Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
241.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • memici modemden bahsetmişte öyle bir kasma yapmaz bende pc de böyle bir kasma varsa yapması gerekeni yazdım. bu şekilde pcsinde sorun yaşayan olursa yararlansın. :))

osmanates86 ,modeme virüs bulaştırma veya modem arayüzüne girilmesi hack yapılan bir şey ve telnet portu en tehlikeli ve sıradan bir açık yaratır. dsl ac68u saldırılara karşı güvenlik duvarı olan ve bu şekilde koruma sağlıyor. Fakat tam güvenlimi dersen HAYIR. Hiçbir şey tam güvenli değildir.

Portlar açılıyor vs. girilen ve bağlantı kurulan yerlere dikkat etmeliyiz.

Bu arada, Ben Greentech GT-H11 USB 3.0 Çoklayıcı 4 Port Hub kullanıyorum bimeksten almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 5 Eylül 2014; 23:43:54 >
  • @Jokeradam rica ederim. Bildigim konularda yardimimi esirgemem.
    @neos11 modeme virus bulastirma diye bir sey yok. Sanirim burda sikinti virus taniminin ne oldugunda yatiyor. Modem firmware butun isletim sistemi ozelliklerini barindiran bir sistem olmadigindan nihayetinde bir gomulu sistem oldugundan olan sadece modem firmware bulunan bir aciktan faydalanma daha once soyledigim gibi. Modem arayuzune girme olayindaysa guclu bir sifre belirlemek, belli ip araliklarindan modeme erisim izni vermek veya lan disinda modem arayuzune erisimi engellemek yeterince koruma saglayacaktir. Telnet konusuda zaten ileri duzey kullanicilar tarafindan kullanildigi ve varsayilan olarak aktif olmadigi icin bir sikinti yok. Bir kac ay once linksys bazi dusuk seviye routerlarini hedef alan firmware hnap (internet servis saglayicilarin router uzaktan kontrolune izin veren) implementasyonundaki bir acigi kullanan bir saldiri okumustum. Her ne kadar ciddi bir saldiri olmasada sonucta isin yazilima baktigini ve hic bir sekilde tam anlamiyla yuzde yuz guvende olmadigimizi gosteriyor. o konuda size katiliyorum.

Usb hub konusunda usb 2.0 hub icin yillar once yasadigim sikintiyi simdi usb 3.0 icin yasiyorum. Internette bulduklarim genelde ucuz. plastik gorunumunde. Trust usb 2.0 hub almistim uzun arastirmamdan sonra hala gerektiginde kullaniyorum o kalitede ucuz dandik olmayan bir tane usb 3.0 bulursam alicam. Onerilerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

güzel haber en sonunda deneme şansım oldu :) usb çoklayıcı ile 2 usb adaptor ve bir 2.5" harici disk taktım sıkıntı yok, usb çoklayıcının güç kaynağı olmadığından daha fazla harici disk takmadım malum güç çekeceğinden sıkıntı yaratabilirir. Performans derseniz, aynı anda 2 farklı usb den bilgisayarıma kopyalama yaptım kablosuz olarak canavar gibi :)

Asus DSL-AC68U

Asus DSL-AC68U

Asus DSL-AC68U

Asus DSL-AC68U

Hocam ddns isi ne oldu yok mu bi haber?modeli resetledim yeniden kurulum yaptım yine olmadı.ara yüzden wan-ddns-etinlestir-xxxxxx.asuscomm.com. yaptığında yanlış birşey yok sanırım.paylasimsa da samba-ftp hepsi açık.xxxxxx.asuscomm.com adresinden maalesef modem ara yuzune ve download master a ulasamiyorum.benden başka kimse önemsemiyor sanırım bu konuyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada modemi resetledim.fakat eski xxxxxxx.asuscomm.com adini hatirladi.bu nasıl sifirlanacak acaba?belki de bu yüzden oluyor.

• motomurat kullanıcısına yanıt
    Önemsemez olurmuyuz muratcım kim istemez dışardan modem arayüzüne DM ulaşmak bilgili arkadaşlar yabancı forumlardan ögrenmeleri lazım başka çözüm yolu oldugunu sanmıyorum.

Bu arada webdenaldan aldıgım tp-link switch geldi adamlar güvenilir firma bir günde elimde oldu şimdi takıcam.
    Asus DSL-AC68U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 6 Eylül 2014; 12:14:42 >

• Hayirli olsun bimekste 120 lira o cihaz bugun baktim. Bende siparis vercem pazartesi.

• @motomurat xxxx.asuscomm.com adresine ping attiginizda donen ip adresi sizin wan ip siyse sorun ddns den kaynaklanmiyor demektir. Ben erisebiliyorum disaridan. erisirken hangi url kullaniyorsunuz? xxxx.asuscomm.com:8081 dimi?
  • vedden al dan herzaman alışveriş yaparım bence vatandan dahaiyi bu arada daha şu ftp ilgili deniyen kimse olmadımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskender86

Hayirli olsun bimekste 120 lira o cihaz bugun baktim. Bende siparis vercem pazartesi.

120 tl nerde link atarmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: memici

quote:

Hayirli olsun bimekste 120 lira o cihaz bugun baktim. Bende siparis vercem pazartesi.

Hocam sende 58 tl linki bıraktın 120 tl peşinemi düşüyorsun. arkadaş belliki magazada görmüş buraya yazmış, firmaların magaza satışı başkadır. internet satışı başkadır.

Buyur ben senin için buldum alırsan hayırlı ugurlu olsun.

http://www.bimeks.com.tr/urun/105305/tp-link-tl-sg1008d-8-port-10-100-1000mbps-tak-ve-kullan--80-enerji-tasarruflu-gigabit-switch.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 6 Eylül 2014; 18:21:36 >

• memici kullanıcısına yanıt
    Pendik neomarin avm bimekste gordum tesadufen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Easy Ice

quote:

Orijinalden alıntı: memici

quote:

Hocam sende 58 tl linki bıraktın 120 tl peşinemi düşüyorsun. arkadaş belliki magazada görmüş buraya yazmış, firmaların magaza satışı başkadır. internet satışı başkadır.

Buyur ben senin için buldum alırsan hayırlı ugurlu olsun.

http://www.bimeks.com.tr/urun/105305/tp-link-tl-sg1008d-8-port-10-100-1000mbps-tak-ve-kullan--80-enerji-tasarruflu-gigabit-switch.aspx

Alıntıları Göster
    Duzeltilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskender86 -- 6 Eylül 2014; 18:42:50 >

• Bugün modemi fisten cektigimde adaptörün üstündeki ışığın 1-2 dk sonmedigini farkettim. Elektrik kesildiginde koruma gibi birseymi acaba.
    Asus DSL-AC68U

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

Önemsemez olurmuyuz muratcım kim istemez dışardan modem arayüzüne DM ulaşmak bilgili arkadaşlar yabancı forumlardan ögrenmeleri lazım başka çözüm yolu oldugunu sanmıyorum.

Bu arada webdenaldan aldıgım tp-link switch geldi adamlar güvenilir firma bir günde elimde oldu şimdi takıcam.
    Asus DSL-AC68U

Hayırlı olsun Volkan abi

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanates86

@motomurat xxxx.asuscomm.com adresine ping attiginizda donen ip adresi sizin wan ip siyse sorun ddns den kaynaklanmiyor demektir. Ben erisebiliyorum disaridan. erisirken hangi url kullaniyorsunuz? xxxx.asuscomm.com:8081 dimi?

Valla :8081 denememiştim Osman .ama demin demedim yine olmadı.ağ araçlarından ping testi yaptım sonuç şöyle cikiyor:asuscomm.com ping statistics ---
    5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
    round-trip min/avg/max = 0.144/0.167/0.241 ms.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

Bugün modemi fisten cektigimde adaptörün üstündeki ışığın 1-2 dk sonmedigini farkettim. Elektrik kesildiginde koruma gibi birseymi acaba.
    Asus DSL-AC68U

Abi sanırım içinde kalan az miktardaki elektrik.genelde üzerinde led olan bütün adaptörlerde enerji kesildikten sonra bir sure led yanmaya devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

daha fazla çekim gücü isteyenler için beta firmware

DSL-AC68U_3.0.0.4_376_2050a_DSL_1.0.1.6.trx
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/5C4F3FCE49A74C7E81DF0A3F7EB8DF9E4

Advanced Settings -> Wireless -> Professional
    1. modify “Tx power adjustment” -> apply
    2. set back to 100% -> apply

@hey

Hocam beta firmware yazılımı nereden buldunuz ? Bende de DSL-N66U modem var ve bunun için beta firmware yada custom firmware yazılımını bulabileceğim bir site var mı ? İnternette araştırdığım kadarıyla sadece RT adı ile başlayan Router'lar için bir çok destek ve custom firmware yazılımları mevcut. Acaba DSL modem ürünleri bizim gibi fiber-internetin olmadığı veya yaygın bulunmadığı yerlerde mi kullanılıyor ?

@osmanates86

Bu port ayarlarının işe yarayıp yaramadığını nasıl anlayabiliriz ? Bende PC de Battlefiled 4 oynuyorum ve EA sitesinden aldığım BF4 port numaralarını modeme girdim. QoS ayarlarından da aynı port'ları yüksek öncelikli olarak ekledim. Acaba yaptığım ayarlarda eksik yada bir yanlış var mı ?

Asus DSL-AC68U
    Asus DSL-AC68U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A fine day to die -- 7 Eylül 2014; 0:38:42 >

• @Jokeradam bahsettiginiz adaptor isiginin prizden cikardiktan sonra yanmasi muhtemelen icindeki kapasitorlerden calisma prensibinden kaynaklaniyor. Adaptor modeme stabil bir guc saglarken modem baslamasinda ve anlik elektrik kesintilerinde ornegin odadaki isigin bir anligina gidip hemen gelmesi gibi bu tarz durumlardan modemin etkilenmemesi icin adaptor icinde elektronik devre vardir. Bu kapasitorler stabil bir guc saglarken bu etkiyi hemen hemen butun adaptorlerde az yada cok goruruz. Yani olagan disi disi bir durum yok. Modemin sagligi icin :)

@motomurat ip adresi ulasilabilir gozukuyor. Ama guncel ip adresimi? peki ddns yerine direk ipadresiniz:8081 uzerinden baglanmayi denedinizmi?

@A fine day to die hey nick nameli kullanici Asus Turkiye calisani bildigim kadariyla ondan dolayi beta firmware erisimi oluyor. Diger sorunuza gelirsek port ayarlarinda sorun yok gibi gozukuyor. BF kendi sitesinden baktim diyorsunuz calismamasi icin bir sebep yok. Ise yarayip yaramadigi bu portlarin oyunun hangi fonksiyonu icin gerektigini test edip gorebilirsiniz. Burdan bisey soleyemiyorum.

• osmanates86 O kullanıcısına yanıt
    Hocam port yönlendirme tablosunda soldan ikinci kısımda Kaynak IP'si diye bir kısım bulunmakta ve gördüğüm kadarıyla sizin attığınız, kendi modeminize ait olan resimde böyle birşey yok. Buraya birşey yazmam gerekiyor mu ? Yerel IP kısmına bilgisayara verdiğim statik IP girdim fakat Kaynak IP'si yazan kısıma herhangi birşey yazmam gerekiyor mu bilemedim ?

Asus DSL-AC68U
    Asus DSL-AC68U

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanates86

@Jokeradam bahsettiginiz adaptor isiginin prizden cikardiktan sonra yanmasi muhtemelen icindeki kapasitorlerden calisma prensibinden kaynaklaniyor. Adaptor modeme stabil bir guc saglarken modem baslamasinda ve anlik elektrik kesintilerinde ornegin odadaki isigin bir anligina gidip hemen gelmesi gibi bu tarz durumlardan modemin etkilenmemesi icin adaptor icinde elektronik devre vardir. Bu kapasitorler stabil bir guc saglarken bu etkiyi hemen hemen butun adaptorlerde az yada cok goruruz. Yani olagan disi disi bir durum yok. Modemin sagligi icin :)

@motomurat ip adresi ulasilabilir gozukuyor. Ama guncel ip adresimi? peki ddns yerine direk ipadresiniz:8081 uzerinden baglanmayi denedinizmi?

@A fine day to die hey nick nameli kullanici Asus Turkiye calisani bildigim kadariyla ondan dolayi beta firmware erisimi oluyor. Diger sorunuza gelirsek port ayarlarinda sorun yok gibi gozukuyor. BF kendi sitesinden baktim diyorsunuz calismamasi icin bir sebep yok. Ise yarayip yaramadigi bu portlarin oyunun hangi fonksiyonu icin gerektigini test edip gorebilirsiniz. Burdan bisey soleyemiyorum.

@Osmanates86 ip:8081 ile de baglanmiyor maalesef.güncel ip nedir bilmiyorum ama aicloud ile modeme bağlı diske ve paylaşım yapan PC lerdeki klasore ulasabiliyorum.yine FTP:// xxxxx.asuscomm.com ile modrmdeki diske ulasabiliyorum.güncel ip dediğimiz aicloud daki wan ip sanırım.oradaki ip:8081 baglanmiyor yineftp://ip:8081 baglanmiyor.bu yuzden de dm mobil kullanilmiyor.bu dediklerim baska agdan baglanirken.ev ağında hem 192.168.1.1 ile hem de xxxxx.asuscomm.com adresi ile bağlanıyor.biyerde yanlışlık mi yapıyorum diye düşünüyorum ama sanmıyorum gayet basit bir ayarı var.acaba küçük bir detayı atlıyor olabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 7 Eylül 2014; 9:40:13 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.