Şimdi Ara

asus p8p67 le 8 gb ram i 4 gb görme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 6 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 2 saat 11 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • mumak (2 mesaj) usb2.0 (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> asus p8p67 le 8 gb ram i 4 gb görme sorunu
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2095 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    selamlar arkadaşlar.
    elimde asus un p8p67 le model anakartı var. ve ram olarak g-skill in 1600 mhz lik 4 adet 2şer gb ramleri var.
    bu ramleri taktığım zaman bios ta sadece 4 gb ram görüyor. ama bios ta spd kısmı var oraya girdiğim zaman ram ler hakkında bilgi veriyor.orda her hangi bi sorun yok 4 tane ayrı ayrı 2 gb görüyor ama totalde 4 gb diyor. tüm ramleri tek tek yada 2 şer 2 şer denedim hepsi her slotta çalışıyor.
    windows a girince ordada 4 gb görüyor ama cpu-z 8 gb yi görüyor. 6 gb da taksam yine 4 gb görüyor. ramlerin hepsi aynı bi uyumsuzluk olmaması lazım. benzer sorunu yaşayan yada bilgisi olan varmı ?
    bios update yaptım düzelmedi. asus un sitesinde clr cmos yapıp oc profilini xmp yapın demiş yaptım yine olmadı. bios tan bakmadığım yer kalmadı.



    |
    |
  • Yarbay
    3633 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: mumak

    selamlar arkadaşlar.
    elimde asus un p8p67 le model anakartı var. ve ram olarak g-skill in 1600 mhz lik 4 adet 2şer gb ramleri var.
    bu ramleri taktığım zaman bios ta sadece 4 gb ram görüyor. ama bios ta spd kısmı var oraya girdiğim zaman ram ler hakkında bilgi veriyor.orda her hangi bi sorun yok 4 tane ayrı ayrı 2 gb görüyor ama totalde 4 gb diyor. tüm ramleri tek tek yada 2 şer 2 şer denedim hepsi her slotta çalışıyor.
    windows a girince ordada 4 gb görüyor ama cpu-z 8 gb yi görüyor. 6 gb da taksam yine 4 gb görüyor. ramlerin hepsi aynı bi uyumsuzluk olmaması lazım. benzer sorunu yaşayan yada bilgisi olan varmı ?
    bios update yaptım düzelmedi. asus un sitesinde clr cmos yapıp oc profilini xmp yapın demiş yaptım yine olmadı. bios tan bakmadığım yer kalmadı.

    aynı kartta 2 adet 4gb 1333mhz kullanıyorum,hani 8gb ile bir sorunu yok en azından..ram hızlarını elle 1333mhz ye çekmeyi denedin mi,yada ram e biraz voltaj vermeyi..ram uyumluluk listesinde 2gb 1333 için 4 dim slotunuda göstermiş,2gb 1600 için 4 dimde gösterdiği model 1.65v lık bir ram..yazdıklarımı bir dene derim,belki bir ihtimal..memory remap feature gibi bir özellik oluyordu eskiden bu tür durumlarda kuracaladığımız ama onu bu kartta göremedim




  • Yarbay
    2095 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: usb2.0

    quote:

    Orijinalden alıntı: mumak

    selamlar arkadaşlar.
    elimde asus un p8p67 le model anakartı var. ve ram olarak g-skill in 1600 mhz lik 4 adet 2şer gb ramleri var.
    bu ramleri taktığım zaman bios ta sadece 4 gb ram görüyor. ama bios ta spd kısmı var oraya girdiğim zaman ram ler hakkında bilgi veriyor.orda her hangi bi sorun yok 4 tane ayrı ayrı 2 gb görüyor ama totalde 4 gb diyor. tüm ramleri tek tek yada 2 şer 2 şer denedim hepsi her slotta çalışıyor.
    windows a girince ordada 4 gb görüyor ama cpu-z 8 gb yi görüyor. 6 gb da taksam yine 4 gb görüyor. ramlerin hepsi aynı bi uyumsuzluk olmaması lazım. benzer sorunu yaşayan yada bilgisi olan varmı ?
    bios update yaptım düzelmedi. asus un sitesinde clr cmos yapıp oc profilini xmp yapın demiş yaptım yine olmadı. bios tan bakmadığım yer kalmadı.

    aynı kartta 2 adet 4gb 1333mhz kullanıyorum,hani 8gb ile bir sorunu yok en azından..ram hızlarını elle 1333mhz ye çekmeyi denedin mi,yada ram e biraz voltaj vermeyi..ram uyumluluk listesinde 2gb 1333 için 4 dim slotunuda göstermiş,2gb 1600 için 4 dimde gösterdiği model 1.65v lık bir ram..yazdıklarımı bir dene derim,belki bir ihtimal..memory remap feature gibi bir özellik oluyordu eskiden bu tür durumlarda kuracaladığımız ama onu bu kartta göremedim

    denedim hocam. memory remap ı da açık ve kapalı denedim. ramleri 1333 ve tüm hızlarda denedim.
    cpu ayaklarını kontrol ettimde bi tanesi kırık gibi sanırım bununla alakalı bi sorun olabilir. aynı ramleri amd sistem gigabyte marka anakarta taktın sorunsuz çalışıyor 8gb. sanırım işlemci yuvasıyla ilgili bi sorun.
    yardımınız için teşekkür ederim bu arada
    |
    |




Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
uc satın al ;pubg mobile ;uc
Europatrans evden eve nakliyat '' 444 69 95''
En ucuz kedi maması fiyatları
Sohbet
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,219
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.