Şimdi Ara

Asus GTX 1060 Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (Bir miktar uzunca anlattığım için kusura bakmayın, anlamlandıramadığım ve bilgim olmayan bir konu olduğu için detaylı anlattımç Bu probleme benzer bir şey yaşamışsanız cevap verebilirseniz çok memnun olurum, teşekkürler)

Baylar ve bayanlar,

Ekran kartımda problem var, bu forumda bilen birileri mutlaka çıkar diyerek buraya problemi burada paylaşmaya karar verdim. Öncelikle sorun saniyelik ekran kararmasıyla başladı, bu kopmalar sıklaştı. Ekran 2 saniye kararıp geri geliyordu. Daha sonra ekranda eski tv gibi karıncalı görüntü gelmeye başladı. Bu görüntü geldiğinde pc çalışmasına devam ediyor ancak karıncalı görüntü kendiliğinden gitmediği için hdmi kablosunu çıkar-tak yaparak sorunu gideriyordum. Bir gece pcyi indirmeye bıraktım, kapanması için zamanlayıcı kurdum ancak sabah kalktığımda bilgisayar kapanmamıştı ve monitöre sinyal geliyor gözükmesine rağmen siyah ekran vardı sadece. Pc resledim, monitörü çıkardım taktım düzelmedi. Ekran kartını farklı bir sisteme taşıdım, hdmi yerine display porttan başka bir monitöre bağladım, görüntü glitch denilen hatalarla geliyordu. Ekran kartında problem olduğunu anlayınca sadece ekran kartını bilgisayarcıya verdim, çip arızası kesin yapar mıyım bilemem dedi vs. yarın gel dedi, gittim ertesi gün, "Olmadı sen bu kartı geri dönüşüme ver, kullanamazsın" cevabını aldım. Ben de geri geldim deneyeyim dedim ekran kartını, taktım ve hdmi bozuk da olsa görüntü veriyordu. Ancak ss aldığımda, yayın açtığımda görüntüde bir problem yok.

1-) Ekran kartımda görüntü işlemede değil de görüntü çıkışlarında problem olabilir mi? Çünkü ss aldığımda, ekran videosu çektiğimde herhangi bir problem yok, monitöre gelen görüntü ise bozuk. (Farklı kablo ve monitör denediğimi söylemiştim)

2-) Asus yetkili servisinde onarım talebi oluşturdum, İstanbul'a göndermek ne derece mantıklı olur?

3-) Detaylı bir arıza tespitini bilgisayar üzerinden yapabilir miyim?

Her cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

Ekran kartı: ASUS DUAL GTX 1060 6G

SSLER:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecavuslu -- 8 Ocak 2020; 22:58:13 >

• Oyun girmeye çalıştığımda Microsoft render driver gibi bir hata veriyor.

Yardım edebilecek yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.