Şimdi Ara

ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir İlan Türü #Satılık Anakart/CPU #Anakart
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fatura tarihi 10 Ocak 2012 - Vatan Bilgisayar.

● Sorunsuz
    ● Kutulu
    ● Garantili
    ● Temiz
    ● Tüm aksesuarları mevcut.

SATILDI

ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3  ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3
    Sistem Notu : Bu ilan ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 10 Ocak 2015; 15:20:03 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• 2600k performansının 4790k ile hemen hemen aynı olmadığını düşünüyorum.
    http://www.anandtech.com/bench/product/1260?vs=287
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde

2600k performansının 4790k ile hemen hemen aynı olmadığını düşünüyorum.
    http://www.anandtech.com/bench/product/1260?vs=287

Oyun testlerine bakabilirsiniz. Hemen hemen aynı veriyor.

• soğutucuyu tek alabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mj_pelit

soğutucuyu tek alabilirmiyiz?

Alabilirsin.

• Takip ! (Anakart)
  • İşlemci satıldı, anakart satışı devam ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güç tüketimi olarak en bonkörü 2600K ancak oyun ve benchmanrk karşılaştırmalarında 4770K 'ya çok yakın skorlar alıyor. Yani bugün 2600K 'lık bir sistem bile size fazlasıyla yetecektir. Oyun performansı olarak 4770K, 3770K 'nın sadece %1-2 önünde öyle abartıldığı gibi değil benchmark skorlarına bakıp aldanmamak gerek. Özellikle O.C ile 3770K, 4770K 'yı çok rahat geride bırakırken 2600K sadece %1-2 geriden takip ediyor. O.C performansı olarak en kolay O.C edilebilen işlemci ise şüphesiz 3770K.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=0&itemid=1164 linkini inceleyin isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HWS

Güç tüketimi olarak en bonkörü 2600K ancak oyun ve benchmanrk karşılaştırmalarında 4770K 'ya çok yakın skorlar alıyor. Yani bugün 2600K 'lık bir sistem bile size fazlasıyla yetecektir. Oyun performansı olarak 4770K, 3770K 'nın sadece %1-2 önünde öyle abartıldığı gibi değil benchmark skorlarına bakıp aldanmamak gerek. Özellikle O.C ile 3770K, 4770K 'yı çok rahat geride bırakırken 2600K sadece %1-2 geriden takip ediyor. O.C performansı olarak en kolay O.C edilebilen işlemci ise şüphesiz 3770K.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=0&itemid=1164 linkini inceleyin isterseniz.

Demek istediğim de buydu. Donanımsal testlere bakıp aldanan çok kişi var. Ancak oyuncular olarak bizim için asıl önemli nokta, oyunda verdiği fps değeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 25 Aralık 2014; 23:48:31 >

• Biz ona aldanmak demeyelim, kavram kargasasi olmasin. Performansi ve oyun performansi ayni seyler degil. Siz baslikta performansi 4790K'ya yakindir demissiniz, ben de pek yakin degil diye cevap verdim. Oyun performansi ya da oyunlarda aldiginiz fps 4790K ile hemen hemen ayni deseydiniz o zaman birsey diyemezdim.
    Sizin acinizdan bakarsak 2600K nin performansi 2500K ile hemen hemen ayni diyebiliriz o zaman?
    http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20

i5 2400, 2500, 2500K, 3570K, 2600K, 2700K , 4670K, 4770K islemcilerini (3770K haric, 3770 kullandim ama test edemedim)kullandim, hepsinde oyunda aldiginiz fps degerleri yakin ama ''performans'' o zaman is degisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 23 Aralık 2014; 20:29:15 >

• Evet diyebiliriz.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=0&itemid=683

Burada hergün benchmark kasmak ile test puanlarını görüp ne kadar iyi bir işlemcim var demek ayrı birşey, işlemcinin salt etkisinin oyunlardaki bize yansımalarını gözlemlemek ayrı birşey.

Ben şahsen ikincisini hem daha ekonomik olduğu için hem de verdiğiniz paranın gerçekten hakkını bugün fazlasıyla çıkarttığı için özellikle tercih ederim. Tabii bunları söylerken 2.el piyasasından bahsediyorum. 4790K ve ona uyumlu iyi bir anakarta vereceğiniz onca paranın neredeyse yarı fiyatından bile azına oyunlardaki etkisi 4790K 'ya nazaran çok az olacak oldukça ekonomik ama bir o kadar da hızlı güzel bir oyun sistemi kurulabilir.

2600K 'da kullandım şuan da 2 seneye yakın 3770K kullanıyorum, hatta çıktığında 4770K 'ya geçmek için çok kuvvetli bir neden bile arıyordum ama o neden oyunlardaki FPS 'e etkisinin neredeyse sıfıra yakın fark oluşundan (3770K'ya kıyasla) ve mevcut sistemimi hem 2.elde aldığımın yarı fiyatına satıp üstüne bir de hem işlemci hem de ona uyumlu yeni bir anakart almak için ekstra masrafa girecek olmamı düşündüğümde çok gereksiz olacağına karar verdim ki bugün bu konuda ne kadar haklı çıktığımı görmekten mutluluk duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 24 Aralık 2014; 1:45:28 >

• HWS kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarların sadece oyun oynamak ya da benchmark kasmak için kullanıldığını düşünen biri ancak bu soruya ''evet diyebiliriz'' diye cevap verebilir. Yazınızın dil ve anlatımı çok iyi olmasına karşılık, içerik olarak çok zayıf olduğu kanaatindeyim.
    Bunun sebebinin de yazımı eksik okuduğuz için olduğunu varsayıyorum.
  • Ben mi böyle düşünüyor muşum? Nereden bu kanıya vardınız çok merak ediyorum doğrusu. Özellikle benchmark puanlarını baz alarak işlemci kıyaslaması yapanlar, aynı kıyaslamayı oyun kıyaslamalarında da yapsalar, işlemcinin oyunlara salt etkisinin sentetik benchmarklardaki kadar olmadığını daha iyi anlayacaklar anlamında bir yorum yaptığım için mi? Herhalde siz anlamak istediğiniz şeklinde anladınız.

Bu forumdaki kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bilgisayarlarını (masaüstü pc ya da notebook) oyun oynamak için toplar, istisnalar elbette kaideyi bozmaz. Toplamadan ya da satın almadan önce de kırk yere soru sorar ya da forumlara konu açar, tecrübeli üyelerden fikir alır. Bununla da kalmaz internette 40 yere bakar, inceleme videolarını izler, fikir edinir ve forumdaki son kullanıcı incelemelerini ve yorumlarını okur. Sonra da piyasa fiyatlarını araştırmaya koyulur. Bu arada 2.el bölümüne de bakmayı ihmal etmez, daha ucuza sıfır ya da çok az kullanılmış veya çok temiz ama garantisi devam eden ürün bulabilir miyim acaba diye günlerce forumda gezinir durur. Sonra sitelerdeki ya da elektronik marketlerdeki kampanyaları takip eder, indirimleri vs. bekler hatta hediye kuponları arar vs. vs. Eninde sonunda da gider bir yerden alıverir. Sonra da gelir bu türde açılmış konular altına yorum yapar. Tecrübe ise bizzat uygulama ile kazanılır. Burada yazılanlar yaşanmış tecrübelerin eseridir bir yerlerdeki incelemeleri örnek göstererek biliyormuş gibi davranmak değildir ikisini birbirinden ayırıp ona göre yorum yapmakta fayda vardır. Bu arada sözüm meclisten dışarıdır üstünüze alınmanıza gerek yok.

Ilk paragraftan ayni dili konusmadigimizi anliyorum. Onunla ilgili ne desem zaman kaybi olacak. Yumurta civciv hikayesine donecek. Heyecanli bir insanim, pek sabirla karsilayamiyorum boyle durumlari. Iki tarafin anlastigi durumlarda, munazara ne kadar hararetli de olsa keyiflidir. Burada maalesef degil.

Ikinci paragrafin yazilis nedeni ile ilgili en ufak fikrim yok. Acaba o sirada aklinizdan baska birsey geciyordu da bir karisiklik mi oldu? Yoksa tecrubesi hakkinda bilgi sahibi olmadiginiz birine ,ben bunlari bir yerden okumadim, bizzat 2 tane islemci kullandim aradaki farki kendim gordum demeniz anlamiz. Forum kullanicilarinin ne icin bilgisayar topladigini ,toplarken nelere dikkat ettigini, iki sitede benchmark skorlarina bakip donanim uzmaniymis gibi konularin altina yorum yaptigini anlatmaniza hic gerek yoktu. O bahsettiginiz forum kullanicilarindan biri benim, aldim da sattim da.Alan niye aldi, satan niye satti biliyorum. Eger birbsey kanitlamak derdindeyseniz, hic gerek yok, gorunen koy klavuz istemez. Yani bir de 1995 yilindan beri pentium 133 den baslayip, Cyrixleri , 200mhz Amd K6 lardan bugune cikan masaustu islemcilerden neredeyse hepsi ile oyun oynamis benchmark testi yapmis biri olarak, neden ustume alinayim? Neyse iyi ki soylediniz alinmayin diye, yoksa alinirdim. Hangisi tecrube, hangisi donanim sitelerinden bakmis yorum yapmis neyse de, sidik yaristiranla , bilgi alisverisi yapani birbirinden ayirmak gerekli.

Saglicakla kalin.

edit :
    arkadasin ilaninda yeterince gereksiz kalabalik yaptik, cevap vermek isterseniz Pm atiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 25 Aralık 2014; 23:23:48 >

Cevap sanki biraz alakasız olmuş. Aslında bazı yerde aynı şeyleri söyl¨¹yorsunuz gibi geldi. Ama siz gerçekten sanki işlemciler sadece oyun için kullanılıyor gibi cevap vermişsiniz. Ben 3-4 yıl render yaptım.
    Biri bana 2500K ve 2600K performansı aynımı diye sorsa alakası yok derim. Siz evet diyorsunuz oyunlarda çok yakın diye. Hatta en son 4960X aldım. Oyunlarda performansları baktım da çok yakın fakat performansı çok yakın dersek yanlış olur.
    Bu sitede sırf bench için pc toplayan çok arkadaş var. Hiç oyun oynamayan iş için kullananlar da çok. Overclock meraklıları var İşlemci performansı söz konusu olduğunda sadece oyunla değerlendirmeyin.

Sirwilde arkadaş bu kadar gergin olmaya l¨¹zum yok. Arkadaş sizin şahsınıza birşey söylememiş.
  • Zaten tecrübesi hakkında hiçte bilgi sahibi olmadığınız biri ile konuşuyorsunuz. Yılda en az 10 farklı işlemciyi ve ekran kartını kullanan, test eden, oyun oynayan, video çeken, video işleme yapan, render alan vs. vs. biriyle. Aynı dili konuşmuş olsaydık en başından aslında ne demek istediğimi anlardınız. Çok fazla uzatmaya ve lafı dolandırmaya gerek yok kimseye bir şeyleri kanıtlama derdinde değilim çok şükür. Bu arada Pentium 133 dediniz de aklıma 1986 yılında daha 7 yaşındayken sayfalar dolusu oyun kodlarını babamın bana aldığı Atari bilgisayarıma girdiğim, oyunların kasetten (15-20 dk.) yüklenmesini beklediğim, bozulan oyun katelerimi çocuk yaşta tamir ettiğim zamanlar geldi.

• kalicidegil K kullanıcısına yanıt
    Öyle anlaşılmış olabilir ancak benim yorumum tamamen oyun yapılmış bir kıyaslamaydı.
    Sayfalar dolusu oyun kodlari Bu yaziyi Bill Gates gorse kendinden utanirdi ben birsey bilmiyormusum diye.

Tecrubeyle ilgili butun supheler ortadan kalkti ancak idrak yeteneginiz konusunda hala ikna olmus degilim. Ilk mesaji atan benim, beni alintilayip cevap veren sizsiniz. Ben diyorum ki "performansi demek ve oyun performansi demek" arasinda fark vardir. Son defa soylemek istiyorum, ilani acan arkadas 2600K performansi 4790K ile ayni demis. Ben de ilgili karsilastirmanin linkini verip performansi hemen hemen ayni degil dedim. Diger arkadas ve siz, oyun testlerinde ayni demissiniz. Itiraz etmedim, oyun performanslari cok yakin dogrudur, ama performansi denince islemcinin performansinin direkt etkisi olan tum yazilimlardan bahsetmis olursunuz. Sizi ve daha bir cok kullaniciyi oyun performansi ilgilendirse de, islemcinin oyun disinda uygulamalarda kullanilmasi kaideyi bozmayan istisna olarak degerlendirilemez.

Ingilizce ogretmeni olarak gorev yaptigim donemde, Turkceyi bile zar zor konusan ogrencilere Ingilizce ogrettim, sizin gibi gormus gecirmis bir insana neden iki cok basit ifade arasindaki farki anlatamiyorum cozemedim. Yoksa ekran kartiyla islemciyi mi karistirdiniz ? Yoksa 2500K performansiyla (oyun performansi degil sadece performansi, genel anlamda) 2600K performansi ayni diyebilir miyiz sorusuna, 7 yasinda Atari kaseti tamir etmis kimse "Evet diyebiliriz" diye cevap vermez.

Konustugumuz dilin, anadilimiz Turkce oldugundan emin olmak icin, 2 basit soruya cevap vermenizi rica edecegim. (Herkes cevap verebilir)

1- Islemcinin performansi ve islemcinin oyun performansi demek ayni sey midir? (Bu soru forumdaki kullanicilarin ne icin bilgisayar topladigi ve kullandigi hususundan bagimsizdir, cunku kavramlar belirli bir topluluga gore anlam kazanmaz.)

2- Yukaridaki soruya cevabiniz "evet" ise bu soruya cevap vermenize gerek yoktur. Cevabiniz "hayir" ise 2500K performansi ile 2600K performansi ayni diyebilir miyiz ? Neden?

Yılda 10 işlemci çıkıyor mu piyasaya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalicidegil

Yılda 10 işlemci çıkıyor mu piyasaya ?

Farklı modeller alıp deniyor olabilir.. (Intel i3 - i5 - i7 - AMD FX - A4 - A6 - A10 ...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 27 Aralık 2014; 23:36:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.