Şimdi Ara

ASUS P8P67 Crossfire Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi günler arkadaşlar Asus P8P67 markalı anakartı kullanmaktayım bu anakartta 2 adet pci-express slotu mevcut fakat bunlardan birisi x4 hızında bu kartta 2 tane ekran kartı bağlayıp crossfire yapmak ne kadar mantıklı olur ? birde Asus'un sitesinde bu anakartın crossfire kurulumu ile ilgili bir açıklama var çeviri yapıp anladığım kadarı ile crossfire yapıldığında anakartın usb hatlarındamı öyle birşeyde yavaşlama oluyor gibi,tavsiyelerinizi bekliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 26 Eylül 2011; 13:24:42 >

• kartlardan biri x4 diğeri x16 hızında calisacaksa CF yapmanın bir espirisi kalmıyor malesef. Yapmasanız daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

kartlardan biri x4 diğeri x16 hızında calisacaksa CF yapmanın bir espirisi kalmıyor malesef. Yapmasanız daha iyi.

İyi günler hocam ilginiz için teşekkürler birde anakartın resmi sitesinde şöyle bir ibare belirtilmiş

"*1: The PCIEX16_2 slot shares bandwidth with the PCIEX1_1 slot, PCIEX1_2 slot and USB3_34 connector. The PCIEX16_2 runs at x1 mode by default for system resource optimization"
  • Bununla ilgili pek çok tartışma ve test bilgisi var.

CF yapınca bir kart x16, diğer kart x4 çalıştığında çok az performans kaybı yaşanıyor, mesela %5 gibi.
    60 FPS alacakken 57 FPS alıyorsun.

Ben bu konuyu araştırıp bahsettiğim bilgiyi gördüğüm için H67 anakart aldım, aradaki fiyat farkına değmeyecek bir konudur.
  • Konuyu buldum Link

Bu da karşılaştırma test resmi, 8x/8x ile 16x/4x arasında dert edilecek bir fark yok.

ASUS P8P67 Crossfire Hakkında.
  • @meke hocam grafik için çok teşekkürler gerçekten pek fark yok gibi anlamadığım bir şey var asusun sitesindeki şu ibare

"*1: The PCIEX16_2 slot shares bandwidth with the PCIEX1_1 slot, PCIEX1_2 slot and USB3_34 connector. The PCIEX16_2 runs at x1 mode by default for system resource optimization"
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperV

@meke hocam grafik için çok teşekkürler gerçekten pek fark yok gibi anlamadığım bir şey var asusun sitesindeki şu ibare

Bunun açıklaması;
    Siyah renkli ikinci x16 PCIe slotun fabrika ayarlarında x1 olarak çalışmaktadır. Sebebi ise bu slota ait bant genişliği 2 x PCIe 2.0 x1 slotlarıyla ve USB3_34 konnektörü ile paylaşılmaktadır.
    Eğer CF yapacaksan 2 tane önemli husus var;
    1) 2 x PCIe 2.0 x1 slotlarına ve USB3_34 konnektörüne birşey takmayacak ve kullanmayacaksın
    2) Biostan x1 hızını auto veya x4 yapacaksın. (Bu ayar belki de yoktur, CF yapınca otomatik açıyor olabilir, bakmadım)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

quote:

Orijinalden alıntı: HyperV

@meke hocam grafik için çok teşekkürler gerçekten pek fark yok gibi anlamadığım bir şey var asusun sitesindeki şu ibare

Bunun açıklaması;
    Siyah renkli ikinci x16 PCIe slotun fabrika ayarlarında x1 olarak çalışmaktadır. Sebebi ise bu slota ait bant genişliği 2 x PCIe 2.0 x1 slotlarıyla ve USB3_34 konnektörü ile paylaşılmaktadır.
    Eğer CF yapacaksan 2 tane önemli husus var;
    1) 2 x PCIe 2.0 x1 slotlarına ve USB3_34 konnektörüne birşey takmayacak ve kullanmayacaksın
    2) Biostan x1 hızını auto veya x4 yapacaksın. (Bu ayar belki de yoktur, CF yapınca otomatik açıyor olabilir, bakmadım)

Çok teşekkür ediyorum hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.