Şimdi Ara

Asus FX505DV 3750H RTX 2060

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bugün Allah'a şükür yeni bilgisayarım elime geçti. Sürat Kargo sağ olsun. (!) Windows 10 Pro kurulumunu yaptım Windows'un kendi sitesinden indirerek. Sanıyorum ki 1903 olan. Kutunun içinden herhangi bir USB vs. çıkmadı sürücü kurulumu için. Çıkması gerekiyor muydu bilmiyorum da. Asus'un kendi sitesinden FX505DV model sayfasına gidip sürücüleri oradan yükledim. Ancak hiçbirinde ne bir setup.exe var ne de install.exe. Sonu .bat vs. olan dosyalar mevcut. Bunlardan kurulumla alakalı olduğunu düşündüklerimi açtığımda ise (install.bat gibi yani) CMD ekranı açılıp saniyesinde kapanıyor ve bir şey olmuyor. Nvdia için olan sürücüde de aynısı oldu kapandı. Sonradan bir anda bildirim geldi Nvidia Denetim Masası kuruldu diye. Halloldu bir anda kendi kendine. Sonra Wİndows'un kendi güncelleştirme kısmından güncelleştirmeleri yaptım. Tamamen bitti. Hepsini güncelledim ve hatta yine bir kaç defa kontrol ettim.

    Ben bu işten bir şey anlamadım doğrusu. Sadece Nvidia ile alakalı bir şey kurulduğunu biliyorum Windows'un kendi yaptığı güncelleştirmelerin yanında. Başka indirdiğim sürücü dosyalarından hiçbirinin kurulumunu tamamlayamadım. Ya da bana öyle geliyor. Wi-Fi ile ağa bağlanamıyorum çünkü bilgisayarda Wi-Fi ile alakalı bir şey bulamadım. Sürücüsü yüklenmedi sanıyorum. Ama Windows Güncelleştirme yerinden hala tümü güncel gözüküyor. İndirdiğim driverların hiçbiri hepsini inatla açıp o saniyelik CMD ekranlarının gelip kapanmasına rağmen başka bir şey olmadı. FN tuşu ile F1 F2 gibi tuşlardaki kısayolları yapabiliyorum. Sadece F5 tuşundaki fan ayarı hariç. Çalışmıyor. Klavye RGB aydınlatmalı parlaklığını azaltıp artırabiliyorum güzelce FN tuşu ile.

    Sonra bu klavye için ve fan olayı için belki Control Center tarzı bir şey vardır diye baktım. MyAsus'u yükledim Windows Store'dan ama onda da fan ayarı seçeneği ve klavye ayarı seçeneği yok. Güncelleştirmeler normal gözüküyor. Başka bir Control Center şeysi de bulamadım. Yani kafam allak bullak ne Amd ile alakalı bir şey kurdum, ne başka bir şey ama AMD işlemci gayet normal Sistem Bilgilerinde gözüküyor MyAsus'da dahil. Ne kaçırdığımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefiriKebir -- 11 Eylül 2019; 2:56:38 >







  • Armoury Crate'i yükleyerek fan sorununu çözdüm. Ayarlayabiliyorum artık FN tuşu ile. Ama klavyeyi hangi program ile kontrol edebilirim bilmiyorum hala.
  • asus sitesinde armoury crate için eklenti var, ilgili olan hepsini kurduktan sonra klavye ayarları programa ekleniyor.
  • wifi için yine siteden realtek için olanını kurmalısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zxctrx

    asus sitesinde armoury crate için eklenti var, ilgili olan hepsini kurduktan sonra klavye ayarları programa ekleniyor.
    Programa ekleniyor dediğiniz MyAsus'a mı ? Çünkü Armoury Crate'i .bat olan bir dosya ile kurulumunu yaptım. Sadece komut ekranı açıldı ve bitince kapandı. Ardından fan ayarlarını yapabilmeye başladım. Wi-Fi yi modelin sitesinden bir driver kurulumu ile hallettim. Sanırım her driverı kurmuyor güncelleme kontrolleri. Ayrıca bu Utilities kısmında Armoury Crate ve yükleyecek çok şey var hangisi acaba sizin bahsettiğiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefiriKebir -- 12 Eylül 2019; 17:6:7 >
  • Bilgisayar hakkında düşünceleriniz nedir, tavsiye edermisiniz, artı ve eksilerini yazarmısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phenoll

    Bilgisayar hakkında düşünceleriniz nedir, tavsiye edermisiniz, artı ve eksilerini yazarmısınız
    Bana sıkıntılı bir ürün denk geldi sanıyorum. Şuan garantiye gitti. Durmadan Thread_Stuck_In_Driver Mavi Ekran hatası veriyordu. Bu hatalar dışında kullanmaktan zevk aldığımı kesinlikle söyleyebilirim. Ekranı olsun kasası olsun klavye tasarımı olsun gayet güzel. Performans bakımından bir 16 GB RAM e daha ihtiyaç duyduğunu söylemem gerek (16 GB 1 tane RAM var şuan). Çünkü ister 8 - 8 ister 16 - 16 olsun çift RAM ile alınan performans çok fark edecektir. Şuan tam verimindeymiş gibi gelmiyor bana. Ancak bu hali bile gerçekten çok performanslı bir ürün. İsteğe bağlı olarak 5400RPM'lık HDD'yi de değiştirebilirsiniz ama gerek yok bence. 512 GB'lık bir SSD de var içinde yani depolama için oldukça yeterli bir ürün. Şuan fiyatı nedir bilmiyorum ben 7200TL'ye indirimdeyken almıştım. O sıralar indirimler çoktu, şuan sanırım o fiyatta böyle bir ürün bulmak oldukça zor. Fan sesleri hiç rahatsız etmedi beni. Max durumda iken her modelde olacağı gibi kendini belli eden bir sesi var tabii ki ancak genel olarak tatmin edici. Isınma konusunda ise ortalama diyebilirim. Altına bir soğutucu alarak hava akımının daha rahat olmasını sağlayabilirsiniz. Giriş-çıkış birimleri konusunda ise ihtiyacınıza bağlı olarak yeterli gelmeyebilir. Almadan bakmakta fayda var. Onun dışında sorun yaşadığım süre boyunca Asus ile iletişim içindeydim ve müşteri desteğinden çok memnun kaldım. Her defasında Maillerime ve telefonlarıma cevap verip çözüm bulmaya çalıştılar. Garantiye dediğim gibi yeni yolladım araya hafta sonu girdiği için biraz sürecek gelmesi. Umarım garanti servisleri de müşteri desteği gibidir. Diyebileceklerim bu kadar bu model için.




  • Phenoll P kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hayır sıkıntılı bir model. Asus Gaming serisi...
  • Garantiden geleli oldu baya. Yeni yazmak aklıma geldi. Şuan gayet iyi bir performans ile kullanıyorum. Ancak RAM takviyesi kesinlikle lazım tam performans almak için bilgisayardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeri7

    Kesinlikle hayır sıkıntılı bir model. Asus Gaming serisi...
    Ne tavsiye edersiniz 1660 ti kartlı marka ve modellerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phenoll

    Ne tavsiye edersiniz 1660 ti kartlı marka ve modellerden

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle Acer Predator 2019 öneririm. Çok iyi bir model. HP Omen yeni kasalarını da deneyebilirsiniz ancak bence 1660 ile 60 Hz bir ekran almak iyi bir tercih değil. En azından 120Hz lik modeller tercih edin derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.