Şimdi Ara

Asus Dual RX 580 Overclok Değerim 1480/2033

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus Dual RX 580 Overclok Değerim 1480/2033

Voltaj degerleri bu sekilde Power'da +150'de 600 wattlik psu kullaniyorum.Overcloksuz gpu tdp'si 145 civarinda OC yapinca 185-215 arasinda gidip geliyor.Fps artisi 5 fps civari.Bu sekilde kalsin mi dusureyim mi onerisi olan var mi sicaklik degisken bazi oyunlarda 70-75 bazilarinda 81-85 arasi

Edit:Fan ayarini kendim yaptim 79 maksimum isi esigi fakat komple %100 yukle 77-78 goruyor zaten 75 fps'e kitledigim icin genelde gpu %100 de surekli calismiyor 71-73 arasinda isisi 1800-2000 rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 21 Kasım 2019; 23:58:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Asus Dual RX 580 Overclok Değerim 1480/2033

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Çok az bi performans farkı için boşuna ek güç tüketimine gerek yok bence hatta ben undervolting yapıp kullanıyorum. Çok az güç tüketiyor dolayısıyla az ısınıyor fan yavaş çalışıyor ve sessiz oluyor.https://www.technopat.net/sosyal/amp-threads/rx-580-undervolt-rehberi.707847/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam yaktığı elektriğe bile deymez. Bende rx 570 i uv ile kullanıyorum 10 dereceye yakın daha serin çalışıyor

• Undervolt'u zamanında bende denemiştim. 1-2 oyunda kaplamalar sapıtınca geri çekmek zorunda kaldım şans eserimiydi yoksa undervolt'tan dolayımı oldu bilmiyorum.
  • Fan sesi pek problem degilde TDP gercekten cok ucuyor.145 stok ayarda guc harciyor OC mod'a alinca bu deger 215'e kadar cikiyor.100 watt az fark degil tabi fan sesi ve sicaklikta birden 10 derece dusuyor.OC'de 80 oluyor mesela normal mod'da 66-67.
    5 fps aslinda az degil ama 100 tdp degeri gercekten yuksek

• 13-14 saat oyun oynansa pc ile 0.57 kuruş daha fazla elektrik yakıyor :)
    Kartın fanının yıpranma olayına pek girmiyorum zaten oldukça uzun ömürlü ürünler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 570/ 580 / 590 bu gpuların o.c potansiyeli maalesef vaatkar olmamak ile birlikte ek güç getirileri performans çizelgesine göre oldukça yukarı bir konumda yer alacaktır stock kullanmanızı öneririm.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam fakat insan 5 fps'te olsa OC yapmak istiyor.5 fps 5 fpsdir sonucta

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Sarfiyat sizin için önemli değil se 5fps 5 fps dir :)
  • gpu saat hızı stokta kalsın rame yüklen 2100 den başla min fps e etki eder.
  • selamlar 1. foto da gpu power ı gösteren programın adı nedır? ayrıca aynı bilgiyi msi afterburner da nereden görebilirim?
  • 1. Fotodaki amd nin kendi izleme programı ctrl+shift+o tuşlarına basınca çıkar hatta radeon settings üzerinden konumunu falan ayarlayabilirsiniz. Global wattman ayarları performans izleme
    Afterburnerda ise gpu power yada gpu güç diye bir seçenek olması lazım eğer yoksa voltaj takibini açıp izleme üzerinden tekrar güç seçeneğine bakın

• Teşekkürler benim kartım nvidia afterburner da baktım sadece gpu voltajını gösteriyor örneğin 1.050v şeklinde. Bu fotodaki gibi watt göstermiyor. Ayrıca güç ile alakalı güç limiti, voltaj limiti ve kullanma limiti ayarları var ama bunlar da watt göstermiyor. Galiba afterburner da böyle watt gösteren bir ayar yok ya da ben bulamadım.
  • Hocam belki kartınızın watt değeri izlenemiyordur. Pc başında olsam ss çekip atardım

• Şu rx 580-590 ları utanmadan gtx 1660 kıyaslayanlar var gtx 1660 güç vermeden bellek ve cudo core oc ile 1660 super performansı veriyor. Eski Gtx 1060ım oc ile %15-20 performan sartışı yaşıyordu sıcaklıklar her iki kartta 3-4 derece artıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss06

gpu saat hızı stokta kalsın rame yüklen 2100 den başla min fps e etki eder.
    hocam gpu ile memory frekansı artık 2 sininde ayrı olarak yükseltiliyor yani memory'nin sınırı bu daha yükseltirsem bellek patlıyor görüntü gidiyor sınırdayım 8100 memory clock stabil en iyi benchmark programı b uarada pubg balangıc ekranı furmark ta 2 saat çökmeyen kart 5 dk da pubg de çökebiliyor testleri o yüzden pubg ana ekranda yapıyorum şuanda pubg de bile stabil başka oyunda çökmez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 22 Kasım 2019; 19:44:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

hocam gpu ile memory frekansı artık 2 sininde ayrı olarak yükseltiliyor yani memory'nin sınırı bu daha yükseltirsem bellek patlıyor görüntü gidiyor sınırdayım 8100 memory clock stabil en iyi benchmark programı b uarada pubg balangıc ekranı furmark ta 2 saat çökmeyen kart 5 dk da pubg de çökebiliyor testleri o yüzden pubg ana ekranda yapıyorum şuanda pubg de bile stabil başka oyunda çökmez :)

Alıntıları Göster
    pubg opt özürlü bir oyun onu dikkate almayın tesleri aaa oyunlarda test edin. benim bellekler +250 ye kadar çıkıyor. en iyi performansı uv yaparak alırsınız oc bir yere kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: boss06

pubg opt özürlü bir oyun onu dikkate almayın tesleri aaa oyunlarda test edin. benim bellekler +250 ye kadar çıkıyor. en iyi performansı uv yaparak alırsınız oc bir yere kadar.

Alıntıları Göster
    hocam özürlü olması daha iyi ekran kartını sonuçta maksimum şekilde zorlamamız lazım ki oc'nin stabil olup olmadığını anlayalım.Pubg başlatıcısında 215 TDP sıcaklık maks 79(2400 rpm) oluyor.79'u ben ayarladım daha yükselmesini istemediğim için fandan rahatsız olmuyorum.Diğer oyunlarda zaten 1900-2100 rpm çalışıyor.Değerlerim aşağıda ki şekilde %100 stabil :) hem gerçek hayat hem extreme senaryoları uyguladım aslında core clock daha'da yüksek olabilir fakat core clock'un fps'e pek bir artısı yok 1 fps bile oynatmıyor memory clock önemli ondada sınırdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 22 Kasım 2019; 20:20:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

1. Fotodaki amd nin kendi izleme programı ctrl+shift+o tuşlarına basınca çıkar hatta radeon settings üzerinden konumunu falan ayarlayabilirsiniz. Global wattman ayarları performans izleme
    Afterburnerda ise gpu power yada gpu güç diye bir seçenek olması lazım eğer yoksa voltaj takibini açıp izleme üzerinden tekrar güç seçeneğine bakın
    bence tek eksiği cpu sıcaklığını göremememiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.