Daha önce bu anakart için açılmış bir konu vardı aslında oraya yazdım ama malesef cevap alamadım kimseden ... Bu anakartı kullanıyorum 3500+ ve şu anda geçici 533mhz 512mb bigboy marka ram var üzerinde...
2*512mb Twinmos 667mhz ram satın aldım ,birçok arkadaş bu ramlerle çalıştıramadığını söylüyor.Bu sorunun bios update edilerek çözülüyormuş Bu bios nasıl update edilir...?
Bir başka arkadaş da bios u update ettiğini söylemiş 667mhz ile kullanıyormuş.daha sonra herhangi bir nedenden dolayı eski bios gerekmiş, eski biosu yedeklemediğine pişman olmuş.. Bu bios nasıl yedeklenir...?
Aydınlatırsanız sevinirim Teşekkürler
Kendi içerisinde olan bir yazılımı olmalı cd ile verilen;onunla kolayca yapabilirsin;olmadı asusun sitesinden araştır...
Ben 1gb hilevel 667 ile kullanıyorum. sorun yok.
konuyu gördünse daha önce 533 - 667 mhz sorunsuz kullananlarda vardı. bu istisnai bir dudrm ve büyük ihtimal ram uyuşmazlığı oldu , özellikle am2 anakart lar çok yeni ( asrock 940p yi baya beğendim ) , bios ve ısınma sorunları yavaş yavaş yeni çıkan modellerle çözülecektir.
anakart cd sinde bios güncelleme prg. var. kendin yapmaktansa aldığın yer yada teknik serv. ile görüş ve bilgi al bence. 533 den 667 mhz e yükselmeyle çok büyük fark larda yok ( extreme modeller başka ) zaten.
bios yedekleme bu işlemi yaparken zaten önüne çıkar ve bir klasöre atarsın. artık bazı anakart lar bu tür sorunlara bile çözüm buluyor. sadece sistem yeniden başlatılınca bile eski bios ile açılabiliyor
aynı anakartı bios update yapmadan aynır ramlerle kullanıyorum. Hiçbir sorun yok.
Arkadaşım bu bios güncelleme gerçekten ciddi bir konu herhangi bir şeyi (eğer yedeğini almaz isen) baya problemler yaşatıyor. Bildiğim kadarıyla google de bios güncelleme diye arattır bir çok konu bulabilirsin hatta burda bili arama yaptırabilirsin. Biosunu yedeklemeye gelince mesala geçenlerde bir bios güncelledim burda ki arkadaşlar sayesinde... Biosu güncellerken kullanmış olduğun program senin tercihin sayesinde farklı bir ad vererek kullanmış olduğun biosu yedekliyor... Dikkatli olmanı tavsiye ederim. Aslında basit ama her adımına harfiyen uyman gerekiyor... İyi şanslar...
aldığım ramler gelmiş takayım deneyim olmassa kasayı kucaklayım gideyim en temizi... bakarsınız çalışır bi sorun olmaz teşekkürler