Şimdi Ara

Asus FX503VD Klavye Devre Dışı Kalma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım Asus FX503VD modeli ve garantisi bitti. Bir süre önce klavye kısmından yanık kokusu gelmişti. Bir süre çalışmaya devam etti. Bilgisayar soğukken klavye çalışıyor. Oyuna girdiğim zaman bir süre sonra klavye devreden çıkıyor. Klavye kırmızı ledli. Klavye devreden çıkınca leptopun üstündeki açma ve kapama tuşuna bir kez basıp kapatıyorum. Bu sefer de klavye ışıkları ve güç ışığı yanık kalıyor. Açma ve kapama tuşuna basılı tutunca komple güç kesildiği için düzeliyor. Daha sonra tekrar oyuna girersem devam ediyor. Termal macunlarını yeniledim ve format attım. Klavyenin son güncellemesini yükledim. BIOS sürümünü zaten daha önce en son sürüme yükseltmiştim. Herhangi bir güncelleme gelmemiş. Sorun çözülmedi. Sizce sorun nedir ?



  • Klavyenin anakart ile bağlantı noktasında ya da io chip denilen kontrol çipinde bir sorun olabilir, bakmadan problemin ne olduğunu söylemek zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    Klavyenin anakart ile bağlantı noktasında ya da io chip denilen kontrol çipinde bir sorun olabilir, bakmadan problemin ne olduğunu söylemek zor.
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bir bilgisayarcı ile konuştum. Oda bana İO çipinde sorun olduğunu söyledi. Bu çip tam olarak nedir ve diyelim ki onardılar herhangi bir performans kaybı olur mu ?
  • Herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız dikkat etmeniz gereken 30 - 40 TL'lik chipe işçilikle birlikte 100 TL'den fazla para vermeyin, bilgisayarinizin modeline göre Uzakdoğu alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz.
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Tekrardan teşekkürler. Aradığım yer 250 TL istedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    Herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız dikkat etmeniz gereken 30 - 40 TL'lik chipe işçilikle birlikte 100 TL'den fazla para vermeyin, bilgisayarinizin modeline göre Uzakdoğu alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz.
    TKA Bilişim’e verdim bilgisayarı. İO çipi bozulmuş. Parçası Türkiye’de yokmuş. Yurt dışından gelecekmiş ve 2500 TL fiyat istendi. Yaptırmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Cruiser -- 10 Haziran 2020; 17:9:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.