Şimdi Ara

Asus Gtx 980 ekran kartı yeniden başlatma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -- Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci
    -- GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL10 Dual Kit Ram
    -- Corsair VS Series™ VS650 — 650 Watt 80+ Power Supply
    -- MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
    -- Asus STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5 Ekran Kartı

Bu özelliklere sahip bilgisayarım var. Watch Dogs 2 , GTA V gibi gelişmiş oyunlara girince belirli bir süre sonra bilgisayar yeniden başlıyor. FurMark ile test gerçekleştireceğim zaman 1080p de bazen kapatıyor PC yi fakat 1080p üzeri çözünürlüklerde direk kapatıyor bilgisayarı teste hiç başlamıyor. Kablo bağlantıları resimde görüldüğü gibi bir tane 8 bi tane 6 bin bağlı. Asus Gtx 750ti ekran kartını takıp denediğimde sorunsuz kullanabiliyorum fakat GTX 980 i bağladığım da bu şekilde yeniden başlatma sorunuyla karşılaşıyorum. Yardımcı olabilir misini ne yapmam gerekiyor sorun ne ? Asus Gtx 980 ekran kartı yeniden başlatma sorunu

• İşlemci sıcaklığını kontrol ettiniz mi?

980 güçlü bir kart olduğu için termal macunda eskidiyse eğer ısınmadan dolayı işlemci kendini kapatıyor olabilir,

Sıcaklıkları bir test edip yüksekse termal macun yenilemekte fayda var bence,

Aynı zamanda ekran kartı termal macunuda eskimiş olabilir,

İlk olarak bunlar geliyor aklıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.goodies -- 4 Şubat 2017; 2:54:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci ısısından dolayı kapanabilir makina ancak gtx 750Ti ile sıkıntı yaşamıyorum demişsin demekki sorun işlemci ısısısyla alakalı değilse direk yetersiz güç sorunudur, yani mevcut psu ya arızalı yada o sistemi taşıyabilecek güçte değil, bakınca vs650 model psu mevcutmuş güç seviyesi olarak olrk herhangi bir sıkıntın olmamalıyken bu sorunu yaşadığına görede o psu garantisi varsa servise gidecek yoksada değişecek.
    ----------------------------------------------------
    Bana göre sorunun un güç kaynaklı olduğu kesin ancak sen kendince bunu kesinleştirmek istersen imkan bulabildiğin takdirde farklı bir psu ile denemen gerekecek ve servise yolladığındada bu durumu belirtirsin dersin ki; farklı psu ile denedim sorun yok fakat bunnla çalıştırdığımda ise sistem reset atıyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 4 Şubat 2017; 3:35:10 >
  • 700 watt lık bir PSU ile denedim sorunsuz çalıştırdı oyunları fakat OC yapıp render alırken mavi ekran verip kapandı. 700 wattlık PSU yu Vatan bilgisayar servisinde denediğimiz için fazla deneme şansım olmadı bende PSU yu garantiye yolladım bakalım. İşlemci termal macununu değiştirdim zaten işlemci üzerinde sıvı soğutucu var sıcaklık oyunlarda 50 derece civarı oluyor , ekran kartı sıcaklığı ise 60 65 derece civarı. Fanları son devirde çalıştırarak girdiğim de yine kapatıyordu. Sorunu tam anlayıp öyle garantiye vermek istedim 2 3 hafta beklemeyeyim boş yere diye ama geç oldu cevaplarınız yine de teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.