Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm yukarda bir arkadaş yazmış kasa fanları dönüp kapanıyor bil çalışmıyor diye, ben daha dün anakartı aldım, 45nm cpu ile sistemi topladım, biosa girerken kitlenme yapıyordu, bios update ini indirdim, windows üzerinden asus update prograıyla en son çıkan versionu yükledim 10. bişeydi unuttum, anakartta aynı sorun oluştu, fanlar dönüyor,3 4 sn kadar sonra kapanıyo, aradan bi 15 sn fln geçiyo, gene aynı şey, ilk defa asusun bi ürününden lanet ettim, bugüne kadar kullandığım tüm sistemlerde asus kullandım, senelerdir p5nd2 sli anakart kullandım 4 sene kadar, biosunuda update ettim defalarca, kaç tane müşterimin makinasına bios update yaptım, ilk defa böyle bişey görüyorum, bu en son çıkan bios gerçekten güvenilirmi bilmiyorum, anakartı gönderdim iyade için daha 1 gün olmamış ama zorluk çıkartıyorlar, Allah korkusu kalmamış. cidden lanet olsun
  • karar asus p5kse yerine gigabyte p35 ds3r tercih edilecek
  • merhaba arkadaşlar

1007 bios update'i asus update programı ile yaptım reboot gerekli dedi evet dedim. Yeniden başlarken F1 run setup F2 default setting falan gibi bişeyler dedi ve F1 bastım dos ekranı açıldı çıktım ordan baktımki windows göçmüş. tekrar açıldı F2 dedim olağan şekilde başlat güvenli mod falan dedi. güvenli modda açıyor ama olağan şekilde başlatmıyor. çöktü windows'um :(
    sonra C,D olarak 2 ye bölünmüş harddisk in D sine windows yükledim update program yükledim update ettim yine aynı hatayı verdi ama sonra yüklediğim windows çalışıyor. 904 update'i yüklemeyi deneyeceğim temiz bi format atıp.
    sorun ne olabilir ve ne yapmam lazım sizce?
  • bu adamlarda Allah korkusu kalmamış, anakartı gönderdiler daha 1gün olmamış, garantiye gitcekmiş fln bekletiyolar, lanet olsun ya, senin yaşadığın sorunu o bios update i ile çoğu insan yaşıyor arkadaşım, o anakartı git geri ver bence kurtul, dertsiz başın ağrımasın daha fazla, bende iyade etmekle uğraşıyorum, ama zorluk çıkartıyolar, ne diyim, asus böyle şerefsiz bi firma olmuş, bozuk mal satar, sattığı malın arkasında durmaz, birde utanmadan kendi web sitelerine sorunlu biosu koyarlar, madem adam akıllı üretemedin bu anakartı niye piyasaya sürüyosun, madem sürüyosun vatandaşı niye bozuk malınla yok garantiydi diye uğraştırıyosun, işlemci kutusunda ben ona bakıyorum o bana, 8800gt ekran kartı almışım daha denemek nasip olmadı, bugün gidip başka bi anakart alcam, ötekinide alırlarsa alacaklar, almazlarsa ben o toptancılara yapacağımı bilirim, adi adamlar
  • ben de bu anakartı aldım ancak aldığımdan beri yüzüm pek gülmedi. açıkçası nette de araştırdım, bu boot sorunu olan onlarca insan var. asus'a yakıştıramadım diyebilirim. bilgisayar boot etmekte oldukça zorlanıyor, neredeyse her 3 bootumdan birinde CMOS hatası ile karşılaşıyorum. bunun yanı sıra arada bir ekrandan görüntü gidiyor (gerek windowsta gerek bilgisayar açılırken) ve kitleniyor. sonra kasadan bir bip sesi geliyor, bunun üzerine ben de resete basmak zorunda kalıyorum.
    neyse bunların çözümünü bir türlü bulamadım daha. ancak asıl bahsetmek istediğim şudur; ben bu sorunlardan kurtulmak ümidiyle asusun sitesinden en son güncel olan biosu indirip biosumu güncellemiştim. indirdiğim versiyon 1007 idi. fakat bundan sonra sorunlar daha da çoğaldı, bilgisayarın stabilitesi tamamen kayboldu. durduk yere çakılmalar windows açılırken ekranın sleep moda girip 1-2 dakika sonra açılması gibi.
    bugün de araştırırken daha önceki sürümün daha kararlı olduğunu yazanlara rastladım, ben de geri güncelleme yapayım dedim, ama asus un sitesine girdiğimde 1007 versiyon biosun kaldırıldığını gördüm!! eğer aranızda bu versiyona güncellemiş olanlar varsa hemen değiştirsin derim ben.
    bu arada bios updatelerinizi windowstan yapmayın, asusun sitesinden istediğiniz bios sürümünü ve afudos isimli dosyayı bir flash belleğe kopyalayın. bilgisayar açılırken alt+f2 tuşlarına basılı tutun. bu şekilde daha sağlıklı güncelleme yapabilirsiniz. (tabi elektriğin kesilmemesi için dua etmeyi unutmayın )

• Arkadaşlar sakın ola 1007 bios update yüklemeyin geri 901 yükleyene kadar canım çıktı ekran kartı yüklerken çakıştımı bişeyler oldu her formattan sonra ekran kartı yüklemesinde windows göçtü. ekran kartım yandı zannetim geri bios yapatım sorun morun kalamdı. sorun yeni bios update'te.

bugün bi abim bişey söyledi çalışan bios update edilmez :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: goxhell

bios yenilenmiş : 1007

Sakın yeni çıkan 1007 biosu yüklemeyin yükledikten sonra bilgisayarı normal modda açamadım
    zorunlu olarak format attım!!!

Asus hatasından dönmüş siteden kaldırmışlar
    Hatadan dönmekte bir erdemdir sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyler7 -- 15 Nisan 2008; 2:09:21 >
  • Bu anakartı almayı düsünüyorum E8200 islemci ile kullanıcam bios güncellemeden sistem acan yada kullanan varmı aranızda bunu sormak istemistim.
  • ben de 8200 kullanıyorum ve 901 updateinden sonra sorun yok gibi gözüküyor. ama gene de bir şey söylemek için erken, ancak bir kaç gün sonra kesin bir şey söyleyebilirim
  • arkadaşlar bu kartı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.. hoparlorum creative 7+1 6 sından ses gelıyor 7.cı den ses gelmıyor realtek ten ayarlarınıda yaptım sızde sorun ne olabılır? bıos falanda guncellemedım kart takıldıgı gıbı duruyor.. realtek ses prgramından ayarları yaptım ama hala 1 tanesı calısmıyor kafayı yıcem eskı kartımda calısıyordu yardımcı olabılırmısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

@vukleus

Kardeşim geçmiş olsun sorun %90 anakarttan kaynaklanıyor anlattıklarına göre işlemciyede %10 pay bırakmak istiyorum ama sorun anakart gibi. Exa nın yaptığıda çok ayıp gerçekten. İnşallah hatalarını telafi ederler yoksa kırık not alacaklar bizden.
    @konsolbaba

Bahsi geçen kart ucuz olabilir ama çamur atılacak bir kart değil ben fanatik bir gigabyte kullanıcısı iken kullandığım anakart 2 defa arızalandı 1. sinde garantiden yaptırdım 2. sinde garanti bittiğinden kaldırıp çöpe attım. Ardından bir arkadaşıma gigabyte anakart aldırdım aynı şekilde oda senesi dolmadan arızalandı. Ben yine bir hak daha verip gigabyte aldım ama kart rezil çıktı 3 gün sonra değiştirip p5k-se yi aldım aldığım günden beri hiç bir sıkıntı yaşamadım belki asus, gigabyte gibi janjanlı anakart yapmıyor belki bok renginde ama ben tövbe ettim gigabyte almaya. Buda benden bir dost tavsiyesi değil ama yaşanmış bir tecrübe olsun. Abit için birşey diyemiyorum çünkü kullanmadım. P5K-SE fiyatına göre bence çok güzel bir kart ben memnunum.

Gerçekten Asus iyi anakartlar yapıyor.Gigabyte ında güzel modelleri var ama.Anakart denince ilk akıla gelen marka her zaman Asus'tur.
    Ben şu ana kadar bi problemini görmedim p5k-se nin sadece yeni çıkan biosu 1007 de pc restart attı kendine durmadan o da yazılım
    hatasından kaynaklanıyor.Şu an 0901 bios kullanıyorum sorunsuz

• quote:

Orjinalden alıntı: dwyanewadecns

arkadaşlar bu kartı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.. hoparlorum creative 7+1 6 sından ses gelıyor 7.cı den ses gelmıyor realtek ten ayarlarınıda yaptım sızde sorun ne olabılır? bıos falanda guncellemedım kart takıldıgı gıbı duruyor.. realtek ses prgramından ayarları yaptım ama hala 1 tanesı calısmıyor kafayı yıcem eskı kartımda calısıyordu yardımcı olabılırmısınız?

Arkadaşım realtek 1.90 çıktı linki ise aşşada verdim ayriyeten bios güncellemesini de 0901 e yapıp daha sonra
    realtek den ayarları 7.1 yap doğru bağlantı yaptığınada emin ol arkadaki yerlerle sorun çözülecektir.
    Ben Creative 5+1 i sorunsuz kullanıyorum

Realtek 1.90 updatehttp://downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-1.90-download-1894.html
    BIOS UPDATE http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/flash/AsusUpdt_V71304.zip
    0901 BIOS http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K_SE/P5KSE0901.zip

• bios güncellemesini nasıl yapıyoruz acaba?
  • realtek 1.90 ı yukledım 8 ch hoparloru sectım.. baglantılarımı tekrar kontrol ettım gene çalışmıyor bios guncellemem gerekıcek herhalde ama nasıl oldugunu yapıldıgını bılmıorm yardımcı olursanız sevınırım
  • BIOS UPDATE dosyasını yükle ilk http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/flash/AsusUpdt_V71304.zip
    kur ve çalıştır daha sonra 0901 BIOShttp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K_SE/P5KSE0901.zip
    olarak bunu yükle zipli dosyayı klasör olrak aç masaüstüne.
    Daha sonra ise Asus Update i çalıştır/ ''update BIOS from a file ''seç ileri de dosyayı seçmeni isteyecek
    oradan masaüstüne açtığın dosyayı seç p5k-se-0901asus.rom sonra flash de yeni biosu yüklicek restart atıcaksın.
    Yeni bios ile başlayacak.Fakat önceden diğer biosa yaptığın ayarlar sıfırlanacağından bu işlemleri yapmadan önce
    eski biosuna gir ve hangi seçeneklerin olduğuna bak.

• bu kartın 7+1 desteklediğine eminmisiniz? ben eminim ama sizler?
  • Destekliyor tabii ki fakat normal bir ses kartının performansını veremeyebilir.Sen gene
    araştırmanı yap baktın olmadı 1 tane ses kartı alıcaksın artık
    Ben 5+1 i sorunsuz kullanıyorum.Winamptayken pek bir farkı olmuyor fakat
    dvd izlerken 5+1 zevkini doyasıya yaşıyorum.
  • ses kartları ortalama fiyatları ne kadar hangi kartı önerirsiniz?
  • iyade ettim ve kurtuldum, çok şükür... eğer 15günden önce alanlar varsa hemen iyade etmelerini öneririm, sonuçta para verip rezil olmaktansa aynı paralara sorunsuz bir anakart almakta var, asusa yakışmadı, son zamanlarda iyice paragöz bir firma oldu çıktı
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayım

iyade ettim ve kurtuldum, çok şükür... eğer 15günden önce alanlar varsa hemen iyade etmelerini öneririm, sonuçta para verip rezil olmaktansa aynı paralara sorunsuz bir anakart almakta var, asusa yakışmadı, son zamanlarda iyice paragöz bir firma oldu çıktı

Arkadaşım şu ana kadar tek bir sorun bile yaşamadım sadece bios ile bir sorunum oldu güncellerken
    onuda sayfalarından kaldırdılar 2 gün sonra sorunsuz kullanıyorum şu an 0901 ile
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.