Şimdi Ara

ASUS K53TA FUN CLUB -- AMD Fusion APU ve 6650M forumun yeni F/P Canavarı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
5
Favori
21.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slapert

quote:

Orijinalden alıntı: exp16

quote:

ekranımdan yatay çizgiler geçiyor sizce sorun ne olabilir?
    videoda az gözüküyor, bazen hiç olmuyor bazen de çok oluyor çizgiler.

Ekran paneli ile çerçeve arasında bir boşluk var ondan kaynaklanan bir sorun. Yetkili servisin paneli kompile değiştirmesi lazım.

Teşekkürler, değiştirseler iyi olur gercekten son zamanlarda çizgi olmadı fazla, yazılım kaynaklı olabilir sürücülerden bazılarını güncelledim, belki de hava sıcak diye azaldı.

sizin bios versiyonu kaç?

• quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

quote:

quote:

quote:

Ekran paneli ile çerçeve arasında bir boşluk var ondan kaynaklanan bir sorun. Yetkili servisin paneli kompile değiştirmesi lazım.

Teşekkürler, değiştirseler iyi olur gercekten son zamanlarda çizgi olmadı fazla, yazılım kaynaklı olabilir sürücülerden bazılarını güncelledim, belki de hava sıcak diye azaldı.

sizin bios versiyonu kaç?

tamam buldum 212 imiş versiyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slapert -- 15 Haziran 2012; 20:18:51 >

• quote:

biri yazmıştı bios güncelledikten sonra onda ekran sorunları ortaya çıkmış , bu 212 stabil sorunsuz mudur?
    Zaten laptop u aldım 1 gün dolmadan 206 yi 212 güncelleyecem diye bios gümledi
    :D
    servise gidecek zaten
    orda güncellettıreyım ama stabilse tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 15 Haziran 2012; 22:51:38 >
  • quote:

quote:

biri yazmıştı bios güncelledikten sonra onda ekran sorunları ortaya çıkmış , bu 212 stabil sorunsuz mudur?
    servise gidecek zaten

214ü yükledim siz söyledikten sonra, anlamıyorum farklarını açıkçası maksat güncel olsun gibi
  • quote:

quote:

quote:

servise gidecek zaten

214ü yükledim siz söyledikten sonra, anlamıyorum farklarını açıkçası maksat güncel olsun gibi

ben de güncel olsun istedim, 212 yazmışım yukarda hep yanlış yazmışım
    ben 206 dan versiyon 214 e geçmek istedim
    geçecem derken cihaz gitti hocam :D
    siz yazdıklarımı görüp te nasıl cesaret edip te güncellediniz biosu :D
    ben tövbe ettim daha da bios güncellemem hele windows açıkken hiç güncellemem , bios üzerinden usb ile güncelleme olayı varmis onu da belki yaparım :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

servise gidecek zaten

ben de güncel olsun istedim, 212 yazmışım yukarda hep yanlış yazmışım
    ben 206 dan versiyon 214 e geçmek istedim
    geçecem derken cihaz gitti hocam :D
    siz yazdıklarımı görüp te nasıl cesaret edip te güncellediniz biosu :D
    ben tövbe ettim daha da bios güncellemem hele windows açıkken hiç güncellemem , bios üzerinden usb ile güncelleme olayı varmis onu da belki yaparım :D

Ben o 212 imiş yazdığımda guncelliyordum. Siz yazmadan önce 214 olmuştu zaten. Allah'a şükür sorun yasamadım şimdiye kadar bios guncellerken, garantisi varsa sıkıntı olmaz ama. Siz müdahale falan mı ettiniz ne oldu da işlem yarım kaldı ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ben o 212 imiş yazdığımda guncelliyordum. Siz yazmadan önce 214 olmuştu zaten. Allah'a şükür sorun yasamadım şimdiye kadar bios guncellerken, garantisi varsa sıkıntı olmaz ama. Siz müdahale falan mı ettiniz ne oldu da işlem yarım kaldı ki ?

laptopu yeni almıştım , 24 saatini doldurmamıştı , bir takım güncellemelerini internetten bulup yüklerken bios un (206) çok geride kalan sürüm olduğunu gördüm , asus programları hangisi ne ise yarar diye bakıyordum, biosu güncelleyeni görünce , yapayım dedim
    açtım çalıştırdım %2 dedi kaldı ,dondu laptop, orda 3 dk sürebilir yazıyordu, ben 20-25 dk bekledim fani baya sıcak hava üflüyordu, güç tuşuna basıp kapattım bende
    sonrada açılmadı ışte,
    biosun cipi varmis yada ismi tam olarak ne bilmiyorum , o zarar gördü büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 16 Haziran 2012; 1:50:02 >

• quote:

quote:

laptopu yeni almıştım , 24 saatini doldurmamıştı , bir takım güncellemelerini internetten bulup yüklerken bios un (206) çok geride kalan sürüm olduğunu gördüm , asus programları hangisi ne ise yarar diye bakıyordum, biosu güncelleyeni görünce , yapayım dedim
    açtım çalıştırdım %2 dedi kaldı ,dondu laptop, orda 3 dk sürebilir yazıyordu, ben 20-25 dk bekledim fani baya sıcak hava üflüyordu, güç tuşuna basıp kapattım bende
    sonrada açılmadı ışte,
    biosun cipi varmis yada ismi tam olarak ne bilmiyorum , o zarar gördü büyük ihtimalle

Geçmiş olsun hocam belki de sizin laptopda sorun vardı. Aslında Asuslarda bios çökmesine karsı koruma var diye okumuştum. Nazar değmiş.

• quote:

Geçmiş olsun hocam belki de sizin laptopda sorun vardı. Aslında Asuslarda bios çökmesine karsı koruma var diye okumuştum. Nazar değmiş.

sağolun , valla nazar mi deyim , şanssızlık mi bilmiyorum . Kendime gülüp duruyorum , arkadaşlar da bilmeden etmeden söyleyip duruyorlar ilk günden bozdun laptopu diye :))
    koruma olayını da netten okumuştum.
    bazı anakartlarda koruma olsun diye çift bios cipi koyuyorlarmis ama olsaydı açılırdı heralde ikisi birden çökecek değil ya xD
  • asus un anakartlarında usb den bios kurtarma varmis ama laptopun anakartında bu özellik varmı bilmiyorum :/
  • quote:

asus un anakartlarında usb den bios kurtarma varmis ama laptopun anakartında bu özellik varmı bilmiyorum :/

üzülmeyin boşuna, biraz bekleyin gelir hemen
  • quote:

quote:

asus un anakartlarında usb den bios kurtarma varmis ama laptopun anakartında bu özellik varmı bilmiyorum :/

üzülmeyin boşuna, biraz bekleyin gelir hemen

sağolasın, gider gelir hemen de ilk günden garantiye gitti , kasası açılacak :/
    daha oyun bile açmadım xD
    bugün biraz bios kurtarma işlerine giriştim ama nafile yemedi :s
    kargo alıp götürdü bugün , bakalım ne zaman gelecek
  • quote:

quote:

quote:

Ekran kartını overclock yaptım o cizgiler bendede belirmeye basladı saat hızlarını resetlesen bile duzelmiyor makinayı yeniden baslatınca duzeliyor ekran kartı overclocklamak tehlikeli bir davranıs onu cozdum ozellikle low end ekran kartlarında bu tarz proplemler daha cok oluyor eski bilgisayarımda gtx 285m vardı onu 600 mhzden 750 mhz e cekiyodum ve boyle sorunlar olusmuyordu demekki low end laptop parcalarında cok kalitesiz malzemeler kullanıyorlar yuksek saat hızlarını kaldırmıyor belki editlenmis bir vbios modulu eklenerek ekran kartı 6730 hızlarına yani 725mhz e cıkartılabilir ama bunun icin profesyonel modderlar lazım bu arada eger laptop bios modlama ihtiyacı olan varsa burdan bana ulasabilirsiniz biraz deneyimim var bioslarla yardım olmaya calısırım 3 5 lira atarsanız belki 6650 6730 mod gibi basarılı cozumlerde bulabiliriz kendi aramızda

• quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

quote:

quote:

quote:

Ekran kartını overclock yaptım o cizgiler bendede belirmeye basladı saat hızlarını resetlesen bile duzelmiyor makinayı yeniden baslatınca duzeliyor ekran kartı overclocklamak tehlikeli bir davranıs onu cozdum ozellikle low end ekran kartlarında bu tarz proplemler daha cok oluyor eski bilgisayarımda gtx 285m vardı onu 600 mhzden 750 mhz e cekiyodum ve boyle sorunlar olusmuyordu demekki low end laptop parcalarında cok kalitesiz malzemeler kullanıyorlar yuksek saat hızlarını kaldırmıyor belki editlenmis bir vbios modulu eklenerek ekran kartı 6730 hızlarına yani 725mhz e cıkartılabilir ama bunun icin profesyonel modderlar lazım bu arada eger laptop bios modlama ihtiyacı olan varsa burdan bana ulasabilirsiniz biraz deneyimim var bioslarla yardım olmaya calısırım 3 5 lira atarsanız belki 6650 6730 mod gibi basarılı cozumlerde bulabiliriz kendi aramızda

aslında 212 bios un modlanmış hali var , 6520g yi kapatabiliyormuş , crossfirenin çalişmadıgı oyunlar da rahatlıkla oynanabiliyormuş.
    Cooling mod var bide , fan hava giriş ve çıkışları genişletilmiş , bu sayede oc seviyesi yükseltilmiş.

• Modlanmiş bios hangi sitede var ?

• quote:

Modlanmiş bios hangi sitede var ?

K53TA best deal ever

K53TA owners

user guide

bu sitelerde baya bi bilgi var k53ta hakkında , modlanmış bioslar da paylaşmışlar.
    amd catalyst ve gpu driver ları tek tek versiyon versiyon deneyip fpslerini yazanlar var.

Birde japonlarin k53ta wiki si var
    k53ta wiki jap

bu işlerle cok uğraşmış, iç dış modifiye yapmış adamlar güzel de olmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 4 Temmuz 2012; 3:11:16 >

• quote:

O b,iosu bosver eger counter strike source falan oynamıyorsan onun sayersinde opengl oyunlarda 6520g kullanma zorunlulugu ortadan kalkıyormus eger ekran kartını overclock yap,aıcaksan faydası olabilir ama bu ekran kartı voltaj vermeden 620mhz i bile gecemiyor onu farkettim! bu yuzden vbiosu modlanmıs bir bios bulmadan bu modun size pek bisey kazandırmayacagına eminim hatta buyuk ihtimal kurdugunuza pisman olacaksınız cunku bir cok surucuyle kararsızlıklar olusmus kurulum sonrası
  • quote:

quote:

K53TA best deal ever

K53TA owners

user guide

bu sitelerde baya bi bilgi var k53ta hakkında , modlanmış bioslar da paylaşmışlar.
    amd catalyst ve gpu driver ları tek tek versiyon versiyon deneyip fpslerini yazanlar var.

Birde japonlarin k53ta wiki si var
    k53ta wiki jap

bu işlerle cok uğraşmış, iç dış modifiye yapmış adamlar güzel de olmuş :)

Su yapıstırdıgı sarı heatsinklerin hicbir fonksiyonu yokmus okumustum ama bilgisayarın alt kapagına acılan delikler cok etkili oluyor eski laptopumdan biliyorum hatta alt kapagı cıkarıp altına laptop sogutucusu koyunca 30 derece dusmustu sıcaklıkları

• arkadaşlar

http://www.ebay.com/itm/Free-shipping-AMD-A10-Series-A10-4600M-prcoessor-AM4600DEC44HJ-CPU-/320924170363

bu işlemciyi takabilir miyiz? sizin pc ile benim pc nin özellikleri ekran kartı hariç aynı. çipsetleri aynı.. acaba olur mu?
    ek olarak chicklet klavye arıyorum.. geçen sahibinden de baktım k52 nin vardı denemek için gittim ama soket ve kasası uymasına rağmen çalışmadı sanırım k53sv gibi bir modelin klavyesi olması gerekiyor ... bulabileceğimiz bir yer varmıdır..

• laptop deyince asus gelir aklıma ..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.