Bunun yanında Asus Maximus IX anakart almak istiyorum. İşlemci soğutucusu olarak Corsair H115i sıvı soğutma kullanacağım.
Sadece anakart ve Ram konusunda emin olamadım. Anakart olarak Extreme fazla gereksiz olabilir mi bilmiyorum. Formula ile aralarında çok ciddi farklar göremedim. O yüzden sizlerden fikir alabilirsem sevinirim. Mutlaka Extreme al diyen olursa ona göre karar vermeye çalışacağım. Ama Formula da sanırım beni uzun yıllar idare eder.
Bir de 32 GB ram ne önerirsiniz? GSkill Trident X var 3200 MHZ. Bunu beğendim aslında. Bunların dışında önereceğiniz farklı ram olur mu?
Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle merhaba. Zaten AIO bir soğutucu kullanacakmışsınız dolayısıyla custom sıvı soğutma destekleyen bir anakarta ihtiyacınız yok. Size önerim anakarta çok yüksek miktarda para harcamamanız çünkü eğer anakartın bütün özelliklerini bütün utility lerini kullanmıyosanı boşa giden para oluyor bunu size zamanında gidip 2000 TL ye anakart almış bir olarak söylüyorum. 1000-1200tl civarında bir anakart tercihi yapıp artan parayla başka donanımları geliştirebilirsiniz. Ram olarak da Dual kit olarak 2x8GB işinizi fazlasıyla görcektir bunda dikkat etmeniz gereken hem 3000mhz altına düşmeyin hem de CL değerlerine bakın. G.skill trident Z RGB veya Corsair Vengeance Led modellerine bakabilirsiniz. Param çok diyorsanız tabii ki 32 GB ram koymanın bir zararı olmayacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Cevap için teşekkürler. Aslında almayı kafama koymuştum ama sonra mevcut CPUm ile çok ciddi farklar hissetmeyeceğimi söyledi birçok kişi. O yüzden biraz ertelesem mi demeye başladım. Asus'un bir de overclock kabiliyetini seviyorum. Uzun zamandır kullandığım için de aşinayım. Ram konusunda 32 GB'a belki gerek yok ancak uçak simülasyonu oynadığım için ne kadar fazla, o kadar iyi olabiliyor.
Şu an için sadece kafama takılan ciddi bir performans artışı olmayacağı görüşü. Şu an için bu parayı vermektense bir sonraki nesili beklemek de bir tercih olabilir.
3930k gayet iyi bir işlemci onun yerine 7700k almak hata olur.Değişime gidilecekse en az ryzen 1700 veya intel 7800k alınmalı.7700 ve 7800 kdeki ısınma sorunlarınıda göz önünde bulundurun illa intel olsun diyorsanız beklemeniz daha iyi olur.