Şimdi Ara

ASUS P5VD2-VM | Intel E2140 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu işlemciye ( Intel Pentium Dual Core E2140 1.6GHZ ) overclock yapmak istiyorum fakat yapamıyorum. Bios'a girdim ayarlarını yaptım bus speed yükselttim kaydedip çıktım fakat bios'a girme ekranında system boot fail yazıyor. Windowsu açınca cpu-z baktım bir değişiklik yok yardım edin lütfen.

Buyrun buda sistemim;

ASUS P5VD2-VM | Intel E2140 Overclock

• neresi yükselmiş?
    200 u 266 ı ypın
    fsb trabı 1066 yapın
  • Hocam resimdekiler normal hali bios da sadece cpu clock var o da en fazla 332 oluyor 324 den yukarı çıkarınca system boot fail hatası veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgrabyourglocks -- 11 Eylül 2013; 23:27:39 >
  • cpu frequency diye birşey var onu 200 den 220 ye getir. bu arada onu arttırınca ramler de artacak haberin olsun. cpu voltage diye birşey varsa onu eğer mavi ekran alırsan resetlenirse çok azıcık arttır. stok ayar 1,3 v mesela sen onu 1,35 yap. sorun devame derse ram timiglerini 9-9-9-24 sen bunu 9-10-10-26 falan yap kurcala acık vs vs uızun konu aslında görmeden yorum yapıldığında net olmuyor. azıcık o.c konularda dolanırsan okuduklarınla sen kendin daha iyi belirlersin bios ayarlarını
  • Benim bios'da sadece cpu clock ve ramin mhz sini artıracak bişey var ( 333mhz, 400mhz, 667mhz ) o değişiyor. Onların dışında voltage vs değişmiyor.
  • senin anlaşılan anakart çok eski. eğer gigabyte ise ctrl+f1 yapmalısın advanced cpu ayarları diye birşey eklenir listeye. oradan yapabilirsin. eğer başka bir markaysa maalesef oc yapamazsın işlemcine
  • Anakartım ASUS sanırım olmayacak neyse zaten yakında yeni bir işlemci alacaktım, yardımlarınız için çok çook teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.