Şimdi Ara

ASUS MG248QR (40-144 freesync- gsync) alacağım. Ne dersiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gittim aldım şimdilik bir sorun yok ölü pixel yok , o verdiğin linkteki testleri anlamadım.
    Lakin bi şey var hoperlörden gelen ses çok düşük , eski asus monitörüm 2 kat daha fazla sesi vardı. sende de böylemiydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drejtc kullanıcısına yanıt
    Ses ayarı var ayarlarında ama %100 yapsan da çok ses çıkmıyor. Muhtemelen 1ms 144hz monitör alan birinin güzel bi hoparlör sistemi olur diye düşündüler ☺

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bu arada sana hayirli olsun diyelim artık ☺ Ben de bugün olmadi yarin alacağım inşallah yeni monitörümü.
    Edit: bakabildin mi oyunlara. Sama bir şey soracağım da?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 31 Ağustos 2019; 16:56:9 >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Monitörün hoperlörü cidden kötü olmuş + kulaklık girişine kulaklığımı taktım o bile pcde'ki kulaklık girişine göre daha az ses veriyor.

• Ne sorucan?

Ekran kartın ne?

Kulaklık girişini denememiştim. Demekki ses çipseti çok dandik. Benim zaten kasa masaüstünde olacak ve sağlam Creative hoparlör var:
    www.hepsiburada.com
    En Ucuz ve Kaliteli Speaker Modelleri hepsiburada.com’da
    https://www.hepsiburada.com/speaker-hoparlorler-c-256

Sesi sona verip müzik açınca üst komşu rahatsız oluyor. Noproblem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 31 Ağustos 2019; 18:23:19 >

• münşi kullanıcısına yanıt
    1660ti
    www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1660ti-gaming-x-6gb-gddr6-192bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

Boşta gpu memory clock hızı en hızlı modda oluyor. Core clock en düşük hızda olsa da memory clock sonda oluyor sürekli. Bu da boşta gpu sıcaklığını artırıyor. Sık sık fan devreye giriyor windowsta. MSI Afterburner ile fan ayarından 55 dereceye kadar fan çalıştırma diye ayarladım ama sakat bişey yani. Sırf windowsta 144hz diye o kadar ısınması garip. 120hz yaptığında sorun yok ama 144hz yenileme hızı daha yüksek memory clock istiyormuş biraz araştırdım yabancı forumlarda. TR de şimdiye kadar ya farkeden olmadı ya da konu açmadı kimse.
  • VA paneli kafanda sil. 144hz 6.8 ms response time ihtiyacın var. 1ms yazan va panller yalan dolan. 120 üstü fps harketli fps oyunlarında va panllerde ghostingin banko olur. MSI afilli monitörünü alsan bile olur. Ghosting olmaycak O kalitede VA panle araba fln alırsın. Gsynch yada freesyn öyle sihirli değnek değil. Her panel en aşağı 50hz kadar çalışyor. ha 40 ha 50 o fpsler kadar düşmessin düşsende zevk almazssın. 144 hz panele gçince 80 fps aşağısa tahammül edemezsin. Monitör mutalaka güvenilir bir mağzadan inernetten al. Ölü pikseli cartu curtu iadesi olsun.

F/P ürünü b.r mopnitor, Freesynch açıkken overdrive otomatik açılıyor , overdrive yarattığı ters ghosting çok az. Farketmiyorum çoğu oyunda. Rekabetçi oyunlarda gsynh kullanmıyorum. Freesynchi overdrive açmadan aktif edcğin monitör varsa daha iyi olur. renka ydınlatma yçnünde çok menunum.

Espor turnuvlarında genellikle BenQ kullanılır.
    Son zamanlarda etkiket ilgiliernde üsütnlüklerden çok asus , msi monitör satıldı çokmsatıldığında maı alanların beklentisi mi yüksek şikayette bir okada rçok
    https://www.teknobiyotik.com/review/product/list/id/27759/
    teknobiyotikyoutube
    Acer KG241PBMIDPX 144Hz 1Ms Fiyat/Performans Oyuncu Monitörü İncelemede !
    https://www.youtube.com/watch?v=CbzKV8WiPyU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 1 Eylül 2019; 22:29:26 >

• Isparta Vatana gittim, aynı monitorü değişimle aldım. Şubede açıp bir kasaya bağlayarak kontrol ettim. Umarım sorunsuz uzun yıllar kullanırız. Sende bir sorun yok değil mi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 4 Eylül 2019; 20:25:12 >
    Hocam yanlış düşünmüşüz. Kulaklıkla ses gayet yüksek geliyor ama bir ayarı yapman gerekiyor. Kutudan çıkan AUX kabloyla kasayı monitöre bağladıktan sonra monitörün OSD Menüsünden Ses - Kaynak - Hat Girişi bölümünü seçmek gerekiyor. Ardından sağ alttaki hoparlör simgesine sol tık yapıp ses seviye ayarlama çubuğunun üzerindeki menüden ses çıkış aygıtı olarak "Hoparlör Realtek Audio"yu seçince kulaklığa gayet yüksek ve kaliteli bir ses geliyor. Hat Girişi yerine Display Port seçiliyken ses az geliyor evet. Ama bir ayara bakıyormuş. Kulaklığınızı monitöre bağlamak istiyorsanız uğraşın derim.

Son olarak bu monitörü almak için bu konuyu okuyan kimsenin de aklında bir soru kalmasın. Drejtc hocam ve ben ikimiz de Vatan Bilgisayar'dan MG248QR model monitör aldık ve ikimizde de sorun çıktı ama Asus Yetkili Servisi ikimize de değişim ve iade hakkı vererek neden ASUS markasını tercih etiğimizi bize çok iyi hatırlattı. Sağlam ve malının arkasında duran markalardan şaşmayın derim. Şu an ikimiz de sorunsuz bir şekilde monitörlerimizi kullanıyoruz. 1ms 144hz mükemmel. Kesinlikle her oyuncuya tavsiye ederim. Ayrıca monitör 40 ile 144fps ler arasında hem Freesync hem de Gsync destekliyor. Nvidia Gysnc Compatible listesine neden eklenmediğini hala anlamış değilim çünkü 40 ile 144 fps arası vsync ayarı kapalıyken hiçbir yırtılma olmadan oyunumu oynayabiliyorum. 40fps altında da (LFC) Low Framerate Compensation teknolojisi sayesinde hiçbir yırtılma görmüyorsunuz.

• Anladım akşama denerim, bide hoparlörü sağlam olsaydı iyiydi

valla ona yapcak bişey yok. 2x2w hoparlör diyor kitapçığında da. o kadarlık bi hoparlör işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

valla ona yapcak bişey yok. 2x2w hoparlör diyor kitapçığında da. o kadarlık bi hoparlör işte :)
    Eski monitör daha yüksek ses veriyordu neyse,
    O değilde Witcher'da ortalama 80 90 fps alıyorum ama oyun takılıyor

• Gsync açamadıysan o yüzden olabilir. Monitör 40 ve 144 arası sorunsuz gsync yapıyor çünkü. Bu videoda canlı test videosu da var. Ayarları da tarife göre yaparsan sorun kalmaz.
    Donanım Arşiviyoutube
    Bir Taşla İki Kuş! Freesync Monitörünüz G-Sync Destekli Olabilir - Canlı Asus Test
    https://www.youtube.com/watch?v=WlXF69FxL_U

Aklıma gelen bir şey oldu şimdi. Vsync açık değil dmi oyunda?

• Gyscn açtım yinede takılma mevcut . sesi dediğin gibi yaptım farketmedi kasanın kulaklık çıkışı 2 katı ses veriyor.

birtek o oyunda mı takılma mevcut?
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

birtek o oyunda mı takılma mevcut?
    Henüz başka oyun denemedim yoğunluktan

• O oyunda Hairworks açınca takılma olabiliyor. Bir karıştır o ayaralrı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.