Selamlar... Arkadaşlar ekran kartına bios attım kendim voltajı arttırarak, herşey güzeldi ama driver yüklenince pcyi yeniden başlattığımda post ekranında sorun yok iş hosgeldiniz yazısına gelınce ekranın arkasa siyah ve fareyi hareket ettirince 10sn sonra görüntü gidiyor tekrar geliyor. Biosu nasıl eski hale sokucam Driverleri silyorum ve driversweeper ile kaldırıyorum gene aynı sonuc. Olmazsa haftaya garantiye götürücem
Teşekkürler...
her bios ta default bölü vardır bios ekranına gelip bi baksan bi yardımı dokunur belki ve bios pilini çıkar dicem ama garantili pc ama sen problem bios tan olduguna emin misin???? Ayrıca bios ayarları ile oynadıgını anlarlarsa garanti dişi kalabılir pc
Sizlere, ATI ekran kartları için Atiflash yazılımını kullanarak ekran kartı BIOS'unuzu nasıl güncelleyeceğinizi anlatacağız.
1- Buraya tıklayarak AtiFlash dosyasını diskinize indirin ve bu dosyaları uygun bir dizine açın. (Bu dosya tüm ATI ekran kartları için kullanılabilir.)
2- Windows98 veya 95 başlangıç disketi/CD'Si oluşturun.
3- Çektiğiniz BIOS dosyasını da aynı klasör içine koyun. Yani atiflash.exe ile .bin dosyası aynı klasörde olsun.
4- Bilgisayarınızı Windows 98 başlangıç disketiyle açın. Açılış anından F8 tuşuna basarak "Sadece güvenli kip komut istemini" seçin. Arka planda himem.sys gibi belleğe yerleşen uygulamalar çalışmamalı.
5- Dosyaları açtığınız klasöre gidin.
6- İlk olarak BIOS'un yedeğini almak gerekiyor. komut satırına:
atiflash -s 0 yedek.bin
yazarak, şu anki BIOS'unuzu yedekleyin. Bu dosyanın ismi yedek.bin oldu. Buradaki parametrelerin anlamı şu:
-s : yedekleme parametresi 0: Kart numarası. Sistemde tek ekran kartı takılı ise ekran kartınızın ID'si 0 oluyor. Ekran kartı numaralarını öğrenmek için komutsatırına atiflash -i yazabilirsiniz.
7- sıra geldi BIOS'u güncellemeye. Normal şartlarda ATI ekran kartlarında kullanılan BIOS güncelleme komutu şu:
atiflash -p 0 dosyadi.bin
Fakat, modifiye işlemlerinde farklı BIOS yükleyeceğiniz için, program bu BIOS'u "Type Mismatch" diyerek yüklemeyecek. Dolayısı ile sizin bu BIOS'u zorla yüklemeniz icap ediyor:
atiflash -f -p 0 dosyadi.bin
8- İşlem başarılı ile bittiğinde "XXXXX of XXXXX bytes verified" yazmalı. X yazan yerleri rakamlar gelecek. Bu rakam genelde 65536. Yani 64 KB.
9- Geçmiş olsun. Sisteminizi yeniden başlatın.
ÖNEMLİ NOT: Bu işlemlerden doğacak zararlardan PC Labs sorumlu değildir. Bir sorun olduğunda elinizin altında PCI ekran kartı olmasında yarar vardır. BIOS güncellemede sorun çıktığında:
Sistemde hem PCI hem de AGP ekran kartı takılıyken, monitör PCI ekran kartına takılıyken sistemi açmalısınız. Yine başlangıç disketi ile açma prosedürü izlemelisiniz.
Sistemi başlangıç disketi ile açtıktan sonra komut satırına atiflash -i yazı ve ATi ekran kartınızın ID'sini alın. Daha sonra komut satırına şunu yazın: