bu birkaç gün yoruldum baya da vakit aldı yeni sistemi kurmak hala işim bitmedi. Bir ara tekrar deniycem

@nıggaa

Ramlar ripjawsx 1600 cl9. Ben bir de manuel olarak bakalım kaça gidecek onun peşindeyim .Aynen dedğiniz gibi tek tuşla 4,2 oldu zahmetsiz. Bu da yeterli. Ben ekstra 4,3 yaptım o kadar. Daha da kolay kolay gitmem. 3770K malum 4,5 civarı ısısı yükseliyor sandylere göre. Şimdilik anakarttan baya memnunum en ufak hata vermedi. Daha bakmadığım bir sürü özellik var. blutooth ,wifi gibi. gerçi blutoothtan telefonu göremedim bir türlü ama öylesine üstün körü baktım

güle güle kullan hocam ..

• Ben de şöyle bir problem var, henüz çözemedim.

Biostan, fan ayarları, full de çalışıcak şekilde ayarlı, ve windows açılana kadar da fanlar full çalışıyor, ancak windows açılıp, şu asus suite açılınca, fan hızları sürekli olarak düşüyor. Ben de sürekli, fan xpert2 yi açıp, ordan "full speed" 'e tıklamak zorunda kalıyorum. Her bilgisayarı açtığımda, her resetten sonra, bunu yapmak zorundayım.

Fanların sürekli full konumda çalışmasını nasıl sağlarım, bilen var mı ?
  • güzel inceleme olmuş emeğine sağlık.
  • quote:

güzel inceleme olmuş emeğine sağlık.
    tşk ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Ben de şöyle bir problem var, henüz çözemedim.

Biostan, fan ayarları, full de çalışıcak şekilde ayarlı, ve windows açılana kadar da fanlar full çalışıyor, ancak windows açılıp, şu asus suite açılınca, fan hızları sürekli olarak düşüyor. Ben de sürekli, fan xpert2 yi açıp, ordan "full speed" 'e tıklamak zorunda kalıyorum. Her bilgisayarı açtığımda, her resetten sonra, bunu yapmak zorundayım.

biosa girin fanlarınız pwm ise manuele alıp Chassis4 Fan Min. Duty Cycle(%) karşısındaki değeri 100 yapin deneyin olmazsa düşürün artrıın ben 78 yaptım fan 800 rpm lerde şimdi.. 100 yaparsam 1300 rpm lerde oluyor en yükseğe alabilirsin tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 4 Ekim 2012; 14:34:09 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Ben de şöyle bir problem var, henüz çözemedim.

biosa girin fanlarınız pwm ise manuele alıp Chassis4 Fan Min. Duty Cycle(%) karşısındaki değeri 100 yapin deneyin olmazsa düşürün artrıın ben 78 yaptım fan 800 rpm lerde şimdi.. 100 yaparsam 1300 rpm lerde oluyor en yükseğe alabilirsin tabi..

O dediğinizi daha önce denemiştim, ama sorun çözülmemişti. Zaten bilgisayar açıldığında fanlar fullde çalışıyor, windows açılınca işler karışıyor. Fan xpert2 bir şekilde fanları auto ya alıyor, bunu kapatamıyorum

• anladım hocam o zaman pro daha iyi galiba ayrıca arkadaşlar sorunlar falanm yazmış asus P8Z77-V DELUXE modelini iadeye gönderip pro modelini alıyım bari
  • hocam bios update denedin mi ? .. güncelse bir önceki sürüme dönüp duruma bak .. sonra tekrar güncel sürüme geç .. durum nedir bilemıyorum ama bıos denemediysen işe yarayabilir diye düşünüyorum ..
  • quote:

anladım hocam o zaman pro daha iyi galiba ayrıca arkadaşlar sorunlar falanm yazmış asus P8Z77-V DELUXE modelini iadeye gönderip pro modelini alıyım bari

pişman olmassın en azından buradanda gereken teknik desteği alırsın hocam ..
  • nıggaa kardeşim başka çarem kalmadı artık pro medeli ile deluxe fark yokmuş sadece kullanıcıya göre seçim yapılmış içindeki wifi ile internete bağlanabiliryormu kablosuz ben hiç den emdim merak ettim
  • quote:

O dediğinizi daha önce denemiştim, ama sorun çözülmemişti. Zaten bilgisayar açıldığında fanlar fullde çalışıyor, windows açılınca işler karışıyor. Fan xpert2 bir şekilde fanları auto ya alıyor, bunu kapatamıyorum

o dediğiniz bir ara bendede olmuştu sanırım ona sebeb olan fan expert programı.. tabi ben o zmanlar biosdan rpm ayarını bulamamıştım bendede bilgisyaarı açınca fanlar fule çıkıyordu ama bunlar fan exper programını kurunca olmuştu sonra kaldırdım biosdan manuel olarak istediğim şekilde kaç rpm de olacağini sağlıyabiliyorum.. bence son biosu yükleyip format atın fan expert kurmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 4 Ekim 2012; 17:00:34 >
  • evet bende dymuştum sen hangi anakartı kullanıyorsun promu yoksa deluxe
  • quote:

nıggaa kardeşim başka çarem kalmadı artık pro medeli ile deluxe fark yokmuş sadece kullanıcıya göre seçim yapılmış içindeki wifi ile internete bağlanabiliryormu kablosuz ben hiç den emdim merak ettim

bağlanıyorsun ..evde acces point var ..bizzat denedim
  • o zaman alınmalı bu anakart gerçekten iyiymiş
  • quote:

pro medeli ile deluxe fark yokmuş
    deluxe nin oc potansiyeli bu karttan daha yüksektir. daha başka + larıda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 5 Ekim 2012; 12:58:38 >
  • spleenish mesala ne gibi artıları var wifi bt go bunlarmı
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.