Şimdi Ara

Asus'da RAM Hayalkırıklığı Yardım Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan bir yıl kadar önce forum yardımıyla Asus F2J model bir notebook sahibi olmuştum. 1GB olarak geliyordu. Geçenlerde ram miktarını arttırmak istedim ancak Everest'den öğrendiğim kadarıyla 512x2 ram kullanılmış ve haliyle boş slot yok. Bu durumda 2GB Ram'e sahip olmak için 2x1GB ram satın almam gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu durum beni çok üzdü çünkü ekstradan iki tane ram almak mantıklı gelmedi. Keşke Asus tek slota 1GB RAM taksaymış dedim kendi kendime. Bir de RAM'i kendimiz takınca garanti bozuluyormu? Bozuluyorsa servise taktırmak ne kadardır ya da taktıran arkadaşlarımız varsa ne kadar ödediler.

Bu konuda yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

• Ne yazık ki sadece Asus'ta değil HP ve Toshiba gibi diğer lider fimalarda da bu şekilde uygulamalar görüyoruz. Bu arada iki ram dual çalışma desteğinden dolayı daha iyi çalışır diyenler çıkabilir ama itiraf edelim: Hangimiz slotlardan birinin boş olmadığını görmek ister? Bunun yanında daha küçük firmalar hem ram hemde hdd bölme konusunda kullanıcı isteklerine daha çok hitabediyor. Örneğin Msi; ram slotlarının birini boş bırakırken; hdd'yi de optimum düzeylerde bölümlere ayırıyor. Oysa Hp'nin "D:recovery" şeklinde ayırdığı bölüm tüm kullanıcıları partition programlarına veya formata mecbur kılıyordu(son durum nedir bilmiyorum)

Neyse bayağı dertliymişim anlaşılan bu konularda. Asıl soruna gelirsek; eğer ram'lerin takılı olduğu kapakta ve kapağı tutan vidalarda garanti bandı yoksa gönül rahatlığıyla ram'lerini kendin takabilirsin (bu konuda bir servis yetkilisiyle görüşmüştüm). Servise direk sorarsan muhtemelen ücret isteyeceklerdir. Yalnız Asus cihazların durumunu benden daha iyi açıklayacak arkadaşlar vardır tabi.

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 18 Şubat 2008; 2:26:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

Ne yazık ki sadece Asus'ta değil HP ve Toshiba gibi diğer lider fimalarda da bu şekilde uygulamalar görüyoruz. Bu arada iki ram dual çalışma desteğinden dolayı daha iyi çalışır diyenler çıkabilir ama itiraf edelim: Hangimiz slotlardan birinin boş olmadığını görmek ister? Bunun yanında daha küçük firmalar hem ram hemde hdd bölme konusunda kullanıcı isteklerine daha çok hitabediyor. Örneğin Msi; ram slotlarının birini boş bırakırken; hdd'yi de optimum düzeylerde bölümlere ayırıyor. Oysa Hp'nin "D:recovery" şeklinde ayırdığı bölüm tüm kullanıcıları partition programlarına veya formata mecbur kılıyordu(son durum nedir bilmiyorum)

Neyse bayağı dertliymişim anlaşılan bu konularda. Asıl soruna gelirsek; eğer ram'lerin takılı olduğu kapakta ve kapağı tutan vidalarda garanti bandı yoksa gönül rahatlığıyla ram'lerini kendin takabilirsin (bu konuda bir servis yetkilisiyle görüşmüştüm). Servise direk sorarsan muhtemelen ücret isteyeceklerdir. Yalnız Asus cihazların durumunu benden daha iyi açıklayacak arkadaşlar vardır tabi.

düzeltme: imla

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Hiç yoktan 2 tane 1GB Ram alacak olmam kötü olacak cidden. İşin kötüsü çıkardığım ramler hiçbir işe yaramayacak. Asus konusunda ram taktıran arkadaşlar varsa ve bilgi verirse sevinirim. Bu arada herhangi bir bant yok RAM'lerin tutulduğu haznenin üstünde.

• asus f3jp notebook alırken ıcınde 2x512 mb ram oldugunu solemıslerdı.everst dede ole gozukuordu. aldıktan 5 ay fln gectı. ram yukseltmeye karar verdım . 2x1 gb ram aldım . ramlerı takmak ıcın notebook un kapagı acıldı ve ıcınden 1tane 1gb cıktı. ıcınden cıkan ram abımın notebook a yaramasaydı 1gb ı fazladan almıs olcaktım ve bosta kalacaktı.garantı ıle alakalı bır sorun olmaz forumda konusuldu bu konu.kendın takabılırsın.ramlerı almadan once kapagı acıp kac tane rm takılı bakmakta yarar var.eger eskı ramlerın bosa cıkcaksa onları satabılırsın dıye dusunuorum.
  • Pazar günü Vatan dan 2*1 GB ram aldım 67,53 ytl. Az önce 19.02.2008 saat 18.00 da geldi. Hemen taktım. Şimdilik problem yok Maalesef benim A8je de de 512*2 idi. Ve bu ramler boşa çıkmış oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prmtr

Pazar günü Vatan dan 2*1 GB ram aldım 67,53 ytl. Az önce 19.02.2008 saat 18.00 da geldi. Hemen taktım. Şimdilik problem yok Maalesef benim A8je de de 512*2 idi. Ve bu ramler boşa çıkmış oldu.

Sanırım ben de bu şekilde yapacağım. Sizin ramlerin çalışma MHz hızı neydi? Aldığınız sayfanın tam linkini verebilir misiniz? Kingston DDR 667Mhz almayı düşünüyorum ben de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mesela 1 i 512 olsa diğeri 1 gb olabilir mi mhz aynı olmak şartıyla benim arkadaş yaptırmışı 512 ile gelmişti 1gb attırmıştı
  • ...selam beyler..

...birincisi ram lerinizi kendiniz takabilirsiniz ,bu son derece kolay ve garantiyle bir ilgisi yok..

...ikincisi 512 nin yanına bir tanede 1 gb takarsanız sorun olmaz ki benim cihazımda böyle..

.... yüksek olasılıkla laptoplarınız dual cahnnel ram destekliyordur ama o zmanda kit almak zorunda kalırsınız ,biraz pahalı olabilir..performansa cok fazla katkısı olduğunu sanmıyorum..

..aşağıda yazacağım linkten cihazınıza uygun ramlarin ne olduğunu bulabilirsiniz..

http://www.crucial.com/uk/
  • asusa davvva açmak isteyenler baksınhttp://forum.donanimhaber.com/forumid_447/tt.htm yada
    asus forumdayiz biz msn: asusforumdayizbiz@hotmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.