Bildirim
Asus P5B-MX Bios Update Nasıl Yaparım?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
www.asus.com support bölümünde solda cpu support ta seninkini seç bios update talimatlarına uygun olarak yap acemiyse sakata biner iş haberin olsun doğru driverı bulup doğru şekilde yükleyeceksin -
Anakart ile verilen bir cd olcak asusa ait onu tak pc ye cdnin içinden asus update programi var onu kur pc ne daha sonra arkadaşında dediği gibiwww.asus.com ordan download a gir ordan marka modelini seç anakartının ordan bıos dosyanı indir yüklediğin program sayesinde bıosu yapılandır ama çok dikkat et en ufak bi yanlışın bıosun çökmesine sebep olabilir kolay gelsin -
Konuyu hortlatıyorum ama bende de Asus Pb5-Mx anakart var ve Bios update yapmak istiyorum. Daha önce hiç bios update yapmadım.Bana uygun yazılım hangisidir nerden anlayabilirim ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 8 Ekim 2011; 20:09:40 > -
Arkadaşlar doğru yoldamıyım ? Asus'un sitesinden anakartı buldum, BIOS kısmındaki en güncel sürüm olan ''Version 0704'' sürümünü indirdim. Asus update ile indirdiğim updatein içindeki Rom'u buldum ve resimdeki gibi sanırım son bölüm olan Flash bölümündeyim ama bi tırsma söz konusu
Bi acele cevap verirseniz çok iyi olur. doğrumu gidiyorum
EDIT: FLASH dedikden sonra benden başka bişey yapmamı isteyecek mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 8 Ekim 2011; 20:53:33 >
-
FLASH dedikten sonra biosu update edecektir. -
@electro58
Daha başka bişey yapmama gerek yok dimi ? -
Beyler Flash dedim bişeyler yükledi, en sonunda fail dedi. Daha sonra reset attım ve mavi ekran geldi. Şimdi bilgisayar açılmıyor, anakart ekranı bile çıkmadan siyah ekranda oluyor ve öylece kalıyor. Nerede yanlış yaptım nasıl düzeltebilirim. Lütfen acil yardımcı olun. -
Sorun buydu bios pilini çıkar tak. -
Bios pilini çıkardım, taktım hiçbir işe yaramadı. Hatta ramleri bile çıkardım taktım. Açılışda sürekli siyah ekran. Sadece fanlar dönüyor. Klavyeme elektrik gitmiyor ışıkları falan yanmıyor. Bi kötü kapandı, ekran birbirine girdi mavi ekran verdi ve mavi ekranda %li bişey doşdu. Ardından hiç açılmadı.
Off off :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 8 Ekim 2011; 22:19:13 > -
Arkadaşlar bişeyler okudum floppy disk ile çöken Biosu düzeltebiliyormuşuz fakat kasamda floppy disk yok. Bir CD/DVD yada USB bellekle bu durumu düzelme şansım yokmu ? Açma tuşuna basıyorum ama monitörde hiçbir yazı yada bi uyarı vs.. yok sadece siyah ekran, kasanın içindeki speaker'dan herhangibir ses de gelmiyor. Ekran kartı, ramler, bios pili, kasa bağlantı kablolarını, CLR jump soketini söküp tekrar taktım gene aynı.
Garantisi maalesef yok. Servise gönderirsem yeni anakart parası kadar para isterler mi? Deneyimli arkadaşklardan yardım istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 9 Ekim 2011; 11:47:21 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X