Şimdi Ara

ASUS EEE PC 1000HE <Genel Başlık, Sorular, Merak Edilenler ve İncelemeler> (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
1
Favori
44.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

vatandan 1000he aldım. ilk işim demo yazılımları silmek oldu. Harddiskten traktör gibi sesler geldi ve disk bozuldu. Ürünü yolladım yeni birtane geldi. Dün yine demo yazılımları dildim. c ve d sürücüleri kapasitesini partition magicle degistim updateleri yaptım kapadım. Sabah ürün acılmadı. Diski tasınabilir harddisk diski ile degiştim. Orjinal disk kutuda calıstı format attım sorun yok. 250 GB diske windows reovery yaptım. Şimdilik sorun yok.

Peki ne yapamadım. Partition magic ile disk boyutlarını değiştim. amacım linux kurmak. 100 Gb alan ayırdım tanımsız. 100Gb kısmı tanıtmak isteyince ne partition magic ne windows nede linux bu kısmı tanımlayamadı. 100gb alanı görüyorlar ama formatlayamıyorlar. Ama partitionmagic ile 100Gb lık kısmı c yada d ye ekleyebiliyorum.

Acaba bu alette harddisk partition koruma diye bişey mi var.
  • Bende aldım =)

Şimdilik yeni yeni kurcalıyorum. İlk izlenim güzel fakat touch pad'ine alışamadım. Fazla hassas geldi. Sürüklerken her yere tıklıyorum yanlışlıkla : ) Gerçi benim ellerim fazla terler, sanırım ondan.. Ufak bi mouse alabilirim..

Vatan'dan aldım. 2 gb ram aldım ( Kingston 667Mhz ). Ne kadar beyaz istesem de, Vatan'da olmadığı için ve gelmeyeceği için siyah almak durumunda kaldım..

Sonrasını inceledikçe yazarım..
  • hayırlı olsun, 2gb olunca kaça malolmuş oldu hangi şartlarla aldınız?

quote:

Orijinalden alıntı: puraxays

Bende aldım =)

Şimdilik yeni yeni kurcalıyorum. İlk izlenim güzel fakat touch pad'ine alışamadım. Fazla hassas geldi. Sürüklerken her yere tıklıyorum yanlışlıkla : ) Gerçi benim ellerim fazla terler, sanırım ondan.. Ufak bi mouse alabilirim..

Vatan'dan aldım. 2 gb ram aldım ( Kingston 667Mhz ). Ne kadar beyaz istesem de, Vatan'da olmadığı için ve gelmeyeceği için siyah almak durumunda kaldım..

Sonrasını inceledikçe yazarım..
  • Teşekkürler..
    699 lira ( World Play - 5 taksit ) ( 649 1000HE, 50 lira 2gb )

Gerçi Windows işi biraz canımı sıktı.. Pro kullanırım. Home edition bana yeterli olur mu bilemem.. Bi kaç gün ellemeden kurcalim de ona göre seçim yapayım.. ( IIS falan lazım )

Şu an uzandım yattığım yerden yazıyorum =) Güzel bir duyguymuş =)
  • @puraxays
    Hayırlı olsun makinen

bu arada kutu içeriği hakında da bilgi verebilirsen sevinirim. (Çanta, kılıf, temizleme bezi vs.)
  • Kılıf var ama temizleme bezi yok. Cd, adaptör..ee bitti, bu kadar =)
    ( kitapçık, garanti falan saymadım ama içindeki yazılımlar ile ilgili hiç bir şey yok. Mesela Norton var ama kurup aktive edeseye kadar 60 günlük olduğunu anlamadım. Büyük ihtimalle kullanmayacağım. Office 2007'nin deneme sürümü var, onu kurmadım. Windows Professional Edition kuracağım için herşeye gidici gözle bakıyorum. Bios upgrade'i yaptım. Birşeyi etkilesin diye değil ama duydum yaptım =) 2gb ram ile bir uyumsuzluk veya sorun yaşamadım. Kingston 2gb 667Mhz var. Dün gece pilinden yedim, bitirip kapattım. Sabah evden çıkarkende şarja bıraktım. Mesela ilk şarjı ne kadar olmalıdır falan yazmıyor hiç bir yerde. Açıklama yok. Ama 12 saat deniliyordu. Bende işten çıkıp eve döndüğümde 12 saat falan olacak. Isınma ile ilgili bir şikayette bulunamam ilk kullanım için ama dizinde, kucağında kullanılabilir cinsten. Ses seviyesi ise tecrübelerime dayanarak, çok iyi notebook'lar görmeme rağmen şahane diyebilirim. Rahatsız etmeyecek seviyede.. Böyle de uzun parantez içi yazar sizi bunaltırım. Heheh )

• Tekrar Hayırlı olsun...

hemen hemen aynı davranışları sergiliyoruz bu durumda :) bende daha önce aldığım dizüstü pclerde üzerinde hazır gelen demo yazılımları kurma alışkanlığım yok, direkt silerim. Özellikle Norton bana göre virüs toplayan bir yazılım... XP home - PRO farkına gelince ayrışıyoruz... Bende bugüne kadar kullandığım şahsi laptoplarda hep XP PRO kullanmayı tercih ettim, bunu şirket pcleri ile uyumlu olması için yaptım. Ancak ne var ki netbook'unuzu şirketin networküne bağlamayacaksanız PRO kurmanıza gerek yok. home ile pro arasında ki en önemli fark network de kullanıcı girişi desteğidir. Onun haricinde ciddi farklar göremez, hissedemezsiniz. size de tavsiyem laptoplara oranla zayıf bir konfügrasyona sahip netbookunuza boşuna yüklenmemeniz. herkesin vazgeçilmezleri vardır benim için :

* antivirüs: avira antivir (kişisel kullanımda ücretsiz ve süper, makinayı kasmadan süper korur)
    * CCleaner
    * Wise registry cleaner
    * Wise Disc cleaner
    * gomplayer

Birde uzak durduklarım var (ki bence çok çok sakıncalı) limeware tarzı p2p download yazılımları (pc nizde backdoor açar!!!)
    ilk etapta aklıma gelenler bunlar...

• Teşekkürler.. =)

p2p'ler konusunda kesinlikle katılıyorum. Bulaşmayalı da yıllar oldu..

Home - Pro konusunda ise, ben yazılımcıyım. Zaten bu sistemi Sql Server. visual studio kurup kasım kasım kastıracağım. Aslında eğitsel amaçlı aldım bu netbook'u. Boş zamanlarımı değerlendirip, yapmak istediklerimi yapabilmek için.. O yüzden öyle büyük bir projeye bununla başlamak zaten saçma.. Pdf okuyayım, bazı şeyler yazayım, edeyim, yanımda taşıyabileyim falan..
    Bu sebeple home'un bana ilerde sorun yaşatacak olması kabus olur. En başta home edition'da IIS yok. Bu yüzden temizden bi pro kurmak istiyorum.

Virus Pro. konusunda Avira'dan memnun musunuz? Ücretsiz olarak AVG ve Avast da var. Daha önceden AVG kullandım. Fena değil gibiydi..

Ve netbook için tavsiye edilen programlar nelerdir? Sistemi yormayanlardan.. Tavsiyeleri duymak isterim..

Saygılar..

• baştan beri sektirmeden okuyorum bu sorunu birisinin bildiğini biliyordum :)
    çok teşekkür ederim

quote:

Orijinalden alıntı: 241

quote:

Orjinalden alıntı: Bravocuda
    Asusumun ekrandaki simgeler büyük onları nasıl küçültebilirim?Vatanda ufaktılar görünümleri :D bulamadım ben yav.Çözünürlüğüde ayarladım ama tık yok :D unuttuk iyimi?

Masaüstü > Özellikler (sağ tıklayın çıkan menüden seçin) > Görünüm > Efektler > Büyük Simge Kullan seçeneğinin işaretini kaldırınız.

• Ben Antivirüs yazılımı olarak Avira antivir kullanıyorum. Norton ve bazı yazılımların aksine her yere elini kolunu atıp sürekli taramadığından hem performansı (açılış, kapanış ve çalışma) düşürmüyor. Diyelim ki virüslü bir dosya indirdin sesini çıkarmıyor, ne zaman ki çalıştırmaya kalakıyorsun hemen zıplıyor ve başlıyor bağırmaya!!! Dolayısı ile sürekli takipte ama sistemin ram, cpu dolayısıyla fanına ve de pil süresine negatif katkısı az hemde çok çok az!

Ayrıca, daha yukarıda da yazdığım üzere ben norton kullanırken sistem virüsten ve saldırıdan kurtulmuyordu (p2p ve hack yazılımlarını kullanmayı bırakmama/yükleme yapmama ve sistemin tamamen temiz olmasına rağmen) ne zaman ki nortonu bıraktım rahata erdim her bakımdan. Kaspersky çok çok sevdiğim ve kaliteli bir yazılım ama zırt pırt key arama derdi beni yordu... AVG kullandım antivirden biraz daha fazla sistem kaynaklarını sömürsede fena sayılmaz. Ama AVAST konusuna gelince çakılır kalırım! BENCE çok çok kötü bir yazılım, hem sistemi yoruyor hem de görevini layıkıyla yerine getirmiyor tek avantajı Türkçe olması. (avira antivirin dezavantajı İng. olması, ama ayarları 1 kere yaptıktan sonra virüs olayını unutun)

• Bende antivürüs olarak esetNod32 kullanıyordum ama biraz kasıyordu. Az önce avira ya geçtim bakalım nasılmış. Birde masaüstümü topladım desem yeridir. Gecenin bu saatinde bununla uğraştım birde screen shot aldım. Buyurun;

ASUS EEE PC 1000HE <Genel Başlık, Sorular, Merak Edilenler ve İncelemeler>
  • Pişman olmayacaksınız... ama daha önce yazdığım gibi
    * CCleaner
    * Wise registry cleaner
    * Wise Disc cleaner

bu yazılımları da DÜZENLİ olarak kullanmanızı şiddetle öneririm!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuBi

Pişman olmayacaksınız... ama daha önce yazdığım gibi
    * CCleaner
    * Wise registry cleaner
    * Wise Disc cleaner

bu yazılımları da DÜZENLİ olarak kullanmanızı şiddetle öneririm!!!

bu yazılımlar hakkında biraz daha bilgi verirmisiniz, ne amaçla ne için kullanacağımı. Daha önce hiç kullanmadım. Biraz araştırdım, sistemde kullanılmayan vb dosyaları temizler fln gibi ifadelere rastladım ama siz biraz anlatırsanız, yardımcı olursanız amaçları hakkında sevinirim. Programları indirmeye başladım zaten...
  • Zevkle...
    Wise Disc Cleaner (wdc) sistemde gereksiz dosyalar, izler vs. siler (olsun zararı yok)
    Wise Registry Cleaner (wrc) registry cleaner (olması şart) zamanla biriken ve kullanılayan reg. dosyalarını temizler
    ccleaner !!! herşeyi temizler, açılışda çalışan yazılımları kontrol etmek bununla çok çok kolaydır. uzun zaman temizlik yapmadığınız pc de çalıştırın sonra açılış-kapanış hızına bakın farkı anlarsınız. Türkçe dir. yazılımı çalıştırınca sol tarafta bulunan cleaner ve kayıt defteri sekmelerini çalştırın ve yönergeleri izleyin. zaten çok basit bir yazılım hemen çözersniz.

ben kaçtım, iyi geceler...
  • ccleaner'ı indirdim kurdum, tüm internet geçmişi ve cookies leri siliyor güzel bir program gibi gerçekten. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Diğerlerini indirmeyi düşünmüyorum şimdilik. Bazı laptoplarda gereksiz yere yararlı dosyaları vb siliyormuş sanırım, buda beni korkuttu şimdilik.

Birde bugün arkadaşım benim 1000he yi gördü. Kod yazarken PC leri değiştik. Hemen alıyorum ne kadar dedi? 640 fln heralde dedim. Öğle yemeğinden sonra gittik ve aldık =)) İnsanlar bu eee pc leri görünce dayanamıyorlar. Özellikle bayan arkadaşlarım "ay ne şirinmişşş " diye resmen bebek sever gibi seviyorlar =))
  • Bende bir 1000he almak istiyorum ama yeni modellerin geleceği vs. söylentilerden dolayı alsam mı beklesem mi kararsız kaldım. 1008HA nın çıkması (gerçi bana çok nazik birşey gibi geldi ama) 1005ha vs. çıkacak denmesi kafamı karıştrıyor ama Vatan'da ki kampanya bitersede kötü olacak Sizce beklesem mi? Yapacağım tek iş internet ve dvix izlemek...
  •  ASUS EEE PC 1000HE <Genel Başlık, Sorular, Merak Edilenler ve İncelemeler>

1008ha yılın netbooku ödülü almış

http://www.eisa.eu/awards/mobile

Bu arada 1080p filmlerde sorun yaşıyorsanız Nero ShowTime ile deneyin illaki bir fark görürsünüz. Sadece deneyin.

• Öncelikle meraba arkadaşlar bende yeni aldım netbooku çok beğendim şarj süresini vesaire ama kulanmaya başlayalı 2-3 gün oldu çok hafif ve periyodik olarak tıkırtı geliyo bilgisayardan ve en kötüsü tebeşiri tahtaya sürttüğünüza gelen ses şeklinde ses geliyor arasıra tabi bu sesde hafif ama diğerine göre çok daha belirgin. Sorun nedir bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum. ilginiz için şimdiden teşekkürler.
  • 1008HA aklımı karıştırmaya başladı... kulanan var mı? hatta daha önce 1000he kullanan veya kıyaslayabilecek olan varsa daha da makbul olur... pil süresinin düşük olması ve bataryanın çıkmaması ciddi dezavantaj. (gerçi pil bozulmadığı sürece çıkmaması çok da dezavantaj olmaya bilir)
  • Arkadaşlar bir başka sorun ile karşınızdayım. :)

MSN kullanırken görüntülü konuşma veya sadece arama yaptığımda karşı tarafın sesi bana kesik kesik geliyor. Hiç bir zaman stabil, sağlıklı ve akışkan bir bağlantı kuramadım. Eee pc ile bağlantıda sorun varken diğer laptop ile sorunsuz bağlantı kurabiliyorum. Laptopın rami 1 GB. Eee pc ninde rami 1 GB. Acaba 2 GB yapmak mı lazım? (Bağlantım 1 Mbit, bağlantıdan yana bir sıkıntı yok.)
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.