Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
241.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun bir süredir foruma girmiyordum... msjlar çoşmuş yine !

Beyler, merlin 376.44'e geçtiğimden beri çok memnunum,

- 25 gündür bir kere bile hata vermeyen traktör gibi BT, ed.2k download eden,
    - Throughput'ta (wifi data aktarım hızı ve genişliği) aklımı alan performanlara çıkan,
    - Gerçekten inanılmaz stabil bir wifi network kurabilen, bir RT-AC68U sahibi olarak bazı şeyleri açığa kavuşturmak gerek.

Çünkü gördüğüm kadarı ile feci bir kavram karmaşası yaşanıyor!

Öncelikle bağlantı olaylarına değinelim.

Bağlantınız ADSL / VDSL ise TELEFON KABLOSU ile sağlanıyorsa DSL-AC68U modem alacaksınız.
    Bağlantınız ADSL / VDSL harici Fiber vb. yani Cat6 Ethernet kablolu ise modem'e ihtiyacınız yok ! Doğal olarak tercihiniz RT-AC68U router olmalı.
    Evet, tabiki DSL-AC68U modem alıp bunu fiber bağlantılarda kullanabilirsiniz ama aynı parayı verip neden düşük işlemci kapasiteli cihazı alacaksınız ki, aslını alın !
    Zaten DSL-AC68U'yu ADSL/VDSL harici çalıştırdığınızda modem özelliğini asla kullanmıyor olacaksınız. O yüzden ADSL / VDSL harici yüksek hızlı bağlantılarda ROUTER kullanın.

Kullandığınız DSL-AC68U modem aslen RT-AC68U'nun klonudur. Aradaki farklar ise;
    - DSL-AC68U modemde, Router tarafında tek işlemci vardır. Ancak RT-AC68U routerda 2 işlemci bulunur. Bu donanım ile DSL-AC68U modem, RT-66U'ya daha fazla benzer.
    - Yazılım tabanı RT-AC68U routerdan adapte edilir. Yani DSL-AC68U için modem tarafı haricinde özel, farklı yazılım yoktur.
    - Modem eklentisi mevcuttur, bu sebeple ADSL/VDSL bağlantılarda çalışır.

Tüm AC serisi altyapı olarak aynı yazılım tabanını kullanır.
    Mesela şu andaki güncel yazılım tabanı 376 olup, versiyonlara göre özelliklere göre çeşitlendirilmektedir.

Beta testleri yapılan AC87U vb. üst düzey cihazlara ise hiç sulanmayın, maalesef TR'ye uygun değiller.
    Türkiye'de Ferrari alıp, şehir içindeki facia yollarda binmeye çalışmak gibi bişey olur, o yüzden hiç heveslenmeyin.
    Hem alıcı cihazlarınızın bu AC 5GHz bandından yüksek hızı destekleyenen az 2 veya 3 katlı alıcı desteği olması lazım ki; söz konusu cihazın 5Ghz AC bandındaki 1800MBps teorik hızına ulaşın.

Henüz cebinizdeki üst düzey telefon bile AC 5 GHz bandında tek kat anten desteği (433Mbps max.) ile gelirken bu cihazı standart 2.4GHz PS4, laptop vb. cihazlara bağlayıp acaip hızlı olacağını düşünmek aptallıktır.
    Zira AC87U'da diğer tüm AC modeller gibi 2.4Ghz bandında azami 600Mbps hıza çıkar.
    Bunu da TurboQAM (256QAM) ile yapar ki; eğer 2.4GHz'te TurboQAm desteği olan bir alıcınız yoksa göreceğiniz azami hız 300Mbps'dır. (2.4Ghz bandın fiziki limiti bu zaten !)

AC87U ASUS için hız denemesi yaptığı ve rakiplerine göz dağı verdiği bir üründür.
    Mevcuttaki alıcı cihazlarınız desteklemediği sürece bu cihazı almak tamamen boşa para harcamaktır!
    Yurt dışında bile bu teknolojinin kısa sürede yayılmasına şüphe ile bakılıyor zaten.
    Donanımı ana işlemcileri haricinde bizimkiler ile aynı ancak tasarımı bizim cihazlardan geridedir.
    2.4Ghz ile sinyal karışmasını (interference) önlemek amacıyla USB 3.0 girişi ön kısımda, kullanımda sıkını yaratmaya aday.
    Dahası, cihaz yatay konumlandığı için kablo giriş-çıkış ve anten portları eski tip!

Ancak, AC87U'dan faydalandığımız kesin. Yazılımından faydalanıyoruz. 376 yazılım itibariyle yeni kodlamalar AC87U'dan alınıyor.
    Yani bir nevi, yarış pistinde deneniyor, günlük teknoloji olarak bize adapte ediliyor.

Fakat tam olarak aynı yazılımı kullanmak mümkün değil çünkü AC87U'nun anten bazlı alım-gönderim düzeneği farklı 4x4 quadro teknolojiyi kullanıyor... bizimkiler ise 3x3 !

Bunları anlatmamın sebebi AC87U ile fantezi yapan arkadaşları kısmen uyarmak... AC68U tepe noktanızdır, ötesi henüz fantezi bile değil..!
    AC68U'dan max. yararlanmak için elimdeki cihazların WiFi alıcı kartlarını Dual AC yongalılar ile değiştirdim ki; şu anda gördüğüm en yüksek hız bile 866Mbps !
    Intel AC7260 yonga bile şu anda 2 kat anten desteği veriyor (2x 433Mbps), yani evinizdeki cihazları modlamadığınız sürece AC hızında 5Ghz'te 1300Mbps ulaşmanız imkansız.

Bu cihazlar standart modem/router değildir. Linux tabanlı bir bilgisayar bunlar.
    Doğal olarak yazılım yükleme, yükseltmelerde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

- Asla eski ayarlarınızı geri yüklemeyin. Yükseltme sonunda manuel ayar yapın.
    - Yeni yazılım yüklemesinden sonra yapacağınız ilk iş fabrika yaralarına dönüp,cihazı resetlemek olmalı. Bundan sonra ayarlarınızı yapın.

Son olarak DM sıkıntılarına gelelim.
    Son DM sürümü 3.1.0.93 gerçekten harika. Stabilitesi mükemmel. tabi geliştirilecek yanı çok, zamanla olağanüstü bir hale geleceğine de eminim.

Ancak bu sürümü de tam randımanlı kullanmak için yapacağınız bazı şeyler var.

- HHD'nizin firmware'ini güncelleyin!
    Evet, maalesef çoğunuzun haberi bile olmadığı bir konu bu. WD, Seagate vs. HDD üreticileri external veya internal HDD'lerin yazılımlarını belli periodlarda güncellerler.
    Siteden kontrol edin, HDD'nizin yazılımı kontrol edip güncelleyen küçük programlar yayınlıyorlar. Bu sayede HDD de güncel FW kullanırsınız.
    Bir çok olası acaip hata vb. sorun bir anda çözülür!

- HDD'nizin temiz hatasız çalıştığından emin olun, gerekirse üretici ara yüzü ve kodlarını HDD'ten silin. Partition Magic vb. HDD düzenleme programları ile HDD'nizin üretici tarafından önceden yazılıp, içine konan ve formatlama ile silinemeyen tanım-kod vb. scriptleri silin. Mesela WD HDD'ler windows'ta kendini hemen tanıtır ve firma logosu ile görünür.
    İşte bahsettiğim programlar ile sileceğiniz kısım bu. Aynı şey FlashDiskler içinde geçerli. Bir çoğunda saçma-sapan ara programlar, kodlar bulunuyor. Bunları temizleyin.
    Yurtdışı forumlarda da gördüğüm bir çok HDD hatasının sebebi bu üretici programcıkları, scriptleri...

ASUS RT-AC68U şu ana kadar gördüğüm, kullandığım en kusursuz, gerçekten muazzam bir router. Piyasada henüz rakibi bile yok!
    Zaman içinde yazılım tarafında yapılacak özenli geliştirmeler ile piyasa da referans seviyesine ulaşacağına şüphe yok.
    Yeter ki; ASUS yazılım desteğini ve yazılım geliştirmeyi sürdürsün.

2 yıl boyunca yaşattığı DM faciasını tekrarlamasın !

Şimdilik bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HGT -- 1 Eylül 2014; 11:09:52 >

• HGT H kullanıcısına yanıt
    Çok tşkler. güzel yol gösterici bilgiler. Gönül isterdiki sende DSL AC68U modem kullansaydın seni konuda daha çok görürdük :) merlin inş. bizede bir yazılım çıkartır daha stabil kullanırız. tekrar tşkler.
  • jokeradam , abicim hdd hatası sorunu şu şekilde gerçekleşiyor. Modeme hdd yi takıp tanıttıktan sonra torrent veya ftp vs. indirmeler devam ederken modemi kapatırsak veya kesilme olduğunda arayüz de sorun olduğu anda yeniden modem açıldığında ve arayüze girildiğinde

usb hdd kısmında hata kırmızı alan oluşuyor. kendi programı hata yazıyor hddye sonra bu hata üzerinden hata veriyor. BU duruma takılmaya gerek yok. Nedeni anlaşılınca bu hdd ye vs zarar vermiyor.

Aynen bendede oldu şu an karşılaştığım durum ve sonuç bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 31 Ağustos 2014; 16:11:26 >
  • HGT merhabalar bilgiler için teşekkürler mesajınızı yeni gördüm.

Modemde wps ile ilgili bazı wifi kart ve adaptörlerle uyumsuzluk yaşıyorum şu an mesajındaki içerikle bağdaştırınca haklısın. Sonuçta asusun yeni pcl kartı ve adaptörleri piyasaya girmek üzere onlarada bakmak lazım. hp 8500a printeri wps ile bağlayamadım.

Elimde ac adaptörler var onlar dahi ilk giriş ac performansı veriyor. USB 3.0 ac adaptör kullanmak gerekiyor tabiki.

HGT tufanoo isimli bir üyemiz var ftp ile ilgili şifre girdiği halde ftp sayfasına giremiyorum diyor ben biraz önce deneme yaptım sorun yaşamadım . Senin ftp linkleri ile ilgili şifreli ftp linklerine tekrar tekrar şifre ve kullanıcı adı sorması nedendir ac68u modemin.

şu an modemin yazılım halen uygun olmadığı ortada stabil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 31 Ağustos 2014; 16:30:09 >
  • neos11 kullanıcısına yanıt
    Tşk.ler takılmıyorum artık, sen son verilen 2050 yazılımını kullanıyorsun? dün gece arayüzde çok kastı sabah düzelmişti sonra gene kasınca 2049 döndüm kasma arayüze ulaşamama sorunuydu.
  • 2050 kaldım ben . Bu hafta yeni bir firmware gelir . torrent şu an kullanmıyorum yeni bir şeyler yok. eylül sonu yoğunluğum artar.
  • abi bu ne iş yav arkadş bir ftp linki verdi o indiriyormuş ben girdim görev zaten mevcut deyip duruyor HGT ya neos 11 temavivermidir ne uzaktan yardımla bakabilirmisiniz acaba link verirsen üyeliğin iptal olur dediler
  • tufanoo Anadolu ftp sinde aldığın hata ile senin modemde sorun var. ortada bence download manager sil tekrar kur derim yada modemi değiştir son çare . bende ftp ler çalıştı indirdi.
  • TeamViewer uzaktan bakım, odam berbat bende modeme cihaz bağlantıları ile uğraşıyorum. bağlantı kurmam zor.

sen istanbulda isen bence asus kısıklı merkez servise uğra modemle , modemi test etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 31 Ağustos 2014; 17:45:38 >
  • abi erzurumdayım orası zor asusu aradım bu yardıma girmiyor diyor sen herhangi bir ayar falan yaptınmı ftp ile ilgili
  • yav şimdi yine deniyorum görev zaten mevcut diyor bu ne arkadaş yav
  • abi u anadoludan bidaha denedim indi ama indirirken dikkat ettim http yazıyor ama sorunsuz indi benim üye olduğum yerden aldığım linki giriyorum şifre istiyor doğru yazıyorum ama inmiyor abi acaba bu stenin ismini biryere falanmı eklemem lazım
  • başka ftp linkleri denedim iniyor bu vip sitesimdekiler inmiyor şifreli diye herhalde yoksa bunlar başka bir şifremi koyuyorlar acaba
  • Ftp htp olan yerde gozat geliyorya torrent dosyalarini oradan gosterip ekliyor sen ftp yi pc de mouse kopyala sag tik kopyala sonra modem arayuzunde yapistir yap linki baslat diyorsun altta bar oluyor indirdigi yuzde ve grafiksel olarak gozukuyor.
    ftpyi pc de explorerda gir sifre kullanici adi sonra link aciliyorya o linki adres barindan kopyala modem arayuzune bakalim indirme olacakmi EGER YİNE OLMAZSA
    Bence modemi fabrika ayarlarina al yeniden 2050 yi yukle ,

Yapacaklar bunlar , kolay gelsin. Pc den indir bir sure bekle modem firmware iyice otursun modemden devam edersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tufanoo , modemin güvenlik duvarını kapatıp ftp 'ni denermisin. o engel olabilir.
  • abi yok şimdi denedim oda olmadı bu ne şifresi istiyor acaba neden şifre ekranı gitmiyor
  • abicim bu şekilde şifreyi girdiğim halde üçgen gitmiyor

• İlginç. ftp parolan var mı ayrıca ID VE ŞİFRE var. Bunların dışında parolan varmı.

Oooops , pardon parola var zaten.

Şöyle bir durum var bazı ftp lerde kullanıcı adı ID , şifre ve parola vardır. Sorun olduğunda parola devredışı bırakılıyor. Senin bu vip ftp serverında kullanıcı profilin varmı oradaki ayarlara bak derim.

Birde pc den veya laptopunda ftp linkinde oturumun açıkmı. İki oturum açık olmuyor biliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 31 Ağustos 2014; 22:02:59 >
  • var abicim şimdi site yönetici team dan bağlandı oda yapamadı....
    en asusu yarın ara hocam. sorununu dile getir. sunu demeyi unutma

ücretli faydalandıgım bir site var ve bu sitenin cıkış protokolü ftp ve ben kullanıcı adımı sifremi yazmnadan siteden indirme yapamam. asusun görev bölümüne usenet gibi ftp ekleyebileceğim bir panel eklemenizirica ediyorum

bunları söyledi ben geçen asusu aradım adamlar bu bizi lgilendirmez diyor nereye yazim şimdi yav
  • http://www.vipmerkezi.net/vip-uyelere-ozel-yardim-bolumu/

buradan adminlere danışsana. Onlar ne diyecekler.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.