Şimdi Ara

Asus HD7950 dc2 Crossfire Oc problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde indirimde 2 adet Asus hd7950 dc2 aldım, gelip sistemden 7870xt'yi çıkartıp bu kartları taktım driverları tamamen temizledim ve son beta driver'ı yükledim.

Kartlar default olarak sorunsuz çalışmakta,

ungine heaven tek kart 30,5fps cf'de 60fps alıyorum ve default halde kontrol ediyorum kartların ikiside %99 kullanım oranıyla çalışıyor.

Gelelim sıkıntıma karta biraz oc yapınca GPU 1'in kullanımı düşmekte aşağıda örnekliyorum;

default gpu1:%99 gpu2:%99

gpu 1000mhz gpu1:%92 gpu2:%99

gpu 1100mhz gpu1:%85 gpu2:%99

Görüldüğü üzere 2.kart devamlı %99 çalışıyor fakat gpu1 gpu mhz arttıkça kullanımı düşmekte ve bu şekilde performansını arttıramıyorum kartların.

İşlemci 2600k ve hep 4500mhz'dedir. Bu kartlara darboğaz yapmayacağını düşünüyorum.

900MHz---->1000MHz için %8 düşüş

1000MHz ----->1100MHz için %7 düşüş

gayet güzel ölçeklenmiş bir "gpu kullanımı düşüşü".

ULPS kapatmak gerekebilir, emin değilim. Sanırım enerji tasarrufu için bir kart kapanıyordu bunda. Kapalı olunca oc yemiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 5 Kasım 2013; 22:23:41 >

Diger gpu icin oc menusunu afterburnerda goremedim, gpu2'ye ayni sekilde oc nasil yapabilirim.

Dediginiz ayari kapattigimda, afterburnerda hizi arttirdigimda, esit dagitiyor mu ve nereden kapatiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 5 Kasım 2013; 22:33:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bahsedilen ayarı afterburnerdan kapattım ve aynı gpu kullanımını yakaladım, bu ayrıntıya ne gerek var anlamadım açıkcası, oc yapmak için iyi bir kart alıyorsunuz fakat böyle ufak tefek şeylerle uğraşıyorsunuz.

Orijinalden alıntı: losthell

Şimdi bahsedilen ayarı afterburnerdan kapattım ve aynı gpu kullanımını yakaladım, bu ayrıntıya ne gerek var anlamadım açıkcası, oc yapmak için iyi bir kart alıyorsunuz fakat böyle ufak tefek şeylerle uğraşıyorsunuz.

Sorununuz anlattığım şekilde çözüldü sanırım, güle güle kullanın, kartlardan biri öldü mü diye birkaç günce bir kontrol edin. İyi günler.

ULPS özelliği overclock düşünülmeden yapılmış maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Kasım 2013; 11:46:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zotac Gtx 970 Isınma Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    asus gtx 970
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Sorununuz çözüldüğüne sevindim.Bende aynı kartı kullanıyorum 1 tane var bende msı afterburner gpuya en falza 1100 belleklerede 1575 e kadar çıkmamı izin veriyor.
    Sizdede durum böylemi ? Birde hangi voltajda hangi değerleri kullanıyorsunuz ?

Daha sınırlarını zorlamadım kartların yalnız voltajsız 1050mhz verdim gpu'ya sıkıntı yaşamadım cf düzeneğinde, ramlerin pek getirisi olmadığı için onların üstüne yoğunlaşmadım.

Haftasonu voltaj ile limitlerini bulmaya çalışacağım.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.