Şimdi Ara

Asus FX553VD-DM310 Aldım Ama [SERVİS ÇÖZDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Laptopun özellikleri kısaca şu.
    8GB DDR4
    GTX 1050
    i5 7300HQ
    256 SSD

    Ancak aldığım zamandan beri şöyle sıkıntılar yaşıyorum. Kendim Windows 10 Pro format attım. Microsoftun sitesinden. Mesela lol yükleyeceğim, ilk defa bende olan bir hata veriyor. Mesela belli bir süre kullandıktan sonra Winrar büyük dosyaları sorunlu çıkartmaya başlıyor. Laptop'un hızı aslında gayet güzel. Ancak ram veya ssd'de arıza olduğu konusunda içimde büyük şüpheler var. Neyse ben sabrettim, Windows 10 pro olan 2 farklı iso daha denedim, bunların biri internetten indirdiğim bir iso. Diğeri üniversite hocamdan aldığım iso. Ancak yine aynı sorunları verdi.

    Neyse işte Windows 10 Home yükledim, bu sefer de aynı hataları veriyor ve Nvidia ekran kartı sürücümü yükleyemiyordum. Crc hatası veriyor. Crc hatasını araştırdığımda Winrar'da olan bir hata diye gördüm. İyi ama bende rar şeklinde olmayan Nvidia ekran kartı sürücüsü setup'ı vardı ve bu sefer driver'ı kurarken ekran geldi gitti oldu, bunlar klasik ekran kartı sürücüsü yüklenirken olan şeyler zaten. Ancak yükleme ortasında Crc hatasını program verdi. Winrar vermedi. Neyse bu sefer dedim ki Asus'un sitesinden farklı bir tarayıcıdan tekrar driver indireyim diye. İndirdim. Winrar'da hata vardır diye 7zip yükledim ama zip'ten dışarı çıkarırken bu programda crc hatası verdi.

    Başka bir soruna gelirsem, Chrome sorunlu. Tüm windows 10 sürümlerinde. "Hay aksi" diyor ve kanser ediyor bazen. Bu hatayı şimdilik görmezden geliyorum, daha büyük sorunlarım olduğu için. Başka tarayıcılarda hata yok zaten.

    Windows 7 yüklemek istiyordum. Ancak BIOS'un windows 7 ve öncesine izin vermediğini öğrendim. ACPI desteği yok yani. Yıllardır masaüstü bilgisayarım da sorunsuz Windows 7 kullanan bana bu izin olayı çok koydu. Bios sürümünü düşürüp Windows 7 yapmayı düşündüm, ancak Asus'un sitesinde Bios sürümü düşürülemez diye cümle gördüm. Bir kez daha hayallerim suya düştü. Hadi diyelim düşürdüm, bu seferde garanti gider diye korkuyorum. Sonuçta resmi olarak BIOS downgrade etmeye izin vermiyorlar. Sürümüm "Ez Flash 3". (2 olsa Windows 7 olurdu)

    Windows 8.1 yüklemeyi denedim. Microsoft'un sitesinden yine. Tamam boot ediyorum ancak sözleşmeyi kabul ettikten sonra gelen Sürücü biçimlendirme kısmında "Hiçbir sürücü bulunamadı" diyor. Bu konuda internette ki tüm kaynakları sömürdüm. Geri gidip flashı farklı yere takmak, konsolu açıp bir şeyler yazmak, Usb 2 veya 3 girişlerini denemek, sata sürücüleri zaten güncel. Ancak lanet olası yeri geçemedim.

    Bu arada başka bir sorundan bahsetmeyi unuttum. Her 5-6 açışta bir ekran gelmiyor. Evet ekran gelmiyor. Sistem, fan, işlemci, ram, klavye hepsi çalışıyor ancak Ekran simsiyah oluyor. Kapatıp açınca düzeliyor ancak bu da bir sorun.

    Şimdi belki kasayı aç, RAM'i çıkarıp takınca düzelir diyorsunuzdur, belki haklısınız ama denemek için DDR4 RAM'e ihtiyacım var, bunlarda bayağı pahalı. Zaten donanımsal kısmı kurcalamak istemiyorum. Garanti kapsamı dışında kalabilir diye.


    Neyse sonuca gelirsem bu laptop'ta ters giden bir şeyler var. Vizelerim bitince garantiye yollacağım, açsınlar donanım ile ilgili arızaları düzeltsinler.

    --Laptop'u almak isteyenler bunu okuyunca korkmasın . Teknoloji biraz da şans işi derler ya. Benim de öyle bir şey oldu. Normal bir Laptop'ta bunlar olmaz zaten. Bana sorunlu olan gelmiş demek ki

    Bu konu internetteki tüm kaynaklar sömürüldükten sonra, bir sürü şey denendikten sonra açılmıştır. Lütfen Google'da arayınız demeyiniz.



    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    8 Gün Sonra Edit: Nvidia'i yükleyeli çok oldu. Mozilla ile indirdim, 7zip crc hatası verdi. Ben de 7zip ile çıkarttım ve oldu :D
    Normalde 7zip ile çıkarırken de aynı hatayı verirdi, çözüm mozilladaymış demek ki, ilginç.

    Ancak oyun kurulmuyor. Belli başlı oyunlar kurulmuyor. Oyunların dosyasında sorun olmadığına eminim zaten. Başka PC'de çalışmışlardı. Yani hep şu hatayı veriyor:
    Asus FX553VD-DM310 Aldım Ama [SERVİS ÇÖZDÜ]

    Normalde ilk önce -7 hatası verdi. Onu basitçe hallettim. Sonra bir hata daha verdi. Onu da hallettim. Bu hatalar directx gibi yüklemeli şeyler değil bu arada. Directx, c++ tarzı programlar zaten sorunsuz yüklü.

    İnternette günlerdir şu hatanın(-12 code) çözümünü aradım. İzlemediğim video kalmadı. Zaten çoğu video birbirinin aynısı. Yok güvenlik duvarını devre dışı bırak, yok windows'u temiz başlat filan. Açıkçası tüm kaynakları sömürdüm. Fazla -12 kodlu hata alan da yok. Olsa da çözüm bulamamışlar, bir şey yazmamışlar da.
    Cmd ekranından chcdsk yaptım, memtest ile ram testi yaptım, Windows'un programlarından disk temizleme vs yaptım. Cmd'den regsvr32 unarch.dll ve isdone.dll yaptım, burada "windows modülü yüklendi ancak dllserverregistere giriş noktası bulunamadı" diyor. Her iki dll de aynı hata. İnternetten bunu da araştırdım, farklı sürümlerini denedim ancak yine aynı hata. Normalde burada kayıt başarılı tarzı bir şey demesi lazım. Çünkü diğer dll'lerde öyle bir şey diyordu. Hatta ve hatta System32 ve SysWOW64 içindeki tüm Dll'leri regdll.bat dosyası oluşturarak yeniden yükledim. Sorunsuz yaptım ama yine aynı hata. Video buydu:




    En azından visual studio, unity gibi yazılım programları pek sorun çıkartmıyor.



    Kısacası bence hatanın sebebi SSD veya RAM ile ilgili. İnternette CRC hatalarına baktığımda rastladığım bazı siteler "CRC hatalarının çoğu donanım kaynaklıdır" diyordu. Testlerim de bir şeye ulaşamadım ancak kanaatim bu konuda.

    Windows 7 yüklense çok iyi olacaktı aslında. Kullandığım Windows 10 Pro Microsoft'un sitesinden indirdiğim sürümü. Yani hata olması zor gözüküyor. Daha önce çok kez bilgisayar sorunları ile uğraştım. Çok zorlu süreçler atlattım ama bu daha bir değişik geldi.

    Windows 8.1 e geçememe ayrı bir sorun zaten.


    İnternetten bayağı baktık. Sorun %95 RAM'de.


    Şöyle bir şey test ettim. Mesela laptopta far cry 3 indirdim, masaüstünde yüklemeyi denedim masaüstü bile hata verdi. Verdiği hata decompressed failed -7 idi. Ancak masaüstünde ayrı indirdim, masaüstünde yüklüyorum ve hata vermedi.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    14.11.2017 Düzenleme:(Bugün servise göndermek için işlemler başlattım)
    Güncel sorunlarım
    -Şu hata devam ediyor
    -Unpack ederken vazgeçilmez crc hatası
    Asus FX553VD-DM310 Aldım Ama [SERVİS ÇÖZDÜ]


    -Ekran gelmeme sorunu gitti gibi gözüküyor.

    -Bazı oyunlarda fps en az 50-60 aldığım halde takılıp donduğuna veya oyunun kapandığına şahit oldum. Bu RAM arızası ile ilgili olabilir.

    -Nvidia programını kurarken 7zip data error diyor. Şimdi nasıl kurulu diyorsanız Windows Update ile kurdum. Sadece physx eklentisini kuramadım. 7zip data error diyor kurulurken. Driver booster da da 7zip data error diyor.

    -Bence sorun hala %95 RAM'de.





    22:11:2017 Düzenleme:(Laptop servisten geldi)

    -Anakart değiştirildi ve sorun düzeldi arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 10 Ağustos 2018; 13:23:51 >







  • Pcnin kendi uzerinde windowsu yok mu? Recovery varsa yap driver falan hepsi icinde zaten. Lol sorununuda internetten arat elbet cozumu vardir tek sende olan bi sorun olcagini sanmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Pcnin kendi uzerinde windowsu yok mu? Recovery varsa yap driver falan hepsi icinde zaten. Lol sorununuda internetten arat elbet cozumu vardir tek sende olan bi sorun olcagini sanmiyorum

    Freedos almıştım.



    Recovery yok. Driver sorun değil zaten. Win 10 pro da sorunsuz yükleniyor. Sorun üstte yazdığım bir sürü şey. Lol sorunu ise sadece bende. Lol'u boşverelim zaten. Çokta önemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani winrar dosyalari sorunlu cikariyo demissiniz winrar dosyayi sorunlu cikarmaz indirdigin dosya sorunlu olabilir veya eksik olabilir. Ayrica guvenlik duvarina girip taranan dosyalara bak indirdigin dosyada virus bulunca win10 direk siler. Chromede nasil hata aldiniz onu merak ettim. Chrome butun sistemlerde sorunsuz ve stabil calismakta. Ayrica torrentteki windows surumlerine pek guvenmeyin Microsofttan indirip ebayden 5 $ a oem key alip kullanabilirsiniz. Olmadi sansinizi birde linuxten yana deneyin

    Edit: evet teknoloji biraz sans isidir fabrikadan kaynakli hatali urun denk gelmis olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 31 Ekim 2017; 4:13:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta bu pcden yeni aldım bu tarz sorunlar yaşamadım çok şükür. Bahsettiğin sorunların tümünün windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Format atma konusunda bi yerde hata yapıyor olabilirsin bu yüzden sana aşağıda win10 kurma rehberini paylaşıyorum ve altında da win10 iso microsoftun sitesinden indirme linki.
    https://forum.donanimhaber.com/w10-rs3-1709-windows-10-rehberi-resimli-anlatimlar-ipuclari--108566413
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
    Ben windows10 home 64bit kurdum update ile güncelledim 1709 sürümüne kadar, sonrasında ekran kartını nvidia experience yükleyerek güncelledim. bu rehberi takip ederek tekrardan format at sonrasında aynı sorunlar yaşarsan iade ve garantiye verme sürecini başlatırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Yani winrar dosyalari sorunlu cikariyo demissiniz winrar dosyayi sorunlu cikarmaz indirdigin dosya sorunlu olabilir veya eksik olabilir. Ayrica guvenlik duvarina girip taranan dosyalara bak indirdigin dosyada virus bulunca win10 direk siler. Chromede nasil hata aldiniz onu merak ettim. Chrome butun sistemlerde sorunsuz ve stabil calismakta. Ayrica torrentteki windows surumlerine pek guvenmeyin Microsofttan indirip ebayden 5 $ a oem key alip kullanabilirsiniz. Olmadi sansinizi birde linuxten yana deneyin

    Edit: evet teknoloji biraz sans isidir fabrikadan kaynakli hatali urun denk gelmis olabilir.

    Güzel demişsiniz ama pro'yu Microsoft'un sitesinden kurmuştum. Winrar cidden sorunlu çıkarıyor. Asus'un sitesinden indirdiğim rar dosyası idi. Neyse ileride servise yollacağım büyük ihtimal. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetemin54

    Geçen hafta bu pcden yeni aldım bu tarz sorunlar yaşamadım çok şükür. Bahsettiğin sorunların tümünün windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Format atma konusunda bi yerde hata yapıyor olabilirsin bu yüzden sana aşağıda win10 kurma rehberini paylaşıyorum ve altında da win10 iso microsoftun sitesinden indirme linki.
    https://forum.donanimhaber.com/w10-rs3-1709-windows-10-rehberi-resimli-anlatimlar-ipuclari--108566413
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
    Ben windows10 home 64bit kurdum update ile güncelledim 1709 sürümüne kadar, sonrasında ekran kartını nvidia experience yükleyerek güncelledim. bu rehberi takip ederek tekrardan format at sonrasında aynı sorunlar yaşarsan iade ve garantiye verme sürecini başlatırsın.

    Formatta hata yapmıyorum ki hocam. Hani ilk defa format atıyor olsam tamam derim ama 40 defa format atmışımdır hayatımda. Bu mesajı biraz daha erken görsem win 10 home'u Microsoft'tan indirip yapardım ancak win 10 pro yükledim az önce



    Güncelleştirmeleri yapıyorum şuan. Driver sorununun çözümü sonradan aklıma geldi zaten. Win 10 un önceki sürümleri gtx 1050 driver'ını desteklemiyordu. Daha önce pro da iken kurmuştum zaten. Şuan pro'da servise gönderene kadar kalmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Gercekten ilginc desemki hata sizden kaynakli oda degil cunku uzun yillar desktop kullandiginizi yazmissiniz epey bilgilisinizdirde. Ben sizin yerinizde olsaydim son bi de linux denerdim en azindan servise gonderene kadar. Aklima baska alternatif gelmiyo suanlik :) gecmis olsun umarim tez vakit cozulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak Windows 10 Home yükledim tekrardan. Chrome sorunu devam ediyor, ben Yandex'ten yazıyorum zaten. Artık dokunmam herhalde. Lol muhtemelen yine hata verir ama pek umrumda değil. Sonra yüklerim belki. Teşekkürler bu arada.

    Not: Microsoftun sitesinden.
  • Tekrardan merhaba hocam. Nvidia ekran kartı windows update ile yüklendi ancak güncellemem lazım. İnternetten indirince 7zip crc error veriyor. Aslında çözümünü buldum. Mesela nvidia experience yüklüyorken bu hatayı verdi. Ben de VPN ile tekrar indirince hata vermeden yüklendi. Ancak nvdia ana sürücüsü yüklenmedi bir türlü. VPN ile indirmeme rağmen. Asıl ilginç olanı ise daha önce sorunsuz güncellemem.

    Driver programları ile denedim, hata verdi. Şimdilik ders sebebi ile elimi çektim bu işlerden. Yakında tekrar uğraşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 1 Kasım 2017; 9:35:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hata yok dimi sizde :D
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    bahsettigin tarz hatalar almadım ufak tefek şeyler yaşadım ama pc den kaynaklandıgını düşünmüyorum. win10 home 1709 creators yükledim sürekli update yapıyorum senin ne alemde ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetemin54

    bahsettigin tarz hatalar almadım ufak tefek şeyler yaşadım ama pc den kaynaklandıgını düşünmüyorum. win10 home 1709 creators yükledim sürekli update yapıyorum senin ne alemde ?

    Win 10 home zaten 1709 du, şuan win 10 pro. Update vs her şey tamdı. Masaüstü bilgisayarımda çalışan setup programı laptopa gelince crc -12 error veriyor. Çok fazla şey test ettim.



    Setup'tan kastım: Zaten sorunum oyun unpack ederken oluyor hep. Mesela internetten fallout 4 indirdim hata verdi. Far cry 3 indirdim aynı hata. Football Manager hata. Cities Skylines hata. Bunlar gibi nice oyunlar hata veriyor.
    Ancak bu oyunları masaüstü bilgisayarımda flasha yükleyip laptopta açabiliyorum.
    Aynı zamanda nvdia programını kurabildim ama physcx kuramadım bir türlü. Driver booster ile denesem bile 7zip crc error çıkıyor.

    Crc hatasının genel olarak araştırdığımda ise RAM'den kaynaklı sorun olduğunu bildiren çok fazla kaynak gördüm. Zaten ben yazılımsal olarak yapacağım her şeyi yaptım. Eksik program, net framework, directx sorunu vs değil anlayacağın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 14 Kasım 2017; 11:52:40 >




  • "Bu arada başka bir sorundan bahsetmeyi unuttum. Her 5-6 açışta bir ekran gelmiyor. Evet ekran gelmiyor. Sistem, fan, işlemci, ram, klavye hepsi çalışıyor ancak Ekran simsiyah oluyor. Kapatıp açınca düzeliyor ancak bu da bir sorun."



    Okurken bunaldım hocam. Diğer hatalar neyse de bu önemli. Keşke iade etseydiniz.

    Önerilerim:

    Ssd sağlığına bakmanız. Ssd markasını biliyorsanız muhtemelen programı vardır. Ya da hdtune kullanabilirsiniz diye biliyorum.

    Sorunun ramden kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız memtest adlı programla tarama yapabilirsiniz. İnternette aratırsanız technopatın güzel bir videosu var bu konuyla ilgili.

    Ekran kartı sürücüsünü asus'un değil nvidia nın sitesinden indirin.

    Geforce experience programını kaldırın. Açılışta masaüstü geldikten sonra bir kaç saniye kararıp tekrar geri geliyordu massüstüm. Ama öyle kaldığını hiç görmedim. Bu sorunun sebebi geforce experience. Eğer bu programı kaldırdıktan sonra hala bu sorun devam ediyorsa kuzey köprüsünde sorun olabilir. Sürekli olmadığı için de derdinizi anlatmanız zor olabilit.

    Bir de steamden bir oyun alıp kurmayı deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 14 Kasım 2017; 13:21:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacı1992

    "Bu arada başka bir sorundan bahsetmeyi unuttum. Her 5-6 açışta bir ekran gelmiyor. Evet ekran gelmiyor. Sistem, fan, işlemci, ram, klavye hepsi çalışıyor ancak Ekran simsiyah oluyor. Kapatıp açınca düzeliyor ancak bu da bir sorun."



    Okurken bunaldım hocam. Diğer hatalar neyse de bu önemli. Keşke iade etseydiniz.

    Önerilerim:

    Ssd sağlığına bakmanız. Ssd markasını biliyorsanız muhtemelen programı vardır. Ya da hdtune kullanabilirsiniz diye biliyorum.

    Sorunun ramden kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız memtest adlı programla tarama yapabilirsiniz. İnternette aratırsanız technopatın güzel bir videosu var bu konuyla ilgili.

    Ekran kartı sürücüsünü asus'un değil nvidia nın sitesinden indirin.

    Geforce experience programını kaldırın. Açılışta masaüstü geldikten sonra bir kaç saniye kararıp tekrar geri geliyordu massüstüm. Ama öyle kaldığını hiç görmedim. Bu sorunun sebebi geforce experience. Eğer bu programı kaldırdıktan sonra hala bu sorun devam ediyorsa kuzey köprüsünde sorun olabilir. Sürekli olmadığı için de derdinizi anlatmanız zor olabilit.

    Bir de steamden bir oyun alıp kurmayı deneyebilirsiniz.

    Ekran sorunu artık yok. Nvidia programını kurunca düzeliyor onu farkettim. Ssd sağlığına 2 ayrı programla baktım ve sorun yok. Memtest ile test çok uzun sürecekti. Ben 20 dakika test yaptırdım ve sorun çıkmadı. Ekran kartını zaten nvdia'in sitesinden indirdim. GeForce experience şuan da kurulu değil zaten. Kısacası şimdiki sorunum sadece lanet bir CRC hatası. Unpack yapamıyorum bu hata yüzünden. Bazı oyunlarda fps 50-60 olduğu halde takılıp donduğuna şahit oldum. Ram kaynaklı bence. Servise yollamak için istek yaptım bugün. Bakalım ileride nasıl olacak. Konuyu mutlaka düzenlerim.




  • Son up
  • Ciddi mana da bu pc nin sorunlu oldugunu dusunmeye basladim. Bende de mavi erkran sorunu baş gosterdi. Win10 home kurdum guncellemeleri yaptim duzelmedi. Temiz bi formatla win10 home 1709 kurdum suruculeri guncelleyip guncellemeleri kapattım gene aynı sorun.

    Silkroad online oynarken aliyorum mavi ekranı. Uzun sure oynadiktan sonra ana menuye donup tekrar oyuna dondugumde oyun ekranı gelmiyor fan hizlaniyor pc yi kapat diyorum kapamiyor bi sure sonra mavi ekran veriyor ben de artik gelmesin diye kapatma tusuna basili tutuyorum.

    Ayni format ve ayni oyun kardesimin dell 7567 pc sinde kurulu beraber oynuyoruz cok sukur hicbir sorunsuz oynaniyor onda taş gibi maşallah.

    Geri iade suresi gecmemis olsa hic dusunmeden geri iade etmistim ne yazik ki 1 ay sonra basladı sorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetemin54

    Ciddi mana da bu pc nin sorunlu oldugunu dusunmeye basladim. Bende de mavi erkran sorunu baş gosterdi. Win10 home kurdum guncellemeleri yaptim duzelmedi. Temiz bi formatla win10 home 1709 kurdum suruculeri guncelleyip guncellemeleri kapattım gene aynı sorun.

    Silkroad online oynarken aliyorum mavi ekranı. Uzun sure oynadiktan sonra ana menuye donup tekrar oyuna dondugumde oyun ekranı gelmiyor fan hizlaniyor pc yi kapat diyorum kapamiyor bi sure sonra mavi ekran veriyor ben de artik gelmesin diye kapatma tusuna basili tutuyorum.

    Ayni format ve ayni oyun kardesimin dell 7567 pc sinde kurulu beraber oynuyoruz cok sukur hicbir sorunsuz oynaniyor onda taş gibi maşallah.

    Geri iade suresi gecmemis olsa hic dusunmeden geri iade etmistim ne yazik ki 1 ay sonra basladı sorun

    Nazar değmiş sizin laptopa. Peki servise vermeyi düşündünüz mü? Benim şuan da bir sorunum yok. Anakart değiştiğinden beri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Henuz dusunmedim acikcasi sorun pc de mi windowsta mi ondan emin olmak lazim. Isletim sistemiyle alakalı ise belki duzeltilebilir diye dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.