Süper < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 10 Haziran 2021; 11:37:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (45. sayfa)

-
-
Hocam size zahmet olmazsa wifi ayarları ve snr ayar bölümünün ekran resimlerini atar mısınız. Daha performanslı çalışması için stabil olan ayar hangisi ise onu yapalım :)
-
son beta firmware efsane olmuş. dsl max rate de de artış var. wireless da gayet stabil, operation mode olayı gelmiş o da güzel olmuş. tavsiye ederim.
-
Wifi bağlantısı başarısız olanlar için:
merhabalar
konuyu okudum. Modemi dün aldım. Öncesinde dsl-ac68u kullanıyordum ve hiçbir problem yaşamadım.
Bu modemi kurdum ve cihazları bağlamaya başladım. Bu arada belirteyim 15mbit redbox + 8mbit adsl loadbalance olarak çift internet kullanıyorum.
128gb usb disk takılı usb3.0 olarak.
2 adet masaüstü bilgisayar
sony vaio pro ultrabook
macbook air 2013
iphone,
ipad air2,
ipad pro,
sony xperia tablet
Nvidia shield,
Apple TV.
hem 2.4ghz hem de 5ghz den sorunsuzca bağlandı
—xiaomi 360 home kamera
2.4ghz den bağlandı
Fakat;
Canon yazıcı
applewatch s4
ps3,
ps4,
xbox one,
nintendo wiiu,
nintendo switch,
ps vita,
new 3ds,
hiç bir şekilde bağlantı sağlayamadım. Hata olarak şifre yanlış girmiş gibi yeniden şifre istiyorlar.
Modemin ayarları önceki modemimle birebir aynı. Sadece yeni özellikler aktif. Öncelikle yeni gelen özellikleri kapadım yine olmadı. Bağlantıyı optimize etmek için yaptığım ayarları geri aldım yine olmadı.
sonrasında Wifi Profesyonel ayarlardan hepsini disable edip teker teker açtım ve farkettim ki
“Optimize AMPDU aggregation” / “AMPDU kümelenmesini optimize edin”
kaynaklı bir hata. Bunu aktif/enable yapınca yukarıdaki cihazlarım ne 2.4 ne de 5ghz ye bağlanmıyorlar. Eski modemimde de (dsl-ac68u) bu ayar aktif idi ve hiçbir cihazımda problem yaşamıyordum. Muhtemelen bu cihaza özel yazılımsal bir arıza fakat internette hiçbir yerde kimse değinmemiş.
Cihazlarını bağlamada sorun yaşayanlar olursa yararlanması ümidiyle.
GÜNCELLEME:
Ne yazık ki Canon Pixma G4411 yazıcımı bağlayamadım. Bütün cihazlar bağlı şu an fakat en son yazıcının başına geçtşm fakat olmadı.
Sırf Mu-mimo yüzünden bu modeme geçtim. Şu an büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için. Dün sabah 6 da yattım. Bugün bu saate kadar modemle uğraştım. Laten olsun. Beta cihazlarını satıyorlar bize. Mutlaka düzelecektir ama benim giden saatlerimiz boşa geçirdiğim zamanın telefisi olmayacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necipfazil2041 -- 10 Haziran 2021; 15:41:38 >
-
Hocam geçmiş olsun. Üzücü olan konu 2.000 tl ye üst seviye modem alıyoruz. saatlerce verimli bağlantı almak için ayar yapmakla uğraşıyoruz. Bende aynı şekilde sürekli modem başında zaman harcayıp durdum. Haftalardır Wifi bağlantısı stabil olsun diye zaman harcadım.
-
Tabi her cihaz önemli her cihazın aynı ağa bağlanması lazım. Fakat yazıcı kimsenin aklına gelmez ama en önemli cihaz bağlanması gereken cihaz o. Sırf onun için bu gece tekrar eski modemi kurup aralarında ağ bağlantısı yapacağım router olarak. Bunda sadece Asus’un suçu yok kablosuz teknolojiler hiçbir zaman oturmadı, birileri farklı teknolojiler çıkardı diğerleri farklı teknolojiler çıkardı, cihazlarda arada kaldı hep.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necipfazil2041 -- 10 Haziran 2021; 17:58:12 > -
-
Aynen wpa2-wpa3 yapınca bağlanamayan cihazlar oldu bende wpa2 de kullanıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Malesef denedim tüm kombinasyonları fakat olmadı.
Dsl hatt modeme bağlı
Wan girişinde ise vodofone redbox bağlı.
şimdi ben yazıcıyı wifi ile 4.5g modeme bağlasam asus ta nasıl bir ayar yaparak 4.5g modeme bağlı bir yazıcıyı kendi ağımdaymış gibi gösterebiririm?
-
Hocam maalesef bende bilmiyorum.
https://www.itopya.com/asus-dsl-ax82u-dualband-wifi-aura-rgb-modem-router/
Düşünen varsa 1799 tl
Merhaba
Modemi ilk teslim alanlardan biriyimdir muhtemelen, ilk kurulumda güncelleme aldı ondan sonra da 1 kere güncellendi. 3 kere sıfırdan kurdum cihazı varsayılan ayarlarını da değiştirmedim wifi akıllı modda yani, bende de Canon E4240 var 3 kere bağladım bir sıkıntı vermedi bende wifi ayarı yada şifresi.
Cihazda şu an : Mevcut sürüm : 3.0.0.4.386_42438-g045583a yine printer bağlı.
Standart bir şekilde kurup ayarları değiştirmeden bir deneyin isterseniz varsayılan şekilde.
-
-
-
Beta yazılımdan sonra nette kopmalar yaşamaya başladım.
-
Bir tek onu denemedim :D
BUrada internet çok yavaş olduğu için Dual LAN kullanıyorum ve her cihaza ayrı ip her cihazı ayrı hattan internete çıkarıyorum. Bu ayarlar yaklaşık 4-5 saatimi alıyor. fakat bir ümittir yedek alıp deneyeceğim teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: necipfazil2041Malesef denedim tüm kombinasyonları fakat olmadı.
Dsl hatt modeme bağlı
Wan girişinde ise vodofone redbox bağlı.
şimdi ben yazıcıyı wifi ile 4.5g modeme bağlasam asus ta nasıl bir ayar yaparak 4.5g modeme bağlı bir yazıcıyı kendi ağımdaymış gibi gösterebiririm?
Printerınızda önceki modem ip ile sabitlemiş olabilirmisiniz. bu modemin ip si farklı..
-
RT modeliyle DSL modeli arasında kaldım. Şu an fiber kullanıyorum. RT işimi görüyor. Ancak olası bir taşınma durumunda DSL de lazım olabilir. Merak ettiğim DSL modelinde de fiber desteği var mı? Ve başka farkları var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Var hocam fiber desteği.
Yazıcıda tüm ayarlar otomatik. IP reserve işini modenden yapıyorum. bütün ipler bir önceki ile aynı fakat printer zaten bağlanamadığı için hala ip ataması yapamadım.
Durum düzelene kadar eski tplink modemi kadroya aldım. bilgisayarlar ve modem ona bağlı, diğer cihazlar asus a. 8mbit adsl orada vodafone redbox asustan hizmet veriyor.
Bu arada Apple watch ta bağlanamadı bir türlü.
Keşke bu kadar erken almasaydım fakat fiyatlar yükselir diye korkudan aldım. 2. el ac68u bulabilirsem uygun fiyatlı tekrardan bir tane almayı düşünüyorum ondan çok memnundum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X