Şimdi Ara

ASUS M5A97 LE R2.0 Bios Açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben geçtiğimiz hafta ASUS M5A97 LE R2.0 model anakart ve AMD FX 6300 işlemci satın aldım. Sistemi ilk defa çalıştırdığımda Bios ekranı bir türlü açılmadı. Bir kaç denemeden sonra nasıl olduysa açıldı ama bu seferde RAM'lerin bazılarını görmüyordu. Bios ayarlarından RAM frekansını "Auto"dan 1333'e çekince çalışmaya başladı ve RAM'leri tanıdı. Ama Windows (8.1) bir kaç kez "Memory Management" hatası verdi. Onun dışında bazı oyunlarda "Memory Allocation Error" gibi sorunlar olmaya başladı. Tekrar Bios'tan frekansı orijinal ayarı olan "Auto"ya geri çektim. Bios bir daha hiç açılmadı. Aklıma gelen herşeyi denedim:

3 farklı ekran kartıyla (ayrı ayrı slotlarda) denedim
    3 farklı RAM'i 4 ayrı slotta tek tek denedim.
    RAM'leri başka sistemlerde test ettim.
    Farklı monitörler denedim.
    Bütün birleşenleri söküp bağlantıları kontrol edip tekrar birleştirdim.
    Power kablolarını değiştirdim, kasada elektrik ile ilgili bir kaçak vb. olup olmadığını test ettim.
    Bios pilini bir süre çıkarıp tekrar taktım.

Yani bunlar şu an aklıma gelenler. Sistem görünürde düzgün çalışıyor; kasa fanları, ekran kartı, sabit diskler vs hepsinde güç var. Bios'u açabilsem ayarı tekrar değiştireceğim ama bir türlü olmuyor. Acaba gözden kaçırdığım birşeyler daha olabilirmi diye bir danışmak istedim.

Sistem özellikleri şöyle:

AMD FX 6300 3.5Ghz
    ASUS M5A97 LE R2.0 Anakart
    4+2 Kingston 1333Mhz DDR3 RAM
    Nvidia GeForce GTX 560 1GB (Gigabyte Edition) Ekran Kartı
    500W Thermaltake PSU

Sizce sorun ne olabilir, başka ne yapabilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.