Şimdi Ara

Asus M2NP-VM AM2 Board Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus M2NP-VM AM2 anakartı satın aldım, bu anakartı almaya hevesli arkadaşlar hakkında bir kaç bilgi :

Anakartı 1gb Twinmos ddr2 667 mhz ram ile boot edemedim, problemi çözmek için çok uğraştım, önce anakart bozuk zanettim ve değiştirdim , ama birşey değişmedi. Sorun ramlerde imiş Aslında ram anakarta uymadı. Bende 1gb 533 mhz kingston aldım, problemsiz çalıştı, sonra twinmosu da taktım; bu durumda 128 bit dual chanel 533mhz olarak problemsiz kullanıyorum. Yani bu 667mhz anakartı açmıyor gibi. Bu arada overclock potansiyeli falan yok , göstermelik overclock seçenekleri var ; neyse şu an sistem gayet stabil, sürati iyi. Ekran kartı onboard gf6150, pes5 denedim çok hafif bir kasma oluyor ama oynanabilir. Neyse sonuçta overclock yapmayacak am2 anakart arayan arkadaşlara tavsiye ederim.

Overclock yaparım diyenler uzak dursun; az oyun oynarım yada hiç oynamam diyenler için ideal; tabi üzerine PCI-E ekran kartı takıp canavar oyun da oynarsınız o ayrı. EN güzel bilgi aşağıdaki linkte mevcut, anakart sahipleri forumuna bol bol yazmış :

http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?SLanguage=en-us&model=M2NPV-VM&page_size=50&page=2&count=44991

Bu arada şu an hesaplı conroe anakartları piyasaya çıkmış ve çıkmakta açıkçası acelem olduğu için am2 platform aldım; Şu an en doğrusu COnroe, sonradan pişman olmayın , ona göre.

• Asus M2NP-VM AM2 bende bu bordu twinmos 2*512 mb 667 mhz ile dual kullanıyorum.
    ramlerle ilgili sorun varmış ama bios update ile çözülüyo. oldukca stabil ve gayet güzel vga sı var sanıyorum ki
    450 mhz hızında bişi. oc gelince malesef ayrı bi vga takmak gerekiyo bu şekilde oc yaptırmıyo bord.
    oc yapıcaklar pahalı bordlara yönelsinler bütçeleri el verdiğince
  • sitede arama yap bulursun sorunun cevabını
  • Am2 anakart alip bu tarz yorum yapan arkadaslara ihtiyacimiz var. Suan alan fazla olmadigi icin fikir sahibi olmamiz zor. Bu anakart hakkinda aciklama yapan arkadasa tsk ediorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: trakianboy

sitede arama yap bulursun sorunun cevabını

@trakianboy arkadaşım mavide bu bordun yorumlarına 4 kez yorum yazmışsın.
    ramlerle ilgili dual çalışmama sorunu var diye. bios guncellemesi yapılınca ortada
    sorun morun kalmıyo eğer kastettiğin buysa. ayrıca her asus m2npv bord başlığı görsen bunu yazıyosun
    ben kullanıyorum bordu 667 mhz twinmoslar ile hiç sorun yaşamadım...
  • odrin arkdaşım,demek bios güncellemesi yapınca 667 ramlerle hiç sorun yaşamadın :)))
    o zaman sorun yok takıl AMD'ye hayatını yaşa doya doya :)))
    bol keyifli günler(mavi'deki yazıları yazdığım günlerde deliriyordum resmen neyse hepsi geri de kaldı. Bendeki ramler uymsuzmuş meğer. Yine de bios güncellemesi kurtarıcı oluyor)
  • Arkadaşlar, Overclock için onboard ekran kartı kullanırsanız makina overclock olmuyor, deniyemesem de harici ekran kartı takılınca overclock yapılabiliyormuş. En iyi kaynak asus forumları yukardaki linkten takip edin. Bu arada 202 bios vardı 303 e update ettim, direk windows içinden 1dk da bios update edilebiliyor gayet güzel bişey; tarih olmuş diskten boot falan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hız aşımı yapılmayacak bir sistemde aşağıdaki anakartlardan hangisini önerirsiniz?
    Bu kartlar arasında belirgin farklar nelerdir? Bu konuda bilgi verebilecek bir arkadaş var mıdır?
    AM2 3200+ veya AM2 3500+ işlemciye hangi anakart ve ram alınmalıdır?
    Ram 2x512 mi, yoksa tekli 1 GB ram mi alınmalıdır? Tekli 1 GB ram dual olarak çalışabilir mi?
    Çalışmaz ise çok mu performans kaybı olur? Teşekkürler...

ASUS - M2NPV-VM
    GIGABYTE M55P-S3G AMD ATHLON 64 ANAKART
    MSI - K9N NEO-F
  • Tekli 1 gb ram dual çalışmaz tabiki, dual(çift) yani iki ram gerekir ve bunları anakartın dual çalışmaya elverişli slotlarına takmalısın örneğin asus m2npv-vm de ram için a1 a2 b1 b2 slotları mevcut sen a1 a2 ye ram takarsan dual olmaz ama a1 ve b1 e takarsan dual çalışır. Açıkçası ben asusu biliyorum overclock yapmayacaksan bence gayet stabil ve güzel bir anakart ama kingston ram tercih et. Ekran kartı onboard IL-2, pes5 falan çalıştırıyor, ses kartı high density audio destekli ve high definition tv desteği var(şu an ne işe yarar? ) Neyse 8 usb 2.0 desteği var, bence iyi board, dvi ve analog vga çıkışları mevcut. Bak arkadaşım "EN DOĞRUSU BU ÜRETİCİ FİRMALARIN ANAKARTA ÖZEL FORUMLARI VAR BAKINIZ :http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?SLanguage=en-us&model=M2NPV-VM&page_size=50&page=2&count=44991 BU FORUMLARI İNCELEYİN ONLARCA KULLANICI FİKİR SORUN BELİRTMİŞ KARARINIZI ONA GÖRE VERİN , kolay gelsin. Bide senin acelen yoksa conroe al. Para sıkıntıysa am2 de iyidir. İlerde fiyatlar düşünce bir x2 çakarsın, yada iyi bir ekran kartı.

• valla bu asus anakartı bende kullandım,gayet stabil ve güzel bir kart özellik bakımından,ayrıca harici ekran kartı takıldığında gayethoş bir şekilde de oc oluorilgilenen arkadaşlarada yardımcı olabilirim sorusu olursa eğer,saygılar
  • valla bende bu kartı kullanıyom

2*512 twinmos 533 kullanıyom

daha 3-4 gün oldu ama pek kurcalayamadfım

çünkü eski sistemimden sonra baya değişik bi sistem gibi geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: R@

valla bu asus anakartı bende kullandım,gayet stabil ve güzel bir kart özellik bakımından,ayrıca harici ekran kartı takıldığında gayethoş bir şekilde de oc oluorilgilenen arkadaşlarada yardımcı olabilirim sorusu olursa eğer,saygılar

forumda bir arkadaş bu anakartın onboard ekran kartını devre dışı bırakamadığını ve her zaman remden 16 mb yediğini yazmıştı...

kullanmış biri olarak bu durum hakkında fikrin nedir..bende bu kartı düşünüyorumda...
  • Arkadaşım şu anda elimde ayrıca bir ekran kartı yok onun için ne söylesem boş. Fakat bios ekranından bunları seçebiliyorsun ve iptal edebiliyorsun. 1gb ram kullancak isen çok da sorun değil.
  • peki ayrı bi ekran kartı takıldığında ekran kartının gerçek randımanını yakalayamıyormuşsun bu konuda bi fikri olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: XelAl

peki ayrı bi ekran kartı takıldığında ekran kartının gerçek randımanını yakalayamıyormuşsun bu konuda bi fikri olan var mı?

Ya kardeş şaka mı bu ya, yaw nerden duyuyorsunuz bunları, kaynak falan varsa yazda biz de okuyalım, yani onun dışında birşey diyemem, pek ihtimal de vermiyorum böle bişey olduğuna açıkçası neyse şimdi bişey demiş oldum galiba, ammaannn . Bu arada ben asus forumlarını vermiştim. Orada çok şey yazıyor okuyun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aerospace

Tekli 1 gb ram dual çalışmaz tabiki, dual(çift) yani iki ram gerekir ve bunları anakartın dual çalışmaya elverişli slotlarına takmalısın

Hocam gezdiğim sitede Kingston Ram ile ilgili bilgi ve fiyat aralığı şöyle:
    1 GB DDR2 533 MHZ PC4200 (KINGSTON) 91 dolar+kdv
    1 GB DDR2 533 MHz PC4200 (KINGSTON DUAL 1X1GB) 92 dolar +kdv fiyat var.

Yukarıdaki iki ram arasındaki fark nedir? Özellikle en alttaki ram'de parantez içinde
    (KINGSTON DUAL 1X1GB) ne demektir? Dual 1X1GB bilgisi neyi ifade ediyor?
    Yani tekli 1GB bu rami aldığımızda dual çalışmaz ise bu bilgi neyin nesi?
    Şimdilik 1GB Kingston ram alıp, ilerde aynı özellikte yine 1 GB Kingston ram almak mantıklı mıdır?

Hocam ayrıca; ASUS - M2NPV-VM anakartın onbord vga'sı 20 inç LCD ekranda sadece divx filmlerde
    (aksiyon filmleri,hareketli sahneler v.b ) takılma ve donma sorunu yaratır mı? Bu asus anakartta DVI
    çıkışı olması LCD ekran için büyük avantaj diye düşünüyorum. 20 inç LCD de takılma ve donma
    sorunları yaşanmaz ise, ilerde daha iyi bir ekran kartı almak bana daha mantıklı geliyor...
    Gerçi @Mitra arkadaşım öyle sorunlar yaşamazsın demişti forumda. Anakart sahibi biri olarak sana da sormak istedim. Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

• Arkadaşım, yukarıda verdiğim asusun forumlarını iyi oku. Anakartın onboard dvi çıkışı ve özellikle 19-20 inch monitör ve çözünürlüklerde sorunlar çıkıyormuş. Ayrıca ram konusunda ahkam kesecek durumda değilim fakat şimdi ben 1gb 667 twimos ile 1 gb kingston 533 mhz rami, 2gb dual 533mhz olarak sorunsuz kullanıyorum. ram konusu için ayrıca forum açsan daha net cevaplar alırsın.
  • 1-Asus M2NP-VM AM2 +Asus x550 + 3500 am2
    2-Asus A8N-E NF4 ULTRA +Asus x550 +3500+am2
    oyun performansı açısından ,İkinci konfigürasyonla birinci arasında hissedilir bi fark var mıdır ?
  • beyler ben aynı anakartı twınmos 667 2*512=1024 ram le çalıştırıyorum sorun yok single ve dual chanel hic sorunsuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: haramiharami1

1-Asus M2NP-VM AM2 +Asus x550 + 3500 am2
    2-Asus A8N-E NF4 ULTRA +Asus x550 +3500+am2
    oyun performansı açısından ,İkinci konfigürasyonla birinci arasında hissedilir bi fark var mıdır ?

bayaagi bir hissediglebilir fark olur , cunku 2. sistemde o anakartla o islemciyi calistiramazsin, soketler ayni degil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.