Şimdi Ara

Asus gt BE98 vs Asus gt be19000 ,hangisi alinmali yardim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
2
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen üstad az önce gönderdim servise . yapacak pek birşey kalmadı. eldeki eski emaktar Huawei ax2 ye kaldım :).

Tek bir artısı var arayüz yağ gibi bu cihaz da çok hafif işletim sistemi. birde wifi radyolarını stabil olarak açıp kapatıyor istedİğim saatler de . .HUAWEİ belli bir süre sonra şişiyor 1 2 gün içinde . Asus yinede güzel di ya bu oyuncak gibi kalıyor duruş olarak .. bakalım neler olacak üstad , gelişmeleri yazarım . Belkide bendeki cihaz ilk günden gerçekten sorunludur. kutusuna baktım REV 2.0 olarak geçiyormuş bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 29 Mayıs 2025; 14:25:44 >

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

Acaba seni cihazı hacklediler mi hala asus bunun önlemeni almadı bizim routerlarda.

www.greynoise.io
    GreyNoise Discovers Stealthy Backdoor Campaign Affecting Thousands of ASUS Routers
    https://www.greynoise.io/blog/stealthy-backdoor-campaign-affecting-asus-routers

Bilmiyorum ki , ama wifi radyolarini bozacagini sanmiyorum , belkide hacklendik hersey olur bilemiyorum. Sifirladik falan ama yinede olur kendini tekrar boot ediyormus galiba bellekten nasil birseyse

E peki Asus taki trend micro ne ise yariyor bizi koruyamayacaksa tehlikeden ? Palavrami yani trend micro sistemi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

palavramı bilmiyorum ama koruyamadı. Sonuçta bir açıktan yararlanıyorlar trend micro ile ilgisi de pek yoktur

şimdi şöyle bir durum var. hepimiz torrent'ten veya sağdan soldan işte bir yerden oyun olsun, film olsun, program olsun, şarkı vb rahat durmayıp bir şeyler indiriyoruz. güvenlik de bir yere kadar işe yarıyor. işin içine işletim sistemi de girince, şartlar yine değişiyor. mesela chatgpt'de "torrent kullanan biri için "torrent dosyalarını açarken güvenlik kontrol Listesi" ne olmalıdır? sorusuna güzel bir cevap geliyor. yani bu cevabı uygulamayan biri için değil trend micro, diğer bir güvenlik özelliği de zaaf gösterebilir. yani ben şöyle düşünüyorum. yeni çıkmış bir film, hop indiriyorsun kolayca. yani bunu birileri bedava dağıtırken nasıl bir zevk alabilir ki?   mutlaka bir takım exploit gibi zararlı eklentilere maruz kalıyor olmalıyız. ben ta fiii zamandan hatırlarım. indirdiğim mp3'ler ileriki bir zamanda virüslü olarak algılanmıştı. hatta bazı indirilen filmler mesela internet bağlantısı gerektirmişti. artık kod mu indirir, kodek mi yoksa exploit mi bilinmez. velhasıl windows tarafına daha hiç girmedik bile. kısaca bir yere kadar görev yapıyorlar. bir noktadan sonra bazı sorunlar çıkıyor ve hemen anlıyorsunuz zaten bir şeylerin ters gittiğini.

• Asus tan haber çikti, benim cihaz gerçekten bozukmus doa belgesi vereceklerini söylediler sizce ne yapayim yeni 1 tane be98 mi alayim yoksa parayi alip. Baska altarnetif router mi , hatta simdi bir arkadastan aldim kullanmak için tuf be6500 router , ne yapayim dersiniz karar veremedim , öneriniz varmi ?

• Arastirdim arastirdim ama yine en iyisi be98 galiba.
    Birde be88u var onunda cpu ram vs aynilar , bir avantaji var antenleri degisebilir model, ama ondada wifi 6 yok çift bant 2.4 ve 5Ghz bu freksaslardan wifi7 yi verebiliyor . Ne yapmak lazim acaba

bu be19000 modeli var ya, kablolu olarak kullanırken sıkıntı (upload'da dalgalanma) var gösteriyor. be88u hiç düşünme derim çünkü bu kıyaslamada en son sırada yer alıyor. be98'de de 2.4'e ihtiyacın var ise sorunlar yaşayabilirsin yine. be98 tercih edeceksen eğer, bunu da düşünme ve be98pro'ya geç derim. çünkü bu kadar masraf yapacaksan eğer bütün portları 2.5'a yükseltebilirsin diye düşünüyorum. aslına bakarsan riskli bir seçim yapma durumun var. iyi düşünmeye çalışmakta haklısın.  

Bende 98 vardi zaten gerci o sorunlu çikti yada ilk günden fabrikasyon surunluydu belkide ,servis doa belgesi duzenlenecek dedi , ariza varmis ,

Tekrar dan denemekte fayda olabilir 98 i diye düsünüyorum., 88u da rog kadar kaliteli olmsyabilir ic anakat bilesenleri vs olarak diye düsunuyorum

alamıyoruz derken, tek başına düşünürsen eğer öyle dediğin gibi. ama mesela farklı distributor firmaları, aracı olarak kullanmayı deneyebilirsin. makul bir ücret karşılığında. ayrıca asus'un tr temsilcisi de neden olmasın? şunu, bunu getiren onu da hayli hayli getirir. girişim yapmak, hiç bir şey yapmayacak olmaktan çok daha iyidir.

88u tercih edilirse, attan inip eşeğe binmek gibi olacak. bu yalan değil yani. mesh de kullanacaksan eğer hiç bunu tercih etme derim. aynı şekilde 6GHz destekli çoklu bir ortamın var ise dezavantaj olacak. öte yandan, tekrar aynı modeli alıp aynı şeyleri dejavu olarak yaşamak da var. bu kablosuz klavye de çok fena ya. bazı harfler havada kayboluyor ve kelimelerimde harfler eksik kalıyor.  

üçü arasında evet. ama diğer seçeneği yokla derim. hem maliyetini görmüş olursun hem de başarılı olursan, diğer bir ihtiyacın için çalacak kapı bulmuş olursun. internet bakıp, en fazla telefon edip bilgi alacaksın. hangisi olur bilmem. bir sürü firma var sonuçta.

• Pro isi zor yinede yarin soracagim, ama pro yu her ulke kabul etmiyor galiba Bizde ne derler bilmiyorum, bir kanun varmis galiba radarlar icin yonetmelik izin vermiyor mus, yabanci ulkelerdede her ulkede yok bu pro modeli ,temin edememisler,v merlin duz 98 fw destegi bu yuzden veremiyor ulkesinde pro varmis guniton 98 e fw veriyor sadece .böyle seyler okudum biraz arasatirinca

Diğer markalara yönel bence ama senin bileceğin iş. hacklenme 1.5 yıl dır güncelleme almayan bir cihaza o kadar para vermek saçma ilerde aimesh yapsan 160 mhz de aimeshler çalışmayacak. 80 hz de çalışacak bu cihazlar için baya düşük performans demek 30k cihazı 4k düşecek.

Dyns vs çalışmıyor. O özellik gitti. Sabit ip kullanacaksın.

Ai protiction vs desen adamalr uzaktan güvenlik duvarını kapatıp ssh açabiliyorlar hackleniyor cihaz.

10 gbit ethernet olarak bağlasan iki tane cihazı her iki cihaza beta yazılımı kuruyorsun.

Bunlar düzelmeten asus al demek delilik olur başka güçlü işini iyi yapan markalar varken asus gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 10 Haziran 2025; 10:46:8 >

Peki ne alabilirz sizce bir öneriniz varmi ,

Bu arada cihaz geçen ay 2 adet guncelleme almis, bilginiz varmi, denedinizmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 10 Haziran 2025; 12:6:1 >

Kullanmadığım ürünü öneremem görmem lazım. Ama insanların övdüğü markalar var size uygun olanı seçebilirsin. Kaslı 10 gbit verebilen istediğiniz cihazlar var piyasada Kullanmadım bir ürünü yönlendirmek çok riskli o yüzden diğer markaların kullananlarla iletişime geçin. İki güncelleme almış dediniz onu gösterirseniz sevinirim.

2023/10/31 diyor sitesinde

https://rog.asus.com/tr/networking/rog-rapture-gt-be98-model/helpdesk_download//

https://rog.asus.com/networking/rog-rapture-gt-be98-model/helpdesk_download/

Ben göremedim öyle bir güncelleme Diğer asus cihazlarım aldı ama bu modelde yok.

Asus bizden bu modeli alıp yeni modelle değiştirmesi lazım. O zaman markaya güvenim artar. Ben 1.5 senedir yazıyorum maillerim var. Bu gün fireware güncellemesi attılar ama tıkladığım xml linki bile çalışmıyor.

Onu kurunca 10 gbit aimesh bağlantısı tekrar eskisi gibi mi olacak çünkü beta idi benim yazılım biliyorsun. 10 gbit lan hata veriyor diye beta yazılım kurdurdular.

Aimesh ler 160 mzh de çalışması lazımken 80 mhz de çalışıyor bunlar düzeldi mi bilmiyorum.

Dyns açıkken bir değişiklik yaptın mı çalışmaz duruma geliyor. Zaten açıkkende hacklenme riski varmış. Ama açıkken ai protection uyarı vermiyor. Güvenlik açığı diye uyarı vermesi lazım. Uyarı vermiyorsa güvenlik açığı olmaması lazım.

Biliyorsunuz Vlan id 35 girince 10 gbit wan girişine tak diyor. O giriş hem wan hem lan ama vlan id girince illa 10 gbit wan girişine takıyorsun. 1 gbit İnterneti 10 gbit wan takmak dünyanın en saçma işi. Bunu çözmek için gpon cihazını klonladım. Ona vlan id girerek çözdüm. Yada araya bir tane mini pc takıp open wrt kurarak çözebiliyorsun. Bunlar çok gereksiz işler.

2024 yılındaki AXE7800 router çok kısa sürede güvenlik duvarını devre dışı bırakıp sızdıklarını gözümle gören biri olarak bunları yazıyorum. Bunu uzaktan yapabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 11 Haziran 2025; 10:31:58 >

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Beta yazilim da otomatik güncellemede bulamiyor yeni güncelleri , o verdiginiz linkte bios/ firmware bölumune tikalayin , yeni yazilim orada var, sizin baktiginiz yer restorasyan yaziliminn oldugu sekme.. En son fw bu sürum 3.0.0.6.102_37839. Bu 5 .ayda yayinladiklari.bu son sürümu deneyince fikirnizi yazarsaniz sevinirim

Size maile ile gönderdikleri yeni yazilim sürümünün numaras****dir üstad, paylasirmisiniz. indirebildinizmi bu arada ?

Yani ben tekrar cihaz istedim.çilginlik yaptim 1 kere daha sansimi deneyecegim. Önceki cihaz ilk günden sorunluydu sonuçta.

Asus onu yapmaz bence, degistirmez yeni bir makine ile , bellide olmaz ,müsteri memnuniyeti kapsaminda ..olabilir de

Bence butun router ler hacklenme meselesi vardir, bir sekilde hepsini ele gecirirler diye dusunuyorum

Asus farkinda durumun sonuçta, belki saglam bir yazilim.la çözerler

Yada guvenlik sistemi ai protaction ile birseyler yaparlar imza surumu yükseltmesinde vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 12 Haziran 2025; 16:17:56 >

Gördüm teşekkür ederim. Güncellemeyi yaptım. Başta çok yavaş çalıştı. Sonra topladı.

Ben iki tane gt be98 10 gbit ile bağlıyorum ama güncellemeden sonra restart atınca arada 2.5 gbit bağlanıyor bazen 1 gbit bazen aimesh bağlanmıyor. Sinir etti. Beta sürümünde bunlar yoktu ama biraz zaman geçmesini bekleyeceğim.

Asus da nedeni bilmiyorum ama kullandıkça toparlıyor. Neyse onaylanmış yazılımı ile en azından 10 gbit bağlı görünüyor.

Son update sonrası Güçlü Ana bilgisayarıma 10 gbit bağlı internet ping 1 ms daha düştü. Bir iyileşme var.

Aimesh wifi6 ve wifi6e 160 mhz hala çözülmemiş 80 mhz de çalışıyor. Tekrar denendi yok Düzeltilmedi.

DDNS denemedim düzeldi mi bilmiyorum (DDNS deki sorun çalışıyor ama modeme restart vs yapınca DDNS çalışmaz duruma geliyor.) Ama beta yazılımı olmayan wifi 7 router da sorun vardı. Düzeldiğini sanmıyorum. DDNS zaten kapalı olması lazım. Son hack de Güvenlik açığına neden oluyor. Onun yerine iss verdiği sabit ip daha mı güvenli bilmiyorum.

Vlan id 35 girince 10 gbit lan olarak kullanmamak Donanımsal bir sorun o yüzden bu seride bu düzelmeyecek netleşti. (Türktelekom ont yi cloneladığım için vlan id siz kullanabildiğim için şimdilik sorun yok.)

Uzun zamandır güncelleme yoktu bu iyi oldu. Aimesh 160 mhz çözerlerse asusa güvenim tekrar artar ama çözmezlerse çok zor o güveni kazanmaları.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Rica ederim üstad.

Bu toplama isini bende fark ettim bir müddet kullaninca yazilim optimize oluyor gibi hisediyorum.

Sorunlarin duzelmesine sevindim .

Sonraki güncellemelerle diger sorunlari düzeltirler diye tahmin ediyorum

Hack hikayesi için muhtemel microtrend ile ekipleri ile bir çözüm sunarlar, sonraki guvenlik güncellemesinde. Bence tahminim, konu masalarinda , imaj kurtarmak için,

Bu arada unutmadan tekrar sormak istiyorum.

Size mail de gönderdikleri yazilim surumu ne olarakvgörünüyor, maille yazlini nasil istediniz bende istemeyi deneyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 13 Haziran 2025; 13:33:59 >

• Betayı diyorsan onu artık kullanmıyorum.

Siteden indirdim ben son yazılımı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.