Şimdi Ara

Asus Monitör problemi. (Game mode,Night View Mode gibi renk tonu ayarlarıyla ilgili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün başlayan bir problem yaşıyorum monitörde. Asus monitörümde Game mode, Night View Mode,Scenery Mode,Standard mode gibisinden renk ayarı seçenekleri var. Bu renk ayarı seçeneklerini normalde ben el ile seçmeliyim ama monitörüm bu ayarları kendi kendine değiştirmeye başladı ve gerçekten sinir bozucu bir durum. Oyun oynarken vs. birden ekranın ortasında Night View Mode yazısı çıkıyor kocaman hem oyunumun içine ediyor hemde renk ayarlarımı bozuyor. Monitörün girişini değiştirdim düzelmedi tuşlara bakıyorum bozuklukmu var kendimi basıyor diye öyle birşeyde yok Input Select var orda DVI seçili bunu VGA yapmaya çalışıyorum VGA yapınca ekran biraz kararıyor sonra geliyor aynı yere gelip baktığımda VGA seçilmemiş DVI seçili oluyor. Tam olarak ne yapabilirim bu sorunu çözmek için? Asus türkçe teknik servis gibi bir link veya telefon numarası varsa bunuda verebilirmisiniz belki ordaki elemanlar çözüm bulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 21 Şubat 2011; 20:11:13 >

• Bilgisayara bağlantısı hangi porttan? DVI mi ? menüsünde fabrika ayarlarında döndürme olması gerekir diye düşünüyorum bir bakmak lazım tam modelini bir yazın ve dijital ortamda kullanım klavuzu varsa ingilizceyse yardımcı olabilirim. Nette varsa bakarım ama yoksa bir yere upload edin yardımcı olmaya çalışayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Bilgisayara bağlantısı hangi porttan? DVI mi ? menüsünde fabrika ayarlarında döndürme olması gerekir diye düşünüyorum bir bakmak lazım tam modelini bir yazın ve dijital ortamda kullanım klavuzu varsa ingilizceyse yardımcı olabilirim. Nette varsa bakarım ama yoksa bir yere upload edin yardımcı olmaya çalışayım

MW201/MW221 LCD monitor yazıyor user guide baktığımda. Input select menüsünde DVI seçili öbürünü seçmeyi denesemde seçemiyorum. Kullanım klavuzu türkçe ama pek birşey bulamadım içinde otomatik mod falan veya o moddan çıkartma gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6e

quote:

Bilgisayara bağlantısı hangi porttan? DVI mi ? menüsünde fabrika ayarlarında döndürme olması gerekir diye düşünüyorum bir bakmak lazım tam modelini bir yazın ve dijital ortamda kullanım klavuzu varsa ingilizceyse yardımcı olabilirim. Nette varsa bakarım ama yoksa bir yere upload edin yardımcı olmaya çalışayım

MW201/MW221 LCD monitor yazıyor user guide baktığımda. Input select menüsünde DVI seçili öbürünü seçmeyi denesemde seçemiyorum. Kullanım klavuzu türkçe ama pek birşey bulamadım içinde otomatik mod falan veya o moddan çıkartma gibi.

Alıntıları Göster
    http://www.fixya.com/support/t6596594-asus_monitor_keepa_flashing_either

Burdaki arkadaşta aynı sorunu yaşamış galba birşeyler anlatmışlar ama anlamadım anlayan varsa düzgünce bana özetleyebilirmi

• quote:

Burdaki arkadaşta aynı sorunu yaşamış galba birşeyler anlatmışlar ama anlamadım anlayan varsa düzgünce bana özetleyebilirmi

Alıntıları Göster
    Bilen eden yokmu çıldırmak üzereyim şu problem yüzünden monitörü parçalıcam artık 10 saniyede bir ekranda Game mode,Night View Mode falan yazan yazılar çıkıyor ekranı kapatıyor renk ayarlarını değiştiriyor sinir oldum artık

• quote:

Bilen eden yokmu çıldırmak üzereyim şu problem yüzünden monitörü parçalıcam artık 10 saniyede bir ekranda Game mode,Night View Mode falan yazan yazılar çıkıyor ekranı kapatıyor renk ayarlarını değiştiriyor sinir oldum artık

Alıntıları Göster
    Monitör kasaya DVİ kabloyla bağlı olduğu için VGA bağlantının seçilememesi normal. Monitör ayarlarında oyun vs ayarların yanında outo modda varsa ayarları el ile yapıp deneyin. Varsa ayarları resetledikten sonra yaparsanız daha iyi olur.

• quote:

Arkadaşım orada cevap yazan kişi bilgisayarı güvenli kipte açıp ekran kartının sürücülerini aygıt yöneticisinden kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatmasını önermiş hala aynı durumla karşılaşıyorsa da başka bir bilgisayarda denemelisin diye yazmış özetle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Monitör kasaya DVİ kabloyla bağlı olduğu için VGA bağlantının seçilememesi normal. Monitör ayarlarında oyun vs ayarların yanında outo modda varsa ayarları el ile yapıp deneyin. Varsa ayarları resetledikten sonra yaparsanız daha iyi olur.

Şimdi arayıp tarayıp VGA kablosunu bulup taktım bir 10dk beklicem eğer 10dk içinde kendi kendine değiştirmezse kablo değiştirmek sorunumu çözdü demektir eğer gene değiştirirse buda bir çözüme ulaştırmıcak gibi. Monitör ayarlarında renk ayarını otomatik seçme gibi bir ayar yok normalde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Şimdi arayıp tarayıp VGA kablosunu bulup taktım bir 10dk beklicem eğer 10dk içinde kendi kendine değiştirmezse kablo değiştirmek sorunumu çözdü demektir eğer gene değiştirirse buda bir çözüme ulaştırmıcak gibi. Monitör ayarlarında renk ayarını otomatik seçme gibi bir ayar yok normalde.

Alıntıları Göster
    VGA kablosunu taktım gene aynı sorun var.

@SeYYaH-1
    Birde onu denicem şimdi

• quote:

VGA kablosunu taktım gene aynı sorun var.

@SeYYaH-1
    Birde onu denicem şimdi

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bişey buldum şimdi şunu dene bir. SPLENDID diye bir buton var mı monitör üzerinde? var ise eğer bu butona 2 - 4 sn basılı tutar mısın bakalım ne olacak?

• quote:

Arkadaşım bişey buldum şimdi şunu dene bir. SPLENDID diye bir buton var mı monitör üzerinde? var ise eğer bu butona 2 - 4 sn basılı tutar mısın bakalım ne olacak?

Alıntıları Göster
    ingilizce bir manuel buldum orda menüye girince en sağda System Setup ( sistem ayarları) olduğu bir kısım olması lazım onun en alt kısmında reset diye bir seçenek var onunla resetleniyor olması gerekir. Bulabilirsen sonucu yazar mısın
  • quote:

Evet zaten bu Splendid buttonu üzerinden değiştiriliyor normalde bu mod. 2-4 sn basılı tutma olayını araştırırken görüp denedim ama olmadı. Şu an linkini verdiğim ve senin bana kısaca özetliğin olayı yaptım pc açtığımdan beri olmuyor gene bir 5-10dk beklicem eğer olmazsa sorun çözüldü demektir.
    Edit: Reset buttonunu denedim defalarca oda işe yaramamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 21 Şubat 2011; 3:05:05 >
  • quote:

quote:

Evet zaten bu Splendid buttonu üzerinden değiştiriliyor normalde bu mod. 2-4 sn basılı tutma olayını araştırırken görüp denedim ama olmadı. Şu an linkini verdiğim ve senin bana kısaca özetliğin olayı yaptım pc açtığımdan beri olmuyor gene bir 5-10dk beklicem eğer olmazsa sorun çözüldü demektir.
    Edit: Reset buttonunu denedim defalarca oda işe yaramamıştı.

Alıntıları Göster
    İyi bakalım inşallah düzelir.

• quote:

İyi bakalım inşallah düzelir.

Alıntıları Göster
    Tam sanırım çözdüm yazarken gene çıktı Game Mod diye O linkte yazanları yaptığımda görüntü özelliklerine girdim
    Görüntü birimi: GeForce GTS250 üstüne Asus MW201 LCD Monitör yazıyordu.

Biraz sonra Görüntü birimi : GeForce GTS250 üstüne 1. Tak Ve Kullan Monitör oldu ve 5dk sonra gene çıktı illet şey. Off off nasıl çözücem ben bunu

• quote:

Tam sanırım çözdüm yazarken gene çıktı Game Mod diye O linkte yazanları yaptığımda görüntü özelliklerine girdim
    Görüntü birimi: GeForce GTS250 üstüne Asus MW201 LCD Monitör yazıyordu.

Biraz sonra Görüntü birimi : GeForce GTS250 üstüne 1. Tak Ve Kullan Monitör oldu ve 5dk sonra gene çıktı illet şey. Off off nasıl çözücem ben bunu

Alıntıları Göster
    Monitörü başka bir bilgisayarda deneme imkanın var mı? notebook varsa onda da deneyebilirsin vga çıkışı vardır. Bir de ekran kartının ayarları ile kurcalama yapman gerekebilir onunla alakalı birşey olabilir ama önce başka bir bilgisayarda denemelisin bence.

• quote:

Monitörü başka bir bilgisayarda deneme imkanın var mı? notebook varsa onda da deneyebilirsin vga çıkışı vardır. Bir de ekran kartının ayarları ile kurcalama yapman gerekebilir onunla alakalı birşey olabilir ama önce başka bir bilgisayarda denemelisin bence.

1 kere çıktı ve şu ana kadar tekrar çıkmadı öncesinde 5sn'de bir mod değiştiriyordu. Belkide çözülmüş olabilir tam kesin değil. Arkadaşta laptop vardı yarın rica edicem getirmesini getirebilirse onunla denicem şimdilik yatıp uyucam inşallah yarın aynı sorunla karşılaşmam.
  • quote:

quote:

1 kere çıktı ve şu ana kadar tekrar çıkmadı öncesinde 5sn'de bir mod değiştiriyordu. Belkide çözülmüş olabilir tam kesin değil. Arkadaşta laptop vardı yarın rica edicem getirmesini getirebilirse onunla denicem şimdilik yatıp uyucam inşallah yarın aynı sorunla karşılaşmam.

Alıntıları Göster
    Sorun hâlâ devam ediyor malesef

• quote:

Sorun hâlâ devam ediyor malesef

Alıntıları Göster
    Başka bilgisayarda da aynı sorunu mu yaptı?

• quote:

Arkadaşa söyledim anca hafta sonu getirebilirim laptopu dedi hafta sonuna kadar çıldırtır bu sorun beni
  • quote:

quote:

Arkadaşa söyledim anca hafta sonu getirebilirim laptopu dedi hafta sonuna kadar çıldırtır bu sorun beni

Alıntıları Göster
    Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp bilgisayarı VGA modunda (açılışta F8 ile seçebilirsin) çalıştırabilirsin o zaman değişmemesi lazım görüntü iyi olmaz ama en azından stabil olur kanaatindeyim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.