Şimdi Ara

ASUS M5A97 EVO R2.0 RAM SEÇİMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bendede bu anakrttan var, 3 adet; 4 GB 1600mhz CL9 ram takılı, bios tan baktığımda anakartımın ( ASUS M5A97 EVO R2.0) desteklediği ram hızları çeşitli seçeneklerde mevcut fakat benim ram'larin 1600mhz lık seçeneği biosta yok, 200 mhz altı var veya 200 yada 100 mhz üstü var ama 1600 yok? Eğer ben biostan 1700 veya daha üzeri ram frekans hızı seçersem ( yani benim pc de takılı olan 1600 lük ram larin üzerinde bi seçenek seçersem ) tepki ne olur ? Böyle yaparak sınırı zorlamalımıyım ? Veya anakartımın desteklediği 1600 mhz yi GEÇMEYECEk en yakın alt mhz yi mi seçmeliyim ? Yada bios ta bunu auto/otomatik seçenekte mi bırakmalıyım ? Son olarak 1600 mhz seçeneği bulunmayan anakartımdaki takılı olan 1600 lük ram ler 1400 mhz seviyelerinde mi çalışıyor ? ozaman 3 adet 1600 mhz lik ramlarimin 200 mhz leri boşa mı duruyor ? Anakart bu 200 lük alanları değerlendirmiyopr mu ? Ram alırken anakrtımın mhz lerine göre mi ram almalıyım ? Hepsinin cevaplayabilirseniz çok iyi aydınlatmış olursunuz teşekkürler iyi forumlar.

Asus sitesinde anakartımın belleği ile ilgili bir açıklama var:

Bellek
    4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, ECC olmayan, Arabelleksiz Bellek
    Çift Kanal Bellek Mimarisi
    * QVL Listesi içinwww.asus.com.tr'ı ziyaret ediniz.
    * İşletim sistemi kısıtlamasından dolayı, 4GB veya daha fazla bellek kullanmak isterseniz, Windows ® 32-bit işletim sistemi 3GB veya daha az tanıyabilir. Eğer anakarta 4GB veya daha fazla bellek takmak isterseniz 64-bit Windows ® işletim sistemi yüklemeniz gerekmektedir.
    * CPU özelliği nedeniyle, Bu anakart üzerindeki AMD 100 serisi işlemciler DDR3 1066 MHz'e kadar destekleyebilir. ASUS tasarımı ile bu anakart DDR3 1333MHz'e kadar destekleyebilir.

• Konuyu yazdıktan sonra pc kapttım sonra tekrar açtım ve kontrol için bios a girdim ram frekans ayarlamasında 1600msh seçeneği vardı, yani benim bios taki frekans lar düzelmişti :S Bende 1600 mhz seçtim gitti :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.