Şimdi Ara

Asus K53SV anakart arızası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,

    Dizüstü bilgisayarımı 22.06.2011 tarihinde aldım. Pc hiç tamir görmedi. Ne büyük talihsizliktir ki cihaz garantisinin bittiği gün 22.06.2013'te pc çöktü. Format attım tamamen göçtü. Power düğmesi bile çalışmaz hale geldi. Bilgisayara güç gitmez hale geldi. Servise yolladım şansıma garanti süresi bitti. :-(. 2 temmuzda servise ulaştı cihaz, 11 temmuzda haber geldi. Anakart değişimi 570tl para istediler, bende cihazı geri istedim. Garanti bitmese ücretsiz yapılacaktı, öyle söylediler. Zaten pc'nin fiyatı ne kadar. 570 tl veremem. Sizce anakart tamir eden teknik servislere göndersem olur mu? Yapılır mı? Misal Akta bilgisayar güvenilir mi? Bu hususta? Yardım bekliyorum, bilgisi olan var mı?



    Asus K53SV
    1GB Nvidia 540M Ekran kartı
    4GB RAM
    İ5 - 2.3-2.9Ghz



  • dostum teknis serviscilere güvenilir yapabilerler ama iyi bir teknik servis olması gerek, bunun içinde araştırma yapman lazım
  • Konya civarında (etrafı illerde) var mı Güvenilir bir servis? Akta bilgisayar 70tl ile 140 tl arası bir arıza fiyatı olacağını söylüyor. Fiyat güzel gel gelelim, müşteri memnuniyeti ile ilgili bir sayfasını bulamadım. Durum böyle olunca da güvenip veremiyorsun.
  • konya cıvarında guvenılır bır servıs bulamazsın. ben de konyadaydım sımdı adanadayım ama 5 yılımı egcırdım konyada yapıcı iş merkezine goturdugunde adam kendı yapmadıgı ıcın chıpset degısımlerıne 250 tl para ıstıyor. e gdıp anakartın yenısını sıparıs et bence ebaydan faland aha ıyı... arastır ebaydan alısverıs yapmayı ıyıce arastır forumdan ucretsız kargo hangısı guvenılır musterı hangısı dıye ebaydan sıfırını 125 tl ye getırtırsın tahmınımce.. belkı 50 doalrı gecmez bıle..
  • bu kartın bir model ismi var mı? Ben bulamadım yoksa sadece k53sv mi? ebayda 150 dolar civarı ve açılmış kutu
  • bereliii'nin başına gelenlerin aynısı benim de başıma geldi. benim laptopum da k53sv garantisi bittiği zaman ne hikmetse anakart yanıdı. onarım için gönderdim. 570 tl istediler. ödedim. daha sonra günlerce bekledim. ses seda yok adamlardan aradım. testler sırasında lcdnin de yanık olduğu ortaya çıkmış, beni aramışlar ben açmamışım telefonu. bir 560 tl daha verirsem yeni parça alınıp onarıma devam edilecekmiş. ben de o iş kalsın diyip paramı geri aldım. ama pc hala ortalıkta yok. arada geçen zamanı siz düşünün. 10-13.03.2014 gibi pcyi teslim etmiştim. gün 10.04.2014 pcden hala haber yok. inşallah gelirse ben de bi anakart lcd araştırıcam. izmirde kime yaptırılır bu bilgisayar. 1600 tlye aldım adamlar bana 1130 tl onarım masrafı çıkarıyor. izmir de kim çözer bu işi acaba.
  • cihazlarınızda sıkıntılarınız devam ediyorsa hala goruselim arkadaslar...
  • Keşke bir sene önce cevap verseydiniz be ya :(

    Hazirandan Eylüle kadar servislerde süründüm. Konya- Seydişehir'de bir bilgisayarcı uzun bir müddet beni oyaladı. Bilgisayarcı ilk önce Asus'a yolladı. Bir kaç gün farkla garantiyi kaçırdım. Sonra leptop bilgisayarcıya geri geldi. Yapabilir misiniz dedim, yaparız dediler 100-150 liraya hallederiz dediler. Kesin konuşmaları yok mu... Her neyse aradan bir ay geçti daha olmadı dediler. Eminim ki bilgisayarı açmadılar bile. Sonra Konya merkeze yollayacaklarını söylediler bekledim bir süre daha, sonunda sinirlenip gittim bilgisayarcıya leptop geleli iki hafta olmuş beyefendiler ben gitmesem belki leptop daha ne kadar bekleyecek. Bir de ben bilgisayardan gram anlamam fotoğrafçıyım, o bilgisayarcıya ilçenin en iyisi demişlerdi. En iyisi buysa artık...

    Kasım ayı gibi parayı toparlayıp Asus servisine kargoladım. 500 Lira + 70 Lira (montaj-servis-bakım) ücreti aldılar. Bütün dosyalarım silinmiş, servisler ellerine gelen cihazları sıfırlıyorlarmış sanırım. O bilgisayarcının beni o kadar süre oyalaması sonucunda 2,5 saat giden bataryam iflas etti. Bir de 640GB olan hard diskim ne hikmetse 500'e düştü. Bilgisayarın nerede dolandığını bilemediğim için bir kimseden hak iddaa edemedim. Servisi aradım kadın beyefendi bütün parçalarınıza barkot yapıştırılır yanlışlık olamaz dedi. Bilgisayarcıyı aradım namuslu esnaf moduna geçip kardeşim bizde öyle iş olmaz senin iki paralık hard diskine kalmadık deyip kapattı. Uzun lafın kısası tiksindim bildiğiniz. Eğer böyle bir arıza yaşadıysanız benden size tavsiye (bilenler de vardır elbette). Bilgisayarınızı açıp hard diskinizi sökün servise/bilgisayarcıya vermeden önce, eğer sökmeyi bilmiyorsanız bir bilene söktürün. Aksi taktirde Binlerce fotoğraflık arşiviniz veya başka bir emeğiniz duman olabilir.

    Daha sonra bozuk anakartı satmaya karar verdim. Donanımsal arızası yoktu, yazılım problemi vardı ne yapsam derken 30 lira yaptım ilan yayına girer girmez satın alınınca kıllandım etik olmayan bir şey yaparak satışı iptal ettim,gerçi alıcı da sormadan etmeden alıvermişti de :). 120 lira yaptım 15 gün sonra satıldı.

    Şuan anakartta hiçbir problem yok pc daha önceki gibi çalışıyor...


    O bilgisayarcının ismini ifşa etmek istemedim kimsenin ekmeği umrumda değil ama olur da yaşadığım civarda birisinin başına bir anakart faciası gelirse bana özelden yazabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bereliii -- 16 Ağustos 2014; 17:45:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.