Şimdi Ara

Asus laptop wifi bağlantı rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar k555lb laptopa sahibim ve lanet olası bilgisayar aldığım günden beri wifi bağlantısından kopuyor belirli aralıklarla. gerçekten delirme noktasına geldim, fırlatıp kırmak istiyorum pcyi. durup dururken niye bağlantı kopabilir? bağlanmaya çalıştığımda ilk seferde bağlanmıyor hem de, biraz bekletiyor. 2. kere basıyorum ağa bağlan tuşuna o zaman bağlanıyor. önerileriniz nedir? şimdiden teşekkür ederim.

not:modeminde sıkıntı olabiliri söyleyebilirsiniz fakat telefonumda bir bağlantı kesikliği olmuyor. bu ve başka bir sebepten garantiye verdim bilgisayarım 2 ay önce yerine başka bir bilgisayar verdiler kendi işlerimi halledebilmem için. verdikleri bilgisayar sorunsuz, hiç bağlantısı kopmadı.

not2:garip bir şekilde telefonumu modem olarak kullandığımda bu kopukluğu yaşamıyorum fakat bağlantıdan kopacak kadar uzun süre kullanmadım bu şekilde galiba.

• up
  • dns degistimeyi denediniz mi norton dns tavsiye stabildir ip cakismasindan olabilir birde ip elle atayin
    son olarak driver versiyonunuzu degistirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmrtcan

dns degistimeyi denediniz mi norton dns tavsiye stabildir ip cakismasindan olabilir birde ip elle atayin
    son olarak driver versiyonunuzu degistirin

öneriyi deneyeceğim. teşekkür ederim.

• konu takip

• quote:

konu takip

bir kaç gün kullandım bu şekilde. fazla olmasada yine bağlantı kopukluğu yaşıyorum. anlamadım gitti.
  • hocam int saglayicinizi arayin hatta bolge mudurlugune ulasin onlar stabil yaparlar baglantiyi telefonda birsey indirmediginiz veya hd video izlemediginiz surece fark edilmeyebilir tabi ihtimal bunlar cunku telefon ve pc boyutu ayni deil ve ayni miktarda int kullanmazlar bir de o yolu deneyin telde tubemate veya google playden yuksek boyutlu bir dosya deneyebilirsiniz saniyelik aktarim hizina bakip cozebilirsiniz gercekten sıkıntı laptoptamı yoksa int de mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam int saglayicinizi arayin hatta bolge mudurlugune ulasin onlar stabil yaparlar baglantiyi telefonda birsey indirmediginiz veya hd video izlemediginiz surece fark edilmeyebilir tabi ihtimal bunlar cunku telefon ve pc boyutu ayni deil ve ayni miktarda int kullanmazlar bir de o yolu deneyin telde tubemate veya google playden yuksek boyutlu bir dosya deneyebilirsiniz saniyelik aktarim hizina bakip cozebilirsiniz gercekten sıkıntı laptoptamı yoksa int de mi

yok dostum internette bir sorunum yok şükür. modem ile laptop arasındaki bağlantı kopuyor.
  • garantiden sonra sisteminiz formatlanmis mi ayni sistemmiydi veya format secenegini denediniz mi

• selamlar, asus laptop'larda zamanla wifi kartları temassızlık yapabiliyor.

1. muhtemel çözüm: wifi adaptörünüzün modunu b+g+n'den b+g'ye alıp deneyebilir misiniz?

2. muhtemel çözlüm: laptop'ı açabilirseniz, kartı vidaları vasıtasıyla söküp uçlarını silgiyle temizleyip tekrar takabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrisked

selamlar, asus laptop'larda zamanla wifi kartları temassızlık yapabiliyor.

1. muhtemel çözüm: wifi adaptörünüzün modunu b+g+n'den b+g'ye alıp deneyebilir misiniz?

2. muhtemel çözlüm: laptop'ı açabilirseniz, kartı vidaları vasıtasıyla söküp uçlarını silgiyle temizleyip tekrar takabilir misiniz?

adaptörün modunu nasıl değiştirebileceğimi söyleyebilir misiniz?
    bilgisayarın kapağını kaldıramam büyük ihtimalle. firmalar gıcıklık yapıyor garanti konusunda(5 senelik garanti sürem yansın istemiyorum)
  • hocam resimli şekilde anlattım:

görev çubuğundaki kablosuz simgesine sağ tıklayıp "ağ ve paylaşım merkezi'ni aç" diyoruz.

açılan sayfada "bağdaştırıcı ayarlarını değiştir" e tıklıyoruz.

kablosuz ağ adaptörü simgesine sağ tıklayıp "özellikler" e basıyoruz.

açılan pencerede "yapılandır" düğmesine basıyoruz.

önümüze adaptör penceresi gelecek. gelişmiş seçeneklerinden "wireless mode" seçeneğini auto ise "802.11 b/g" yapıyoruz.

umarım işe yarar.

• quote:

hocam resimli şekilde anlattım:

görev çubuğundaki kablosuz simgesine sağ tıklayıp "ağ ve paylaşım merkezi'ni aç" diyoruz.

açılan sayfada "bağdaştırıcı ayarlarını değiştir" e tıklıyoruz.

kablosuz ağ adaptörü simgesine sağ tıklayıp "özellikler" e basıyoruz.

açılan pencerede "yapılandır" düğmesine basıyoruz.

önümüze adaptör penceresi gelecek. gelişmiş seçeneklerinden "wireless mode" seçeneğini auto ise "802.11 b/g" yapıyoruz.

umarım işe yarar.

o özellik bende neden yok veya aktif değil acaba?

• 1. kısım
    Resmini attığınız penceredeGüç yönetiminden "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğini tik'ini kaldırın.

2.kısım
    Chrome veya firefox'tan 192.168.1.1 yazıp modem arayüzüne ulaşın.

genellikle;

kullanıcı adı : admin
    şifre : admin

Modem arayüzüne girdikten sonra;
    1) Kablosuz modunu WPA2 only (sadece WPA2) yapın. WPA modunu WPA2-PSK olarak ayarlayın

2) Kablosuz kanalınızı 1. kanal olarak belirleyin (otomatik kanal ayarını iptal ederek)

3) 802.11 modunu 802.11/b/g/n yapın.

4) Kanal frekansını 20/40 mhz ise 20 mhz olarak değiştirin.
  • quote:

1. kısım
    Resmini attığınız penceredeGüç yönetiminden "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğini tik'ini kaldırın.

2.kısım

genellikle;

1) Kablosuz modunu WPA2 only (sadece WPA2) yapın. WPA modunu WPA2-PSK olarak ayarlayın

2) Kablosuz kanalınızı 1. kanal olarak belirleyin (otomatik kanal ayarını iptal ederek)

tamamdır dostum yaptım söylediğin ayarları yaptım. 1-2 gün sonra konuya tekrar yazarım son gelişmeyi yardımın için teşekkür ederim

• quote:

1. kısım

2.kısım

genellikle;

geçen günler arasında sanırsam bağlantı kopukluğu yaşamadım. alternatiflerin en iyisi şuan sağolasın dostum

• sorununuzun çözülmesine sevindim hocam, umarım kalıcı bir çözüm olmuştur :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.