Şimdi Ara

Asus DSL-AC51 30 ayrı makina kaldırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi apartman olarak bi çılgınlık yaptık ve tek bir 100mb dsl hattını tüm dairelere ayrı hat çekerek paylaştırdık. Olay biraz çığrından çıktı reset attığımızda 20, bir süre geçtikten sonra 30-36 bağlantı oluyor. Sistem monitörünü de resim olarak yükledim. Bu aralar devamlı bağlantı kopmaları oluyor. Bide internet çok saçma gidip bi anda geri geliyor. Sanki bi yerde kısa devre varmışta rüzgarda falan gidip hemen geliyor.

Üyelik üstüme olmadığından arayıp telekoma fırça da kayamıyorum.

Başlıkta belirttiğim modem için bu kadar bağlantı fazla olur mu?

Sistemi şu şekilde kurduk Asus DSL-AC51 modem den 12 li (zannedersem) bir çoklayıcıya verdik oradanda tek tek dairelere kablo ile yolladık. Kablonun boşta kalan daire içindeki kısmında da herkesin router'ından kendi dairelerine wifi ve kablo ile dağıttık. Çoğunluğun cihazlarına statik Ip girip çakışmaları en aza indirdik.

Sorum şu telekom bu kadar ip adresini görüp bilerek bişeyler mi yapıyor yada bu kadar bağlantıyı modem mi kaldırmıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba
    Kullandığınız modem donanım ve yazılım olarak yetmiyor olabilir...
    Özellikle 20-30 cihaz aynı anda internette gezinmeye başlayınca "bufferbloat " durumu oluşuyor .
    Bu durumda cihaz kasmaya , internet yavaşlamaya başlayabilir hatta bazı durumlarda modem kendi kendine reset atmaya kadar gidebilir...
    Bakınız ;
    https://www.turk.net/blog/bufferbloat-nedir-nasil-test-edilir/
    Bu durumu aşmak için donanım ve yazılım olarak yeterli daha güncel modem kullanmak gerekiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 18 Nisan 2025; 6:18:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • micro77 kullanıcısına yanıt

Modem tavsiyeniz var mı? Nasıl bi modem almak lazım?

• telekom kaç kişinin bağlandığını göremez ama herhangi birisi o interneti kullanırken yasadışı vb. bir iş yaparsa hat sahibini sabah evinden alırlar. bu devirde interneti paylaşarak kullanmak deli cesareti.

belki vr2100 gibi bir modem işini görür.

https://www.sahibinden.com/modem-ag-urunleri?query_text_mf=VR2100+&query_text=VR2100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 19 Nisan 2025; 15:28:43 >
  • emre1393 kullanıcısına yanıt

Evet evet farkındayım o durumun ama uslu insanlarız allahtan 😅

Bide şöyle bi durum var, bi süre sonra eskiden 2 gün sonra modem arayüzüne wifi den de, kablo bağlantıdan da girilemiyor. Şimdi bağlantı sayısı 2 kat arttı 30 bağlantı 1 gün geçince arayüze girilemiyor. Zannedersem alet kaldırmıyor bu kadar bağlantıyı.

• hakanr kullanıcısına yanıt

Evet , donanım ve yazılım yetmiyor ve o yüzden arayüz bile açılamaz duruma geliyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Keenetic VDSL modemleri size tavsiye ederim...

Sizin durumunuza göre Hopper DSL daha uygun görünüyor ...Asus DSL-AC51 30 ayrı makina kaldırır mı? 

Asus DSL-AC51 30 ayrı makina kaldırır mı?keenetic.com.tr
    Ürünler
    https://keenetic.com.tr/tr/products

2. eli de varmış ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 19 Nisan 2025; 18:55:28 >

• Bir seçenek daha var aslında ;

Şimdi kullandığınız modemi " köprü moduna" alıp , kablosuz yayını kapatıp ethernet ile başka bir router'den kablosuz yayın yapabilirsiniz...

Bu şekilde ileriye dönük fiber bağlantılarda da aldığınız router'i kullanabilirsiniz .

• Çok teşekkürler arkadaşlar

Elde mevcutta olan modemleri daire içlerinde dediğinz şekilde kullanıyoruz, dairelere tek tek rj40 hat çektik, uçlarada eldeki mevcut modemleri hem daire içi wifi hemde kablo olarak neye ihtiyaç varsa o şeklide ayarladık ama ben komple çıkıcam bu sistemden zannedersem, laftan anlamayan bi yöneticimiz var da, bu işi de başımıza o açtı zaten, sistemde sıkıntı olduğunu bi türlü kabul etmiyor beyfendi 😂 hatta modem manyak modem bulaşık bile yıkar ona göre kfkfkfk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanr -- 20 Nisan 2025; 14:13:42 >

niye uğraşıyorsun? başlat sınırsız sayıda download ve hem lanı hem de wan'ı sömür. ondan sonra senin yönetici bulaşık mı yıkar, ağlamaya mı başlar görürsün.. Asus DSL-AC51 30 ayrı makina kaldırır mı? 

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

• Ya adama diyorum günlük bi reset at onuda yapmıyor, modem arayüzü patlamamışsa kendim telefondan modem yazılımından atıyorum reseti ama arayüz patlayınca onuda yapamıyorum.

Neyse sorunun kaynağını bulduk, ben bu durum için bi nabız yoklayayım apartmanda 😂

Çok teşekkürler arkadaşlar saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanr -- 21 Nisan 2025; 14:34:53 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Bana devamlı torent aç diyorsun 😂😂🧨

yoo, büyük bir dosyayı defalarca indir. yalnız bu sefer indirilen yer seni bloklar bu beni meşgul ediyor diye.. Asus DSL-AC51 30 ayrı makina kaldırır mı?  dediğin gibi torrent olabilir ama o da pc'yi yol geçen hanına çevirebilir. formatı göze alıyorsan yapabilirsin. çok da güzel olur ağ için. Asus DSL-AC51 30 ayrı makina kaldırır mı?  hatta rağbet gören indirmnelere yönel ki upload'ın da güzel olsun. Asus DSL-AC51 30 ayrı makina kaldırır mı? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 21 Nisan 2025; 15:30:41 >
    Neler olacak acaba ? Sonuçları merakla bekliyoruz...

Hiç uğraşmam valla, benim eve gelen hat durur ellemem zaten çok az bi para veriyoruz daire başına, kendime taahütsüz bi türknet internet çakarım, zira yönetici doğuştan herşeye itiraz olarak doğduğu için laf anlatmakla uğraşmam açıkçası 😂 ama torent direk terörize ediyor bizim sistemi arada kafam attıkça onu yaparım 😂🧨

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.