Şimdi Ara

ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
11.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]




    - GİRİŞ -

    Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar ve iyi forumlar.

    Bugünkü incelememde; ASUS CERBERUS oyuncu kulaklığına yakından bakıyoruz.Aslında Cerberus' un ismi '' oyuncu kulaklığı '' olarak geçsede, ASUS firmasının bu kulaklığı tasarlarken temel edindiği ilkeler içerisinde; bilgisayar kullanımının yanında mobil platformunda unutulmadığını görüyoruz.Akabinde Mac ve benzeri platformlarda unutulmamış.Yani; sadece oyuncu kulaklığı değil de ekstra olarak genel bir kullanım için de piyasaya sürüldüğü rahatlıkla anlaşılabilir.

    ASUS firması tüm ürünlerinde (herkesin bildiği üzere) kaliteyi ön planda tutmayı amaçlıyor ve bunu çok iyi başardığını görüyoruz.Bu üründe de ASUS' un bu politikasını devam ettirdiğini incelememiz içerisinde göreceğiz.Akabinde; Cerberus' ta, ASUS' un 3 yıllık garanti süresini de görüyoruz.Cerberus, piyasada ise orta seviye oyuncu kulaklıkları arasına konumlandırılmış durumda.

    ASUS CERBERUS bünyesinde; 60mm büyüklüğünde neodimyum mıknatıslı sürücüler, çift yönlü mikrofon tasarımı ile çıkarılabilir ve normal kulaklık olarak kullanılabilme imkanı sağlayan mikrofon ve tam boy 100mm çevreden gelen sesleri izole eden rahat kulak yastıklarını barındıyor.

    İncelememizin giriş kısmından ve verdiğimiz kısa bilgilerden sonra isterseniz şimdi Cerberus' u yakından tanımaya başlayalım.



    - TEKNİK ÖZELLİK TABLOLARI -

    - Kulaklıklar -

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    - Mikrofon -

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    - Genel Bilgiler -

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    Tablolarda dikkatimizi çeken birkaç unsur olduğunu görüyoruz.Bunlardan ilki; kulaklığın bağlantı tipinde Playstation 4' ün de gösterilmiş olması.Yani; PC, Mac ve mobil platformlara ek olarak farklı bir platform daha görüyoruz.Bir ikincisi ise; bağlantı kablosunun 1.2 m ve 1.3 m şeklinde iki parçaya ayrılmış olması.Bu konudan kutu içeriği kısmında bahsedeceğim.


    Teknik bilgiler ve detaylardan sonra isterseniz Cerberus' un kutusunu açmaya başlayalım.Böylece kozmetik olarak nasıl göründüğüne, kutu içeriğine ve diğer detaylara yakından bakalım.

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]



    - KUTU İÇERİĞİ -

    Kutu içerisinde (ASUS Cerberus harici) bizlere sunulmuş olanlar:

    - Çıkartılabilir boom mikrofon
    - Üç kanallı kulaklık ve mikrofon kullanımı sağlayan jak girişi
    - Mikrofon ve kulaklık olarak ikiye ayırabileceğimiz bir dönüştürücü
    - Kullanım kılavuzu


    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    Gelelim kutu içeriğinde bahsedeceğim dediğim kablo uzunluğu unsuruna.Fotoğraflardan göreceğiniz üzere; Cerberus' ta iki farklı bağlantı kablosu bulunuyor.Birisi Cerberus' a direkt olarak bağlı olan ana 1.2 m uzunluğundaki kablo, diğeri de '' Mikrofon ve kulaklık olarak ikiye ayırabileceğimiz bir dönüştürücü '' olarak tabir edilen 1.3 m' lik kablo.Buradaki düşünce şu; kulaklığa bağlı olan ana kablo, kulaklığı gündelik olarak kullanırken (örneğin; telefonunuzda müzik dinlemek, tabletinizde film izlemek vb. durumlar için) işinizi görüyor.Diğer 1.3 m' lik kablo ise; bilgisayarınızda oyun oynarken rahat kullanım alanı sağlamak için kablo uzunluğunu 2.5 m' ye çıkarmanıza imkan sağlıyor.Akabinde; asıl amacı olan mikrofon ve kulaklık olarak ikiye ayırabilme özelliğini de tabii ki isteye bağlı kullanabiliyorsunuz.

    İkiye ayırabilme özelliğini alttaki fotoğrafta daha anlaşılabilir şekilde görebiliriz.

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]



    - YAKINDAN BAKIŞ -

    İncelememizin bu kısmında ise kulaklığımızı detaylıca bir süzüyoruz.

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    Üstteki fotoğrafta; kulaklığımızın bağlantı kablosu üzerinde bulunan kontrol ünitesinden mikrofonun sesini açıp kapama, kulaklığımızın ses ayarını hızlıca bir biçimde yapmak için ses artırıp - azaltmaya yarayan ses tekerleğini görüyoruz.ASUS Cerberus, orta seviye bir oyuncu kulaklığı olduğu için ekstra bir tuş barındırmıyor.Örneğin; üst seviye kulaklıklarda gördüğümüz makro tuşlar yok.

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset] ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    Bu fotoğraflarda ise; Cerberus' un 100mm poliüretan kaplı deri kulak yastıklarını, 60mm büyüklüğünde neodimyum mıknatıslı sürücülerini görüyoruz.

    ASUS firmasının, 100mm deri kulak yastıkları hakkında söylediği ise; dayanıklı ve gürültüyü etkin bir biçimde izole ettiği yönünde.

    ASUS, 60mm neodimyum mıknatıslı sürücüler hakkında da; oyun oynarken, müzik dinlerken, film izlerken vb. durumlarda ses performansı deneyimini en üst düzeye çıkardığını söylüyor ve ses detaylarını oldukça kaliteli bir şekilde alacağımızı söylemiş.Bu konuya da; hemen bir sonraki bölümümüzde değineceğim.



    - SES KALİTESİ -

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]

    ASUS Cerberus ile (genellikle ev ortamı içerisinde) aşağı yukarı 2 aylık bir kullanım deneyimim oldu.Kullandığım süreç içerisinde gerek bilgisayar kullanımında gerek telefon ve tablet kullanımda; ASUS firmasının bu üründe ses özelliği olarak temel aldığı 100mm deri kulak yastıkları, 60mm neodimyum mıknatıslı sürücüler özelliklerini birebir yaşama fırsatına eriştim.Gerçekten şunu söylemek isterim ki; kulaklığı taktığınız zaman dış dünya ile bağlantınızı tamamen kesiyorsunuz.100mm çapında yastıklar kulaklarınızı tamamen kavradığı için hiçbir şekilde dışarıdan gürültü duymuyorsunuz ve 60mm neodimyum mıknatıslı sürücüler sayesinde oynadığınız oyunda, dinlediğiniz müzikte ve izlediğiniz filmde bütün ses detaylarını birebir duyuyorsunuz.Örnek vermem gerekirse; Cerberus ile evimin salonunda oturup müzik dinlemek en büyük keyiflerimden birisi oldu.Çünkü; bilgisayarımdaki '' amfi '' ye sahip ses sisteminde bile duyamadığım, şarkı içerisindeki detaylı enstrümantal sesleri duyma keyfini yaşadım.Oyunlarda ise hemen hemen aynı denebilir.Sadece en büyük artısı; örneğin multiplayer bir oyun oynarken dışarıda olan gürültüden arınıyorsunuz ve daha sağlıklı bir oyun keyfi yaşıyorsunuz denebilir.



    - SONUÇ ve KAPANIŞ -

    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]


    Geldik bir incelememizin daha sonuna.

    ASUS Cerberus , konumlandırılmış olduğu orta segment içerisinde iyi bir performans sunuyor denebilir.Ama buna nazaran F/P oranı biraz düşük kalıyor.Çünkü; ASUS kalitesini yaşamak için diğer markalara göre biraz daha fazla bir tutarı gözden çıkarmamız gerekli.Ama buna kesinlikle değiyor denebilir.Cerberus; temel edinmiş olduğu ses teknolojilerini ve diğer tüm özelliklerini kullanıcısına tam bir şekilde yansıtmayı başarıyor.Yukarıda '' SES KALİTESİ '' kısmında değinmiş olduğum özellikler ve tecrübeler Cerburus' un diğer kulaklıklardan farkını anlamamız için en büyük göstergeler.Ancak; '' SES KALİTESİ '' kısmında parantez içerisinde yazmış olduğum; '' genellikle ev ortamı içerisinde '' sözü dikkatinizi çekmiş olmalı.Bunu şunun için söyledim; Cerberus fotoğraflardan görüldüğü üzere piyasada '' tam boyut kulaklık '' olarak geçiyor ve bu boyutlarından dolayı dışarıda hareketli bir ortamda (yürüyüş, otobüs yolculuğu, indi - bindi vb.) kullanımı zor olan bir kulaklık, hatta böyle kullanmayı hiç denemediğimi ve aklıma getirmediğimi söylemeliyim. Akabinde; Cerberus' un ses kalitesi çok aşırı bir şekilde olduğu için zaten dışarıda kalabalık bir ortamda kullanıldığı taktirde; etrafınızdaki insanlarada rahatsızlık verebilirsiniz.Ama diğer durumlarda (ev ortamı, kapalı başka bir ortam, bilgisayar başında kulanım vb.) tabii ki performansı çok iyi düzeyde.İnceleme içerisinde zaten bu kullanımlardan oldukça bahsetmeye çalıştım ve sanırım aklınızdaki soru işaretlerini giderebilmişimdir diye düşünüyorum.




    | Bu Ürünün Artı Özellikleri |

    + 100mm çapında sesi iyi bir şekilde izole edebilen deri kulak yastıkları
    + Ses detaylarını detaylı bir şekilde alabilmeniz için 60mm çapında neodimyum mıknatıslı sürücüler
    + Çıkartılabilir boom mikrofon
    + PC, Mac, Mobil Platform, PS4 uyumluluk ve kullanım rahatlığı



    | Bu Ürünün Eksi Özellikleri |

    - Mobil platforma uygun olmasına rağmen taşınabilir kullanıma elverişsiz olması
    - Uzun saatler süren kullanımda rahatsızlık vermesi


    Teşekkürler.



    # İncelemeyi Yapan: REDSTONE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 12 Kasım 2020; 16:33:29 >







  • Güzel kulaklığa benziyor, bende 5+1 sistem var fakat bazen bir kulaklığa ihtiyaç duymuyor değilim. Özellikle diğer aile bireyleri yattıktan sonra yada oyun oynarken çevreyi rahatsız etmemek ve duymak yerine hissetmek adına oyuncu kulaklıklarının alınmasını çok mantıklı buluyorum.

    İnceleme için eline sağlık
  • çok güzel inceleme, elinize sağlık.
    gerçekten güzel kulaklığa benziyor, Asus kulaklık işine de yatırım yapmaya başlıyor anlaşılan. oem bileşenleri konusunda iyi bir firma, oyuncu kulaklıkları konusunda da başarılı olur sanırım
  • @Chris Brown

    Rica ederim.

    İncelemede de bahsettiğim gibi; ses sistemlerine alternatif olarak düşünülebilecek bir kulaklık.Senin de dediğin durum ve benzeri durumlar içinde gayet iyi bir seçenek niteliğinde.

    @gerschenkirschen

    Rica ederim, yorumunuz için teşekkürler.

    Evet haklsınız.ASUS firması bu pazarda da kendisini göstermeyi amaçlıyor.Ve ilgilendiği tüm elektronik pazarlarında olduğu gibi burada da iyi işler çıkaracaktır.İncelemede görüldüğü üzere zaten ürün; orta segment içerisinde kullanıcının tüm isteklerine ve fazlasına rahatlıkla karşılık veriyor.
  • Güzel inceleme elinize sağlık. Kulaklık da güzelmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucubemert

    Güzel inceleme elinize sağlık. Kulaklık da güzelmiş.

    Yorumunuz için teşekkür ederim.

    Kulaklık dediğiniz gibi gerçekten hakkını veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 2 Temmuz 2014; 6:35:46 >
  • Eline sağlık dostum, detaylı ve güzel olmuş incelemeniz.

    Bende 2 aydır kullanıyorum hemen hemen, PS4 ve Mac için aldım, genelde konsolda kullanıyorum ve acayip memnunum, daha önce PS4 için Razer Electra almıştım ve anında satmıştım, taş gibi bass lar, ve vasat mid vardı, şuan uzun süre değiştirmeyeceğim kulaklığımı buldum, en sevdiğim yanı 100mm çeper i olması, kulağım mis gibi rahat, pc de tactic alpha kullanıyorum 1 yıldır, oda iyi fakat artık bu rahatlığa alıştım diyebilirim, en sevdiğim yanı yumuşak bass lar, midi ded sağlam, tiz normal , mikrofon tak çıkar olması da cabası. Bizim insanımız popüler olana yöneldiği için bu kulaklığı kaçıracak bir sürü insan eminim. 149 TL ye almıştım sanalmaraketimden.
  • Harpooner kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, umarım oyuncu kulaklığı düşünen arkadaşlar için yeterli ve bilgilendirici bir inceleme olmuştur.

    Sizin de bu güzel kullanıcı yorumlarınız için teşekkürler.
  • Bende bu kulaklıkla Orion (ses kartsız olanı) arasında gittim geldim. Bu kulaklık tavsiye edilince sipariş verdim bugün bakalım. Daha önce Tactic Alpha kullanıyordum ses kalitesi iyidi ancak uzun kullanımda kulağımı ağrıtıyordu kulağım tam olarak kulak yastıklarının içine girmiyordu sanırsam, kulaklı dibinden kırılınca attım. Bu kulaklıktan pişman olmam umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [darkness13]

    Bende bu kulaklıkla Orion (ses kartsız olanı) arasında gittim geldim. Bu kulaklık tavsiye edilince sipariş verdim bugün bakalım. Daha önce Tactic Alpha kullanıyordum ses kalitesi iyidi ancak uzun kullanımda kulağımı ağrıtıyordu kulağım tam olarak kulak yastıklarının içine girmiyordu sanırsam, kulaklı dibinden kırılınca attım. Bu kulaklıktan pişman olmam umarım.

    Merhaba,

    Cerberus' un eksi yönleri içerisinde uzun kullanımda rahatsızlık verdiğini belirtmiştim.Ancak piyasadaki tüm kulaklıkların genelinde olan bir durumdur bu.Yani; ister istemez bir kulaklık ne kadar rahat olursa olsun 3 - 4 saatlik uzun süren bir kullanımdan sonra insana rahatsızlık verebiliyor.

    Kulaklarınızın tam olarak kapsanmadığından bahsetmişsiniz anladığım kadarıyla.Cerberus' ta böyle bir durum yaşayacağınızı zannetmiyorum. 100mm çap tahmin ediyorum ki gayet yeterli olacaktır.

    Şimdiden hayırlı olması dileğimle.




  • Kulaklık sabah geldi ilk izlenimim çok olumlu. Kulaklarımı komple içine alıyor bu sebeple bir rahatsızlık yok ancak sizin belirttiğiniz gibi kafa bandı biraz baskı yapmakta uzun süre kullanımda rahatsızlık verebilir belki ama o kadar uzun süre bilgisayar başında olmam herhal. Süper hassas kulakları olmayan ve kullandığı en kaliteli kulakluk Tactic Alpha olan ben için ses olayı çok çok iyi (müzik ve oyunda denedim). Kaliteli ve sağlam bir duruşu var. Ancak pc için kullanılan dönüştürücü adaptörde açıkta kalan kısıma elle dokununca ses yapıyor dokunmayıp bıraktığımızda masa üstü veya halıda ses problemi mevcut değil. Birde mikrofonsuz kullanmayı düşünüyorsanız kontrolcü üzerinde ki mikrofonu kapalı tutmalısınız. Ortam seslerini aldığı için hışırtı yapıyor. Galaxy Ace telefon ile görüşme yaptım herhangi sıkıntı yok, ancak telefonun dandikliğinden sanırım müzik sesi pek iyi değil. Aslında ilk kulaklık almayı planladığımda kraken analog düşünüyordum fiyatı 20-30 tl daha pahalı ancak kulak yastıkları küçük görünüyordu. Kulak yastıkları büyük olduğu için Asus Orion yada Cerberus'a yöneldim. Bu kulaklık ile kulak yastıklarının büyük olmasının konfor açısından ne kadar önemli olduğunu anladım. Kulak yastıklarında kullanılan deri de kaliteli ise uzunca bir süre kullanılabilir bir kulaklık, aslında Logitechler gibi keşke spor kıyafetlerde kullanılan o kumaştan kullanılsaymış. (Tactic Alpha derileri 2. yılda dökülmeye başlamıştı)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [darkness13]

    Kulaklık sabah geldi ilk izlenimim çok olumlu. Kulaklarımı komple içine alıyor bu sebeple bir rahatsızlık yok ancak sizin belirttiğiniz gibi kafa bandı biraz baskı yapmakta uzun süre kullanımda rahatsızlık verebilir belki ama o kadar uzun süre bilgisayar başında olmam herhal. Süper hassas kulakları olmayan ve kullandığı en kaliteli kulakluk Tactic Alpha olan ben için ses olayı çok çok iyi (müzik ve oyunda denedim). Kaliteli ve sağlam bir duruşu var. Ancak pc için kullanılan dönüştürücü adaptörde açıkta kalan kısıma elle dokununca ses yapıyor dokunmayıp bıraktığımızda masa üstü veya halıda ses problemi mevcut değil. Birde mikrofonsuz kullanmayı düşünüyorsanız kontrolcü üzerinde ki mikrofonu kapalı tutmalısınız. Ortam seslerini aldığı için hışırtı yapıyor. Galaxy Ace telefon ile görüşme yaptım herhangi sıkıntı yok, ancak telefonun dandikliğinden sanırım müzik sesi pek iyi değil. Aslında ilk kulaklık almayı planladığımda kraken analog düşünüyordum fiyatı 20-30 tl daha pahalı ancak kulak yastıkları küçük görünüyordu. Kulak yastıkları büyük olduğu için Asus Orion yada Cerberus'a yöneldim. Bu kulaklık ile kulak yastıklarının büyük olmasının konfor açısından ne kadar önemli olduğunu anladım. Kulak yastıklarında kullanılan deri de kaliteli ise uzunca bir süre kullanılabilir bir kulaklık, aslında Logitechler gibi keşke spor kıyafetlerde kullanılan o kumaştan kullanılsaymış. (Tactic Alpha derileri 2. yılda dökülmeye başlamıştı)

    Kulaklığı beğenmenize sevindim.Umarım uzun bir süre sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.Görüşlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.




  • arkadaşlar elimde kutusunda sıfır garantili ASUS CERBERUS oyun kulaklığı var isteyen buraya yazsın satayım fiyatı piyasa değerinin çok çok altında sadece 120 tl ilgilenenler pm atsın
    ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]ASUS CERBERUS Oyun Kulaklığı [inceleme] | [bası hisset]




  • @R£DSTON£ ben bu kulaklıktan almayı düşünüyorum,oyuncu olarak ilk oyuncu kulaklığım olacak. Oyun,film,müzik performansı nasıl ? On board ses kartında nasıl gider ? Bass ve diğer sesler nasıl ? Dışarı ne kadar ses veriyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmac21

    @R£DSTON£ ben bu kulaklıktan almayı düşünüyorum,oyuncu olarak ilk oyuncu kulaklığım olacak. Oyun,film,müzik performansı nasıl ? On board ses kartında nasıl gider ? Bass ve diğer sesler nasıl ? Dışarı ne kadar ses veriyor ?

    Merhaba,

    Bütün sorularınızın cevabı inceleme içerisinde mevcut.Birçok kullanım alanında nasıl etki verdiğinden bahsettim.

    Onboard ses kartınız yeni bir anakartın ses kartıysa çok problem olmayacaktır.Çünkü; yeni anakartlarda da stok olarak gelen ses kartları gayet iyi performans veriyor.
  • Tamam gördüm peki 5.1 yada 7.1 gibi oluyor mu? Yoksa sadece stereo mu? @R£DSTON£



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 23 Eylül 2014; 1:39:44 >
  • Evet 5.1 veya 7.1 ses sistemi etkisini alıyorsunuz.İnceleme başlığında dediğim gibi '' Bası Hissedin '' olayı tam olarak bu kulaklıkta tanımlanmış bana göre.
  • Yazılım falan gerekmiyor mu diğer logi lerdeki gibi 5.1 için falan? Her türlü gereksinimim için almayı düşünüyorum da. O yüzden soruyorum:) Kaç saatlik kullanımdan sonra rahatsızlık vermeye başladı sana? Üst kafa kısmımı yoksa kulaklık kısmımı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 23 Eylül 2014; 2:06:06 >
  • Ben sorunuzu etki olarak hissediyor musunuz diye algıladım. Siz tam olarak 5.1 - 7.1 etkisini almaktan bahsediyorsanız; kulaklığı kullanırken herhangi yazılım vs. ile uğraşmadım.Direkt taktığım gibi olan haliyle kullandım.Bunun için ekstra bir yazılım var mı bilemiyorum.Ama muhtemelen bu model için yoktur diye düşünüyorum.
  • Kaç saatlik kullanımdan sonra rahatsızlık vermeye başladı sana? Üst kafa kısmımı yoksa kulaklık kısmımı? @R£DSTON£



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 23 Eylül 2014; 2:18:42 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.