Şimdi Ara

Asus n580vd (256 Gb SSD' li) PCİ E nVME SSD desteği var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konu hakkında net bir bilgi edinemedim, bu bilgisayarı ona göre alacağım için benim açımdan çok önemli çünkü ileride 2 3 sene sonra bilgisayar sadece ssd yenilemesi yapıp kullanım süremi arttırmak istiyorum. Oyun oynamadığım için ileride sadece pci e ssd yenilemesi bana yetecek. Fakat 5.500 - 6.000 TL' yi görüp de nVME ssd desteği olmayan bir laptop almak da istemiyorum. Bu yüzden bu bilgiye nasıl ulaşabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekküler.



  • Merhaba, bu cihazda ne yazık ki NVME ssd desteği bulunmuyor. Normal m2 ssd takılabiliyor.
  • devalox D kullanıcısına yanıt
    yani ssd okuma ve yazma hızı 550 nin üzerine hiç bir şekilde geçemeyeceğiz.Bazı yerlerde yabancı sitelerde olabiliyor yazmış bazı yerlerde olmuyor sanırım, yazmış.yurtdışında bazı sonradan çıkan 4k ekranlı seriler için geçerli olabilir belki o sanırım.
    Ya açıkçası o kadar para verilip de 2 3 sene sonra bilgisayar üzerinde yenileme yapmak için böyle bir değişikliği yapamamak çok kötü bir durum olur gibi geliyor bana.Benim aklımda hep böyle bir plan vardı çünkü iyi kalitede nvme ssd'lerin çok apayrı bir performans etkisi var bilgisayar üzerinde.Bilgisayarın tasarımı,inceliği, ekran kartı,işlemcisi tam bana göreydi çok kafama takıldı böyle bir upgrade' in yapılamayacak olması. Ben bilgisayarı iş yani programlama yapmak için kullanacaktım sadece beni 4 5 sene rahat götürürdü.:). siz memnun musunuz performans konusunda. bu ssd ile de rahat 4 5 sene idare eder mi hız konusunda sizce.




  • SercanBaydar09 S kullanıcısına yanıt
    Yapılabilmesi için bios'un özelleştirilmesi gerekiyormuş ki o da kesin sonuç vermiyormuş. Ssd'nin incelmesi dışında hız konusunda nvme kadar avantaj sağlamıyor ne yazık ki dediğiniz gibi. Cihaza sahip değilim şuan, bir ay kadar bende kaldı. Programcılık için rahalıkla kullanılabilir, 16 gb ram şart tabi. Aynı maksatla cihaz arayışında olduğum için arkadaşımdan alıp bir süre test ettim. Bazı kronik sorunlar yaşayanlar olmuş ekran konusunda hatta iade geçmişi de olan bir model bu yüzden. Güvenilir bir yerden alın eğer alacaksanız. Cihazın hem gaming pc olması, hem taşınabilirlik açısından avantaj yaratan tasarımı hem de bir programcı için yeterli donanımı vermesi açısından gerçekten çok güzel. Cihaz yağ gibi kayıyordu emülatör, photoshop ve bir kaç zorlayıcı yazılımda bana mısın demedi, ayıplı mal olmaması da avantajdı tabi. Ele gelişi üst düzey kaliteyi yansıtıyor karşı koyması zor bir cihaz doğrusu.

    Eğer beklemek istemiyorsanız alın, rahatça 4-5 sene idare eder. 3. senenin sonunda ssd değişimi kullanım durumunuza göre belki gerekir.

    Ama biraz daha dişimi sıkarım derseniz ağustos ayında 8. nesil varyasyonlu nvme ssd ile beraber gelecek benzer modeller olacak.

    Bu cihaz sizi gerçekten mutlu eder piyasaya bakınca ama ben tercihimi beklemekten yana kullandım, ağustos gibi asus ya da dell muadillerinden almayı planlıyorum. i7-7700hq harika bir işlemci ama uzun ömürlü olmasını istediğimden 8. nesil işlemcilerin avantajını göz ardı edemiyorum. Özellikle 8. nesil H kodlu işlemcileri.
    Siz de iyi düşünün haber verin takipte kalacağım:)




  • devalox D kullanıcısına yanıt
    Acaba ileride asus bios güncellemesi yaparak bu durumu düzeltebilme imkanı var mı diye merak etmiyor değilim açıkçası.Evet zaten o konularda hassasım bilmediğim yerden almıyorum.Dediğiniz gibi sıkıntı çıkabilme olasılığı yüksek oluyor bende o tarz şorunlar yaşayanları gördüm forumlarda. Peformans olarak beni yarı yolda bırakmaz diyorsun yani açıkçası bende öyle düşünüyorum ama nvme ssd desteği olsaydı tadından yenmeyecekti. :)
    şu an vatanda 256 gb ssd ve 16 gb ram' li versiyonu var uygun fiyatta olursa onu almayı düşünüyorum. Fakat şu an 6.000 tl laptop. 5.000 tl ve altına düşmediği sürece almama ihtimalim yüksek, şu an ki fiyatına belki çıkarım ancak 6.000 tl ye performans konusunda çok daha iyi bir laptop alınabilir diye düşünüyorum. Monster' dan istediğimiz formatta özelleştirip alırız daha iyi fakat taşınabilirlik ve tasarım konusunda zayıf kalıyorlar.
    Bende bekleme sürecindeyim temmuz ağustos gibi almayı düşünüyorum bilgisayarı şu an için piyasa araştırması ve kafamda belli başlı seçenekler belirlemeye çalışıyorum ancak 8. nesil işlemciler ne derece fiyatı olur bilinmez dolar da hala artmaya devam ediyor.:).
    şu aralar hp' nin bu laptop u da kafamı çelmeye başladı her ne kadar asus' dan şaşmak istemesemde. Hp' ye güvenip risk alabilir miyim bilmiyorum tabikide. Hp Pavalion Gaming 15

    Hp' nin bu bilgisayarı da ince alüminyum kasa, çift fanlı esktra özelliği ise 256 Gb nvme ssd, 7200 rpm hdd ve bellek hızı 2400 mhz. Çok cazip fiyat ve özellikler:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SercanBaydar09 -- 2 Mayıs 2018; 20:46:16 >




  • SercanBaydar09 S kullanıcısına yanıt
    Hp'nin bu modelini ben de çok beğeniyorum ve baktığım modeller arasında. Asus N580 temmuz döneminde 5000'leri rahatlıkla görür. Şuan piyasada 4000-4500 arası varyasyonları var ancak bunların hemen hemen hepsi yenilenmiş modeller. Ya teşhirdeyken arıza çıkarmış ya da ilk 15 günde problem çıkarıp fabrika tarafından alınıp yenilendiği için bir çeşit kelepir ürün. Ama yine de 4000 az buz para değil. Hp'ye döneyim lafı uzatmadan:) bu cihazı mağazada canlı olarak da gördüm, taşınabilirlik, ekran, tuş ergonomisi, iç donanım olarak N580'in en iyi rakibi bence. Bu modelle alakalı olarak şikayetleri araştırdığımda ekran tarafında ısınma demişler. Anladığım kadarıyla fanlar yukarıya bakıyor olması ekranı-belli açılarda ısıtıyor. Asus'un bazı eski modellerinde de fan konumlandırması bu şekildeydi ama gördüğüm kadarıyla pek sorun çıkmadı şimdiye kadar. Bir de gerçekten kullanım amacına bağlı olarak değişiyor bu tarz sorunlar. Yani markanın falsoları mutlaka vardı ama adam bu cihazı alıp günde 10 saat oyun oynamak istiyor. Zaten adresi o zaman bu tarz iş/oyun notebook'ları değil direk masaüstü ya da konsol olmalı. O yüzden yorumu yazan kişilerin kullanım şekli de önemli ve genelde belirten yok. Kullandığım lenovo g710'da ekran ısınması var ancak en fazla ılınıyor, hissedilir bir sıcaklığa ulaşmadı hiçbir zaman ekran ısınmasından ötürü bir sorun da çekmedim.

    Programcılık + biraz oyun oynayayım mantığındaki kullanıcılar için bu tarz cihazlar birebir görünüyor. O yüzden temmuzdaki alışveriş için adaylardan birisi olsun kesinlikle:) Asus bios update yaparsa şahane olur ama ufukta pek gözükmüyor şimdilik. Bu arada ben de Vatan'dan alacağım. Şimdiki cihazımı Mediamarkt'tan almıştım. Yıllardır internet alışverişi yapsam da bu tarz cihazlarda görerek alma isteğime gem vuramıyorum.




  • devalox D kullanıcısına yanıt
    dolar 4.22 oldu bu gidişle daha da pahalanacak gibi duruyor.Bende öyle olur diye düşünüyordum ama bakalım hayırlısı.
    Asus n580 alınamaz fiyatta olursa en olası benzer laptop bu ancak marka olarak hp' ye güvenemiyorum eskiden beri. Fanların çıkışının orada olması bence çok bir problem yaratmaz benim şu an ki asus S551lb' nin de öyle hiç bir sıkıntı yaratmadı.Tabi dediğin gibi kullanım amacına göre de değişiyor. Benim kullanımımda pek sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ki asus n580vd nin de fan çıkışları aynı konumlandırılmış şekilde. Hp'nin o modelinin inceleme videolarında baktığımda soğutma konusunda n580vd' ye göre biraz başarılı gibi duruyordu.Tabi oyun oynarkan ki zorlama sonucunda oluşan ısı test sonuçları bunlar elbette.:).
    Evet programcılık+biraz oyun ve güçlü olsun modunda olunca bu adaylar çıkıyor. Bir yandan da dediğin gibi 8. nesil işlemcilerde yavaş yavaş gelmeye başladı o konuda insanın kafasını karıştırmıyor değil. Monster' da şu an bu laptoplardan artı özellik olarak 8. nesil i5 8300H, 7200 rpm hdd, 256 nNVME ssd özellikli laptop 5.400 Tl' ye denk geliyor ama taşınabilirlik ve şıklık konusunda biraz eksiye düşüyor. :). Artık şu an görülen o ki laptop alırken o an ki fiyat ve piyasa bizim kararları etkileyecek bayaa bir o kesin. İnternetten bu tür cihazlar alma konusunda bende hala çekiniyorum, işimi garantiye almak istiyorum her zaman. :)




  • Merhaba cihazda nvme desteği mevcut olduğu belirtilmiş detaylı incelemelerde
    http://laptopmedia.com/review/asus-vivobook-pro-15-n580vd-review-the-best-n-series-multimedia-laptop-from-asus-so-far/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.