Şimdi Ara

ASUS P5G41C-M LX- E2140 OVERCLOCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün işlemcimi overclock yapmaya karar verdim. Önceden 2 Ghz'de rahatça kullanıyordum fakat işlemcinin sınırlarını bulmaya karar verdim. Mağlum çok pahalı bir cihaz değil ve biraz da deneyim kazanmak istiyorum. Stok soğutma bir tane de kasada fan var gerekirse üzerine doğrultarak destekleyebilirim. Anakartın biosunu video çektim ve burayı koyacağım sizde ne yapacağını ayarları nasıl seçeceğimi söylersiniz. İsterseniz sadece overlock bölümünüde çekebilirim. Videoyu iPhone 3GS ile çektim ama telefon yeterli diye düşünüyorum.

Yardım eden herkese Teşekkürler.

İyi forumlar.

http://www.youtube.com/watch?v=Zxd2RDant_Y

Ek: Beh be, 22 gün sonra sandy bridge bilgisayara geçmiştim, baya vakit geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC5C7D984 -- 15 Nisan 2012; 22:06:58 >

• Aynı anakartı ben de kullanıyorum. Bu anakartta çekirdek voltajını ayarlayamıyoruz malesef. o nedenle çok fazla bir şey bekleme, baştan söyleyeyim.

Şimdi neler yapabileceği konusuna gelirsek; "Jumper Free Configuration" menüsü altındaki "DRAM Frequency" değerini autodan çıkarıp ayarlayabildiğin en düşük frekensa getir. Zaten sistemde overclock varmış, olayın genel hatlarını biliyorsundur diye tahmin ediyorum. Bundan sonra tek yapacağın "CPU frequency" değerini ufak ufak artırmak ve Super Pİ, Prime95 gibi programlarla sistemi test etmek. Çekirdek voltajı veremiyoruz, ancak ram, kuzey köprüsü ve fsb voltajını ayarlayabiliyoruz. Yapacağın testler sonucunda "Memory", "NB", "VTT" Voltage değerleriyle oynayıp doğru değerleri bulabilirsin.

Bunun dışında eğer ramlerine güveniyorsan "Chipset" menüsü altındaki "North Bridge Configuration" menüsünden "Configure DRAM Timing by SPD" değerini disable edip ram zamanlamalarını ayarlayabilirsin. Bir de "Cpu configuration" Menüsündeki "C1E" değerini disable ederek işlemcinin boştayken hızını düşürmesini engelleyebilirsin.

Ben de sistemimi imzamdaki değelerde stabil bir şekilde kullanıyorum. Müsait bir zamanda kullandığım voltaj değerlerini de foto olarak eklerim bir ara. Yardıma ihtiyaç duyarsan buralardayım

• Evet, resimleri koyarsan çok iyi olur. Yardımların için teşekkürler. Şimdi biosa girip ayarlarla oynamaya başlayayım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

Evet, resimleri koyarsan çok iyi olur. Yardımların için teşekkürler. Şimdi biosa girip ayarlarla oynamaya başlayayım .

Edit: NB Voltage alelade verilmiş bir değer benimkinde. Çünkü bundan fazlasını verdiğimde ne ekstra performans alabildim ne de ısı sorunuyla karşılaştım. Stabilliteyi yakaladığım için de pek uğraşmıyorum açıkçası.

Bu arada SB Voltage değeriyle oynama, ben oynayınca makine kayışı koparıyor

Edit 2: 2. foto eklendi.

Ramlerimden biri arızalı olduğu için şu anda tek kanal kullanmaktayım. 1 gb bile yetiyor bu W7'ye yav Ready boost da kullanıyorum. Faydası oluyor cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 3 Haziran 2011; 14:44:23 >

• Evet, 2200 mhzden sonra bende stabilite sorunu yaşandı. Bende şu an 2160dan kullanıyorum şu an bir problem yok. ben 1.6da yaptım 1.5de pek bir sorunla karşılaşmadım. Bende az sonra resimleri indiririm. 2400 mhzde voltajların hepsini sona getirdim. Sisteme görüntü gelmedi. Biraz sonra az daha gitmeye çalışacağım. O zaman ss eklerim. Teşekkürler yardımların için
  • quote:

Evet, 2200 mhzden sonra bende stabilite sorunu yaşandı. Bende şu an 2160dan kullanıyorum şu an bir problem yok. ben 1.6da yaptım 1.5de pek bir sorunla karşılaşmadım. Bende az sonra resimleri indiririm. 2400 mhzde voltajların hepsini sona getirdim. Sisteme görüntü gelmedi. Biraz sonra az daha gitmeye çalışacağım. O zaman ss eklerim. Teşekkürler yardımların için

Rica ederim

270 mhz fsb'ye ulaşmışsın. Bu noktada sorun ramlerden kaynaklanıyor olabilir. Ramler kaç mhz oldu 2200 mhz ve sonrasında? Bu arada voltajları son kademeye getirme sakın, çok sakat iş. Normalde o değerlerde sistem kendini açmaz. Ama açacağı tutarsa kötü sonuçlar çıkabilir ortaya.

1,6v'da kendi kendine yeni donanım buluyor benimki, sahibine çekmiş deli işte

Edit: İzleyeceğin yol şu olmalı: Voltajsız bir şekilde sistemi gidebileceği yere kadar götürmek.

Senaryo yazalım bir tane; işlemciye 260 mhz fsb verdin. Prime95 ile test ediyorsun ve çat! Sistem kendi kendine reset attı. Ya da sistem çok kararsız davranıyor. Sıcaklıklar gayet normaldi hiçbir sorun yoktu. Sorun nerede? Sorun voltajlarda Bu noktadayken fsb'ye dokunmadan voltaj artırıyoruz. Sistem kararlı hale gelince bu değerleri not alıyoruz. Sonra tekrar fsb artırmaya devam ediyoruz. Yine mi hiç sorun yokken reset atıyor ya da stabil davranmıyor. Tekrar voltajlara göz atıyoruz. Bu şekilde devam etmelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 3 Haziran 2011; 16:40:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

quote:

Evet, resimleri koyarsan çok iyi olur. Yardımların için teşekkürler. Şimdi biosa girip ayarlarla oynamaya başlayayım .

Edit: NB Voltage alelade verilmiş bir değer benimkinde. Çünkü bundan fazlasını verdiğimde ne ekstra performans alabildim ne de ısı sorunuyla karşılaştım. Stabilliteyi yakaladığım için de pek uğraşmıyorum açıkçası.

Ramlerimden biri arızalı olduğu için şu anda tek kanal kullanmaktayım. 1 gb bile yetiyor bu W7'ye yav Ready boost da kullanıyorum. Faydası oluyor cidden

arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayım cpu voltajı hangisi bu sayfada ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS P7H55M-LX RAM Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    ASUS M5A78L-M LX Anakart
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer551

quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

quote:

arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayım cpu voltajı hangisi bu sayfada ?

Kendim çekmiştim, buradan bakabilirsin.

• ben oc yi çektim valtaj yükseltmeden fakat voltajı yükseltmem önerildi cpu voltage diye bir şık yok o yüzden sordum bildiğim kadarıyla 1.4 v ye kadar problemsiz çıkartılabiliyormuş
  • cıkar hocam bende bi ara yapmıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.