Şimdi Ara

ASUS KULLANANLAR Q-CODE LED HAKKINDA (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleyküm arkadaşlar. Benim monitöre görüntü gelmiyor. Bende sorun ne deyip Q-code lede baktım orada ''FE'' diye bir kod yazıyor. Şimdi açtım baktım asusun kitabından ''FE'' kodunun anlamına ama ''FE'' kodu diye bir kod yok. Ama şöyle bir şey var: ''FB-FF'' yani FB-FF demek ''FB-FC-FD-FE-FF'' yi içerir mi demek???? Eğer böyleyse kodun anlamı şöyle: ''RESERVED FOR FUTURE AMI ERROR CODES'' arkadaşlar burda tam olarak ne demek istiyor? İngilizce az çok biliyorum da ama sorun ne onu anlamadım yani nerde hata oluyomuş bana bi söylerseniz çok iyi olur ya. Mesela AMI dan kastı ne? AMI neyin kısaltması? Arkadaşlar yardım etmeniz çok önemli. Dünden beri uğraşıyorum. Bu açtığım 4. konu falan..

EDIT: Bi ara ramleri çıkarıp takmıştım. Demek ki tam takamamış olucam ki görüntü gelmiyordu. Dünden beri baya uğraştım görüntüyü geri getirebilmek için. Hatta hayatımda ilk defa anakart pilini söküp taktım ama görüntü gelmedi. Her neyse bi ara anakartın kitapçıgını elime alıp göz atmaya başladım. Ram bölümüne geldim orda nasıl takıldıgına baktım ramin. Amanın o da ne!!!! Kitapçıkta ramin her iki tarafını birden aynı anda sokuyordu ama ben önce alt tarafı sokup sonra üstü sokuyordum tek çıt sesi geliyordu. Orda bir ilham geldi bana. Heyecanla yerimden fırladım kasayı açtım ramleri çıkardım, çok düzgün bir şekilde yerleştirdim ve 1 ramden 2 tane çıt sesi duydum. İçimden ''bu sefer oldu oglum.'' dedim. Pc yi ellerim titreyerek açtım vee görüntü geldi. Ha bu arada anakart pilini söküp çıkarmak da şöyle işe yaradı: ''Ben pc nin power tuşuna basınca pc çalışıp durup sonra tekrar çalışıyordu ama şimdi tek basmamda direkt açılıyor. Allah o kadar uğraşmamın karşılığını verdi. Benim de acemi arkadaşlara tavsiyem sakın ha sakın yılmayın. Elbet bir yolunu bulursunuz çünkü. Ama dikkat etmeniz gereken bir şey var. Asla kitapçıkları okumadan,nasıl yapıldıgına dair videoları izlemeden ya da internette tam olarak araştırmadan bu işe kalkışmayın. Hepinize teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Westen -- 3 Temmuz 2014; 7:06:20 >

• Bilen biri yok mu ya? yemin ediyorum çok bunaldım. AMI, biosla alakalı bir şey mi? Hadi arkadaşlar bi el atıverin şuna. :/ Çeviriyorum Türkçe'ye şöyle bi anlam çıkıyor: ''AMI hata kodları gelecek için ayrılmış.'' Çok saçma oluyor Türkçe'ye çevirince ne demek istiyor pc deki hata nedir?

Orijinalden alıntı: trktlh

PM den yardımcı olayım.

teşekkürler şimdi cevap yazdım.
  • Evet arkadaşlar bios pilini de çıkardım yine duzelmedi sorun. Bence %80 ihtimalle psu arızalı. Çünkü oyun oynarken cızırtı sesleri geliyodu psu dan. Bir de pc yi fişe takıyorum sonra çıkarıyorum fişi 3-4 saniye kadar anakartın ışıkları yanmaya devam ediyor. Zaten psu mun markası corsair cx 750w ve araştırmalarıma göre bu cızırtı olayları falan oluyomuş bunlarda. yeni psu istiyecem servisten.. ama tabi bundan önce mahalle bilgisayarcısına götürüp başka psu da test ettiricem.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.