Şimdi Ara

Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Eski işlemcinle aldığın işlemci aynı nesildeler, fanlarının farklı olacağını sanmıyorum. Biri sessizken diğerinin ses yapması için ya fan son devirde çalışıyordur yada fanda sorun vardır. Speed fan gibi programlar ile devrine bakın. Eğer son devirde çalışıyorsa yeni işlemci taktığınızda bios ayarları sıfırlanmış olabilir ordan fan ayarını yapmaya çalışın. O da olmazsa anakartın fan kontrolü için programı varsa ordan ayarlamayı deneyin.

Ağam seni allah gönderdi hemen anlatıyorum anakartımın modelini yazdım ve bu biostan fan ayarı nasıl yapılır video izledim adam dediklerini yaptım ama seni dinlemeden elim gitmedi ama videoda anlatılan ayarlar bende mevcut videoyu izlersen adam orda fan ayarında (standart-silent-turbo) diye 3 seçenek var bunalr bendede var silent sessiz demek işte benim ayarlarımhocam bir el at şu işse vallaha kafayı yicem eşim bile dedi bu ne ses benim fan hızı uçmuş galiba değerlerim bunlar hocam:

BİOSA GİRDİM VİDEODA SÖYLENENLERİ YAPTIM

CPU Temperature [44 °C] işlemci sıcaklığım

CPU fan speed [3668RPM]
    CPU=Fan hızı bende uçmuş [3668RPM] videoda adam silent yaptı 900 lerde gezdi hocam.[/b]

[b]İşlemcim e7500 ve oc yani overlock yapılmadı hocam

Birde: E7500'ün Maksimum çalışma ısısı :74.1°C Hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 17 Mayıs 2015; 20:44:12 >

• Cevap geç oldu kusura bakmayın anca girebildim foruma. Sen cevabı kendin bulmuşsun zaten. Senin fan son devirde çalışıyor. 3 bin küsür dönen fan çok ses yapar onu silent veya standart yaparsan sorun çözülür. Zaten sadece film izleyeceğiniz için işlemci çok ısınmaz fanın yüksek devirde dönmesine gerek yok.
  • quote:

Cevap geç oldu kusura bakmayın anca girebildim foruma. Sen cevabı kendin bulmuşsun zaten. Senin fan son devirde çalışıyor. 3 bin küsür dönen fan çok ses yapar onu silent veya standart yaparsan sorun çözülür. Zaten sadece film izleyeceğiniz için işlemci çok ısınmaz fanın yüksek devirde dönmesine gerek yok.

Dostum yaptım fan sesi gitti çok şükür lakin şöyle söylim pc açılınca ilk fan sesi yine aynı gürültüde çıkıyor ama sonra es azalıyor bu nromalmidir ilk açılıştan bahsediyorum yüksek sesle fan dönüyor sonra sessizleşiyor

• O normal hocam ayarlar yüklenene kadar son hızda döner fan. Benim de ekran kartım öyle.
  • quote:

O normal hocam ayarlar yüklenene kadar son hızda döner fan. Benim de ekran kartım öyle.

değerli kardeşim üstadım ses kartım ile bir drıver sorunum var konulara bakarmısın sen bu işlerden çok iyi anlıyorsun

http://forum.donanimhaber.com/m_43211597/f_//tm.htm#10592478

http://forum.donanimhaber.com/m_105488874/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

O normal hocam ayarlar yüklenene kadar son hızda döner fan. Benim de ekran kartım öyle.

değerli kardeşim üstadım ses kartım ile bir drıver sorunum var konulara bakarmısın sen bu işlerden çok iyi anlıyorsun

http://forum.donanimhaber.com/m_43211597/f_//tm.htm#10592478

http://forum.donanimhaber.com/m_105488874/tm.htm

O konuda pek bilgim yok. Sorun onlarca farklı şey olabilir. Çakışan bir program veya eksik olan bir güncelleme gibi. Creative zaten yeni ses kartı satabilmek için eskilere sürücü konusunda sıkıntı çıkartıyor.

• Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    selam kardeşim ya birşey sorucam benim psu 300 watt dolayısıyla Asus GT730 başlıkta belirttiğim modeli alıp sorun yaşarmıyım saygılar ? sonuçta kart anakartımada uyuyor

anakartımda zati:1 x PCI-E x16 @16 destekliyor yukarda arkadaş yazmış zati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 22 Mayıs 2015; 0:44:55 >
  • Yeter hocam o kartın zaten ek güç girişi yoktur, çok az güç tüketiyordur.
  • quote:

Yeter hocam o kartın zaten ek güç girişi yoktur, çok az güç tüketiyordur.

Turuncu dostum senide durmadan rahatsız ediyorum bir şeyi merak ettim sorucağım bak şimdi değerli kardeşim...benim anakart Yukarda yazılı zati bir daha yazayım ASUS P5GCMX-1333 sitesine girdiğim zaman e8500 işlemci ve e8600 destekliyor, lakin ( O.C support FSB1333 CPUs ) yazıyor işlemcilerin karşısına, mantıken overclock istiyor anakart ,ama aldığım işlemci e7500 sıkıntısız anakarta oc 'siz uyuyor, LAKİN e7500 1066Mhz ,dolayısıyla e8500 ve e8600 1333Mhz çalışan işlemciler, resim paylaşmak istiyorum sitesinden dostum...

https://www.asus.com/Motherboards/P5GCMX1333/

resimde görüldüğü gibi e7500 sorunsuz lakin e8500 ve e8600 işlemciler ( O.C support FSB1333 CPUs ) istiyor e8500 ve e8600 hemen temin edebilirim şu an e7500'den memnunum sıkıntı yok oyun oynamıyorum zati konsol yetiyor..nedir bu işin açıklaması e8500 ve e8600'da kullanabilirmiyim anakartta ?

Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 24 Mayıs 2015; 3:12:09 >

• Sitesinde desteklediği yazıyorsa takıp kullanırsın ama fsb'ye oc yapıldığı zaman rame de yapılmış oluyor yani ramlerin de mhz değeri artacak. Bunu sendeki ramler kaldırır mı onu bilmek için denemek lazım.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    cpu-z bilgilerimi göstereyimmi ?
  • Teknik özelliklerden onu anlamak pek mümkün değil. oc işi biraz şans işidir. Biosdan olmuş gibi görünse de kullanırken hata verebilir. Yani ben sana kesin olur veya olmaz diyemem.
  • quote:

Teknik özelliklerden onu anlamak pek mümkün değil. oc işi biraz şans işidir. Biosdan olmuş gibi görünse de kullanırken hata verebilir. Yani ben sana kesin olur veya olmaz diyemem.

Anladım üstad lakin yukarda anakart ve işlemciler için resimler paylaştım hem şimdi bu işe kalkışmıyacam ama mantıken anakarta uyuyor ama dediğim gibi fsb 1333 diyor anakart e8500 ve e8600 işlemci için o bakımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 23 Mayıs 2015; 17:54:03 >
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    E8xxx serisi takabilirsiniz anakartiniz destekler. Ama para vererek degistirmeye gerek yok elinizde vardir bostadir. Ne bileyim 50 liradir olabilir.

Ekran karti olarak 730 da olur r5 240 vs bile olur. Oyun oynanmayacaksa hepsi 1080p blueray vs dahil olaysiz calistirir.

Bu arada sadece film icin bir pc ise yani salonda tv nin yani da olacak, o zaman olaysiz apu da alinabilir. Apu icin fm2 anakart yanina bur apu ve 4 gb ram de isinizi gorur. Ekran karti parasi verilmez hem daha az fan ve daha yeni seri oligu icin az isinir az ses yapar:)

Onun diisnda 8500 ve ekran karti uyumludur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

E8xxx serisi takabilirsiniz anakartiniz destekler. Ama para vererek degistirmeye gerek yok elinizde vardir bostadir. Ne bileyim 50 liradir olabilir.

Ekran karti olarak 730 da olur r5 240 vs bile olur. Oyun oynanmayacaksa hepsi 1080p blueray vs dahil olaysiz calistirir.

Bu arada sadece film icin bir pc ise yani salonda tv nin yani da olacak, o zaman olaysiz apu da alinabilir. Apu icin fm2 anakart yanina bur apu ve 4 gb ram de isinizi gorur. Ekran karti parasi verilmez hem daha az fan ve daha yeni seri oligu icin az isinir az ses yapar:)

Onun diisnda 8500 ve ekran karti uyumludur.

Yani fatih kardeşim diyorsunki benim anakart ASUS P5GCMX-1333 (E8500) işlemciyi destekler ama oc ile 1333 fsb edince, gerçi e7500 şu an yetiyor ama elimde e8500 de var gibi ,yani çok iyi pc'ye zati ihtiyacım yok ,oyun oynamam ben pc'de, benim beklentilerim belli zati

Şimdi anakart eski benim ama işimi görüyor ben baştan sona üst düzey sistemde yenilerim hiç sorun değil ama yine aynı işlemleri yapıcam fuzuli masrafa girmek istemedim fatih kardeşim..

Birde benim PSU 300 WATT,ben ekran kartını nvıdıa istiyorum çünkü CUDA seçeneği nvıdıada birde nvıdıa denetim masası çok işime yaqrıyor yani nvıdıa'ya çok alışmışım o bakımdan

birde fatih bu video sistemi zroluyor işlemciyi yani bitrate oranı yüksek sonuçta 2160p 4k, sen bir denermisin vpu kaça çıkıyor + şlemcin nedir abicim video altta youtubedan 2160p'ye seçermisin.

Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM

• quote:

quote:

Yeter hocam o kartın zaten ek güç girişi yoktur, çok az güç tüketiyordur.

Turuncu dostum senide durmadan rahatsız ediyorum bir şeyi merak ettim sorucağım bak şimdi değerli kardeşim...benim anakart Yukarda yazılı zati bir daha yazayım ASUS P5GCMX-1333 sitesine girdiğim zaman e8500 işlemci ve e8600 destekliyor, lakin ( O.C support FSB1333 CPUs ) yazıyor işlemcilerin karşısına, mantıken overclock istiyor anakart ,ama aldığım işlemci e7500 sıkıntısız anakarta oc 'siz uyuyor, LAKİN e7500 1066Mhz ,dolayısıyla e8500 ve e8600 1333Mhz çalışan işlemciler, resim paylaşmak istiyorum sitesinden dostum...

https://www.asus.com/Motherboards/P5GCMX1333/

resimde görüldüğü gibi e7500 sorunsuz lakin e8500 ve e8600 işlemciler ( O.C support FSB1333 CPUs ) istiyor e8500 ve e8600 hemen temin edebilirim şu an e7500'den memnunum sıkıntı yok oyun oynamıyorum zati konsol yetiyor..nedir bu işin açıklaması e8500 ve e8600'da kullanabilirmiyim anakartta ?

Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM

Hocam sana şöyle cevap vereyim bu konuda iddalı değilim ama 1 ay boyunca xeon 5450 4 ghz stabil nasıl yaparım derken baya şey öğrendim. ve yaptımda
    8500 işlemci
    anakarta overclock manual yaparsan şöyle gözüküyor

çarpan 9.5 * fsb 333 : 3.16 ghz oluyor gözüken fsb 333*4 : 1332 mhz çalışıyor anlamı geliyor yani şen şu an ki işlemci de overclock yaparak fsb yazan kısım sende 333 (North fsb değil karıştırma) çekip çarpanını düşürüp ikisinin çarpımı senin şuan işlemci hızınla aynı yaparsan ve stabil testinden ve sıcaklık testinden geçerse
    sıkıntı yok eğer bilgisayar mavi ekran hatası veririse fsb voltajı 1.24 -1.30 kadar dene ama anakart sıcaklığıda önemli,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjurkes -- 26 Mayıs 2015; 0:13:24 >

• bonjurkes kullanıcısına yanıt
    Bak bu videoda bu eleman naptıysa bende ta eski işlemcim vardı E2180 2.00 GHZ'dan 2.40 GHz'a aynı videoda yapmış olduğu gibi yaptım + anakartımız bu elemanlan aynı işte ..

ASUS P5GC-MX/1333

videoda naptıysa bende 2.00Ghz dan 2.40 Ghz yapmıştım, işlemci 2.40Ghz olmuştu daha fazla kabul etmedi lakin ramlerlen hiç ayar yaptım bu videoda eleman ramleri auto değilde 4000 küsürlere çekiyor bir izle dostum.

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    hocam burda arkadaş voltajsız overclock yapıyor ,yine söylüyorum çok iddalı değilim haftaya forumda xeon5450 gtx 970 ucuz yollu fps konu açacağım testleri hazırlıyorum
    Bence sizin burda yapmanız gereken sizin işlemmciniz çarpan 11 * 266 fsb : 2.931 anladığım kadarı ile
    şimdi siz çarpan 9 * 333 : 2997 olacak şekilde ayarlayın ddram frekansını manual olarak 667 mhz kullanıyorsan çıkan seçeneklerde 667 mhz geçmeyecek şekilde mhz verin raminizi bilmediğim için söylüyorum
    eğer bilgisayar açılmazsa fsb voltaj kısmı var auto manuel olarak oraya 1.22 ve yukarısını 1.30 kadar deneyin eğer olmuyorsa e 8500 işlemciyi verimli kullanamazsınız çünkü fabrika ayarı fsb 333
    Benim bilgi bu kadar dostum kolay gele
     Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı, LÜTFEN YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjurkes -- 26 Mayıs 2015; 1:36:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Awriyedikkat

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Awriyedikkat

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Sadece ve sadece film icin ise fazla para vermenize gerek yok,

Amd r7 240 hatta 5450 biel isinizi girecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-hd5450-gdrr3-1gb-64bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti.html?srt=UP

90 tl fiyati. Ar pasif sogutma ses de cikarmaz,

Yalniz sadece film.icin bile olsa islemciyi degistirecekseniz komple degistiriin.

Hatta soyle bir onerim var, ikinci el bir anakart ve sandy/ivy bridgde islemci alabilirsiniz, cift cekirdekli i3 un bi alt modeli, iclerinde entegre grafik brimi var, 1080 p video oynatir dogal olarak, alacaginiz anakarti da hdmi cikisli alirsaniz 10 numara olur:)

saygı değer forumdaşım teknik bilgilerin çok profosyonelce ama şöyle söyliyeyim sana, evde zaten çok yüksek donanımlı 2.bir pc'var hiç gerek yok hocam, neden diyeceksin ben sana işin aslını söylim kısaca:bende 3D ISO film baya var, ekran kartı Asus GT730 3D destekli 1.4 HDMI , sonuçta ekran kartının HDMI Çıkışı ile 3D'TV'me bağlamak istiyorum NVIDIA istiyorum hocam ati veya amd ekran kartı istemiyorum ..yani hiç öyle ıvır zıvıra girmek istemiyorum umarım beni anlamışsınızdır..yani beklentim bunlar şimdi anakartım ile ekran kartım uyumlumu hocam ?

birde işlemci e7500 tam kendi, beklentilerim şunlar:hiç oyun oynanmıyacak 0 oyun konsol avr zati bıktım oyunlardan, sadece günlük internet ve Bluray mkv veya 3d filmler o yüzden HDMI ekran kartı istiyorumki araştırdım Asus GT730 herşeğiyle bana uyumlu bir ekran kartı efendim

Arkadaşın dediği mantıklı aslında forumdaşım sadece film ve internet ise HD5450-HD5570-HD5670 işinizi fazlası ile görecektir boşuna 200+ tl vermenize gerek yok.Hem HDMI çıkışlarıda mevcut beklentilerinizi karşılar yazdığım 3 ekran kartı.

Hocam para sorun değil ,ben Asus GT730 istiyorum sizde beni anlayın lütfen, hani siz daha bilgilisiniz eyw ama gönül bunu istiyor ferman dinlemiyor işte tmm anlıyorum fazla para veya ne gerek var fazlasıyla iş görür yukarda arkdaşın verdiği ekran kartı ama bu ekran kartını istiyorum forumdaşiım,şimdi anakartıma uyumlumu, işlemciyide e7500 alıcam..bu konuya yoğunlaşalım

Anakartınıza baktım 1 adet Pci x16 slot mevcut ekran kartı uyumlu çalışır e7500 işlemcide destekliyor anakartınız.

Şefim bu ekran kartıda benim anakart olan asus p5gcmx-1333'ü destekler değilmi ? Pci x16 slot yazıyor'hem bu msı modeli asus değil + 4K TV'aldım yeni + dikkat ederseniz kartın özelliklerinde 3840x2160p destekliyor hocam asus gt 730 ise 2560x1600 destekliyor max..

4k tv zati 3840x2160p çözünürlük: bende o halde direk: MSI GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı alsam çok daha iyi olucak

Buyrun ürün linki ve özelikleri:hemde HDMI 1.4a

http://www.gold.com.tr/msi-gt730-ddr3-2gb-128bit-dx11-ekran-karti_u

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gt730-ddr3-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html#genel-bakis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 14 Haziran 2015; 19:01:09 >

• Arkadaşlar benim anakartim Asus commando işlemci duo2 ekran kartı almayı düşüyorum darboğaz olmayacak bir ekran kartı oyun oynayabileceğim bir ekran kartı Asus geforce gt730 ddr3 2gb 128 bit nvıdıa dx12 ekran kartını almaya düşüyorum sizce hangi ekran kartı alım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.