"Commando Release BIOS 1001 1 Support AHCI mode SATAII hot plug function 2 Fix after downgrade CPU ratio, the Conroe L frequency not correct under ASUSCPU 3 Add new CPU uCode to support new processors"
"Commando Release BIOS 1001 1 Support AHCI mode SATAII hot plug function 2 Fix after downgrade CPU ratio, the Conroe L frequency not correct under ASUSCPU 3 Add new CPU uCode to support new processors"
peki sen biosu update ettinmiherhangi bi sorun cıktımı.....biliyosun bios update etmek çok tehlikeli......
peki sen biosu update ettinmiherhangi bi sorun cıktımı.....biliyosun bios update etmek çok tehlikeli......
Bilmiyordum senden öğrendim; neymiş bu tehlikeler???? Sabah şakasımı arkadaşım bu Ben etmedim, kartım çizgi saolsun 1buçuk aydır kullanım dışı.
Bilmiyordum senden öğrendim; neymiş bu tehlikeler???? Sabah şakasımı arkadaşım bu Ben etmedim, kartım çizgi saolsun 1buçuk aydır kullanım dışı.
olayı yanlış yönlere çekme ben senden bilgi almak istedim...hepsi bu tehlikelere gelince en büyük risk bios update tir...en ufak bi yanlışta veya biosu update ederken elektrik kesilmesi vb.. gibi durumlarda bios uçabiliyor...ben 3 sene önce epox borduma bios update yaparken pc otomatik yeniden başladı ve bios uçtu...o yüzden sordum....
suç bende aslında.........sormamam lazımdı.
Dostum kusura bakma, mesaj sayını görünce biliyosundur herhalde, belki espri yapıyosundur diye düşündüm yanılmışım. Update olayında evet tehlike mevcuttur fakat artık güç kaynakları olsun, üreticilerin sunduğu update metodları olsun eskisi gibi tereddütle yaklaşmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Ama en güvenlisi dos ortamında yapılandır. Ve artık update yapmak zorunluluk oldu problemlerden kurtulmak için..
quote:
Orjinalden alıntı: Dr. Lecter
Dostum kusura bakma, mesaj sayını görünce biliyosundur herhalde, belki espri yapıyosundur diye düşündüm yanılmışım. Update olayında evet tehlike mevcuttur fakat artık güç kaynakları olsun, üreticilerin sunduğu update metodları olsun eskisi gibi tereddütle yaklaşmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Ama en güvenlisi dos ortamında yapılandır. Ve artık update yapmak zorunluluk oldu problemlerden kurtulmak için..
ok tamam dostum sağolasın
Bismillah, ayın 5'inde konulduğu yazıyor; ben bunu dün kontrol ettiğimi sanıyordum.. Teşekkürler Dr. Lecter
Bios update yapmak çok basit hele ami bios ise daha kolay P5GD1Pro ile 3 kere bios güncelledim sorun yok hala çalışıyo.
arkadaşlar dün commando yu değiştirip eski evga 680i ye geri döndüm harbiden dağlar kadar fark var çok stabil commando gibi voltaj zıplayıp durmuyor çok daha düşük voltajlarda aynı mhz i yakalıyorum artı ram kullanımı daha iyi evgada bunu da gördüm, şimdi burası evga topiğimi diyeceksiniz de bende bu voltaj dalgalanması mevzu yüzünden commandoyu bıraktığımı ileteyim dedim evga nın revizyon geçirmiş yeni modellerini bulan olursa kesinlikle kaçırmasın bende 10 numara puan aldı
@arbiter Zaten kendimi zor tutuyorum 680i li bir mobo'ya geçmemek için (maddi durumlar elverişli değil) Lütfen konumuzda da köstebeklik yapıp tahrik unsuru oluşturmayın rica edeceğim
Commandoda voltaj sorunu var gerçekten de. Örneğin bios tan işlemciye 1.4V veriyorsunuz, bi de bakıyorsunuz ki işlemci 1.35V da. Defalarca denedim bunu. Sonuç aynı. İşlemciye biostan ayarladığınız voltaj tam olarak verilmiyor. Ram voltajında ise durum tam tersi. Örneğin 2.1V olarak biostan ayarladığınız voltaj ramlere 2.15-2.2V olarak yansıyor. O yüzden voltaj artırımlarında dikkatli davranmak lazım bu anakartla.
quote:
Orjinalden alıntı: arbiter
arkadaşlar dün commando yu değiştirip eski evga 680i ye geri döndüm harbiden dağlar kadar fark var çok stabil commando gibi voltaj zıplayıp durmuyor çok daha düşük voltajlarda aynı mhz i yakalıyorum artı ram kullanımı daha iyi evgada bunu da gördüm, şimdi burası evga topiğimi diyeceksiniz de bende bu voltaj dalgalanması mevzu yüzünden commandoyu bıraktığımı ileteyim dedim evga nın revizyon geçirmiş yeni modellerini bulan olursa kesinlikle kaçırmasın bende 10 numara puan aldı
Anakartı bende değiştirmeyi düşünüyorum asus fanatiğiyimdir ama, ilginçtir eski sistemim AMD64 3700+ asus A7N-E anakart tan buna geçince oyunlarda aşırı bir kasılma olmaya başladı, 3dmark puanları artmış gibi gözüksede özellikle netden oynadığım Call of Duty 2 de belli bir süre sonra oyun gidererek yavaşlayıp kasılıyor, yeniden sistem kurdum, ekran kartı sürücülerinin çeşitlerini denedim bios update i yaptım çözüm bulamadım, zannedersem anakartta bir stabilite sorunu var.
Arkadaşlar ben o/c yapmayı düşünüyorum ama benim için önemli olan 3dmark skoru değil yani o/c yaptıktan sonra gözle görülür performans artışı oluyomu? örneğin oyunlarda veya fotoshop 3dmax ... gibi
Arkadaslar bugun bende commando oldumm....
e6600 commndo 1gb 667 kingston 250gb seagate
xp sp2 acılısı bana yavas geldi..bazen 6-7 cizgide acıyo bazende 10 cizgide acıyo...sizde nasıl acaba...
@ pink_heart Bendede aynı sorun yok 2.sayfadada biri aynı dertden yakınıyodu
ya arkadaşlar ben bugün ilk o/c denememi yaptım (300*8 =2700 de) ama cpu z çarpanı hala 6 olarak görüyo sabitleyemedim bi el atın şu işe speedstep disabled kapalı başka neyi kapamam gerek
quote:
Orjinalden alıntı: er38
Arkadaşlar ben o/c yapmayı düşünüyorum ama benim için önemli olan 3dmark skoru değil yani o/c yaptıktan sonra gözle görülür performans artışı oluyomu? örneğin oyunlarda veya fotoshop 3dmax ... gibi