Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (297. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.831
Cevap
21
Favori
443.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASUS N61JQ , ATI Mobility Radeon HD 5730 (1 GB 128 Bit) notebook um var. Ben bir türlü AMD 13.1 Driverini kuramıyorum kuruluyor ama aygıt yöneticisinden kurulmadı gözüküyor. Ama AMD sitesindeki En son beta sürümlerini notebook uma kurabiliyorum. Sorunum acaba bu notebook ekran kartı modelime en son çıkan beta driverler i mi kurmalıyım yoksa Notebook Driver CD sinden olan V8.692.1.0 gibi çok eski driveri mi kursam daha sağlıklı bir iş mi yapmış olurum yardımlarınızı bekliyorum. En son çıkan Crysis 3 oyununu oynamak istiyorum. Bide hangi ekran driverini kurduysam kurayım bütün driverlarda notebook ekranımda siyah pembemsi kırmızımsı karelenmeler oluyor karıncalanma gibi küçük küçük kare kare dalgalanmalar oluyor Acaba benden başka ATI Ekran kartı problemi ve driver problemi yaşayan var mı
     ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ

• Driver konusunda her zaman en son sürümü kullanın.Eski sürümleri kurmak size fayda sağlamaz.Ha yeni sürümlerde sadece o dönemki oyunları optimize edip güncelleme veriliyor ama tabiki en son sürümü kullanmak sizin yararınıza olur.Şu ekran sorunu ne yaptıktan sonra karşınıza çıkıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu zaman Hiçbir şey yapmadan ortaya çıkıyor bazen masaüstünde menülere girerken bazen internet sayfasında bazende oyunların içinde ortaya çıkıyor. Sorun CD si ile verilen driverde ortaya çıkması bana %90 donanımsal olarak sorun olduğunu gösteriyor. Sizde eğer hiç böyle bir sorun olmuşmuydu
  • Bende bu topiği pc yi aldığımdan beri takip ederim,en başlardan beri burdayım ama hiç böyle bir hata arkadaşlarda görmedim,bi ara ekran kartları veya anakartlardan olabilir tam hangisi bilmiyorum kronik problemler için servislere verilmişti ama bu şekilde hata görmedik,büyük ihtimal arkadaşın dediği gibi donanımsal bir problem gibi,pc yi yeniden kurun isterseniz,bu şekilde bir verim alamıyorsunuz belli ki...
  • Overclock ile uğraştıysan belleklerle ilgili bir sorun olabilir.Biraz araştırdım bellek rehimlerinin çatlamasıyla ortaya çıkıyormuş bu sorun.

• Hayır bügüne kadar hiç overclock yapmadım bilgisayarda acaba dedeğiniz parça Ram belleklermi sadece 4 GB Ram takmıştım yuvalarına felan hiç zarar vermeden taktım o kadar, yoksa ekran kartının üzerindeki ramlerin çatlamasından dolayı mı oluyor acaba bu sorun
  • Ekran kartının ramleri ile alakalı.Overclock yapmadıysanız fiziksel bir hasardır.Dün gece memory clocku 1000 den 1150 e çıkarınca bendede 4 tane karelenme oldu eski değere çekince geçti.Aynı sorunla karşılaşan biri ve çözümünü anlatıyor tabi bu laptop için oldukça zor bir yol.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=38052226&p=1

• Ekran kartının yeni driverlerinı bir türlü kuramadım. 13.4 yükleycem yükleme tamalandı diyor ancak herhangi bir değişiklik yok. Sizler de durum nasıl ?
  • Bende sorunsuz kuruldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killabyte -- 26 Nisan 2013; 22:00:31 >
  • Bende pc artık eskisi gibi değil,hdd değişiminden sonra hiç tat alamıyorum artık,bozulsada bi sebep olup yeni pc alsam diye dua eder oldum,gidicem artık hiç pc tamircisine verip parayla format attırıp tüm driverleri yüklü kurdurtucam tabi bu sorunlarımı gidermesi karşılığında,o dereceye geldim,benim indirdiğim win7 dvd si mi bozuk yoksa ilk aldığımda yaptığımda recovery dvdleri mi bozuk anlamadım,pc hiç bi zaman hiç bir güncelleme yapmıyor,ayrıca hiç bir parçanın driverini kabul etmiyor,yaparsa bozuluyo çalışmıyo o parça,misal kaç kere ekran kartını günellemek istedim ama ilk aldığım 8 kusur olan sürümden başka bir şekilde çalışmıyor,şu an 1024x768 çözünürlükte kullanıyorum çünkü format atarken o lanet recovery bölümünüde kaldırıp C ye birleştirdim,şimdi başka yere atmam gerek yedek almam gerek verilerim var ama o imkanımda yok,şimdi yine recovry dvd si taksam kendi başına hdd yi bölümlerse diye ben korkuyorum bu verilerin silinmesinden,artık lanet sayıyorum bu pc ye,olmuyo olmuyo artık,o eskiden günü gününe güncellediğim takip ettiğim pc gitti artık çaydanlık altı yapacağım pc geldi,o derece gözümden düştü,ne windos update çalışır,nede ekran kartı güncellediğimden hata veren net framork 4.0 yüklenir,ekranı artık karartıp açamıyorum,mause pad çalışmıyor fn+space tuşu ile geçiş yaparken gösterdiği komutları uygulamıyor vs vs,yani pc öldü,sadece recovry nin eski halinde çalışmaktan illeri gidermiyorum,ve bunun gibi daha birsürü şey,lanet olsun sana asus !!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurd@cı -- 28 Nisan 2013; 0:47:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kavak177

ASUS N61JQ , ATI Mobility Radeon HD 5730 (1 GB 128 Bit) notebook um var. Ben bir türlü AMD 13.1 Driverini kuramıyorum kuruluyor ama aygıt yöneticisinden kurulmadı gözüküyor. Ama AMD sitesindeki En son beta sürümlerini notebook uma kurabiliyorum. Sorunum acaba bu notebook ekran kartı modelime en son çıkan beta driverler i mi kurmalıyım yoksa Notebook Driver CD sinden olan V8.692.1.0 gibi çok eski driveri mi kursam daha sağlıklı bir iş mi yapmış olurum yardımlarınızı bekliyorum. En son çıkan Crysis 3 oyununu oynamak istiyorum. Bide hangi ekran driverini kurduysam kurayım bütün driverlarda notebook ekranımda siyah pembemsi kırmızımsı karelenmeler oluyor karıncalanma gibi küçük küçük kare kare dalgalanmalar oluyor Acaba benden başka ATI Ekran kartı problemi ve driver problemi yaşayan var mı

aynı sorun bendede oluyo ara sıra suanda 13.4 driverı kuramıyorum kurarken ekran kapanıyo fn+f7 ye basmışım gibi açılmıyo sonra hata veriyo yeniden başlatmak zorunda kalıyorum

• 2010 yılında almıştım. o zamandan bu zamana DVD romu toplasan 3 kere çalıştırmamışımdır. bi baktım ki bozuk. gittim çıkma bi tane DVD rom taktırdım. hdd ise yandı. birgün bilgisayarımı açtığımda enter a key falan çıktı. gittim hdd aldım. 1 kez batarya değiştirdim. şimdi de yeni bataryam var fakat besleyicide sorun varmış. yani bataryayı hiç bir şekilde görmüyo prize takılı yaşıyor şuan bilgisayarım. bluetooth kafasına göre bazen görüyo bazen görmüyor. usblerden bir tanesi bazen gidiyo. çok hatalı bir seçim yapmışım bu asus n61jq yu alarak onu gördüm.. bir daha tövbe asus notebook un yanından geçmem... tamamen bozulmasını, üzerine kahve falan dökülmesini ya da çalınmasını bekliyorum değiştirmek için..
  • Aynen kardeşlerim benim pc de sapıttı artık. Daha önce hiç servis yüzü görmeyen pc tıkır tıkır çalışıyordu hiç bi sorunum yoktu. Ne zaman ki görüntü problemim oldu. Pc görüntü veremez oldu ekran kartı chipset arızam oldu servise verip anakartım değiştirildi sürekli problemler çıkmaya başladı. Ben Asus İstanbul servisi kadar Lanet bir servis görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurd@cı

Bende pc artık eskisi gibi değil,hdd değişiminden sonra hiç tat alamıyorum artık,bozulsada bi sebep olup yeni pc alsam diye dua eder oldum,gidicem artık hiç pc tamircisine verip parayla format attırıp tüm driverleri yüklü kurdurtucam tabi bu sorunlarımı gidermesi karşılığında,o dereceye geldim,benim indirdiğim win7 dvd si mi bozuk yoksa ilk aldığımda yaptığımda recovery dvdleri mi bozuk anlamadım,pc hiç bi zaman hiç bir güncelleme yapmıyor,ayrıca hiç bir parçanın driverini kabul etmiyor,yaparsa bozuluyo çalışmıyo o parça,misal kaç kere ekran kartını günellemek istedim ama ilk aldığım 8 kusur olan sürümden başka bir şekilde çalışmıyor,şu an 1024x768 çözünürlükte kullanıyorum çünkü format atarken o lanet recovery bölümünüde kaldırıp C ye birleştirdim,şimdi başka yere atmam gerek yedek almam gerek verilerim var ama o imkanımda yok,şimdi yine recovry dvd si taksam kendi başına hdd yi bölümlerse diye ben korkuyorum bu verilerin silinmesinden,artık lanet sayıyorum bu pc ye,olmuyo olmuyo artık,o eskiden günü gününe güncellediğim takip ettiğim pc gitti artık çaydanlık altı yapacağım pc geldi,o derece gözümden düştü,ne windos update çalışır,nede ekran kartı güncellediğimden hata veren net framork 4.0 yüklenir,ekranı artık karartıp açamıyorum,mause pad çalışmıyor fn+space tuşu ile geçiş yaparken gösterdiği komutları uygulamıyor vs vs,yani pc öldü,sadece recovry nin eski halinde çalışmaktan illeri gidermiyorum,ve bunun gibi daha birsürü şey,lanet olsun sana asus !!!!!!!!!

Önemli verilerinizi harici bir kaynakta depolayarak yeni indirdiğiniz/aldığınız win7 veya 8 dvd'si ile format atacaksınız. Ardından asus'un sitesinden touchpad, ATKPackage, ekran kartı driverlarını kuracaksınız. Diğerleri biraz isteğinize kalmış. Benim önerim 128GB'lık bir SSD alarak Win8 kurmanız. HDD'yi de dahili depo disk olarak kullanmanız. Ben bu bilgisayarı hunharca kullanıyorum ve hiçbir sıkıntısı yok bilgisayarın. Batarya her bilgisayarda olduğu gibi ölü tabi. Bu Asus'un değil 3 sene önceki batarya teknolojisinden. Eğer hala recovery ve eski Windows kurulum dvd'si ile ilerlemeye çalışırsanız sürücü imzalama problemi yaşar ve güncellemeleri hiçbir zaman açamazsınız. Burda sorun bilgisayarda değil. Açıkçası sizin bilgisayarınız yerinde olmak istemezdim.

• ben de windows 8 yüklemiştim de windows 7 ye tekrar geri nasıl döneceğim başlangıçta f8 tuşu çalışmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandemir-

quote:

Orijinalden alıntı: kavak177

ASUS N61JQ , ATI Mobility Radeon HD 5730 (1 GB 128 Bit) notebook um var. Ben bir türlü AMD 13.1 Driverini kuramıyorum kuruluyor ama aygıt yöneticisinden kurulmadı gözüküyor. Ama AMD sitesindeki En son beta sürümlerini notebook uma kurabiliyorum. Sorunum acaba bu notebook ekran kartı modelime en son çıkan beta driverler i mi kurmalıyım yoksa Notebook Driver CD sinden olan V8.692.1.0 gibi çok eski driveri mi kursam daha sağlıklı bir iş mi yapmış olurum yardımlarınızı bekliyorum. En son çıkan Crysis 3 oyununu oynamak istiyorum. Bide hangi ekran driverini kurduysam kurayım bütün driverlarda notebook ekranımda siyah pembemsi kırmızımsı karelenmeler oluyor karıncalanma gibi küçük küçük kare kare dalgalanmalar oluyor Acaba benden başka ATI Ekran kartı problemi ve driver problemi yaşayan var mı

aynı sorun bendede oluyo ara sıra suanda 13.4 driverı kuramıyorum kurarken ekran kapanıyo fn+f7 ye basmışım gibi açılmıyo sonra hata veriyo yeniden başlatmak zorunda kalıyorum

13.4 driverını kurmadan önce eski drıverı silin pcye res atıp sonra kurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hurd@cı

Bende pc artık eskisi gibi değil,hdd değişiminden sonra hiç tat alamıyorum artık,bozulsada bi sebep olup yeni pc alsam diye dua eder oldum,gidicem artık hiç pc tamircisine verip parayla format attırıp tüm driverleri yüklü kurdurtucam tabi bu sorunlarımı gidermesi karşılığında,o dereceye geldim,benim indirdiğim win7 dvd si mi bozuk yoksa ilk aldığımda yaptığımda recovery dvdleri mi bozuk anlamadım,pc hiç bi zaman hiç bir güncelleme yapmıyor,ayrıca hiç bir parçanın driverini kabul etmiyor,yaparsa bozuluyo çalışmıyo o parça,misal kaç kere ekran kartını günellemek istedim ama ilk aldığım 8 kusur olan sürümden başka bir şekilde çalışmıyor,şu an 1024x768 çözünürlükte kullanıyorum çünkü format atarken o lanet recovery bölümünüde kaldırıp C ye birleştirdim,şimdi başka yere atmam gerek yedek almam gerek verilerim var ama o imkanımda yok,şimdi yine recovry dvd si taksam kendi başına hdd yi bölümlerse diye ben korkuyorum bu verilerin silinmesinden,artık lanet sayıyorum bu pc ye,olmuyo olmuyo artık,o eskiden günü gününe güncellediğim takip ettiğim pc gitti artık çaydanlık altı yapacağım pc geldi,o derece gözümden düştü,ne windos update çalışır,nede ekran kartı güncellediğimden hata veren net framork 4.0 yüklenir,ekranı artık karartıp açamıyorum,mause pad çalışmıyor fn+space tuşu ile geçiş yaparken gösterdiği komutları uygulamıyor vs vs,yani pc öldü,sadece recovry nin eski halinde çalışmaktan illeri gidermiyorum,ve bunun gibi daha birsürü şey,lanet olsun sana asus !!!!!!!!!

Bu sorunlar virüs vs. kaynaklı sorunlar tamamen yazılımsal.Netten w8 indirip kurun.Mause pad demişsiniz sanırım touch padden bahsediyorsunuz sadece bu donanımsal olabilir sıvı teması halinde anında bozuluyor ne yazıkki

• quote:

Orijinalden alıntı: umutguven

2010 yılında almıştım. o zamandan bu zamana DVD romu toplasan 3 kere çalıştırmamışımdır. bi baktım ki bozuk. gittim çıkma bi tane DVD rom taktırdım. hdd ise yandı. birgün bilgisayarımı açtığımda enter a key falan çıktı. gittim hdd aldım. 1 kez batarya değiştirdim. şimdi de yeni bataryam var fakat besleyicide sorun varmış. yani bataryayı hiç bir şekilde görmüyo prize takılı yaşıyor şuan bilgisayarım. bluetooth kafasına göre bazen görüyo bazen görmüyor. usblerden bir tanesi bazen gidiyo. çok hatalı bir seçim yapmışım bu asus n61jq yu alarak onu gördüm.. bir daha tövbe asus notebook un yanından geçmem... tamamen bozulmasını, üzerine kahve falan dökülmesini ya da çalınmasını bekliyorum değiştirmek için..

Batarya ve hdd bütün bilgisayarların sorunu zaten bataryanın ömrü max 2 yıl tabi istisnalarla beraber.Hdd ise genelde bad sector sonucu degişime uğruyor siz yanma demişsiniz Bluetoothu kullanırkende pc ile cihazı olabildiğince yakın tutun ayrıca diğer kablosuz aletlerin arasında tutmayın yayılan dalgalardan kesintiler olabilir.Örn kablosuz ev telefonu.Usblerden bir tanesi bazen gidiyor demişsiniz sanırım bu usb 3.0 şuan mobildeyim link veremiyorum asusun sitesinden en güncel 3.0 driverını indirip kurun.Eger w8 kullanıcı iseniz direk w8 sekmesine gidin model aratmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dlmnli48

ben de windows 8 yüklemiştim de windows 7 ye tekrar geri nasıl döneceğim başlangıçta f8 tuşu çalışmıyor

Netten windows 7 iso indirip cd veya usb ile kurabilirsiniz.iso yüklü cdyi takıp pcyi resetleyin.Açılışta asus logosunu görünce esc basın.Gelen pencerede dvd driverını seçin ve kurun.Kolay gelsin.

• peki win 8 kursam memnun kalırmıyım? alışabilirmiyim ? driverları var mı ? performans nasıl olur? yoksa hiç ellemiyim win 7 ile devam mı edeyim ?
  • 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.