Şimdi Ara

LAPTOPA UYGUN İŞLEMCİ BULAMIYORUM YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Elimde asus k52f laptop var. İ3 işlemciye sahip. İşlemci lehimli değil 1 vida ile sökülüp takılıyor. 2 ram slotu var 4x2 olmak üzere en yüksek 8gb ram takabilirim. 240gb üstü ssd alacağım. Hdd yi de dvd rom iptal edip oraya takacağım. Yalnız sorum şu bilgisayarıma en yüksek hangi işlemciyi takabilirim. Laptopun ekran kartı değişmiyor maalesef. İşlemciyi değiştirince ekran kartına faydası olacak mı olmayacak mı? En iyi performansı hangi işlemcide alırım. Şuan üzerindeki işlemci intel i3 m370 2.4ghz - i7'ye yükseltmek istiyorum LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZ İ5 460M uyuyor omu biliyorum ama i7 de hangisi nasıl olur bilmiyorum yapmışken en iyisini yapmak istiyorum. LAPTOPA UYGUN İŞLEMCİ BULAMIYORUM YARDIM! LAPTOPA UYGUN İŞLEMCİ BULAMIYORUM YARDIM!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılmazufuk -- 16 Kasım 2022; 16:19:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• En uygun işlemci i5-3230m görünüyor...

amd-intel-cpu-benchmark.com
    PGA988 Socket list - Cpu Specs Benchmarks reviews cpu upgrade
    https://amd-intel-cpu-benchmark.com/cpu-socket/PGA988/page/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 18 Kasım 2022; 22:11:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• potti34 P kullanıcısına yanıt
    İ7 ısınır dediler. Bilgisayarı zorlar dediler ama işlerine mi gelmedi acaba. Söyleyen çok profesyonel biri değildi. Bilginiz var mı bu konuda

• i7 işlemcinin gücü 35 watt dan büyükse ısınacaktır...
    Orjinal işlemci 35 watt...
    Anakatta muhtemelen kılı kılına 35 liktir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    Peki i5 3230m işlemci 3. Nesil değil mi fakat benim laptobum 1. Nesil uyum sağlar mı anakartıma

• yılmazufuk Y kullanıcısına yanıt

i7 de iki farklı model var

35w Çekirdek sayısı:2

45w Çekirdek sayısı :4 (Q modelleri)

sen Çekirdek sayısı 2 olanından alırsan ısınmaz.üzerindeki i3 işlemcide 35w

ayrıca aynı nesildeki işlemciyi takabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam o kadar eski LAPTOP işlemcisi bolmak biraz zor. Denk gelmesi lazım, şans işi yani.

• g1 socket alabileceğin en uygun 35 watt tdpli işlemci i7 640m. daha yüksek tdp sıkıntı çıkarabilir anakarta kullanılan kapasitörler mosfetler vs orjinalindeki işlemci tdpsine göredir

• i5-3230m işlemci daha uygun görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 21 Kasım 2022; 14:39:15 >
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt

Hm55 soket 1. nesil. 2. nesil işlemci bile takamaz 3. nesil işlemciyi geçtim...

• 3.nesil yazanlar var. yanlışlık olmasın 1. nesil destekli anakartını

z

P SERİSİ ( PENTİUM) ve 1.nesil i3-i5-i7 destekler ek de cpu listesi ekledim uyumlu modeller

şahsen ben de upgrade yaptıp cpu yu p6200 den i5-540m e yükselttim stabil çalışıyor cihaz

sadece laptop soğutucu kullanırsan daha sağlıklı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.