Şimdi Ara

ASUS MG248Q Monitör Takibi/İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
6.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler dilerim Asus MG248Q bu monitörü satın almayı düşünmekteyim , lakin aklımı karıştıran husus ekran kartım Gtx 1070 , haliyle bu monitörde G-sync olmadığından mevcut ekran kartım ile 144hz hz ile yüksek fps'lerde tearing diye bahsedilen görüntü yırtılması durumuna maruz kalırmıyım , bu monitörü satın alırsam mevcut ekran kartım ile sorunsuzca yüksek fps'de tearing'e maruz kalmadan oyun oynayabilirmiyim ? ,teşekkürler.

Not : G-sync özellikli monitörlere ne yazıkki bütçem yetmiyor.
  • HyperV H kullanıcısına yanıt
    İmzamdaki sisteme sahibim, V-Sync'e kalırsın hocam G-Sync özelliği olmayan bir ürün alırsan.
    V-Sync ile yırtılma olmaz ama bir miktar performans düşecektir.
  • Merhaba hocam teşekkür ederim cevap yazdığınız için , bugün Asus MG248Q monitörü satın aldım , sormak istediğim 4 soru var

1) İlk defa displayport bağlantılı ekran kullanıyorum monitörü ilk bağladığımda görüntü gelmedi no signal dedi ardından ekran kartındaki displayport girişindeki kabloyu biraz daha ittirince görüntü geldi displayport kablosunu ekran kartına takmak için kilit gibi bir sistemmi var tam sabit durması için
    2) Monitörü dvi kablosu ile bağlasam bir kaybım olurmu ? yine 144 hz yenileme çalışırmı
    3) Bu sorum ise monitörü kullanan arkadaşlara ideal renk ayarları nelerdir.
    4) Asus DisplayWidget isimli programı kurdum lakin program çalışmadı,bu programı kullanan varmı ?
  • Hayırlı olsun, ASUS'un üst segment ürünleri daima kalitelidir.

1) Herhangi bir kilitleme sistemi yok, sadece dikkat ettiysen hafif şekilde bastırabileceğin bir mekanizması var kablo giriş yerinde. Çıkartırken de oraya bastırman yeterli.
    2)DVI kullanabilirsin ama dual link yani DVI-D olan bir DVI kablosu kullanman gerekir yoksa 144hz frekansı alamazsın.
    3)Renk ayarlarını kendi göz zevkine göre ayarlamanı tavsiye ederim. Örneğin ben PG248Q'da parlaklık falan 50'de kullanıyorum.
    4)Böyle bir program kullanmadım, bir araştırmak lazım nedir ne değildir diye :)
  • Arkadaşlar yakın zamanda bu monitörü aldım, Fakat 60hz ve üzeri çalışmalarda ekranda titreme oluyor aradada ışık gidip gelmesi sanki flaş patlarmış gibi diyelim ama cok hızlı şekilde, en cok rahatsız eden titreşimler olduça belli olucak şekilde 144hz özellikle. servise gönderdim sorun yok dediler. bütün driverlar güncel hatta yeniden windows kurdum göndermeden önce. yazılımsal sorun oldugunu düşünmüyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. sistemim
    i7 6700K
    16Gb Ram
    Rx480 8Gb Ekran kartı Asus
    Gaming M5 z170a anakart
    250gb ssd
    şimdiden teşekkurler.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    merhaba konuyu hortlattım ama bende konudaki monitörü alacaktım fakat araştırmalarımda alt linkteki incelemedeki yorumları görüp soğudum sizde de bu şikayet var mı yoksa bu şikayet 24 inçe özel mi? konu linki şuhttps://www.technopat.net/2016/05/23/asus-mg248q-freesync-oyuncu-monitoru-incelemesi/
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ne gibi bi sikayet?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    verdiğim linkte yazıyordu ama buradan da yazayım şikayetlerin bazılarını.

1- Windows ayarlardan refresh rate i 144Hz ye getirdiğimde, görüntü yukarı kayıyor, yaklaşık 4mm kadar, yani ekranın en üst kısmından o 4mm genişliğinde yatay ekseni komple kaybediyorum. Ve bu durum adaptivesynci monitor osd sinde açınca meydana geliyor, ekran kartı ayarlarında kapatıp açsamda bi fark olmuyor, görüntü kararıp gelme gibi bir şey de olmuyor, yani sanki o ayar etkisiz gibi, sadece osd den adaptive-sync açıp kkatıldığında görüntüde kararma ve tekrar gelme, ayar değiştirme olduğu hissediliyor.Sonuç olarak osd de adaptive sync açılınca bu kayma neden olur bilginiz var mı, Sayın Recep hocam ve Ali Hocam, ve bunun haricinde yine adaptive sync açıldığında, ekran da az da olsa bir titreme ve bazı yatay satırlarda belirgenleşme oluyor? bu da neden olur?

2- Aynı monitör bende de var. Vatandan aldım. Alırken ölü piksel testi yaptık 3. sünde sağlam çıktı bir tane aldık :) Ama o anda bi terslik olduğunu anladım bu modelde. Arka arkaya 2 monitörde de ölü piksel vardı. Asıl sürpriz eve gelince oldu. RX480 ekran kartıma Display port ile bağladım crimson driverlarını temiz baştan kurup monitörün driver (.inf uzantılı) dosyasını da sisteme tanıttım. Adaptive sync açıldığında ekranda 3 piksel kayma oluyor ve ekranda yatay çizgiler sürekli olarak kayıyor. Monitörü kapa aç yapınca gidiyor yatay çizgiler ama ekrandaki 3 piksellik kayma gitmiyor. İngilizcem vardır. Yabancı sitelerde bu konu tartışılmış millet geri yollamış monitörlerini hep. Asus da problemin farkındaymış ama düzeltemeyeceklerini açıklamışlar. Bu kadar aciz olduğunu bilmezdim ASUS 'un. Sadece plastik aksamını çok iyi üretmiş Asus ama ferrari görünümlü şahini kim ne yapsın. Geri vereceğim şimdi monitörü Vatan bilgisayara ve Aoc alıcam. İşin garibi bu monitördeki bu sorunların tartışıldığı bir site veya forum görmedim hiç üllkemizde.

Aynen hocam mg248Q hakkında pekçok şikayet var.
    Asus işte hem ekşiyi hem tatliyi bir arada sunayım derken monitörü berbat etmiş hem 3d vision hem freesync birlikte koyduklarından sanırım bu sorun oluyormuş.
    Yabanci bir forumda kullanıcı sizin yaşadığınız sorunu yaşıyormuş 3d vision kitini sökmüş monitörden böylelikle sorun ortadan kalkmiş,Başka bir kullanıcıda 3d vision kullanırken monitör kapanma gibi pekçok hataya rast gelmiş mg248Q modelinden uzak durulmali!...
    anladım teşekkürler alma diyorsun yani? tüh ya tam ideal boyutta ve fiyatı da iyiydi 27 inç te çok pahalı ya neyse başka bakacağız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Eylül 2017; 20:47:34 >
  • hocam gtx 970 le kullanacağım bu sizdeki sorunları yaşarmıyım belki siz freesync ile kullandığınızdan sorun yaşıyorsunuzdur cevap verirseniz müteşekkir kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Futurisma

hocam gtx 970 le kullanacağım bu sizdeki sorunları yaşarmıyım belki siz freesync ile kullandığınızdan sorun yaşıyorsunuzdur cevap verirseniz müteşekkir kalırım.

yukarıda yazılan sorunun freesync ile ilgisi yok gibi çünkü 144 hz ye alınca ekran yukarı kayıyormuş yani osd de adaptive sync açılınca bu kayma oluyormuş
    vallaha hocam ürünü vatan dan almadan önce paketi açıp bakmak istediğimi dile getirdim ölü pixel testine filan baktık sorun çıkmadı gtx 970 kullanıyorum adaptive sync kullanmama gerek yok ama şuan herşey normaş sıkıntı yok test ediyorum monitörü ama eski monitörle yeni monitörün parlaklık konstrat v.b ayarlamaya çalışıyorum.
  • Futurisma kullanıcısına yanıt
    zaten her monitörde sorun çıkacak diye bir kanun yok birazda bu işler şans işidir bence o ayarı açıp dene belkide sende yapmaz bende alacaktım da o an güvenemedim imzamda yazan vievsonic aldım sana hayırlı olsun
    bana geri dönüş yaparak size teşekkür ederim haklısınız bende sync teknolojilerini kullanmamak üzere bu monitörü seçtim rekabet odaklı oyunlarda gecikme yaptığı için ama şuan monitörden memnunum eski monitörün ayarlarına alışınca biraz farklı geldi şuan ayar yapmakla uğraşıyorum ve 144 hz bir başka oluyor biraz oynadıkdan sonra 60 hz monitör göz yormaya başladı.
  • Futurisma kullanıcısına yanıt
    rica ederim evet 60 hz monitörden sonra 144 hz acayip geliyor yeni yeni alışmaya başladım güle güle kullanın
  • Samsung SyncMaster B2230'dan sonra doğan görünümlü şahin'den mercedes'e geçmiş gibi oldum güzel bir ekran. Benimki MG248Q sonunda R ibaresi var bu R ne oluyor bilgisi olan cevaplar ise sevinirim..

ASUS MG248Q Monitör Takibi/İncelemesi

ASUS MG248Q Monitör Takibi/İncelemesi

• martell M kullanıcısına yanıt
    NVIDIA 3D Vision 2 Gözlükler ve NVIDIA 3D LightBoost Teknolojisi

NVIDIA tabanlı bir GPU ve 3D gözlük ile Oyunlar ve Filmler daha sürükleyici olur. NVIDIA 3D LightBoost teknolojisi ile enerji tüketiminde bir artış olmadan çok daha parlak ve canlı 3D görüntüler elde edersiniz.

Bu özellik
    MG248Q : Var
    MG248QR : Yok
  • Bende bu monitörden var ama 60HZ de nasıl 144 HZ e alabilirim?
  • Sağ tıkla ekran kartı ozelliklerine girin oradan solda cozunurluk kısmı var oradan ayarlıyabılşırsınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 3 Aralık 2018; 2:51:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.