Şimdi Ara

Asus 12 gb ramli leptop takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus n550jk 168h modelli bilgisayarım iki haftadır arada çok gıcık şekilde takılmaya başladı fare kasa kasa ilerliyor müzikler sesler kasıyor takılıyor sonra geçiyor ama arada gene oluyo bazen cihazı kapatıp açmam işe yarıyor uzun süre kasma olmuyor ama sonra gene başlıyor arada takılmaya
    virüs programı olarak kaspersky 30 günlük deneme sürümünü kullanıyorum şuan yardımcı olursanız çok makbule geçer sayın DH
    özellikleri bildiğim kadarıyla yazıyım ben gene
    i7 intel işlemci
    12 gb ram
    4 gb gtx850m ekran kartı sanırsam anakarta bağlı intel grafik kartı var bide
    bu arada power saving modda falan değil bilgisayar prize takılı high performasta
    Teşekkürler

• makinanızın ısınma durumu nasıl sıcaklıktan kasma durumu gibi gözküyor temizliğini ve bakımını en son ne zaman yaptınız
  • Kaspersky sistemleri kasar genelde. Bence kaldırıp başka bir antivirüs programı kullanın. Ccleaner ile bir temizlik yapın.
  • ısınma problemi olduğu doğrudur oyun oynadığımda 70 in altına inmiyor sıcaklık seviyeleri ama oyun oynarken kasmadığı normal internette gezerken yani sıcaklık seviyeleri normalken de takılmalar oluyo.
    hocam bu sistemi bile yorması normalmi bi virüs programının bilgisayarı alalı 4 ay oldu bu arada 4 aydır temizleme vs yapmadım ama düzgün kullandım denebilir. bu arada ccleanerla ilk aldığım günden beri düzenli temizliyorum bilgisayarı
  • Senin problemin muhtemelen hdd kaynaklı.
    Öncelikle şunları dene.
    iobit smart defrag veya auslogics defrag programını kurup disk birleştirme yap.
    Auslogics boostspeed pro kurup genel bir bir sistem temizliği bakımı yap.
    Pc nin sürücülerini manuel olarak(pc nin üretici sitesindekiler eski olur o nedenle sürücüleri donanım üreticilerinin kendi sitelerinden) veya iobit driverbooster programı ile güncelle.
    Başlangıçta çalışan gereksiz programların tümünü kapat.
    Bunlar çözüm olmazsa sıfırdan format at.
    Formatta çözüm olmazsa ssd al kesin çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 23 Kasım 2015; 15:03:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.HAWK

Senin problemin muhtemelen hdd kaynaklı.
    Öncelikle şunları dene.
    iobit smart defrag veya auslogics defrag programını kurup disk birleştirme yap.
    Auslogics boostspeed pro kurup genel bir bir sistem temizliği bakımı yap.
    Pc nin sürücülerini manuel olarak(pc nin üretici sitesindekiler eski olur o nedenle sürücüleri donanım üreticilerinin kendi sitelerinden) veya iobit driverbooster programı ile güncelle.
    Başlangıçta çalışan gereksiz programların tümünü kapat.
    Bunlar çözüm olmazsa sıfırdan format at.
    Formatta çözüm olmazsa ssd al kesin çözüm.

windowsun kendi disk birleştirme kısmından birleştirmeyi denedim ama pc zaten yeni olduğundan birleştirmedi gerek yok dedi gene de bu söylediğin programı kullanmalı mıyım? Bide genel bi soru olcak ama driver güncelleme programı kullandığım zaman yeni sürüme yükseltirse eski sürümü otomatik siliyo mu yoksa elimle mi silmem gerekcek boşa durmasın bu arada cevabınız için teşekkürler :)
    Bu arada avast 1 yıllık lisans hediye ediyormuş onu alıp onu mu kullanmalıyım avast nasıldır tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SametKA24 -- 23 Kasım 2015; 15:12:21 >

• Windowsun kendi disk birleştiricisi biraz basittir. Bahsettiğim programlar defrag için değişik algoritmalar kullanır ve daha profesyoneldir.
    Evet yeni sürücüler yüklendiğinde eskisi silinir yani yeni sürücü eski sürücünün üzerine yazılır ekstra bişey yapmana gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • defragger diye bir program var microsoftun arkadaşın sistemini düzeltebilir
  • Avastı tavsiye etmiyorum.
    Onun yerine ücretsiz avira free antivirus veya yine ücretsiz comodo antivirüs ya da internet security premium(antivirüse ilaveten firewall içerir) kurman çok daha mantıklı.

• Sıcaklıkla ilgisi yok harddiskte problem var hd tune ile taratıp ss atabilir misin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Altaylılar

Sıcaklıkla ilgisi yok harddiskte problem var hd tune ile taratıp ss atabilir misin.

şu an defragla birleştiriyorum biter bitmez deniycem
  • quote:

Sıcaklıkla ilgisi yok harddiskte problem var hd tune ile taratıp ss atabilir misin.

sonuç budur hocam yaşıycak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SametKA24

quote:

Healt ve error sekmesinden ss atar mısın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SametKA24

quote:

Healt ve error sekmesinden ss atar mısın

on saatte resimleri yüklemedim hocam error sekmesinde hepsi yeşil çıktı healt sekmesinde de hepsi ok en alt sağda da ok yazıyo

• hocam başlata msconfig yaz. başlatma kısmına gel. kullanmadığın programları burdan kaldır. bu sayede bilgisayarının açılıştaki ram kullanımı azalır. Ayrıca normal zamandaki takılmalarda kesilir.
  • Genelde hdd kaynaklı olur ama Hdd sağlam gözüküyor.

• o sonuçlar gerçeği pek yansıtmıyor hocam. başka programlarla da taratın bakalım HDD'yi
  • kullanmadığım programları kaldırdım geri dönüş yaparım durumuna bakıp
    başka programlar derken öneriniz var mı?
  • Bu arada belirtmeyi unutmuşum bilgisayardan arada bi çığlık acı acı bi cıyaklama sesi geliyo ses seviyesiyle bağlantısız yani ses kapalı olsa bile geldiği oluyo böyle içerden biyerden sanki bu konuda da bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

• sen o bilgisayarın içini aç içindeki keçe parçalarını çıkart sorun çözülür tabi biliyorsan yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.