Şimdi Ara

Asus P4T533-C Anakartım Açılmıyor (Tetiklemiyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar hepınızın yenı yılını kutluyorum

elımde asus p4t533-c model anakart var uzerındekı donanımları sağlam olmasına rağmen anakart tetıklemıyor
    anakarta voltaj gelıyor uzerındekı yesıl guc led ı yanıyor fakat ne power duğmesıyle nede tetıkleme pınlerı ıle acamadım

psu yu kendı basına denedım psu acıyor guvenmedım baska psu taktım oda calısan psu ama anakart bı turlu acılmıyor

elımde aynı kartan bıtana daha var zamanında bozulduğu ıcın aynısından almıstım bozulanıda yedek parca olarak kullanırım dıye saklıyodum

bu anakartın neresı bozulmus olabılır acaba

yardımlarınızı beklıyorum anakartın resmınıde koydum

Asus P4T533-C Anakartım Açılmıyor (Tetiklemiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 3 Ocak 2009; 4:00:05 >

• anakart asus markaysa, ekonomik değeri varsa ve arızalıysa ayrıca garantisi de bitmiş ise, asus'un türkiye distribütörü "çizgi elektronik" bunların onarımını ücretsiz yapyor, kargosu bile ücretsiz.
  • ekonomık değerı pek yuksek değildir garantısıde bıtelı yıllar oldu
  • emin değilim ama agp slotunun sol tarafında dikdörtgen şeklinde bir entegre var monitör entegresi diye geçiyor büyük ihtimal o entegre arızalı :) antalyada olsan denerdik elimde bi tane vardı o entegreden :) sıcak hava tabancamda var :)

bu arada bios tanda olabilir tabe :F

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 2 Ocak 2009; 1:02:25 >
  • bide şu biosu güzelcene bi resetle
    yani sadece pili çıkartıp değilde bide reset jumperlerinide kullan bir iki sefer başıma gelmişti
  • uzun zamandır kullanmıyosan yada kart 1-3 yıllkı ise bios pilini değiştir bunu önerimi göz ardı etme ..
  • bios pili sadece yapılan ayarların hafızada saklanması içindir pil bitik olsada pc açılması lazım sadece fişi çekince ayarlar uçar o kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güç konnektöründeki power on kablosunu (yeşil) siyahlardan birine (com) değdir.
    Bu işlemi yaparken açılış düğmesinede bas...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezerkıran

bios pili sadece yapılan ayarların hafızada saklanması içindir pil bitik olsada pc açılması lazım sadece fişi çekince ayarlar uçar o kadar

ya kardeş pil bitikse kesinlikle kart start almaz kendi pcden dene bak veya pili çıkar öyle start ver ne olcak
  • tesekkurler arkadaslar pıli psu vs gıbı yapılması gerekenlerı buraya yazmadan once kontrol etıım

benım tahmınımce elektronık componentlerın bırınde bır arıza var ama ben yetersız elektronık bılgımden dolayı arızayı tespet edemıyorum halbukı elımde her turlu aletde var

elımde aynısından yedek anakartta var

tecrubelı arkadaslar bu anakartın neresı bozulmus olabılır ?
  • yaw arkadaşım yazdımya yukarda ago slotunun sol tarafında markası winboar mıydı neydi öle bi çip var o arızalı büyük ihtimal

ayrıca ben bios pili bitik makinede çalıştırdım sadece her açılışında ayarlar sıfırlanıyordu denememiş olsaydım yazmazdım bios pili sadece hafızayı korur
  • Asusların genelde güney köprüsü tırtlar...
    Yazdıklarından anlaşılan o ki fazla uğraşma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.