Şimdi Ara

Asus P5L-MX hakkında yardım! Ram-Ekran Kartı Değişimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ram ve ekran kartını değiştirmek istiyorum ama anakartın max. ram kapasitesi ve uyumlu olduğu ekran kartları nelerdir bilemedim.
    Bir de uyumlu modellerden en iyi olan ekran kartıınnın ne olduunu sölediniz mi dadından yinmez olur bu iş. fiyat önemli diil yeterki taktıktan sonra sorun olmasın..
    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.

• biraz araştırdım anakart hakkında bu bilgileri buldum. burda yonga set Intel® 945G / ICH7 benim Anakart Çipsetim Intel Lakeport-G i945G yani everest öle dio ben pek anlamam.
    aslında burdan devam ederek şunu soruccam max belleği yongaset mi belirliyo yoksa anakartın kendisi mi! yani burda 4 gb yazıyo diye rahat rahat 2*2 gb alabilirmiyim.

CPU Desteği : Intel Core2 Extreme / Core2 Duo / Pentium D / Pentium 4 / Celeron D
    Yongaset : Intel® 945G / ICH7
    FSB : 1066 / 800 / 533 MHz
    Bellek : Maks. 4GB, DDR2 667 / 533 / 400 MHz
    Grafik Arabirimi : 1 x PCI-E x16
    Tümleşik Grafik : Intel Graphics Media Accelerator 950, 224MB
    Sata ve IDE : - 1 x UltraDMA 100/66/33, - 4 x Serial ATA 300/150
    Raid : -
    Ses : 6-channel High-Definition Audio CODEC
    Ağ : Gb LAN PCIe
    1394 : -
    PCI : 2 x PCI
    PCI Express : 1 x PCI-E x16, 1 x PCI-E x1
    USB 2.0 : 8 x USB2.0
    Şekil Faktörü : mATX

ekran kartı olarak da anakarta uyumlu olan bi kaç model buldum bunların hangisi en iyi performansı verir! ve fiyatları nasıldır fikri olan??

*POWERCOLOR ATI RADEON HD 3650 1GB 128BIT GDDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 EKRAN KARTI
    *ZOTAC NVIDIA GeFORCE 9800GX2 1GB 512BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E 16x EKRAN KARTI
    *EVGA NVIDIA e-GeForce 9800GX2 1024MB SC 256 BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 EKRAN KARTI
    *Inno3D NVIDIA GEFORCE 8600GT 1GB 128BIT GDDR2 (DirectX 10) DVI+HDTV OUT PCI-E x16 EKRAN KARTI

teşşşekkürler

• Söz konusu anakart maksimum DDR2 667 Ram desteği vermektedir. Ayrıca 2 adet Ram slotu bulunmaktadır. Bulabildiğiniz takdirde 2x2 DDR2 667 4GB kullanabilirsiniz. Aksi halde 2x1 kullanırsınız. Ekran kartı hususna gelince PCI-E x16 slotu mevcuttur. Bu katagoride yer alan her hangi bir ekran kartı kullanabilirsiniz. Saygılar
  • Anakartın 2 adet ram slotlu, max. 4GB kapasiteli, DDR2 667 MHz ram desteklemektedir.

Anakartın ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsin :

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1320&l1=3&l2=11&l3=194&l4=0
  • çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglaraktas

Söz konusu anakart maksimum DDR2 667 Ram desteği vermektedir. Ayrıca 2 adet Ram slotu bulunmaktadır. Bulabildiğiniz takdirde 2x2 DDR2 667 4GB kullanabilirsiniz. Aksi halde 2x1 kullanırsınız. Ekran kartı hususna gelince PCI-E x16 slotu mevcuttur. Bu katagoride yer alan her hangi bir ekran kartı kullanabilirsiniz. Saygılar

son olarak ekran kartı için bahsettiğiniz kategoride ddr2 ve 667 olması şart mı. ya da ddr3 bi ekran kartı kullanabilirmiyim.?

Yani altta yazdığım bu iki ekran kartından birini kullabilirmiyim.. Cevabınız evetse hangisini almam daha iyi olur?

*SAPPHIRE 256MB,ATI Radeon HD 3850,PCI-Ex,DDR3,256bit,Dual DVI-I,

*ZOTAC NVIDIA GeFORCE 9800GX2 1GB 512BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E 16x EKRAN KARTI

çok oldum ama kusra kalmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir_han -- 20 Haziran 2008; 22:57:28 >
  • Şimdi kontrol ettimde
    pek iyi olmaz açıkçası fiyatı KDV dahil 956 YTL miş.
    diğerini alsam daha iyi galiba tabi uyum sorunu çıkmazsa...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha öncede belirttiğim üzere PCI-E 16x olmak koşulu ile dd2 yada ddr3 her hangi bir ekran kartını alabilrsiniz. Lakin ben her zaman tercihimi Nvidia dan yana kullanmışımdır. Zotac 8800GT AMP isteklerinizi karşılayabilecek bir karttır. Burda altını çizmek istediğim bir husus daha varki Asus P5L-MX çok ısınan bir anakarttır. Kasanızın soğutması ve alacağınız ekran kartının soğutma performansının iyi olmasına dikkat etmelisiniz. Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglaraktas

Daha öncede belirttiğim üzere PCI-E 16x olmak koşulu ile dd2 yada ddr3 her hangi bir ekran kartını alabilrsiniz. Lakin ben her zaman tercihimi Nvidia dan yana kullanmışımdır. Zotac 8800GT AMP isteklerinizi karşılayabilecek bir karttır. Burda altını çizmek istediğim bir husus daha varki Asus P5L-MX çok ısınan bir anakarttır. Kasanızın soğutması ve alacağınız ekran kartının soğutma performansının iyi olmasına dikkat etmelisiniz. Saygılar

aynen katılıyorum kardesım daha oncekı anakartım Asus P5L-MX dı cok fazla ısındıgı ıcın dekupajla kasanın yan kapagını kesıp 12 cm lık fan takmıstım ancak sorunu cozmustum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.