Şimdi Ara

★ASUS N550JK-CN090H KULLANICILARI KULÜBÜ★ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
22
Favori
42.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben w10 a yükselltim 8.1 e göre gözle görülür donma,takılmalar oldu o yüzden 8.1 e geri döndüm ama eski 8.1 gibi değil.Ek olarak yeni bir şey de yüklemedim sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smile of Joker

Arkadaşlar ben w10 a yükselltim 8.1 e göre gözle görülür donma,takılmalar oldu o yüzden 8.1 e geri döndüm ama eski 8.1 gibi değil.Ek olarak yeni bir şey de yüklemedim sebebi ne olabilir?

Temiz kurulum yapın.Bende direkt olarak yükseltince donmalar olmuştu. Temiz kurulum yapınca düzeldi. Windows 10 da cihaz müthiş hızlandı diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caspianseaa -- 14 Ağustos 2015; 0:20:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caspianseaa

quote:

Orijinalden alıntı: Smile of Joker

Arkadaşlar ben w10 a yükselltim 8.1 e göre gözle görülür donma,takılmalar oldu o yüzden 8.1 e geri döndüm ama eski 8.1 gibi değil.Ek olarak yeni bir şey de yüklemedim sebebi ne olabilir?

Temiz kurulum yapın.Bende direkt olarak yükseltince donmalar olmuştu. Temiz kurulum yapınca düzeldi. Windows 10 da cihaz müthiş hızlandı diyebilirim.

Temiz kurulumdan sonra hdd'de gömülü olan recovery bölümü silindi mi hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2611

Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarı alalı 1 sene oldu yaklaşık, öyle büyük bir sıkıntı yaşamadım açıkçası. İlk zamanlarda biraz donma falan oluyordu, ben de içindeki windows sıkıntılı diye düşündüm ve başka bir windows kurdum. Daha sonra pek sıkıntı yaşamadım. Asus programlarını da hiç kurmamıştım. Bi kaç gün önce farkettim ki klavyenin ışığını falan açamıyorum. Asusun sitesinden asus programlarını indirdim, kurdum fakat bilgisayarınız asus değil, bu program asuslarda çalışır gibi uyarılar aldım yeniden başlattığımda. Sonra da her başlangıçta aldım bu uyarıları ve kaldırdım ben de asus uygulamalarını. Bu klavye ışıklarını geri getirmek için ne yapmam lazım bilen var mı? Format attığımda diskleri komple silmiştim bu arada.

Aynı sorunu yaşayanlar olabilir diye çözümünü yazayım, uefi modunda temiz kurulum yaptım tekrar. Sorunlar halloldu.

Windows 10'a geçince Geforce experience açılmıyor sorunu yaşayanlar için geçici de olsa çözüm :https://www.technopat.net/2015/08/04/cozum-geforce-experience-acilmama-sorunu/

Ek olarak ssd konusuna da gireyim. Yaklaşık bir ay önce n11 den 128 gb silicon power ssd aldım 140 liraya. Garantinin daha 1 yılı olmasına rağmen gözümü karartıp bir bilgisayarcıya 20 tl ye taktırdım. Hard diskten gelen sesler kesildiği gibi açma-kapanma müthiş hızlandı. Oyun daha oynamadım etkisi nedir bilmiyorum ama memnunum şu an. Hdd yerine taktırdım ssd yi, 1,5 tb da harici hdd ye sahip olmuş oldum :) Kısacası tavsiye ederim.

• win 10 a geçtikten sonra.
    Oyun ve videolarda ses 20 nin altında olunca sadece basstan ses alabiliyorum yükseltince ses pc den de çıkmaya başlıyor. Bunun sebebi nedir acaba çok can sıkıcı olmaya başladı.
  • Arkadaşlar bu ara bilgisayarı açınca sık sık '' Kritik hata başlat menusu ve cartona çalımıyor '' hatasını alıyorum nedeni nedir nasıl çözebiliriz bilgisi olan var mı
  • Pil ömrüm ilk aldığımdan itibaren kısalmaya başladı. 3-4 saat gibi gidiyorken şimdi 1,5-2 saat gidiyor. Bunun çözümü var mı? Yoksa neyden kaynaklanıyor olabilir?
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayardan bende de var fakat açılış kapanış süresi çok uzun. Win8'de de böyleydi win10'a geçtim yine böyle. Oyunlarda mavi ekran veriyor felan. Memnun kalmadım ben. Garantiye göndersem bir sürü oyun yükledim onlar gidecek diye gönderemiyorum. Sorun benim bilgisayarımda mı yoksa herkeste var mı? Şu an win10'dayım ve ekranı indirip kaldırdığımda bile açılması çok uzun sürüyor ve şifreyi yazdıktan sonrada giriş için 30 saniye felan bekliyorum. Sonrasında açılıyor fakat bilgisayarın kendine gelmesi de uzun sürüyor (Görev çubuğunda ki simgeler gözükmüyor, Masaüstü simgelerinin resimleri gözükmüyor, herhangi bir simgeye veya başka bir şeye sağ tıkladığımda yine 5-6 saniye bekletiyor). Çözüm önerisi olan var mı? Ne yapmamı önerirsiniz?
  • Merhaba arkadaşlar bende bu ay başında ebrar bilgisayarda 3612 tl ye aldım. 3 gün sonra ekranın ortasından dikey çizgi oluştu birden. Asus servisi ile görüştüm ups kargo kodu verdiler cuma gönderdim. Çarşamba geri geldi. Parça değişmiş ve restore etmişler. Açılışı çok uzun sürüyor ve performans olarak çok yavaş. Bu sebeple samsung 500 gb lık ssd aldım. Ancak ssd ye nasıl alacam sistemi bilemedim. Lisans koduda yok bu alette. Olsa windowsu kuracağım. Ssd taktıranlar nasıl yaptı ve bu zıkkımın lisans kodunu nasıl öğrenirim. Eski hdd ini geri taktım sıfırlamasını yapıyorum şu an. Gece 5 den beri bitmedi %99 da kaldı 1 saattirde. Çıldırmama az kaldı. Yardım lütfen :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunesim80

Merhaba arkadaşlar bende bu ay başında ebrar bilgisayarda 3612 tl ye aldım. 3 gün sonra ekranın ortasından dikey çizgi oluştu birden. Asus servisi ile görüştüm ups kargo kodu verdiler cuma gönderdim. Çarşamba geri geldi. Parça değişmiş ve restore etmişler. Açılışı çok uzun sürüyor ve performans olarak çok yavaş. Bu sebeple samsung 500 gb lık ssd aldım. Ancak ssd ye nasıl alacam sistemi bilemedim. Lisans koduda yok bu alette. Olsa windowsu kuracağım. Ssd taktıranlar nasıl yaptı ve bu zıkkımın lisans kodunu nasıl öğrenirim. Eski hdd ini geri taktım sıfırlamasını yapıyorum şu an. Gece 5 den beri bitmedi %99 da kaldı 1 saattirde. Çıldırmama az kaldı. Yardım lütfen :(

eğer internette araştırma yaparsanız bir kaç program ile bu işi halledebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw

yukarıdaki videoda değişim süreci anlatılıyor.

başka bir technopat videosunda n550 serisinin detaylı incelemesi var notebook'un içini açıp harddiskin sökülmessini gösteriyor.https://www.youtube.com/watch?v=R_KvOlcw5aE

• Bu bilgisayarın kablosuz ağ bulma sorunu nasıl çözülebilir?

Telefonun bulduğu ağları bu bilgisayar bulamıyor.

• Ağ sürücünüz güncel mi?
  • merhaba arkadaşlar, teknosa üzerinden aldığım ilk bilgisayarı batarya arızası yüzünden değişime gönderdim. ürünü yenisiyle değiştirip gönderdiler.

Ancak şimdi başka sıkıntı görmeye başladım, bilgisayar tamamen kapalı iken fişden çekili konumda batarya %100' den bir gün sonra % 60 lara düşüyor. bu sorunla başka karşılaşan kimse oldu mu ?

Sizce bu durum neden kaynaklanabilir. 6 yıllık toshiba notebook da bile 1 günde %2, %5 arasında azalma oluyordu.
  • cepheusx C kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı kapat komutu verdiğiniz esnada ekran kapağını da kapattığınız oluyor mu? Zira öyle yapıyorsanız cihaz kapanacağı esnada kapağı da kapattığınız için, kapatma komutunu askıya alacaktır ve uyku moduna geçecektir. Bu da şarj oranının düşmesine etki edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ObtObt

Bilgisayarı kapat komutu verdiğiniz esnada ekran kapağını da kapattığınız oluyor mu? Zira öyle yapıyorsanız cihaz kapanacağı esnada kapağı da kapattığınız için, kapatma komutunu askıya alacaktır ve uyku moduna geçecektir. Bu da şarj oranının düşmesine etki edecektir.

ekranın kapağını hiç kapatmıyorum, yani pc tamamen kapanıyor. Ancak ertesi gün baktığımda bataryanın ciddi miktarda azaldığını görüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObtObt

Ağ sürücünüz güncel mi?

Güncel olması lazım. Gerçekten anlamıyorum. Telefonlar bağlanıyor, çok daha düşük özellikte laptoplar bağlanıyor ama 3 bin liralık bu bilgisayar bağlanamıyor. Sinir etti gerçekten.

• Şu özellikte bilgisayara böyle bir kablosuz ağ sistemi koyanlara helâl olsun.

300 liralık bilgisayarın rahat rahat bulduğu ağı bulamayan 3 bin liralık bilgisayar.

• Aynı sorun bende de vardı malesef yani eski cihazım olan N550JK'da. Telefon daha iyi çekiyordu. Tek çözüm Wireless Adaptör gibi görünüyor. Şuan G550JK kullanıyorum, pek sorun yaşamıyorum.
  • ObtObt kullanıcısına yanıt
    hocam temiz kurulumu nasıl yaptınız bana bi açıklarmısınız çünkü bende yeni aldım ve bilgisayarda donmalar var sıkıntısı nedir acaba
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.