Şimdi Ara

Asus H610M-r Anakartlı Sisteme Güncelleme Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Intel Core i3-12100F

MSI GTX 1660 Armor OC 6 GB

16 GB 3200MHz DDR4 RAM

Kioxia 256 GB M.2 SSD

Kioxia 500 GB HDD

ASUS H610M-R Anakart

FSP 60-600AHBC 600 watt PSU

Bu sisteme güncelleme yapmak istiyorum. En başta Intel Arc B580 güncellemesi ve Intel Core i5-12400F kullanmayı düşünüyorum.

Bu iki güncellemeden sonra bu PSU bana halen yeterli olur mu?

Ayrıca bu yükseltmeler konusunda da fikir ve önerilerinizi almak isterim. Daha iyi olur dediğiniz veya F/P odaklı baktığımızda çok daha uyguna benzer performansı elde edersin dediğiniz ürünler var mıdır?

Çok güncel oyunlar oynayıp öyle takip eden birisi değilim. Genelde LoL, Valorant gibi dereceli oyunlarda keyfi kullandığım bir masaüstü sistem. Beklentim şu, Xbox Game Pass üyeliğim var, arada bir Forza Horizon, Sea of Thieves'ya da FC 24 oynarken sorun yaratmaması, uzun süreli kullanımlarda VRAM doluluğundan oyununun kasmaya, donmaya başlamamasını istiyorum.

Biraz da kurcalamayı sevdiğimden farklı Linux dağıtımlarını kısa süreli kullanmak için kurduğum oluyor, bu Intel ekran kartı için Linux tarafında durumlar nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Size ilk önerim fiyat performans bir AM5 sisteme geçmeniz olacaktır...

Şimdi siz bu sisteme şu fiyata update yaparsam iş görür diyecekseniz haklı olduğunuz bir kısmı var ama ben size bu update için yapacağınız parça parça harcamalar totalde ortalama bir AM5 sistem maliyetinde olacaklar diyorum benimde haklı olduğum bir kısım var...

Siz önce bu konuda bir karar verin update yapmak istiyorum derseniz ona göre öneri sunarız...

SanDisk Ultra 3D NVMe (250 GB)
  • İşlemciyi 13400f veya 14400f seçiniz, online oyunlarda biraz daha iyi olur. Ayrıca B580 kullanacaksanız işlemciye olan ihtiyaç artıyor, B580 karakteristiği böyle.

Eğer yoksa 120mm fanlı, 4-5 ısı borulu bir soğutucu da bakarsınız
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-assassin-king-120-se-fiyati,340245823.html
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-assassin-x-120-r-digital-argb-siyah-fiyati,988454164.html

Benim önerim ekran kartında (psuyu da düşünürsek) garantiye oynayıp nvidia ile devam edin olur. 2. El Rtx 3060 12 gb olabilir.

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Hocam AMD'nin son zamanlarda çıkarttığı işlemciler gayet iyi performans sergileyip 3d serileri intelin önüne dahi geçse de AMD'ye çok sıcak bakan ve kullanmak isteyen birisi değilim. İntel sistem devam edeceğim. Parçaları alırken de ikinci el temizlerini almayı düşünüyorum şu an sıfır bir sistem düzecek kadar bütçe ayıramam. PSU yeterli olursa işlemciyi dahi sonraya bırakıp B580 ile veya RX 6600 ile devam etmeyi düşünüyorum.

B580 konusunda öneriye ihtiyacım var, bir yandan yazılımsal desteğinin daha tam oturmamış olması beni tedirgin ediyor. Ayrıca dediğiniz gibi 3060'a da baktım RX 6600 ile de kıyasladım, aklıma RX 6600 daha çok yattı. Şu an B580 ile RX 6600 arasında gidip geliyorum. RX 6600 tercih etmemin en büyük sebebi de 1080p çözünürlükte 3060'tan daha iyi performans sergiliyor olması ve hackintosh bir sistem kurmak istediğimde native bir şekilde destekleniyor olması. Eğer B580 ekran kartını tercih etmem için geçerli bir sebep bulamazsam vazgeçeceğim gibi duruyor, ilk başta çok f/p ve güncel bir kart olduğu için almak istiyordum ama rakiplerine kıyasla halen geride.

Artık güncel olarak kullanmasam bile kutusunda Arc a750 duruyor, 9 ay boyunca beni hiç üzmedi. Yazılım desteği de oturalı 1 sene olacak, herhangi bir sorun yok eski oyunlar dahil. Yaşayacağınız sorunlar AMD ve Nvidia kartlarla yaşayacaklarınızdan fazla olmaz.

İşlemci konusunda seçici B580, önceki nesilde de vardı ama daha azdı bu, mimari revizyona gittiler bu sorun daha belirgin oldu. 13400f iyi seçim olur o anakartla zaten yukarıda da söylemişler. rx6600 ise büyük düşüş olur, en son A750 ile 40 oyunluk teste sokulduğunda %44'lere varan performans farkı atıyordu a750, B580 ise A750'den %18-19 daha iyi genel olarak çıkarımı siz yapın.

Risk almak veya 12400f yerine 13400/14400 satın almak bütçeyi zorlayacaksa en mantıklısı; 12400f ve RTX 3060 12 gb versiyonu. Bu arada nereden baktınız bilmiyorum da 3060 mudili 6600/6650xt kartlar. Düz 6600 daha iyi değil.

Bu arada İntel arc tercih ederseniz XeSS 2 ve framerate teknolojisi donanımsal destekle geliyor, FSR 3'de kullanabiliyorsunuz. 6600'de donanımsal destek yok, FSR 4'de yok haliyle bildiğim kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 20 Ağustos 2025; 15:58:18 >

• Impheatus kullanıcısına yanıt

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, 6600XT veya RTX 3060 arasında bir seçim yapacağım gibi duruyor. Cevabınız kafamda bazı şeyleri yerine oturttu sağolun.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.