Yüzbaşı
26 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 70 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Merhaba

Project CARS çok güzel bir oyun fakat oyunu direksiyon ile oynamak isteyenler için direksiyon ayarları tam olarak yapılmadan oyundan zevk almak çok zor olabiliyor. Oyunda çok detaylı direksiyon ve Force Feedback ayarları yapabiliriz. Bu bir yandan olumlu bir şey olmakla birlikte bana sorarsanız yapımcıların bizi bu ayarlar ile uğraştırmak yerine; ideal ayarları bir kaç hazır profil oluşturup sunmalarını tercih ederdim. Bundan mütevellit oyun oynamaktan ziyade vaktimin çoğu ayarlar içinde boğuşmaktan geçti.

Bu başlık altında kendi ayarlarımızı paylaşalım, ideal ayarları bulup böyle güzel bir oyunu çok zevkli hale getirelim.

Uzun uğraşlar sonucu bana göre güzel diyeceğim ayarlarımın ekran görüntülerini sizinle paylaşıyorum umarım yararlı olabilirim. Oyunda direksiyon, frene basınca, virajlarda veya araba hareketsiz iken çok sert olabiliyor. bu sertlik aniden olunca arabanın o anki durumu hakkında bilgi alamıyorsunuz çünkü birçok kuvvet aynı anda direksiyona etki ediyor. Böyle olunca da biz direksiyona etkiyen en büyük kuvveti görüyoruz ve minör kuvvetler alt planda kalıyor.

Bu ayarları yaparken başlıca hedefim; direksiyona etkiyen aşırı güçlü force feedback kuvvetlerini azaltarak titreşim, ters kuvvetler, spring ve damper gibi kuvvetleri daha ön plana çıkarmaktır. böylece sürdüğünüz arabanın o anki durumu hakkında daha doğru bilgiye sahip olabileceksiniz. Bu ayarlar ideal ayarlar mı Necip Fazıl? Sen bu ayarlardan memnun musun? diye sorarsanız: Hayır derim. bence ne yaparsak yapalım oyunda uygulanan force feedback sisteminden dolayı hala içime sinmeyen şeyler var ama yine de bu ayarlar ile oyunda geçemediğim yarışları geçtim ve oyun daha oynanılabilir hale geldi.

Ayarları son gelen 2.5 güncellemesi ile gözden geçirip, bana göre son halini verip paylaşıyorum. siz de deneyip yorumlarınızı yazıp ve kendi ayarlarınızı paylaşırsanız güzel bir yarış deneyimi yaşayabiliriz. Ayarlar Logitech DFGT ile yapılmıştır fakat G25 veya G27 sahipleri de sorunsuz kullanabilirler.

Öncelikle Jack Spade FFB Tweakers adlı arkadaşın araçlar için yapmış olduğu ayar dosyasınında "FFB" klasörünü aşağıdaki linkten indirip: "Belgeler\Project CARS" klasörünün içine atın.

FFB Dosyası

Yapmış olduğum oyun ayarları:

Logitech Profiler ayarı:

(Direksiyonu keskin virajlarda çok fazla döndürmek istemediğim için 540 dereceye ayarladım siz kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
 Project C.A.R.S Force Feedback Ayarları Paylaşımı

Configuration Ayarları:

Force Feedback Calibration Ayarları:

Edit:

Kişiselleştirme:

Direksiyon sertliğini artırmak için: Steering Gain = 3.00 yapın.

Direksiyon çok boşluklu geliyorsa: Relative Adjust Bleed = 1.00 yapın

Merkezleme kuvvetini arttırmak için: Relative Adjust Clamp = 0.50 yapın

Bu ayarlar umarım size de yardımcı olur.

Yorumlarınızı bekliyorum.
Evet arkadaşlar her PSN Store a girdiğimde yaşadığım pişmanlığı ve sıkıntıyı sizinle paylaşmak istedim.

Xbox One Market' te MGS:GZ "indirimli" hali $7,5. Fakat ben oyunu 1080P çözünürlükten dolayı PS4 te oynamak istiyorum. Store a girdim:

TR PSN Store Fiyat: 89TL (Ana Hesabım :( )

US PSN hesabımla fiyat: $19,90 = 46tl

UK PSN e bakmadım fakat en kötü ihtimal orada da 19,90 Sterling olsun o da = 19,90*3,6= 72tl (En yüksek ihtimal)

Oyun şu anda sadece Xbox live da indirimde, PSN de indirimde değil. Fakat bu fiyatlar nedir arkadaşım. Sizde hiç mi din, iman, insaf, kalp yok ya!!!

Hesabın bölgesini bildiğiniz gibi değiştiremiyoruz. Zamanında çok uğraştım USA yı bile aradım yapmadılar.

TR PSN benim yıllardır kullandığım; PSN+ aboneliği, bütün trophy' lerimin ve ayrıca save dosyalarım ve PSN+ tan aldığım oyunların olduğu hesabım.

TR PSN deki bu fiyatlar yüzünden oyun alamıyorum. PS4 ü aldım fakat PSN+ haricinde hiç oyunum yok. Xboxone da bile sonradan almama rağmen daha çok oyunum var. US PSN e geçip Plus alayım diyorum fakat PS3 te plus paylaşımı olmadığı için bütün oyunlar gidecek..

Lanet olsun TR PSN e... Zamanında destek olsun diye TR den açtırdım hesabı, adamlar bizi düdüklemeye çalışıyorlar. Çok Pişmanım Çok....
 'TR PSN' Hesabı Açtığınız İçin Pişman Mısınız? 'TR PSN' Hesabı Açtığınız İçin Pişman Mısınız?
Herkese selamlar

Bildiğiniz gibi her çarşamba store güncelleniyor ve haftalık indirimler kampanyalar olabiliyor. Biraz önce store a girdim ve "Deadly Discounts" adlı indirim kampanyasını gördüm. Listede "Darksiders II" var ve indirimli fiyatı 28TL!!!

Yaklaşık bir yıl önce ilk oyunu bitirmiştim ve ikinci oyunu kampanyaya denk getirip alır oynarım diye bekleyenler listesine koydum kafamda. O sıralarda (bir yıl önce hemen hemen) yine PSN Store da her hafta yayınlanan "fiyatı düşen" oyunların içinde Darksiders II de vardı ve "FULL" oyunun fiyatı "20TL" idi. Sonraki haftalarda ve aylarda defalarca bakmama rağmen oyunun fiyatı hep 20Tl idi. yani ben adım gibi eminim oyunun fiyatını bu olduğuna.

Fakat biraz önce baktığımda oyunun "indirimli fiyatının" 28TL olduğunu gördüm. Daha önce de forumda okuduğum mesajlarda zaten durumu biliyordum fakat kendi gözümle görünce şok oldum. Şu anda FULL oyunun fiyatı 160TL!

Bu nasıl olur arkadaşlar? bir yıl boyunca Dolar olsun Euro olsun bu kadar mı arttı? ekonomimiz mi battı veya çok zengin bir ülke mi olduk? (Siyaseten konuşmuyorum.) Benim aklım almıyor bu fiyatı şu anda!!!

Plus ı bir sene daha yenilemiştim ve gerçekten şuan pişman oldum. PS3, PS4, ve PS Vita sahibi ve her platformda orijinal kullanan biri olarak yeminle konuşuyorum soğudum sony den..

Steam in TR fiyatlandırmasına başlaması ile birlikte adamlar fiyat kırdı dijitalde, peki Sony ne yapmaya çalışıyor. Satalım mı bütün konsolları? İlla PC ye mi geçelim bunu mu istiyorlar Xbox ın da (gold üyeliğim yok şu anda) store unu ara sıra kontrol ederim, PS Store dan hep daha pahalı olurdu oyun fiyatları fakat artık PS Store un yanında ucuz kalıyor.

Sizin de gördüğünüz ve böyle sonradan fiyatı yükselen oyunlar var mıdır?
An itibariyle str dh-730 siparişi vermiş bulunmaktayım. Bu avr için 7 hoparlör ve bir de aktif subwoofer almam gerekiyor. Avr için karar vermekte zorlanan ben, hop. çeşitleri, fiyatları ve özelliklerini görünce işin içinden çıkamaz hale geldim.

500-1000 tl lik bir bütçe ayırabilirim. Apartman dairesinde oturuyorum. Sadece oyun bazen de film izlemek için kullanacağım. Ne kadar düşük bütçeli sistem tavsiye ederseniz o kadar sevinirim :)

Tavsiyelerinizi:

Front R/L

Center

Surround/Surround Back

Subwoofer

olarak ayrı ayrı da yapabilirsiniz.

Not: Subwoofer için duruma göre özel bir bütçe belirleyebilirim.
Not 2: Tavsiyeleriniz doğrultusunda hop. ayrı ayrı çift olarak ta alabilirim.

Şimdiden teşekkürler
merhaba
benim halihazırda kullandığım sistem:

- Creative ddts-100 Dolby dijital decoder

- Creative 7900 7.1

Bu sistemi yaklaşık olarak beş yıldır kullanıyorum ve memnunum da sayılırım. Fakat geçen gün başıma gelen bir hadise beni yeni sistem almaya itti. Malesef artık center hoparlöre ses gelmiyor.

Yaklaşık iki haftadır araştırıyorum Creative S750 almayı düşünüyordum, fakat çok da mantıklı gelmedi bu saatten sonra böyle Kapalı bir sistem almak. Bende daha iyi bir sinema sistem kurmaya karar verdim. Araştırmalarım sonucu bütçem de kısıtlı olması asabiyle sony STR-DH520 veya STR-DH730 almaya karar verdim. Tabi hiç kurmadım böyle bir sistem, hep hazır sistemler kullandım bu güne kadar. Gördüğüm kadarıyla hazır 7.1 Formatında olan bir set piyasada mevcut değil. Şu saatten sonra beni 5.1 bir Sistemin beni Kesmeyeceğini düşünüyorum.

Bana 7.1 Ses sistemi tavsiyesinde bulunabilir misiniz veya 7.1 sistemi nasıl kuracağım hakkında öneride bulunursanız çok sevinirim. Bu sistemi hazır kolonlar alarak mı yapayım yoksa kendim de yaptırabilir miyim. hazır kolonlar hakkında da tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

Kullanacağım yerleride belirteyim genelde oynayan birisiyim, film de seyrederim fakat daha çok oyun için istiyorum ben bu sistemi.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

*Not: A/V reciever seçerken özellikle 3D ve 7.1 olmasına dikkat ettim. Yukarıdaki sony sistemlerini bütçeme uygun olduğu için yazdım.
Sega çok kötü durumdaymış. Oyun firmaları tek tek kapanıyormuş. Resident evil eski havasında değilmiş. Firmalar Dlc ler ile kazıklamada artık arsızlığın boyutunu bile aşmış. Yeni IP (fikir mülkleri) ler çıkmıyormuş. Satılan DLC ler meğer zaten CD nin içindeymiş. Online kod olmadan oyun oynanmıyormuş. Aldığın oyunun parası kadar bir para da online servislerden yararlanmak için ödüyormuşsun. On yıl öncesi bitirdiğiniz bir oyunun remake i sizi sanki yeni bir oyun gibi heyecanlandırıyormuş. Çok beklediğiniz bir oyunun devamı iptal olmuş EA paragöz bir firmaymış. Daha oyun çıkmadan DLC si duyuruluyormuş.

.. ve daha aklıma gelmeyen bir sürü saçmalık...

Ne hale geldik farkında mısınız? Oyun sektörü artık tümüyle ticari kaygıların olduğu, eski tadından ve havasından uzak, piyasaya, ortama göre takılan bir sektör oldu... Yeniliğe ayak uyduramayanların battığı iflas bayrağını çektiğinin, oyunların bir bir iptal edilmesinin artık normal bir şeymiş gibi kanıtsar olduk. Peki neden bu haldeyiz? Şimdi "Ne varmış bu durumda" diye içinden geçiren yazının devamını okumasın ve oyununa dönsün. Ben gerçek oyuncular için yazıyorum bu yazıyı...

Aslında herşey bizim; yani oyuncuların suçu:

En güzel oyunların, zeka gerektiren, bulmaca ve eğlenceyi harmanlayan, macera öğeleri katılmış ve daha açık tabirle kafa yorulması, düşünülmesi ve zeka gereken oyunların yerine.. "Aksiyonlu koridor oyunları" diye tabir ettiğim, karakterleri yürütmek hariç herşeyin otomatik yapılmasına, bir sonraki görevimize kadar -bırakın nerede olduğunu- bize adım adım neler yapacağımızı konusunda eşlik edip en ince ayrıntısına kadar anlatılmasına ve bizim de sadece karakterimizi oraya götürerek bölümleri geçtiğimiz, -tabiri caizse; 7-8 yaş çocuklarına veya zeka seviyesi gelişmemiş insanlara bile hakaret niteliği taşıyan- üstüne üstlük bu oyunlara eskiden kalma birkaç kırıntı ile diğer oyuncuların da gözlerini boyayarak oyuna getirilmesi durumu ve satış rakamlarının patlamasının bir sonucudur.

Evet, bu satış rakamlarını patlatan bizleriz.. Bugün RE 4. oyunda özünden çıkıp denediği şey tutmasaydı o oyun özüne öyle bir sahip olurdu ki bir daha ayrılmazdı. Bugün aksiyona dönüşen her oyun bunun bir sonucudur. Bu sonucu sağlayan ise malesef oyunculardır. Malesef biz yuncular olarak kalitemizi çok düşürdük. Artık "oyna geç" "vur geç" mantığına sabip oyunlara rağbet göstermeye başladık. Artık kafamız ya çalışmıyor ya da çalıştırmak istemiyoruz. Bir oyun bizi düşünceye sevk edince, aksiyon seviyesi düşünce hemen sıkılıyoruz. Yavaş işleyen oyunları almıyoruz. Çöp oluyor o oyunlar. Almıyor ve desteklemiyoruz...

Oyun firması bir dlc çıkarıyor milyonlarca oyuncu alıyor.. Eskiden hatırlarsanız bunların adı "expension pack" idi yani genişleme paketi... Şİmdiki gibi tamamlama değil. Böyle rağbet görünce ister istemez her firma dlc çıkarıyor çünkü oyuncular alıyor...

Hal böyle olunca özüne sadık kalan firmalar, oyunlar, seriler artık tutulmuyor ve son buluyorlar. Bu böyle gittikçe de oyuncular olarak aksiyana doyacaksınız ileriki yıllarda ama aksiyondan başka bir oyun türü olmayacak elinizde. Sonra da yine söylenmeler başlayacak "nerede eski oyunlar" diye... RE aksiyona kaydı, Mass effect, splinter cell vs. vs.aklıma gelmeyen birçok oyun. Ne oldu özünden uzaklaştı ama dummy gamer lar (böyle hitap edeceğim artık) yüzünden satış patlaması yaşamış... Basitleşen Oyuncular yüzünden eski oyunlar ve kapanan - batan firmalar bu haldeler... Eğer biz göstermezsek rağbet, almazsak bir daha o oyunları dlc leri 10 yl öncesinin remake ini, bakalım kaliteli oyunlar, emek harcanmış, kafa yorulmuş oyunlar çıkıyor mu çıkmıyor mu?.. Devam edersek rağbete cod8-9-10 bf3,4,5 bilmemne oyununun 7-8-9. versiyonunu almaya.

Şimdi düşünyorum adamlar yarım bıraktıkları Shemnue yü.. yıllardır 3. oyunu bekliyorum şahsen ben. Şİmdi düşündüm de yapsalar kim alır? 3-5 kişi? biraz daha fazla belki. Neden aksiyon yok. hareket yok sıkıcı yavaş bir oyun. Piyasa oyuncularına göre değil. Tıpkı şarkıcıyım diye piyasaya çıkan ve müzik kalitesini sürekli biraz daha aşağı düşüren günlük şarkıcıları gibi olduk artık oyuncular olarak. Lütfen Firma dlc çıkarınca, bunun yerine tam sürüm oyun çıkar diye, Sırf para için bir seriyi uzatanlara yeni ip istiyoruz diye, oyunun tutması için köklerinden uzaklaşanlara da oyunlarına rağbet göstermeyip tepkimizi koyalım. Yoksa bütün değerlerimizi kaybediyoruz...
Sega çok kötü durumdaymış. Oyun firmaları tek tek kapanıyormuş. Resident evil eski havasında değilmiş. Firmalar Dlc ler ile kazıklamada artık arsızlığın boyutunu bile aşmış. Yeni IP (fikir mülkleri) ler çıkmıyormuş. Satılan DLC ler meğer zaten CD nin içindeymiş. Online kod olmadan oyun oynanmıyormuş. Aldığın oyunun parası kadar bir para da online servislerden yararlanmak için ödüyormuşsun. On yıl öncesi bitirdiğiniz bir oyunun remake i sizi sanki yeni bir oyun gibi heyecanlandırıyormuş. Çok beklediğiniz bir oyunun devamı iptal olmuş EA paragöz bir firmaymış. Daha oyun çıkmadan DLC si duyuruluyormuş.

.. ve daha aklıma gelmeyen bir sürü saçmalık...

Ne hale geldik farkında mısınız? Oyun sektörü artık tümüyle ticari kaygıların olduğu, eski tadından ve havasından uzak, piyasaya, ortama göre takılan bir sektör oldu... Yeniliğe ayak uyduramayanların battığı iflas bayrağını çektiğinin, oyunların bir bir iptal edilmesinin artık normal bir şeymiş gibi kanıtsar olduk. Peki neden bu haldeyiz? Şimdi "Ne varmış bu durumda" diye içinden geçiren yazının devamını okumasın ve oyununa dönsün. Ben gerçek oyuncular için yazıyorum bu yazıyı...

Aslında herşey bizim; yani oyuncuların suçu:

En güzel oyunların, zeka gerektiren, bulmaca ve eğlenceyi harmanlayan, macera öğeleri katılmış ve daha açık tabirle kafa yorulması, düşünülmesi ve zeka gereken oyunların yerine.. "Aksiyonlu koridor oyunları" diye tabir ettiğim, karakterleri yürütmek hariç herşeyin otomatik yapılmasına, bir sonraki görevimize kadar -bırakın nerede olduğunu- bize adım adım neler yapacağımızı konusunda eşlik edip en ince ayrıntısına kadar anlatılmasına ve bizim de sadece karakterimizi oraya götürerek bölümleri geçtiğimiz, -tabiri caizse; 7-8 yaş çocuklarına veya zeka seviyesi gelişmemiş insanlara bile hakaret niteliği taşıyan- üstüne üstlük bu oyunlara eskiden kalma birkaç kırıntı ile diğer oyuncuların da gözlerini boyayarak oyuna getirilmesi durumu ve satış rakamlarının patlamasının bir sonucudur.

Evet, bu satış rakamlarını patlatan bizleriz.. Bugün RE 4. oyunda özünden çıkıp denediği şey tutmasaydı o oyun özüne öyle bir sahip olurdu ki bir daha ayrılmazdı. Bugün aksiyona dönüşen her oyun bunun bir sonucudur. Bu sonucu sağlayan ise malesef oyunculardır. Malesef biz yuncular olarak kalitemizi çok düşürdük. Artık "oyna geç" "vur geç" mantığına sabip oyunlara rağbet göstermeye başladık. Artık kafamız ya çalışmıyor ya da çalıştırmak istemiyoruz. Bir oyun bizi düşünceye sevk edince, aksiyon seviyesi düşünce hemen sıkılıyoruz. Yavaş işleyen oyunları almıyoruz. Çöp oluyor o oyunlar. Almıyor ve desteklemiyoruz...

Oyun firması bir dlc çıkarıyor milyonlarca oyuncu alıyor.. Eskiden hatırlarsanız bunların adı "expension pack" idi yani genişleme paketi... Şİmdiki gibi tamamlama değil. Böyle rağbet görünce ister istemez her firma dlc çıkarıyor çünkü oyuncular alıyor...

Hal böyle olunca özüne sadık kalan firmalar, oyunlar, seriler artık tutulmuyor ve son buluyorlar. Bu böyle gittikçe de oyuncular olarak aksiyana doyacaksınız ileriki yıllarda ama aksiyondan başka bir oyun türü olmayacak elinizde. Sonra da yine söylenmeler başlayacak "nerede eski oyunlar" diye... RE aksiyona kaydı, Mass effect, splinter cell vs. vs.aklıma gelmeyen birçok oyun. Ne oldu özünden uzaklaştı ama dummy gamer lar (böyle hitap edeceğim artık) yüzünden satış patlaması yaşamış... Basitleşen Oyuncular yüzünden eski oyunlar ve kapanan - batan firmalar bu haldeler... Eğer biz göstermezsek rağbet, almazsak bir daha o oyunları dlc leri 10 yl öncesinin remake ini, bakalım kaliteli oyunlar, emek harcanmış, kafa yorulmuş oyunlar çıkıyor mu çıkmıyor mu?.. Devam edersek rağbete cod8-9-10 bf3,4,5 bilmemne oyununun 7-8-9. versiyonunu almaya.

Şimdi düşünyorum adamlar yarım bıraktıkları Shemnue yü.. yıllardır 3. oyunu bekliyorum şahsen ben. Şİmdi düşündüm de yapsalar kim alır? 3-5 kişi? biraz daha fazla belki. Neden aksiyon yok. hareket yok sıkıcı yavaş bir oyun. Piyasa oyuncularına göre değil. Tıpkı şarkıcıyım diye piyasaya çıkan ve müzik kalitesini sürekli biraz daha aşağı düşüren günlük şarkıcıları gibi olduk artık oyuncular olarak. Lütfen Firma dlc çıkarınca, bunun yerine tam sürüm oyun çıkar diye, Sırf para için bir seriyi uzatanlara yeni ip istiyoruz diye, oyunun tutması için köklerinden uzaklaşanlara da oyunlarına rağbet göstermeyip tepkimizi koyalım. Yoksa bütün değerlerimizi kaybediyoruz...
Selam herkese

eShop güncellendi ve beklediğimiz Resident Evil Revelation demosu geldi. Boyutu 1153 blok yaklaşık 1.3 gb başlayın indirmeye
Japonyada çıkacakmış şimdilik. Düşüncesi bile korkutuyor insanı...

Merhaba

Öncelik olarak kutulu değil de psn üzerinden alabileceğimiz oyunları alıp, diğerlerinin kutulu versiyonunu daha sonra da kolay bir şekilde edinebiliriz diye bu oyunları düşündüm. Kredi kartı vardır. Oyunları ben alabilirim.

Siren: 50

Crysis1: 40

İlk aklıma gelenler bunlar...

İsternirse sizde öneride bulunabilirsiniz spor oyunları haricinde :P Benim görmediğim eğlenceli güzel oyunlar olabilir..

Kardeşler:

1. necipfazil (Ödeme Yaptı)

2. cssbaycelebi (Ödeme Yaptı)

3. PlayForFun (Ödeme Yaptı)

4. .GoGoRa. (Ödeme Yaptı)

5. xterya (Ödeme Yaptı)
Hakkında
Forum İmzası:
Wii U: necipfazil
PSN/Steam/Xbox: xNFAx
3DS: 1822 1846 3064 (xNFAx)
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 764
İkinci El Bölümü Mesajları: 42
Konularının görüntülenme sayısı: 36.561 (Bu ay: 78)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 150 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.