Şimdi Ara

ASUS MG248QR (40-144 freesync- gsync) alacağım. Ne dersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bikaç aydır monitör bakıyorum. Artık gına geldi salondaki 47" ama gecikme süresi 35ms tv de oyun oynamaktan. Artık ben de 1ms, input lagsız bir monitör ile pubg oynamak istiyorum.

AOC C24G1 modelini çok tavsiye ettiler ama monitör bana kalitesiz geldi açıkçası. Zaten VA panel, 144hz, 1ms o fiyata dedesinin hayrına verecek değil adamlar tabi. O yüzden VA panel alıp o hissi yaşamaktansa TN panel olsun kaliteli olsun dedim.

Baya esports turnuvalarında falan da kullanılan bir monitörmüş bu mg248qr. 40fps ile 144fps arası 1ms 144hz freesync aktif edilebiliyor. Ama beni asıl ilgilendiren tarafı ise ekran kartımla gsync aktif edebilecek olmam oldu. Şu an 40ile 144 arası da gsync desteklediğin öğrendim şu video aracılığıyla.
    Donanım Arşiviyoutube
    Bir Taşla İki Kuş! Freesync Monitörünüz G-Sync Destekli Olabilir - Canlı Asus Test
    https://www.youtube.com/watch?v=WlXF69FxL_U

Yani gsync compatible olması çok işime yarayacak. Şimdi Vatan Bilgisayarda 1583tl ve kredi kartıma vade farksız 6taksit. Ne dersiniz?
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus 24" MG248QR FreeSync Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-mg248qr-1ms-144hz-full-hd-hdmi-freesync-gaming-monitor.html

• Monitör bölümü bitmiş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne yaptın aldınmı? Banada monitör lazım gsync destekli freesnyc monitör lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isparta şubesinde stokta var görünüyor. Teyit edeyim ellerinde var mı baksınlar diye arıyorum açan yok. Yarın gidip alacağım inş.

• Bugün git al dene yarın ben gidip alayım :)

Stokta bulunan mağazaları tıkla gözükür

• drejtc kullanıcısına yanıt
    Valla 1583 tl çok iyi fiyat. Başka hiçbir yerde bu fiyata yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Valla 1583 tl çok iyi fiyat. Başka hiçbir yerde bu fiyata yok.
    İşte git bugün al dene buraya yaz:), ben elimdeki monitörü yarına müşteri buldum satabilirsem, yarın monitör alıcam.

Aslında şöyle 1000 1200 bandında bulaydım iyiydi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şube açmadı. Merkezi aradım Isparta şubesinde 1 tane kapalı kutu stok görünüyor dedi. Yarın gidip alacagim world karta vade farksiz 6 taksite. İnşallah ölü piksel ghosting falan cikmaz. Siz nereden alacaksınız?

• münşi kullanıcısına yanıt
    Ben alırsam istanbuldan alıcam ama hala karar vermedim.

• aklınızda hangi modeller var, çünkü ben 3 4 farklı modeli eleye eleye bunda karar kıldım.
    VIEWSONİC 24" XG2401
    ASUS 24" MG248QR
    MSI Optix MAG241C

• Bu 3 modeli de iinceledim baya. Öncelikle Viewsonic hiçbir teknik detaya girmeden malzeme kalitesi kötü geldi. Özellikle sırt bölgesi yavan plastikten üretilmiş gibi duruyor. Bizzat inceleme fırsatım da oldu bayramda arkadaşım üşenmedi kutusuna koydu arabanın bagajında getirdi ben görebileyim diye. Tavsiye ederim ok güzel falan da dedi ama arkadaş freesync gsync pek anlamıyor. Oyunları vsync kapalı ekranda tearing dolu halde oynuyor ve bunun farkında bile değil. Bu monitörde 1ms 144hz çalışır iken freesync aktif edilemiyor. Yani freesync kullanılacaksa gecikme süresi baya artıyor. Bu ikisini bir arada götürebilecek bir gücü yok. O yüzden bu monitörü eledim.

MSI MAG241C ise gerçekten güzel bir monitör ama yine bir yabancı inceleem videosunda yakından bakıldığında pikseller arasındaki boşluğun fazla oluşundan ve zaten MSI marka bir monitörün panel biraz kalitesiz olmasa bu fiyata bulunamayacağından bahsediyordu. Yani marka MSI ama kalite düşük kalıyor. MSI tarafında giriş sınıfı bir monitör diyordu.

Ancak Asus MG248QR ile ilgili hiçbir olumsuz yorum duymadığım gibi artı olarak normal MG248Q modelinin Revised yani revize edilmiş, ghosting vs gibi sorunların giderilmiş versiyonu olduğunu öğrendim. Sonraki R harfi o manaya geliyormuş. Ayrıca monitörün 40 ile 144 fps ler arasında1ms 144hz yenileme hızı aktif iken AMD ekran kartıyla kullanıldığında freesync Nvidia ekran kartıyla kullanıldığında da gsync işini başarıyla hiçbir tearing yaşatmadan yapabildiğini de bizzat bu videodan gördüm:
    Donanım Arşiviyoutube
    Bir Taşla İki Kuş! Freesync Monitörünüz G-Sync Destekli Olabilir - Canlı Asus Test
    https://www.youtube.com/watch?v=WlXF69FxL_U

Bu yüzden kararım ASUS oldu. Bilmediğim ya da yanlış bildiğim bir husus var ise sizden öğrenmeye açığım. Benim için monitör çok önemli. Allahın izniyle bi 10yıl temiz kullanırım diye düşünüyorum. Normalde bütçem 1000lira civarıydı ama böyle gsync destekleyen bir monitör bulmuşken alayım diye düşünüyorum.

Bende araştırmalarım doğrultusunda Asus MG248QR modeli daha çok aklıma yattı, Donanım arşivinin incelemesinide izledim technopatınkini de - olarak güç adaptörünün dışarda olması var yıl olmuş 2019 saçmalık bu bence
    bende de 1660ti ekran kartı var o yüzden gyscn destekleyen ucuz bi monitör lazım

ama tüm bunların olması için elimdeki monitörü satmam lazım, alıcı yarın sabah gelip alıcam dedi lakin letgoda çok öyle adam gördüm geliyorum dediği halde gelmeyen, %30 gelme olasılığı var :D

• Evet letgo öyle 😀
    Ve bu monitörde tek eksi o var hakkaten. Güç adaptörü dışarda. İlk gördüğümde ben de şaşırdım. Ama tek eksi o olunca sırf adaptör dışarda diye vazgeçmem yani. Mis gibi monitör.

• Aslında aklım viewsonic de kaldı asusa göre daha ucuz ve daha iyi gibi duruyor bide bu var
    aoc g2460pf

• G2460pf baktim ama fiyat aynı. 1600lira vereceksem Asusa vereyim diye düşünüyorum. Şimdi Vatana girdim konuştum. Ürünü alırsınız bir pc ye baglar deneriz diyolar. İnternet bagli bir pc istedim direkt test siteleri var. Ölü piksel ghosting vs denemem lazım. Magazadan cikmadan deneyeceginiz icin bir sorun cikarsa direkt degisim yapariz dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 18 Ağustos 2019; 13:37:3 >
  • Ne yaptın birader aldınmı, ben aldım monitörden görüntü alamıyorum

• drejtc kullanıcısına yanıt
    Aldım eve yeni geldim. Deniycem. Asus mg248qr mı aldın?

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Aldım eve yeni geldim. Deniycem. Asus mg248qr mı aldın?
    Aldım monitöre görüntü gelmiyor delireceğim bi denesene sende

• Aynı monitörü aldık yani. Müsait olunca deneyeceğim hemen. Sistem neydi senin. Giriş seçmen gerekiyor. HDMI ya da DP ile mi bağladın? Menüden seçmen gerekiyor hangisi olduğunu.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.